Jump to content

Moto Zajednica

Kupanje..

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 241 postova
  • Motocikl: Honda Cbr 900 RR

Uleteo sam juce sa motorom i burazerom u vodu,znaci ceo motor je bio pod vodom..e sad sta da uradim da ga upalim? skinuo sam svecice i filter vazduha i verglao da izbaci vodu,ostavio na sunce da ispari visak,sta bi jos trebalo da uradim? ima li neke sanse da je voda usla i pomesala se sa uljem? dajte neki savet sta jos da uradim pre nego sto probam da ga upalim?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: ER6n

Zavisi koliko je dugo bio pod vodom, i dal je u vodu upao upaljen? Kapiram da ima neki poznavalac koji ce ti dati 100% odgovor kad dodas ove detalje...

U principu ja mislim da treba da promenis apsolutno sve tecnosti i sve sto mozes da rasklopis ocistis i osusis, bolje nego da rizikujes...

Radio je motor,izleteo sam sa puta sa burazerom i uleteo u reku..bio je mozda 2 min pod vodom..

Ostavicu ga na sunce da se sve lepo osusi,vise se brinem za elektroniku :S jebem ti rizlu,nisam smeo jace da kocim

• Svrati ponekad, 450 postova
  • Motocikl: otisao...

Dve minute bas i nije kratko sto se tice ovakvih dogadjaja, realno za to vreme se bogme mogao napiti vode...sto kaze kolega, rasklopi sve sto umes i mozes, ocisti i osusi, isprazni izduvnu granu i moli se bogu da upali.

Mada je ipak najsigurnije skoknuti prvo do majstora, ipak on moze bolje da prosudi od nas koji nismo fizicki pored motora.

• Drug član, 1531 postova
  • Motocikl: XRV 750, TZR 125

I kad su završili sa snimanjem, motor je recikliran.

Ako planiraš da voziš taj motor i dalje, bolje ti je sada detaljno pregledaj sve.

• Podržavam 8

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Napiši prvo koji motor, dvotaktni il četvorotaktni. Skini svećicu pa zakurblaj i vidi dal je ušla voda u cilindar. Ulje možeš da ispustiš i vidiš dal je čisto, ako ima vode u njemu - novo ulje i nov flter. A pre svega toga osuši i presvuci brata da se ne razboli !

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Uvukao je on vodu u klipove direkt kroz karbove, isto i u karter, za elektroniku ne brini, mozda neki relej. Ispusti ulje i skini bar glavu, jer pitanje je vruc motor u hladnu vodu. Rasturaj karbove, air-box, struju susi. . . Ne znam sta da ti kazem, ne bih voleo da sam u tvojoj kozi. Pozz

• Drug član, 1292 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10

Kad ti se tako nešto desi, motor postaviš vodoravno, znači pod 90 stepeni da podigneš motor, da bi sva voda izašla iz auspuha. Naravno, nađi još dvojicu da ti pomognu. Nakon što izadje sva voda iz auspuha, grana i delom iz cilindara, skineš sve svećice i na prazno verglaj 2,3 sekunde, da izbaci ostatak vode iz cilindara. Očistiš svećice, vratiš i zaverglaj. Ako neće da upali, skidanje i čišćenje dizni i eventuano karburatora. Ja sam ovo probao sa apencom još kao klinac i uspelo mi je. E sad, ne bih bio siguran da li se desilo nešto sa elektronikom u motoru (verovatno se desilo), e tu je jedini lek da ostaviš motor da se dobro osuši...

Bolje odnesi kod majstora da ti sve to očisti, ima tu još štošta da se čisti. Ako si ipak odlučio sam da odradiš, ovo ti je to...

• Podržavam 2

Kad ti se tako nešto desi, motor postaviš vodoravno, znači pod 90 stepeni da podigneš motor, da bi sva voda izašla iz auspuha. Naravno, nađi još dvojicu da ti pomognu. Nakon što izadje sva voda iz auspuha, grana i delom iz cilindara, skineš sve svećice i na prazno verglaj 2,3 sekunde, da izbaci ostatak vode iz cilindara. Očistiš svećice, vratiš i zaverglaj. Ako neće da upali, skidanje i čišćenje dizni i eventuano karburatora. Ja sam ovo probao sa apencom još kao klinac i uspelo mi je. E sad, ne bih bio siguran da li se desilo nešto sa elektronikom u motoru (verovatno se desilo), e tu je jedini lek da ostaviš motor da se dobro osuši...

Bolje odnesi kod majstora da ti sve to očisti, ima tu još štošta da se čisti. Ako si ipak odlučio sam da odradiš, ovo ti je to...

Skinuo sam svecice,izduvao sve,ispraznio auspuhe,jos sutra mi ostaje da ispraznim karburatore kojima moram da skinem casice jer dok se masina ne skine sa rama oni ne mogu da se skinu,motor je bio kratko u vodi..minut-dva,nadam se da ce da upali sutra

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Moj ti je savet istoci ulje,osusi filter za vazduh,isprazni rerervoar i sipaj cisto gorivo,sacekaj da se osusi elektronika,jer svegde je tu usla voda...

• Enduraš, 6382 postova
  • Motocikl: CRF300L

Meni se to desilo, podigao motor, ispraznio vodu iz cilindra, ispustio je iz loncica karburatora, osusio filter za vazduh i posle par verglanja je upalio. Za elektroniku se ne brini, to je sve zasticeno od vode

Posle malo duzeg verglanja i drk***a oko ciscenja svecica upalio sam motor :takoje: malo se cudno cuje :D kao vtr, sigurno dok malo ne osusi top,posto mu je i onako mali precnik..ispustio sam ulje i stavio malo nekog starog samo da ga upalim,bilo je malo vode u ulju,sigurno je usla na onom delu gde je poluga kvacila..

zamenjena svecica koja je zezala ali opet ista prica,skinuo sam siber sa prvog karburatora i ocistio ono sto je bilo unutra i malo je bolje,ne znam kako cu ostala 3 da ocistim jer su bas nepristupacni..sibere mozda i skinem al za karburatore mora cela masina dole 1lud.gif

Lako je ovde jer mozes prici selnama sa strane,kod mene ne mozes od rama,nisu srafovi postavljenji na gore nego sa strane,kad je stavljana masina karbovi su stavljeni dok je masina bila dole

• Svrati ponekad, 332 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 1000 K3

Znaci,tebi je problem prici srafovima od selni jer su uz ram,pa ih ne mozes odvrnuti ?

Probaj nekako zavuci ruku ili iskombinovati neki srafciger pod uglom,da ipak ne moras skidati ceo agregat

Znaci,tebi je problem prici srafovima od selni jer su uz ram,pa ih ne mozes odvrnuti ?

Probaj nekako zavuci ruku ili iskombinovati neki srafciger pod uglom,da ipak ne moras skidati ceo agregat

Pa da,jednostavno ne moze tu da prodje nikakav alat,mada resena je stvar za sad ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja