doktor 4751 Napisano April 6, 2013 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Predvece odlazimo do Grand Stand-a tj. glavne tribine. Na putu do tamo srecemo grupu endurasa... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano April 6, 2013 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Malo se se setamo izmedju boksova koji su ovde na izvol’te. Mozete sve da vidite sta se radi, i pitate po nesto ako vas zanima. Ima gomila standova sa opremom i raznim stvarima, nekoliko barova. Vlada uzavrela atmosvera. Pokusavamo da udjemo „na budalu“ na glavnu binu posto nemamo karte, a i kostaju cini mi se 20GBP. Probamo na prvi ulaz, ne moze, probamo na drugi ulaz, takodje. Probamo na treci ulaz, kontrolorka je na drugoj stani tribine, mi se uredno smestamo na sedista i pravimo se ludi ili ti 100GBP u dzepu. Niko nas nista ne pita. Odatle gledamo start druge trke Superstock 1000. Startuju sa par sekundi rastojanja, voze 4 kruga, svaki oko 50km i posle 2 kruga dolivaju gorivo. Sve se radi na old scool nacin. Gorivo se doliva prilicno arhaicnom aparaturom, krugovi se broje tako sto gomila klinaca okrece papirnate listice za svaki krug, za svakog vozaca, a ima ih oko 90, vremena se ispisuju sa cetkicom i farbom. Ni traga modernim tehnologijama. Tu smo videli i kalendar desavanja tj. trka na ostrvu za citavu sezonu 2012. Zakljucak je da se ovde odrazavaju trke citavo leto i svi zive samo za to. 1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano April 6, 2013 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Na putu prema kampu kupujemo rostilj za jednokratnu upotrebu i meso. Odlucili smo malo da se pocastimo. Medjutim paljenje rostilja ne ide bas kao sto smo mislili. Prilazi nam belgijanac iz obliznje ekipe, pita da li imamo problem sa paljenjem vatre i donosi brener. Naravno da je vatra posle toga popustila. Nije lepo otici na spavanje tek tako, pa se prosetamo do obliznjeg paba „Cat with no tail“na po pintu ale-a. U povratku je vec pocela da sipi kisica. Komsija u kampu pored nas, sa Triumphom, dolazi na IOM TT vec 30-ak godina. 2 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano April 6, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Oдлично, свака част! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strom_kg 149 Napisano April 6, 2013 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: V-STROM 650 2006 , YAMAHA SUPER TENERE xtz1200 , XZT 750 SUPERTENERE Prijavi odgovor kao problematičan vrhunski dozivljaj i vrhunsko putesestvije. Kao i svaki prethodni putopis , doktorski odradjen. Samo bi trebalo jos malo o cenama , trajekt, kampovi, pice ,hrana... za nas sto planiramo odlazak . Svaka cast !! I pozdrav! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemanjastruja 19 Napisano April 6, 2013 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Bmw r1200gs adv Prijavi odgovor kao problematičan "Action failed: You have reached your quota of positive votes for the day" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano April 6, 2013 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano April 6, 2013 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan vrhunski dozivljaj i vrhunsko putesestvije. Kao i svaki prethodni putopis , doktorski odradjen. Samo bi trebalo jos malo o cenama , trajekt, kampovi, pice ,hrana... za nas sto planiramo odlazak . Svaka cast !! I pozdrav! Napisao sam cene kampa na IOM (40GBP/5 noci/osoba), a kampovi gde smo spavali prve dve veceri su bili 45 i 55 GBP za nas 5/jedno vece. Za trajekt sam takodje napisao (oko 184 GBP/odlazak i povratak/jedna osoba/jedan bike), pivo skupo (u proseku 3,5GBP/pinta), hrana...u prodavnicama mozes da prodjes OK, a u barovima/restoranima...engleski dorucak koji je konkretan je od 4-6GBP, a klopa u restoranu je od 15 GBP pa na gore. Kad smo mi bili, 1GBP=1,3E Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano April 7, 2013 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan I tako je kisa citavu noc dobovala po satoru. Nije bilo tako hladno kao prethodne noci. Sada je to vec predstavljalo prilicno prijatan ambijent za spavanje. Ujutru je kisa na kratko prestala. Taman toliko da se izvucemo iz satora, obucemo kisna odela i krenemo. Posto je bio dan pauze izmedju trka, u planu smo imali da se provozamo citavim krugom za trkanje i da se malo spustimo do centra Douglasa. Normalno, sve se odvijalo kao po najlepsem vremenu, pa smo se i mi prilagodili opste prihvacenom modelu ponasanja. Krenuli smo u krug, laganica, sa razgledanjem. Kisa i hladno. Prva pauza je Ballaugh Bridge, mesto gde je cuveni skok na TT-u koji krasi gomile snimaka. Obzirom da je tu i takodje poznati pub „Raven“, iskoristili smo priliku za caj. Od kada smo u GB, caj nam dodje kao kod nas kafa, a bogami i prija da se malo ugrejemo. Zidovi unutra su prekriveni slikama vozaca na skoku ispred puba. