ratboy 1389 Napisano April 27, 2013 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja gume ne balansiram kod vulkanizera, izbegavam i da ih montiram tamo ako mogu sam. Točak od motora uvek prilikom montaže stavim na osovinu znaci bez otpora lanca i klešta pa vidim ako je izraženo padanje u neku tačku nalepim tegove ili je izduvam i zarotiram dok se to približno ne izniveliše, vulkanizerima i njihovim mašinama ne verujem, puno seru a ništa ne znaju, od tog jednostavnog zanata napravili nauku i onda vidiš da guma pušta na falcu ili trese pored sveg njihovog iskustva i digitalnih balanserki. Kao i reglaža, pomoču štapa i kanapa uvek ispadne bolje nego sa njihovom tehnikom i nepismenim osobljem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca Strom 134 Napisano April 27, 2013 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Beograd - Žarkovo Motocikl: Suzuki DL 650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Ja gume ne balansiram kod vulkanizera, izbegavam i da ih montiram tamo ako mogu sam. Točak od motora uvek prilikom montaže stavim na osovinu znaci bez otpora lanca i klešta pa vidim ako je izraženo padanje u neku tačku nalepim tegove ili je izduvam i zarotiram dok se to približno ne izniveliše, vulkanizerima i njihovim mašinama ne verujem, puno seru a ništa ne znaju, od tog jednostavnog zanata napravili nauku i onda vidiš da guma pušta na falcu ili trese pored sveg njihovog iskustva i digitalnih balanserki. Kao i reglaža, pomoču štapa i kanapa uvek ispadne bolje nego sa njihovom tehnikom i nepismenim osobljem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cyber0167 759 Napisano April 27, 2013 Drug član, 1497 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: YZF-R1 Prijavi odgovor kao problematičan U MotoGP-u gume balansiraju old school. Neko se u temi posebno angazovao da dokaze da je balansiranje glupost. Nije glupost. Licno,samo prednju balansiram. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano April 27, 2013 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan U MotoGP-u gume balansiraju old school. Neko se u temi posebno angazovao da dokaze da je balansiranje glupost. Nije glupost. Licno,samo prednju balansiram. Potpuno se slazem sa tobom. Imam isti uredjaj kao na slici, malo sporo, ali bez greske! pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus1 204 Napisano April 27, 2013 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Danas odradjeno blanasiranje,na stari nacin (Moto GP) he,he... Cena 200 rsd po gumi.... Hvala svima na savetima,moze lock na temu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrgud 156 Napisano April 28, 2013 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Točkove balansiram takođe u sopstvenoj režiji. Nije to neka nauka kao što se predstavlja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marko13 2058 Napisano April 28, 2013 Zainteresovan, 974 postova Lokacija: Dembelija Prijavi odgovor kao problematičan Danas odradjeno blanasiranje,na stari nacin (Moto GP) he,he... Cena 200 rsd po gumi.... Hvala svima na savetima,moze lock na temu... Kazi gde si radio mozda nekome jos i zatreba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maximus1 204 Napisano April 28, 2013 Zainteresovan, 527 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Yamaha mt 09 Tracer,Suzuki SV 650 N,Piaggio Liberty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Vulkanizerska radnja VELJKO, ul. Starca Vujadina Smederevo(siguran sam da vecina Smederevaca a i okoline znaju za njega ali evo da se nadje) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano April 28, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Ja moje nisam balansirao,posto mi je vulkanizer trazio samo za balansiranje 1500 dinara u Negotinu + za montiranje 500!Samo za jednu gumu!Koliko je ta usluga kod vas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 243 Napisano April 28, 2013 Zainteresovan, 501 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene u Vranju, montaza i balansiranje 250.00 din po tocku, samo sto sam ja sam skidao tocak zimus pa nisam odvezao motor, samo balansiranje 150.00 din. Mozda bi nesto vise uzeo da je skidao tockove Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano April 28, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Ma ja sam mu odneo skinute tockove,bez guma posto sam lakirao felne!Samo namestanje i balansiranje jednog tocka 2000!Normalno,kulturno sam mu rekao da jede g..na i otisao kod drugog koji nema balanserku za moto gume i namontirao.Gume su stare,stavio sam ih cisto da motor bude na tockovima a ne na nosacima,mada mogu jos jednu sezonu ali bez ludiranja! Kad budem kupio nove,onda cu mozda i da prsnem te pare,ali kod drugog vulkanizera,kod ovog necu za inat! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4209 Napisano April 28, 2013 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan U MotoGP-u gume balansiraju old school. Neko se u temi posebno angazovao da dokaze da je balansiranje glupost. Nije glupost. Licno,samo prednju balansiram. Potpuno se slazem sa tobom. Imam isti uredjaj kao na slici, malo sporo, ali bez greske! pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano Maj 18, 2013 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan U MotoGP-u gume balansiraju old school. Neko se u temi posebno angazovao da dokaze da je balansiranje glupost. Nije glupost. Licno,samo prednju balansiram. .... Nećemo da ga imenujemo, sam će da se prepozna... Pa de si do sad - da mi držiš stranu. Barem pola. Prednju polovinu. Za zadnju će valjda da se javi neko drugi... Nego - što ne balansiraš zadnju? Jel' ni kad trese? Pa ti si gori od mene... Premišljam se nešto - čovek mora da shvati kada nije u pravu. Ako njih petorica tvrdite da guma mora da se balansira i kada ne trese - onda mora da je tako... Ipak - petorica su petorica... Aja sam. Mislim - jedan i po. A ajde sada vas petorica (i ostali zainteresovani) meni recite, ali iskreno, koliko puta godišnje (ili bolje mesečno) balansirate gume? Ja se trudim da izbegavam rupe, ali barem jednom nedeljno ubodem neku solidnu - ili iza auta pa ne stignem da odreagujem, ili da izbegnem budalu koja bi me oborila... Što motorom što kolima. I ja i dalje ne balansiram do trenutka dok ne osetim da trese, makar malo. Objasnite kako odreagujete u takvoj situaciji, jer postoji šansa da je potrebno blaansiranje, čak i ako, kako vi kažete, ne osećaš ništa u vožnji... I, samo da se razumemo: ja se nisam posebno angažovao da dokažem da je balansiranje glupost daleko od toga (jbt, mislio sam da mesamomoja žena ne razume, kad ono...), nego smatram da ako u vožnji ne osećaš nikakve vibracije ne moraš da intervenišeš balansiranjem. I za kraj - kada kupim nove gume - balansiram ih. Kada sam menjao zimske/letnje, pre nego što sam kupio druge felGe - balansirao sam... Prvo zato što verujem da je potrebno, drugo zato što bi me smaralo da ih posle naknadno skidam ako primetim da tresu. Da sam bio u istoj situaciji kao OP, da sam ih namontirao i da apsolutno ništa ne primećujem čudno - bolelo bi me pače da ih skidam... I pored postova vas petorice - 'zvinte. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano Maj 25, 2013 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Tako sam i mislio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko011 2457 Napisano Maj 25, 2013 SuperStar, 1098 postova Lokacija: Ćićevac Motocikl: MonsteR Prijavi odgovor kao problematičan uvek balansiraj kada stavljaš nove gume Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Jun 4, 2013 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Kako da dođem do tegova za balansiranje? Trebaju mi oni samolepljivi od po 5grama što idu ili koji? Trenutno imam neke postavljene na točku.. neki su zalepljeni, neki su na žbicama.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Jun 4, 2013 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Imas u LOUIS-u, a imas kod svakog vulkanizera, ja njih koristim. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrgud 156 Napisano Jun 10, 2013 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan imaš na bubanj potoku lika koji prodaje sve živo za vulkanizere i ako je dobro raspoložen možeš na komad da kupiš tegiće (oko 20 din čini mi se ona traka od 50tak grama, 700din je kesa tegova koju ne možeš da potrošiš za dva života). a možeš i da pitaš prvog vulkanizera, častiš ih pivom i tako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2626 Napisano Jun 10, 2013 ODUSTO OD DIJETE, 2668 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pre neki dan stavljao novu gumu na skuteru i balansirao - takođe na stari način. Nije mi žao para za balansiranje pa sve i da nema potrebe kako neki tvrde. Toliko sam para bacio na razne gluposti u životu tako da mi ovaj trošak dođe zanemarljiv a možda i koristi nečemu - možda i nikad ne saznam ko je bio u pravu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MrKaza2 10 Napisano Jun 11, 2013 U prolazu, 28 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda Dylan 150 Prijavi odgovor kao problematičan Posto u narednih par dana treba da promenim gume na skuteru, a I balansirao bi , da li kolega ZEMZEM moze da kaze gde je to radio. Ja sam sa N.Bgd pa pretpostavljam da je negde u komsiluku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2626 Napisano Jun 11, 2013 ODUSTO OD DIJETE, 2668 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Posto u narednih par dana treba da promenim gume na skuteru, a I balansirao bi , da li kolega ZEMZEM moze da kaze gde je to radio. Ja sam sa N.Bgd pa pretpostavljam da je negde u komsiluku. Može a što nebi moglo,nalazi se na početku Tošinog bunara ali nema istaknutu firmu,ako si zainteresovan poslaću ti na PP njegov mob ili ovde da postavim jer ne znam da li je to dozvoljeno. Imaš PP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Jun 11, 2013 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Ovako se centriraju i brusne ploce na brusilicama. Isti princip, samo su tegovi i kacenje drugaciji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2626 Napisano Jun 13, 2013 ODUSTO OD DIJETE, 2668 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Evo mali dodatak ovoj temi -zvao danas Matu iz Mladenovca da vidim ima li šanse da mi nađe prednju gumu POWER PURE za skut i u razgovoru dok je tražio da li može da se nađe reče mi da gume za skut koji ne prelazi 100 km/h nije potrebno balansirati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4209 Napisano Jun 13, 2013 Ne silazi, 6578 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/48482-balansiranje-tockova-na-skuteru-vazi-za-sve/page__p__832773__fromsearch__1#entry832773 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2626 Napisano Jun 13, 2013 ODUSTO OD DIJETE, 2668 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam rešio da balansiram moje pa sad ko je u pravu nikad neću saznati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...