Jump to content

Moto Zajednica

ugasi mi se u voznji

Recommended Posts

• Drug član, 834 postova
  • Motocikl: motora bez trenutno

pozdrav elektricarima, vozim ER5, 1998mo godiste, danas mi se ugasio u voznji na brankovom mostu, iso sam oko 80kmh, kao da je ostao bez struje. pritiso kvacilo ukocio, kako sam stao upalile se lampice za temp i ulj, izbacio iz brzine upalio se neutral zaverglao i upalio al radio isprekidano, dodo malo gas i nastavio. stigo nekako kuci al ugasio mi se jos dva puta doduse na semaforu, isti simptom. e sad prosle jeseni sam na nov aku pogresno stavio kleme i otiso osigurac koji ide sa + a, zamenio osigurac. od pocetka sezone sam vozio mozda 150 km sve bilo ok. Molim za misljenje sta bi moglo da bude, brava, regler... Iso bi kod majstora sto pre al dal da ga vozim ili da ga "slepam"

Da bi bilo jasnije kad se ugasi ugasi se skroz i odjednom nije ono kao fali dovod goriva il svecica zajebava pa se gusi.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 643 postova
  • Motocikl: TDM 850, DKW RT175

meni se isto tako desavalo na shaow-ci, ispostavilo se da se klemna na akumulatoru rasklimala i gubila kontakt, a motor bez akumulatora nije hteo da radi. pa kad god se u voznji ona odvoji meni se ugasi motor.

• BIG ENDURO FREAK, 645 postova
  • Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987

U 99% slučajeva krivac je prekidač na ćopavoj. Prvo pogledaj to.

Sent from my LG-P990 using Tapatalk 2

• nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova
  • Motocikl: 4x4

Jesenas na GPZ mi se tako nešto dešavalo. gasi se, gasi se, pa proradi. Akumulator nije hto da se puni. Alternator puni, ali se aku ponašao kao potrošač, nikad da se napuni. Pred deda mrazove dam ortaqku na impulsno punjenje. osveži se aku kao nov. U subotu sam ga upalio na treće verglanje, a nije bio paljen od onda.

• Drug član, 834 postova

U 99% slučajeva krivac je prekidač na ćopavoj. Prvo pogledaj to.

Sent from my LG-P990 using Tapatalk 2

motor je 98 mo godiste i da je bio prekidac na copavoj neko ga je skinuo pre mene, motor mi stoji na copavoj i pali (kad oce ) tako da sam ja onaj 1% :)

Arakiseeeeee, iskusna mudra glavo jel citas forum daj neku smernicu :)

• Drug član, 834 postova

i proveri taj osigurach opet.

kad taj osigurac zvekne nema struje do brave nece da vergla uopste, moj vergla i pali kad oce :)

• Svakom po zasluzi, 12441 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Ma možemo mi da razmišljamo o 100 problema ali dok se ne krene instrumentom od accu pa na dalje nema pomoći :) 15 godina star motor pun je loših kontakata :)

Juče smo bili na vožnji do Kosmaja i u povratku mi drugari signaliziraju da mi ne radi far? Nije prekidač, nije osigurač - naravno da je kontakt na + klemi akumulatora odakle vodim struju na xenon u faru.

Hint: ako vidite da su vam kleme na accu pobelele i da se uhvatila naslaga samo ih pljusnite vodom ili koka-kolom, očiste se u trenutku :)

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

i proveri taj osigurach opet.

kad taj osigurac zvekne nema struje do brave nece da vergla uopste, moj vergla i pali kad oce :)

meni na gsu bio vrisnuo taj osigurach, bio 25A chini mi se, malo chudno al radio..

• Drug član, 834 postova

-

a,otkud ideja da je struja,jel upali odmah ili moras da verglas verglas da bi ga upalio...

ideja da je struja je zbog toga sto ne vraca lampice kad se ugasi, moz da okreces kljuc i ne reaguje. Kad gore lampice upalim ga normalno radi u leru, odjednom se ugasi i nema da gore lampice od ulja i temp na cajgeru ne pojavljuje se neutral, to moze da potraje 3 secunde ili 10 minuta. ako ostavim kljuc u on poziciji vidim kad se vrate lampe i zaverglam i upali odma, ne treba da verglam dugo pogotovo kad je vruc. opet radi normalno neko vreme pa opet iz cista mira odeeee. danas je poceo i da brljavi na jedan cilindar nece da primi lepo gas... gremlini, do prekjuce se lepo vozio iso normalno, novo ulje u motoru, nov filter...

p.s. zaobisli smo bravu pa smo ga palili bez kljuca isto se ponasa, ugasi se znacida nije brava, aku je nov, ostaje bombina ,regler i **bem li ga neka zica ogoljena neki kontakt, to sto brljavi cilindar moze da bude i zbog karburatora a mozda i cdi zeza. uglavnom lepa igranka me ceka.

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Pogledaj kleme, kuciste osiguraca, dovod + struje do bobina. vadi osigurace jedan po jedan i vidi koliko cvrsto stoje u kucistima, proveri glavnu masu i sve snopove koji su ti dostupni. Ocigledno je da vibracija pravi prekide, pa opet kad pocne da vergla on dobije kontakt. posebno obrati paznju na kablove komutatora, bobina pick-apa i svega sto ima veze sa strujom na svecicama. Pozz

• Podržavam 1

• Drug član, 834 postova

Pogledaj kleme, kuciste osiguraca, dovod + struje do bobina. vadi osigurace jedan po jedan i vidi koliko cvrsto stoje u kucistima, proveri glavnu masu i sve snopove koji su ti dostupni. Ocigledno je da vibracija pravi prekide, pa opet kad pocne da vergla on dobije kontakt. posebno obrati paznju na kablove komutatora, bobina pick-apa i svega sto ima veze sa strujom na svecicama. Pozz

hvala na savetu, hocu, mada koliko smo cekali sezonu i lepo vreme, :moto3: se dva dana pa se sad nerviram, al sredice se pa opet :moto3:

• Drug član, 834 postova

kao sto rekoh javicu gde je bio problem :) ona buksan sto ide na relej ili kako se vec zove skalamerija sa desne strane motora, tu je i onaj glavni prekidac koji je ceo al je pocela plastika malo da se topi. Tu na toj buksni je gubio kontakt, ocisceno sredjeno i sad fercera bolje nego pre :) Ovom prilikom bih se zahvalio i majstor DRGoranu koji je metodom eliminacije resio problem :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja