Gile_Extremeboy 7948 Napisano Mart 31, 2013 Drug član, 2479 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Ovako bili smo danas otputovali do velicanstvenog Beograda da potrazimo motor za drugara. Drugar mozemo da kazemo da je pocetnik (iskustvo kinez 150ccm i veoma kratak period proveden na GPZ500). Gledali smo 2 motora: Fazer 600,98ks 2000god sa 68.000km, reg do maja -oprema: kres bar, nosac kofer (bez kofera) -ulaganja i mane: izbledeli farovi (potrebno poliranje), ikrivljena poluga kocnice, spojke izmedju karbova ispucale, gume treba da se menjaju, akumulator mrtav cena ugovorena na 2000eura Kawasaki ZR-7S,76ks 2002god sa 14.600km, neregistrovan -oprema: Nosac kofera sa koferom kappa 48l, Devil auspuh -ulaganja i mane: izgrebana dekla, gume treba da se menjaju, motor je farban cena ugovorena na 1900eura Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Mart 31, 2013 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Taj kawasaki vrlo verovatno nema orignalnu kilometrazu.Uvezen je verovatno iz USA s'obzirom da ima devil auspuh ili mozda gresim ? Ako je originalna kilometraza onda treba razmotriti. Fazer kao fazer je od devojke sa foruma i zna se sta je i kako je odrzavan,kilometraza je vrlo verovatno originalna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7948 Napisano Mart 31, 2013 Drug član, 2479 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan S' obzirom da oba motora su u stanju srazmernom svojim kilometrima, Koji bi ste vi kupili od ova 2 ponudjena? Kolega savetuje da drugar kupi Fazera zbog dalje preprodaje jel bi kao Fazera lakse prodao, dok ja savetujem Kawasakija kome cak i da nije prava kilometraza, odaje utisak pedantnosti, vidi se da je cuvan u sobnim uslovima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7948 Napisano Mart 31, 2013 Drug član, 2479 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Kawasaki je uvezen iz Francuske, kilometraza u kilometrima izrazena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Mart 31, 2013 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Kawasaki je nesto tezi i sporiji,fazer je kod nas cesci motor i mozda je zato receno da bi ga lakse prodao.Generalno ova Kawa je redji motor i vise je bio namenjen za USA trziste odatle i taj auspuh(verovatno kupljen tamo) pa montiran u EU,tek od 2003ce do 2005te krece prodaja u drugim zemljama(mada se mogao naci u nekim zemljama i ranije).Motor je farban dakle da je negde bio cuknut,otud i ogrebana dekla,ali mozda je bio i banalan pad tako da to ne bih uzeo u obzir osim ako motor ne zanosi ili tako nesto sto treba dodatno pogledati. Meni se oduvek svidjao Fazer,ali ovaj Kawasaki ima auspuh devil + kofer od 48l sto nije malo.Gume su i na jednom i na drugom lose,dakle isto ulaganje.Akumulator je tu najmanji problem,a i dekla takodje.Licno dajem prednost kawi samo zbog opreme pod uslovom da motor dobro vuce i da dobro radi. Ja bih dodatno pitao vlasnike kada su stelovani ventili i karburatori to je jedno ulaganje koja oba motora trebaju imati da bi dali maximum i da bi imali normalnu potrosnju. Evo nesto o njemu http://www.zr7s.co.uk/#/zr7-s-specification/4515175916 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Mart 31, 2013 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan ne znam zasto uopste razmisljate o ta dva motora u tom stanju za te pare... vi bas imate novaca na bacanje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
swift021 58 Napisano Mart 31, 2013 U prolazu, 44 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GSX-R & KTM 250SX Prijavi odgovor kao problematičan slažem se, mačke u džaku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
begec 96 Napisano Mart 31, 2013 U prolazu, 94 postova Lokacija: begeč Motocikl: BMW R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan ako su predjeni kilometri istiniti,netreba se dvoumiti.kawasaki. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5107 Napisano Mart 31, 2013 Drug član, 1899 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je onaj matori Fazer sa kockastim farovima? Ja ne bih dao taj novac za njega. Pa za 700e više je dve generacije noviji i 4 godine mlađi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
theSage 92 Napisano Mart 31, 2013 MK Nameless Riders, 106 postova Motocikl: Kawasaki Z750s '06 Prijavi odgovor kao problematičan ZR7 je uljara a Fazer je vodenjak. Fejzer je malo moderniji motor ali je po meni ružniji i koliko se sa slika može videti u lošijem stanju. Ja kilometražu ne bih nikako zanemarivao ali je kod nas problem da se to može lako odvrtati napred ili nazad, vidi diskove, probaj da cimaš motor iz treće da vidiš koliko je utegnut itd. Oseti se ako je kilometraža mnogo vraćana. Kawa je verovatno bila slupana (nemora da znači da je bio jako havarisan) i vlasnik se verovatno povredio i nije mnogo vozio motor usled toga a može biti da su jednostavno satovi menjani jer su stari bili uništeni u havariji . Fejzer mi ne izgleda kao da nije probao asfalt bez obzira ko ga je vozio. Kako god okreneš kupuješ "mačku u džaku" jer to ti je kupovina svake polovne robe. Možeš da dodaš još tričavih 800-1000EUR i da uzmeš nešto mlađe a na to opet možeš da dodaš još 1000eur da uzmeš nešto još mlađe. A kad još malo razmisliš onda dodaš na to još samo 600EUR i imaš nov ER6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesa-St 243 Napisano Mart 31, 2013 Zainteresovan, 502 postova Motocikl: R 1250 GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan ne znam zasto uopste razmisljate o ta dva motora u tom stanju za te pare... vi bas imate novaca na bacanje U potpunosti se slazem sa kolegom, zasto ne pogledate jos neki motor, imate ovde sa foruma covek dovozi iz CH extra dobre motore, evo teme: http://forum.bjbiker...nih-motocikala/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Mart 31, 2013 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Po meni je oduvek bljak bilo komentarisati cenu tudje stvari i ko bi sta i za koje pare kupio. Pricamo o motorima, nema tu puno rezona od samog starta... No poredjenje ova dva modela, ja sam skloniji kawasakijima, ali ovaj model je za razliku od fazera mnogo redji kod nas pa mislim da je frka naci deo za stagod da se uhvatis (ne kazem da treba da ocekujes da se i jedan od njih kvari), a fazera ima na svakoj trecoj tarabi naslonjen po jedan. Druga stavka, sto je Kawa farbana? Ako je presla 15000 verovatno nije izbledela od sunca... malo zvuci i kilometraza na fzs, ali bar moze da potvrdi fabrickim stanjem. Nema tu pameti, pravi izbor je onaj koji te cini srecnim naravno. Sedi pred oba motora, popi dve ljute i kupi beverly 250! Srecna trgovina ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7948 Napisano Mart 31, 2013 Drug član, 2479 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan ne znam zasto uopste razmisljate o ta dva motora u tom stanju za te pare... vi bas imate novaca na bacanje Pokazi mi onda nesto dobro za 2000jura da bude taj fazon. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Mart 31, 2013 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan pokazao bih ti ali sam ga kupio ja... Ko je malo strpljiv i ceka prvu priliku moze da kupi do 2 hiljade ono sto je na oglasima oko 3 hiljade. Sacekacu sledecu subotu da stignem u srbiju da slikam sta sam ja uzeo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokichica 200 Napisano Mart 31, 2013 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Beograd - London Motocikl: Honda CBR 600FS, KTM Adventure 990, Suzuki GSX-R 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nikako nisam uspeo da provalim o kojoj se ceni prica ali na kraju to je nebitno posto je pretpostavljam slicna za oba motora. Sto se tice Kawasakija motor se farba kad je udaren, ako ce neko da mi tvrdi da je motor prelazio po 1000 km godisnje verovatno ga je vozio samo do pijace. Ima jedna smesna stvar sa motorima, dodatna oprema ne moze da se izvuce pri prodaji. Taj motor ima istu cenu i sa opremom i bez. Kofer ti nista ne znaci ako je motor havarisan. Fazer je sa druge strane najcenjeniji motor uz Hondu VFR medu kuririma u UK i France. Pouzdan ne kvari se, moze kucno odrzavanje i odlican je za duza putovanja. Velika mana na tom motoru su popucale gume koje spajaju karburatore sa usisima. To je skupo i nema male privrede. Ako pustaju fals vazduh niko ne moze da nasteluje motor. Cena cca 150-180e. Ah provalih cene, spusti cenu na 1700-1800 i kupi Fazer Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex_91 11 Napisano April 4, 2013 U prolazu, 52 postova Lokacija: Sabac Motocikl: Yamaha Thunderace 1000cc & Aprilia Leonardo 250 cc i Prijavi odgovor kao problematičan Ovi motori da su u tip top stanju, ne vrede ove pare. A koliko si nam opisao, ima ulaganja na oba... Nisu jedini na trzistu, ima boljih a i mladjih primeraka, pogledajte jos malo mozda se pravi krije tu iza coska 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano April 5, 2013 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan I ti brate aco nekad zboris pravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1473 Napisano April 6, 2013 Drug član, 1985 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Ovi motori da su u tip top stanju, ne vrede ove pare. Potpuno se slazem. Gile ne mora taj drugar da kupi motor odmah. Nije sad jul mesec pa da ne moze da izdrzi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano April 10, 2013 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Fora je u tome sto zivi daleko od grada i motor mu je jedino prevozno sredstvo. Pare mu nisu BAS veliki problem posto je zaposlen za stalno u renomiranoj programerskoj firmi. Inace rezervisao je Kawasaki, probao ga je i svideo mu se jako. Ja sam vise bio za Fazera ali ruku na srce, iako je farban Kawasaki je stvarno tip top. Nijedu kozmeticko/mehanicku manu nismo mogli da mu nadjemo osim sto je dekli malo izgreban. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano April 12, 2013 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan dusa me zaboli kad ukapiram da sam mog bandita u tip top stanju 08 godiste, 17.000km prva farba prvi vlasnik servisna knjiga odlicne gume gomila opreme prodao za 4000 eura sto je neka realna cena a sta se sve prodaje za 2 i kusur hiljade. eto gavra uzeo fazera hiljadarku u mnogo boljem stanju koliko sam video sa slike nego ova dva za slicne pare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano April 12, 2013 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan ko ume njemu litra 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano April 12, 2013 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Lepo rečeno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano April 21, 2013 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Drugar pazario Kawasaki. Sve smo proverili sto smo sami znali, regler, akumulator, plastike prednje jesu farbane ali su jako pedantno odradjene, tj vidi se samo ispod. Ram nije kriv. Gume jesu istroseneali nisu stare/isposcene a i je lik uz motor za istu cenu dao dobru zadnju gumu. Sa drugarovom voznjom potrosnja je bila 4.6L na 100Km kad smo ga dovozili kuci. Mislim da je to smesna potrosnja za 750cc... Da kazemo da ce po Kragujevcu da mu trosi 5-5.5 opet puna kapa, GPZ mu je trosio 6L... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...