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano April 7, 2013 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Malo smo tu iskulirali, pa krecemo dalje. Naravno, hladnoca i kisa ne posustaju. Posebna poslastica je trebalo da nam bude Mountain Course, deo staze od Ramsey-a prema Douglasu i ide planinskim delom. To su planinski pravci sa blagim krivinama i dobrim pogledom gde se na trkama drzi veoma visok prosek. To je ujedno i jedini deo staze koji je jednosmeran i kad je otvoren za slobodnu voznju. Medjutim, od planiranog uzitka nije bilo nista. Cim smo se dotakli planine, magla je postala toliko gusta da se jedva videlo, bolje reci nije se videlo nista. Vozili smo polako uz maksimalnu paznju da ostanemo na putu. Spustili smo se u Douglas, otisli na setaliste i malo se muvali po gradu. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano April 7, 2013 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Taj dan je na na plazi organizovan Beach Race. Obzirom da smo stigli na zavrsetak radova na pripremi staze, proveli smo nekoliko sati na kisi kako bi prisustvovali trkama na pesku. Bilo je prilicno zanimljivo. Nekoliko startova, sto moto kroseva, sto quadova. 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano April 7, 2013 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Posle toga, opet u pub blizu kampa da se malo prosusimo i popijemo po koji ale. U obliznjoj prodavnici smo nabavili i nesto klope. Veceru smo organizovali u zajednickoj kuhinji u kampu. Ovaj dan je bio karakteristican po tome sto je kisa padala citav dan. Kisna odela i kacige smo obukli cim smo ustali i nosili smo ih do spavanja. Jedino gde smo ih skinuli je bilo tokom boravka u pubovima. Okells je pivo sa Isle of Man, a ovo krajnje levo je Limited Edition, posveceno TT-u i toci se samo za vreme TT-a, a ujedno je i najjeftinije pivo koje se moze popiti u pub-u...2,7GBP. Inace ostrvo Man ima siroku autonomiju ukljucujuci vladu, parlament, novac...ali se i britanska funta koristi najnormalnije i nije potrebno zamenjivati novac. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaximo944 127 Napisano April 7, 2013 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Novi Beograd-Bezanija-Bologna Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s Prijavi odgovor kao problematičan dakle O'Doktore,tebi i ekipi sve pohvale za avanturu i narocito sto si to podelio sa nama ..kada odlucite jednom da se provozate do italije,obavezno obavesti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strom_kg 149 Napisano April 7, 2013 Svrati ponekad, 153 postova Lokacija: kragujevac Motocikl: V-STROM 650 2006 , YAMAHA SUPER TENERE xtz1200 , XZT 750 SUPERTENERE Prijavi odgovor kao problematičan vrhunski dozivljaj i vrhunsko putesestvije. Kao i svaki prethodni putopis , doktorski odradjen. Samo bi trebalo jos malo o cenama , trajekt, kampovi, pice ,hrana... za nas sto planiramo odlazak . Svaka cast !! I pozdrav! Napisao sam cene kampa na IOM (40GBP/5 noci/osoba), a kampovi gde smo spavali prve dve veceri su bili 45 i 55 GBP za nas 5/jedno vece. Za trajekt sam takodje napisao (oko 184 GBP/odlazak i povratak/jedna osoba/jedan bike), pivo skupo (u proseku 3,5GBP/pinta), hrana...u prodavnicama mozes da prodjes OK, a u barovima/restoranima...engleski dorucak koji je konkretan je od 4-6GBP, a klopa u restoranu je od 15 GBP pa na gore. Kad smo mi bili, 1GBP=1,3E Hvala puno ja gutam reci kad citam tako da sam preskocio da si napomenuo cene. Dugujem izvinjenje a i pivo kad se vidimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano April 7, 2013 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan dakle O'Doktore,tebi i ekipi sve pohvale za avanturu i narocito sto si to podelio sa nama ..kada odlucite jednom da se provozate do italije,obavezno obavesti Hvala na ponudi, u Italiji sam ako sve bude po planu vec za mesec dana, ali dosta juznije od tebe...inace Toscana mi je prirasla srcu, tako da zelim da joj pruzim pravu priliku... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Spajk 828 Napisano April 7, 2013 Vikend motociklista, 676 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda pantheon 125.. Prijavi odgovor kao problematičan bravo za putopis,vrhunski doživljaj..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaximo944 127 Napisano April 7, 2013 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Novi Beograd-Bezanija-Bologna Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s Prijavi odgovor kao problematičan o pa ako ces u toskanu,nisi mi nista daleko,ja ionako svaki vikend jurcam po futi...daj,ako si tu negde,javi se da se provozamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano April 7, 2013 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan o pa ako ces u toskanu,nisi mi nista daleko,ja ionako svaki vikend jurcam po futi...daj,ako si tu negde,javi se da se provozamo Futu sam provozao 2007 i naceo Toscanu...zato mi je draga...a sada mi je u planu Amalfi Coast i Sicilia...tako da tek neki naredni put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaximo944 127 Napisano April 7, 2013 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Novi Beograd-Bezanija-Bologna Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s Prijavi odgovor kao problematičan ok onda...obala amalfitana je nesto jako blizu spektaklu.u Positano obavezno da sidjete ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MILJAN* 157 Napisano April 8, 2013 Zainteresovan, 904 postova Lokacija: Šumadija-Pašaluk Motocikl: SUZUKI V- STROM Prijavi odgovor kao problematičan Fino Dare...ja Englesku ne volim bas zbog klime i depresije cim pogledam sive zgrade..Ali Isle of man ti je dobar poduhvat. Sent from Apple iPad 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6342 Napisano April 8, 2013 Enduraš, 6373 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Iskren da budem kad vidim kakvo vas je vreme pratilo uopste vam ne zavidim. Toliko muka oko viza i svega i na kraju kisnes i smrzavas se ceo dan, samo da se obesis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano April 8, 2013 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Iskren da budem kad vidim kakvo vas je vreme pratilo uopste vam ne zavidim. Toliko muka oko viza i svega i na kraju kisnes i smrzavas se ceo dan, samo da se obesis. Pre neku godinu pricam sa prijateljima koji su na Nordkapp isli jos u vreme dok su bila samo kozna odela, naravno hladnoca i kisa se podrazumevaju...rekli su mi da bi ponovo krenuli istog trena, uprkos teskocama na koje su nailazili prvi put. Isto tako i ovo...uzbudjenje, zadovoljstvo i iskustvo prevazilazi sve poteskoce. A i kad vidis kako tamo stvari funkcionisu u najboljem redu i po kisi, jednostavno se prilagodis. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaximo944 127 Napisano April 9, 2013 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Novi Beograd-Bezanija-Bologna Motocikl: Ducati 944 000012....i od neki dan jedan Ducati ST4s Prijavi odgovor kao problematičan eee majstori,ko ne razume,nikad nece....ko nije nijednom bio negde na nekom tako ogromnom dogadjaju i osetio sve to na vlastitoj kozi,nema sanse da uopste docara sebi sta je sve to i ceo taj svet oko toga!sedeti kuci u udobnoj fotelji i gledati tako nesto na ekranu ne docarava ni priblizno dogadjaj uzivo pa se nemoze razumeti sva ta kisa,zima,guzva,cekanje,trosak i ostalo samo da bi se stiglo do mete i da se oseti miris sagorelog benzina i buke motora...uhhh pa nema tih para hehe..... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano April 9, 2013 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast... sve pohvale su već izrečene... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4751 Napisano April 9, 2013 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan eee majstori,ko ne razume,nikad nece....ko nije nijednom bio negde na nekom tako ogromnom dogadjaju i osetio sve to na vlastitoj kozi,nema sanse da uopste docara sebi sta je sve to i ceo taj svet oko toga!sedeti kuci u udobnoj fotelji i gledati tako nesto na ekranu ne docarava ni priblizno dogadjaj uzivo pa se nemoze razumeti sva ta kisa,zima,guzva,cekanje,trosak i ostalo samo da bi se stiglo do mete i da se oseti miris sagorelog benzina i buke motora...uhhh pa nema tih para hehe..... Bas tako... Upoznali smo mnogo ljudi koji dolaze godinama. Svi traze nesto vise od pukog trkanja. Iako svi prate trke, osecaj nije kao na kruznim trkama, vozaca vidis 4 puta od pocetka do kraja trke. Jednostavno citava atmosvera je nesto vise, i verovatno je to magnet koji privlaci toliko ljudi iz citavog sveta vec godinama. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...