Jump to content

Moto Zajednica

I: Klingerit

Recommended Posts

• U prolazu, 47 postova
  • Motocikl: GSXR-1000

Trebala mi je jedna info. Juče kad sam krenuo da promjenim svijećice morao sam skinuti airbox. Kad sam ga skinuo vidjeh da su oni sunđeri koji idu između rama i airboxa skroz iscjepani jer je prethodni vlasnik "nježno" ga skidao ili stavljao. Rekoše mi da je u pitanju materijal Klingerit tj. sunđer sa termoizolacionim svojstvima.

E sad, prvo da provjerim da li je to to što su mi rekli i ima li da se uzme to gdje u BG (ovdje nema) da je debljine 1 - 1,5cm pa bih ja to izrezao. Hvala unaprijed.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 354 postova
  • Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R

Bila je davno jedna firma u zemunu sto je prodavala zaboravio sam gde je i kak ose zove...bio sma pre 5-6god kod njih..vidi na netu-google mozda je nadjes..pozzzz

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Klingerit i taj sundjer nemaju nikakve veze jedan sa drugim.

Tebi treba sundjer traka, koja se jedne strane ima lepak. Obicno je crne boje i ima je u raznim debljinama i sirinama. Nesto slicno se koristi za dihtovanje prozora, ali je ovo napravljeno od sundjera koji je vece gustine i vise je za industrijsku upotrebu.

• Podržavam 1

• U prolazu, 47 postova
  • Motocikl: GSXR-1000

Klingerit i taj sundjer nemaju nikakve veze jedan sa drugim.

Tebi treba sundjer traka, koja se jedne strane ima lepak. Obicno je crne boje i ima je u raznim debljinama i sirinama. Nesto slicno se koristi za dihtovanje prozora, ali je ovo napravljeno od sundjera koji je vece gustine i vise je za industrijsku upotrebu.

Pročitah isto ovo sinoć na USA gixxer forumu. Kažu da ta traka završava posao. I čudio sam se jer najdeblji klingerit koji sam uspio da nađem po netu je 8mm, a meni treba 1-1,5cm. Probaću da nađem ovdje tu traku za dihtovanje.

Jel ima u BG nešto tipa Bauhaus gdje bi to potražio ako ovdje omane?

• Zainteresovan, 781 postova
  • Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000

Ako se ne varam klingerit, klirit itd su tvrdi materijali slični pleksiglasu npr. Proizvodi(la) ih je Galenika. Bila je jedna prodavnica u Zemunu gdje sam to nekada kupovao.

Pronto je u pravu, tebi treba neka spožvasta masa kojom ćeš zadihtovati erbox.

• Zainteresovan, 530 postova
  • Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona
  • Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport

Klingerit je uglavnom napravljen od azbesta i zanemarljivo malo je stišljiv u odnosu na sunđer. Predviđen je za visoke temperature, nije zapaljiv... Teško ćeš naći deblji od 5mm. Tebi treba sunđer tj. diht traka za prozore. Ako je veliki zazor možeš da uzmeš i onu gumiranu traku za prozore. Nikako klingerit jer je airbox napravljen od plastike i nema šanse da ga stegneš dovoljno jako da sabije klingerit.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja