Tarabić 107 Napisano April 15, 2013 Kurblao Trijes Minuta, 212 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cowasaki KLE Prijavi odgovor kao problematičan Daklem, tokom zime sam ugradio bi-xenon kit BEAR na KTM LC4 640. Testirano u garaži - svetlo radi. Kako sam konačno našao malo vremena da provozam motor, da upalim - neće. Motor vergla. Akumulator je nov. Probao sam i sa akumulatorom od 65Ah i neće. Vergla ko blesam ali neće da sastavi. Kada skinem masu bi-xenona sa šasije motora motor upali najnormalnije. Kada, na motor koji radi, prikačim masu od bi-xenona, radi i svetlo i motor. Kada posle toga ugasim motor - opet nece da stastavi. Definitivno je problem do xenona, samo pre nego što počnem da rasutram kompletan motor, voleo bi da znam gde može da bude zajeb? Da li je neko imao sličnu zajebanciju prilikom ugradnje ili ima neku ideju sta moze da bude problem? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
smedic 413 Napisano April 15, 2013 Member Title, 254 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: S1000RR Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li ima veze onaj ponistivac greske za xenone? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano April 15, 2013 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan A što si diro? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AIeksandar 396 Napisano April 15, 2013 Zainteresovan, 764 postova Lokacija: BEG Motocikl: ER6n Prijavi odgovor kao problematičan Xenoni su danas djubre ja sam skinuo moj posle 3 meseca i stavio Philips Crystal Vision, nema greske. Nemoj rasturas motor jbg nije on kriv mozda cak i neki od balasta nije ispravan tj delimicno je ispravan... Ako ti se svetlo na motoru automatski pali kad upalis motor mozda je u tome problem, mozda ne prepoznaje slijalicu i onda kad vergla balast odvlaci svu struju jer u trenutnku paljenja balast povuce kao tenka posle toga 35w, a relej za paljenje svetla treba upali svetlo tek posto je motor upaljen, trenutak posle, mozda kod tebe tu negde postoji neka greska... Cuvaj motor jebes xenon, poz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarabić 107 Napisano April 15, 2013 Kurblao Trijes Minuta, 212 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cowasaki KLE Prijavi odgovor kao problematičan @smedic: Motor je prost da prostiji ne mož' biti. Dakle, nema kompjuter - nema potrebu za poništavačem greške. @ALeksandar: Svetla se ne pale automatski već na prekidač. Motor uvek palim sa isključenim svetlom i pozicijom. @Vlajko: Da vidim kuda idem. Zbog konstrukcije fara, mogu super da vidim sve što je 10m i 200m ispred. Sve ostalo je mrak. U krivini vidim gde sam bio, a ne gde idem. Nije da sam brži od svetlosti, ali me više stra' da vozim po mraku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano April 15, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan A da probas neki drugi balast od nekog kolege,pa vidi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6218 Napisano April 15, 2013 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ako si sve lepo povezao onda mi liči da ballast nije u redu?. Od + akumulatora preko osigurača ide na mali kontroler pa sa njega na ballast i od ballasta u sijalicu. Kako si primetio da kada pipneš crnom žicom od konektora ballasta masu motor nemožeš upaliti onda verovatno ballast vuče struju iako ne bi trebao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefiVA 617 Napisano April 15, 2013 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko para toliko i muzike, ti BEAR xenoni su ocaj. Do motora sigurno nije, ne rasturaj dzabe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6218 Napisano April 15, 2013 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam baš vrlo pozitivna iskustva sa Bear xenon kompletima, ni jedan nije pravio probleme a neki kompleti rade već treću sezonu bez greške. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano April 15, 2013 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj, palis motor sa UGASENIM svetlom i nece da upali?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6218 Napisano April 15, 2013 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pa to je i meni čudno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
StefiVA 617 Napisano April 15, 2013 svrati kad mu je dosadno, 258 postova Motocikl: GSXR 600k7 & kTm 690smc 2009 i Thundercat 600 2001 Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li pokusao da ga upalis na kurblu(koliko se secam lc4 640 bi trebalo da je ima)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano April 15, 2013 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.youtube.com/watch?v=7t_l29yncy4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarabić 107 Napisano April 16, 2013 Kurblao Trijes Minuta, 212 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cowasaki KLE Prijavi odgovor kao problematičan @ Arakis: Tako je povezano. Realno, i da hoces, ne mozes da zeznes jer su konektori napravljeni tako da ne mozes pogresno da vezes. @lalajko: Da. Palim sa ugasenim svetlima. @StefiVA: Na kurblu sam ga i palio dok sam radio diagnostiku. Bez zakacene mase od xenona, pali na prvu - drugu. Kad stavim masu mogu da skačem 20min po kurbli i ništa. Predpostavljam da uopste ne dobija varnicu, jer apsolutno ne daje znake zivota... ni da se zagrcne. Balast ima metalno kuciste. Ja ga nisam izolovao od rama tj. na istom je potencijalu kao i ram. Probacu kad dodjem danas sa posla da skinem komplet instalaciju xenona i da je stavim preko motora pa da probam tako. Ako tako radi, onda cu da krenem sistemom eliminacije. Ako ni tako ne radi, tražim od nekoga na zajam balast. Mada me čudi da on može biti problem, jer svetlo radi normalno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1850 Napisano April 16, 2013 Drug član, 1694 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan @StefiVA: Na kurblu sam ga i palio dok sam radio diagnostiku. Bez zakacene mase od xenona, pali na prvu - drugu. Kad stavim masu mogu da skačem 20min po kurbli i ništa. aaaa, pa tu si ga zeznuo.....skakanje po kurbli samo 10 minuta, nikako 20 KTM = Kicking for Ten Minutes šala.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarabić 107 Napisano April 16, 2013 Kurblao Trijes Minuta, 212 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cowasaki KLE Prijavi odgovor kao problematičan @Kolega po švapskom motoru: Ne staj mi na muku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarabić 107 Napisano April 18, 2013 Kurblao Trijes Minuta, 212 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cowasaki KLE Prijavi odgovor kao problematičan Update: Skinuo xenon, vratio xenon i radi. Provozao sam ga malo i kad sam preskakao neki ležeći, sijalica se zaglavi u low beam-u. Skinuo sam sijalicu i izgleda da je zaglavio onaj solenoid koji uvlači sijalicu kad pali dugo svetlo. Videću sutra da li će da mi uvaže garanciju ovi iz Antenall-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...