Jump to content

Moto Zajednica

Alat

Recommended Posts

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki

Ljudi, ajde neka mi neko kaze gde mogu da kupim solidan unimer a da cena nije ludacka. Tipa do 30 eura...

imas  u luis  za 10 evra

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 17 postova

i jos jedan aparat za varenje novije generacije MIG  , moze se koristiti  za gvozdje ,aluminijum i prohrom probali smo radi odlicno na sva tri materijala

za aluminijum se koristi zica 1mm Almg5 a za prohrom V2A ili V4A od 1mm ili 1.2mm

pa da ubacimo i mi par alata ,aparat za varenje aluminijuma i ostalih metala .Moze variti sa wolframovom  elektrodom TIG  i sa topljivom  MMA na prekidacu.Sa 10 ampera moze zavariti 0,3mm aluminijum +prekidac za variranje napona struje  drugi sa leve strane ,prvi je AC neizmenicna struja samo za aluminijum,DC jednosmerna struja za prohrom, gvozdje, bakar i ostasle metale , prvi  sa desne 2t i 4t taktno paljenje elektricnog luka

andjelo mozes li da kazes gde se mogu kupiti ovakvi aparati za zavarivanje posto me interesuju zbog zavarivanja aluminijuma prvenstveno, ako nije tajna konkretno ovi koje si prezentovao ovde

• Drug član, 1359 postova

i jos jedan aparat za varenje novije generacije MIG  , moze se koristiti  za gvozdje ,aluminijum i prohrom probali smo radi odlicno na sva tri materijala

za aluminijum se koristi zica 1mm Almg5 a za prohrom V2A ili V4A od 1mm ili 1.2mm

pa da ubacimo i mi par alata ,aparat za varenje aluminijuma i ostalih metala .Moze variti sa wolframovom  elektrodom TIG  i sa topljivom  MMA na prekidacu.Sa 10 ampera moze zavariti 0,3mm aluminijum +prekidac za variranje napona struje  drugi sa leve strane ,prvi je AC neizmenicna struja samo za aluminijum,DC jednosmerna struja za prohrom, gvozdje, bakar i ostasle metale , prvi  sa desne 2t i 4t taktno paljenje elektricnog luka

andjelo mozes li da kazes gde se mogu kupiti ovakvi aparati za zavarivanje posto me interesuju zbog zavarivanja aluminijuma prvenstveno, ako nije tajna konkretno ovi koje si prezentovao ovde

i ja imam pitanje imam varmigov aparat co2 koja je razlika izmadju njega i ovih sto vare aluminijum i koji gas se koristi

• U prolazu, 17 postova

evo da pokusam da ti objasnim koliko ja znam, gas koji se koristi za zavarivanje Al je argon a razlika izmedju tvog aparata i onog prvog koji je dao andjelo je u tome sto onaj ima u svom sklopu  varnicar koji sluzi za zavarivanje Al i za stvaranje luka koristi volframovu elektrodu a dodatni  materijal se dodaje sa strane kao kod autogenog zavarivanje( inace oznake tipa MIG, MAG, TIG oznacavaju postupak zavarivanja to jest u kom zastitnom gasu se vrsi zavarivanje MIG-metal inert gas, MAG-metal activ gas, TIG-tehnical inert gas, sto inace zavisi od materijala koji se zavaruje kao sto za REL-rucno elektro lucno zavarivanje imas elektrode sa razlicitim tipovima obloga  , sto se tice drugog aparata tu nebih mogao da komentarisim posto imam einhelov aparat tog tipa na kome pise da moze da radi i aluminijum, ima i teflonski buzir kroz koji prolazi zica, ja kupio Al zicu sve lepo postavio prikljucio aparat na bocu sa argonom i pokusao da zavarim nesto ali to bi moglo svakako drugacije da se nazove samo ne zavarivanje tako da sto se njega tice nisam dovoljno strucan da komentarisem

• Svrati ponekad, 180 postova

aparat Laister za varenje plastike za reparaciju pastika na motociklima skuterima i automobilima  100% cvrst kontakt

gde ima da se kupi ovaj ili neki drugi proizvodjac za varenje plastike i koja im je cena?

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Kupio bih moment kljuceve. Znaci, nista profesionalno - nekoliko puta godisnje po nesto. Sta preporucujete?

Kakvi su ovi iz Louisa?

http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10003245

http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10003085

http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10003929

Oni su najlaksi za nabavljanje...

• XL, 460 postova
  • Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i

Ја уз'о онај од 19Nm до 110Nm, није лош, ради пос'о... Са тим стежеш главу (ономад склопио машину), корман, точкове, али не и шрафове декла и такве ситније вијке... Ту ти треба мањи...

• XL, 460 postova

Na sta se odnose ove zoll oznake? Na onu cetvrtku?

Да, четвртке као наставке за твоје гедорице...

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ја уз'о онај од 19Nm до 110Nm, није лош, ради пос'о... Са тим стежеш главу (ономад склопио машину), корман, точкове, али не и шрафове декла и такве ситније вијке... Ту ти треба мањи...

Znaci, dva bi bila dovoljna?

• XL, 460 postova

Znaci, dva bi bila dovoljna?

Пази, по мени, тај мањи служи обично тамо где (на старијим крнтијама  ;D) стављаш поред дихтунга и дихт масу, јер увек цури ако гастегнеш по књизи... Овај средњи је идеалан, а за остало мора да се вежба да се стекне осећај за филинг  ;)

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki

Od kada se moment kljuc moze uzeti za 30 e  ::)

pa sad zavisi da li ces profesionalno da se bavis ili za svoje potrebe ako hoces profesionalni trebas da odvojis od 150 -600 evrica

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja