ZEMZEM 2567 Napisano Maj 14, 2016 ODUSTO OD DIJETE, 2638 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Nije Branko mislio da se lanac podmazuje petrolejem/kerozinom već kad opereš lanac sa njim on ga ostavi malo masnog, ne suši ga kao recimo što radi sprej za čišćenje lanca ili kočnica koji je na sasvim drugoj bazi i služi za to za šta je namenjen-brzo čišćenje i odmašćivanje a i suši u par sekundi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Maj 14, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan @ZEMZEM Nekad i nekome ne vrijedi objasnjavati neke stvari posto zna sve. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Februar 20, 2017 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan To je za višak delova, ako si dobar majstor 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Mart 2, 2017 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan posto ja vec 10 godina donosim iz nemacke regina lance dobro sam upoznat-a i logicno je-umetne se obe šnale svaka na jednu stranu oko gumica i steze se kopca a nemozes da ja pretegnes jer snale nedaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Surb 66 Napisano Novembar 15, 2017 Zainteresovan, 612 postova Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972 Prijavi odgovor kao problematičan On 2/20/2017 at 14:30, Ausländer je napisao: Čemu služe ovi žičani delovi? Odbojnici? Doslo je vreme za zamenu pogonskog lanca, U pitanju je regina 530 Z ring, sa ovakvom kopcom. Kako bez originalnog alata da ovo namontiram, na youtubu nisam nasao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kaligula1 1134 Napisano Decembar 26, 2017 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Vranje Motocikl: HondaAfricaTwin XRW750 RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako ja cistim lanac bez muke bez da bilo sta uprljam.skinem zadnji tocak.taman proverim lagere i podmazem osovinu..mislio sam da patentiram proizvod nego ajde i vama da kazem evo slike . Zao mi je sto nisam slikao lanac pre ciscenja.u stvari sumnjam i da bi se i video lanac koliko je bio prljav . kubik peska i zemlje na njemu ..u baloncetu sipajte 2-3 l benzina ubacite lanac i muckajte balonce u krug.i tako dok ceo lanac ne operete..posle samo obrisete krpom i lanac kao da je izaso iz prodavnice..nema cetkice.nema prskanja.ruke ciste.sva prljavstina ostane u balonce ..awe 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kaligula1 1134 Napisano Decembar 26, 2017 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Vranje Motocikl: HondaAfricaTwin XRW750 RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako izgleda gorivo u flasi posle pranja lanca..mulj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kaligula1 1134 Napisano Decembar 26, 2017 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Vranje Motocikl: HondaAfricaTwin XRW750 RD07 Prijavi odgovor kao problematičan A ispod motora ni jedna jedina kap benzina niti prljavstine. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VR46 560 Napisano Decembar 26, 2017 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS "13 LC Prijavi odgovor kao problematičan Јеси сигуран да бензин не оштећује гумене делове на карикама? Ја перем ланац петролејом....Никад нисам имао проблема... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kaligula1 1134 Napisano Decembar 26, 2017 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Vranje Motocikl: HondaAfricaTwin XRW750 RD07 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam siguran ali ne bi trebalo ..onda sledeci put petrolej umesto benzina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kaligula1 1134 Napisano Decembar 27, 2017 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Vranje Motocikl: HondaAfricaTwin XRW750 RD07 Prijavi odgovor kao problematičan On 7.3.2008. at 11:21, pit je napisao: Ja licno sam pristalica ciscenja i podmazivanja sa sprejem.Prvo mnog Izgleda da mu je zena usla u sobu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 27, 2017 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Benzin itekako oštećuje gumice u lancu. Za svrhu pranja treba koristiti petrolej... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Decembar 27, 2017 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Dizel i wd 40 rade posao dobro, ne ostecuju. Citao sam i test o tome na netu. Mada i petrolej je lako naci 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16195 Napisano Decembar 27, 2017 Misbehave Responsibly, 1642 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Fino si oprao lanac. Sad možeš i opelo da mu očitaš pošto si isprao ono najbitnije - a to je mast u rolnicama. 2 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SlobodanR1 3097 Napisano Decembar 27, 2017 Drug član, 1060 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: YZF R1 Prijavi odgovor kao problematičan Au burazeru, zašto čisti benzin ...Kao što rekoše gore kolege, benzin je saprao neophodnu mast, te nagrišće rolnice..Čak i kad običnom vodom pereš, pod šmrkom, mlaz ne treba da je previše jak da ne bi isprao to što treba da ostane.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2567 Napisano Decembar 27, 2017 ODUSTO OD DIJETE, 2638 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam svoj sistem. Koristim samo petrolej i ponekad Ipone sprej za čišćenje lanca koji sam kupio davno. Imam i onaj set sa četkama za pranje iz luisa, kupio od kolege sa foruma ali ga jednom koristio. Operem lanac sa petrolejem, kupujem u farbari. Obrišem krpom i provozam malo da se lanac ugreje. Prebrišem suvom krpom i naprskam sprej. Parkiram u garažu i do sutra ne vozim. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Utjerivac 6625 Napisano Decembar 27, 2017 Zainteresovan ko mlad majmun!, 894 postova Lokacija: Ljubiš Donji. Motocikl: Uvijek Japanski! Prijavi odgovor kao problematičan @ZEMZEM Pravo skolski, bez greske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Decembar 27, 2017 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Ja u životu još nisam oprao lanac ne računam kad perem motor pa ga malo poprskam vodom. Posle vožnje umem ponekad da ga naprskam sprejom za podmazivanja lanca. Mada skoro sam kupio neki sprej s100 se zove čini mo se. Ali još ga nisam probao. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Decembar 28, 2017 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ubedljivo najbolje rezultate sam postizavao sa automatskim podmazivačem lanca. Na Teneri sam stavio nov lanac, prešao 38000 km i lanac je i dalje bio u extra stanju, posle sam prodao motor pa ne znam do kada je tačno izdržao, ali verujem da je još dosta dugo trčao na motoru. Na svakom motoru do sada sam imao podmazivač lanca. Na ovoj sada VFR-ci nisam montirao jer me već mrzi da po peti put stavljam elektroventil, provlačim crevca i montiram sve... Za sada samo u praonici operem lanac zajedno sa motorom kada perem i kući kad dođem naprskam sprej za lanac, Motul Road C2+. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Decembar 28, 2017 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan I koliko ti je najduze trajao?Nikad ga nisam menjao. Uvek je nadZiveo motor. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7766 Napisano Decembar 29, 2017 -, 1755 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Meni izdrzao oko 30.000... Redovno podmazivan, pran aksalom i ispiran vodom sa creva Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2567 Napisano Decembar 29, 2017 ODUSTO OD DIJETE, 2638 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Meni fabrički skoro 45K i može još dosta da se vozi. Nemam podmazivač već ga naprskam spejem kad vidim da je lanac suv. Nekad to bude na 500 a nekad na 1000km. I ne perem ga pred svako prskanje nego kad ocenim da treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoransm 95 Napisano Jun 12, 2018 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: S . Mitrovica Motocikl: Transalp XL 750 Prijavi odgovor kao problematičan "Mlad" vozač sam :)) Pitanje je možda glupo, mada sam zapravo dobio oprečne odgovore, sa kojih strana prskate lanac? Meni se po logici stvari nameće zaključak da se prska sa strane do mene odnosno spoljne strane, odgore i sa strane koja je bliže točku odnosno unutrašnje strane. Što znači sa tri strane. I to da se prska na mestu gde lanac prelazi preko zupčanika da bi i zupčanik dobio ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jboban 412 Napisano Jun 12, 2018 Zainteresovan, 969 postova Lokacija: Užička Republika Motocikl: Suzuki DL650 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan To je nebitno jer se razlije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Jun 12, 2018 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja prskam sa unutrasnje strane ispred zadnjeg lancanika, tako mi najlogicnije. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...