pero rep 127 Napisano Avgust 30, 2009 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: cacak Prijavi odgovor kao problematičan Nije mi bilo tesko da pogledam, za KLR 650 kaze da je max pritisak na koji sme da se pumpaju viljuske 36psi (2,5 bara). Meni nije jasno zasto bi on prvo trebalo da ih pumpa, pa za par dana ispusti vazduh ? [/ Ispusti vazduh skroz.radi sa viljuskom 5-6 puta gore-dole,i videces da u njoj tada imas 0,5pritiska,i jos ako je duvas -semerinzi,aut! Toliko od mene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzimika 0 Napisano Septembar 1, 2009 U prolazu, 73 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nije mi bilo tesko da pogledam, za KLR 650 kaze da je max pritisak na koji sme da se pumpaju viljuske 36psi (2,5 bara). Meni nije jasno zasto bi on prvo trebalo da ih pumpa, pa za par dana ispusti vazduh ? [/ Ispusti vazduh skroz.radi sa viljuskom 5-6 puta gore-dole,i videces da u njoj tada imas 0,5pritiska,i jos ako je duvas -semerinzi,aut! Toliko od mene. a kakve veze ima pritisak u KLR-u kad je ovo tema o tranasalpu, tako da ako cete da se prepucavate i pametujete o ispustanju vazduha iz viljuski onda otvorite temu, ali definitivno glupost sa ispustanjem vazduha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljan_tracer 431 Napisano Mart 18, 2013 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: Čelarevo Motocikl: BMW 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drustvo.Ponovio sam se sa doticnim motorom pa bih hteo da cujem misljenja drugih koji su ga vozili ili popravljali ili odrzavali ili bilo kakvih iskustava imali sa njim.Ovde kod mene ga nije niko vozio a ni ja pa bih molio za misljenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stevan B. 635 Napisano Mart 18, 2013 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Motocikl: Varadero(Krmaca) 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam Tengai 650 tj KL650b agregat isti kao i na tvojoj makini! Uz minimalno odrzavanje pruzice puno zadovoljstva! Obrati paznju na zategnutost lanca bregaste i na zategnutost lanca balans tegova! to su jedine slabije tacke na agregatu! Koliko znam malo ulja mora da potrosi(oko 150-200grama na 10000) nemoj da te to brine! Ako imas uslova stavi napred veci disk i ne stedi na plocicama posto je prilicno tezak a kocnice mogu biti bolje! Da ne valja ne bi se proizvodio 25 godina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Mart 18, 2013 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam Tengai 650 tj KL650b agregat isti kao i na tvojoj makini! Uz minimalno odrzavanje pruzice puno zadovoljstva! Obrati paznju na zategnutost lanca bregaste i na zategnutost lanca balans tegova! to su jedine slabije tacke na agregatu! Koliko znam malo ulja mora da potrosi(oko 150-200grama na 10000) nemoj da te to brine! Ako imas uslova stavi napred veci disk i ne stedi na plocicama posto je prilicno tezak a kocnice mogu biti bolje! Da ne valja ne bi se proizvodio 25 godina Neki modeli potroše i do litru ulja na toliku kilometražu, tako da je ova količina zanemarljiva. Svojevremeno sam gledao da uzmem KLR-a, ali kad sam uzimao motor ni jedan nije bio u oglasima. Makina je solidna, ništa preterano, nauživaćeš se sa njom sigurno. Dekompresor, kao i na skoro svakom jednocilindričnom Kawasakiju, je problem, tako da proveri to prvo. Što se tiče ostalog, nema puno brige, menjanje, ako je potrebno, osnovnih stvari (lanac, lančanike, ulje, filtere kao i na svakom motoru). Model se još uvek proizvodi, ali za Američko tržište (doduše malo redizajniran, ali motor je isti). Da nisi možda uzeo crnog KLR-a iz Šapca? Video sam ga skoro u oglasima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stevan B. 635 Napisano Mart 18, 2013 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Motocikl: Varadero(Krmaca) 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Omakla mi se jedna nula! Hteo sam da napisem 1000 km! Dekompresor je jos sa pocetka devedesetih resen! Na kasnijim modelima radi besprekorno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12522 Napisano Mart 19, 2013 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan KLR je kultna masina, u Evropi mozda ne toliko ali u US je extremno popularan i ljudi prolaze ogromne kilometraze. Tu slabu tacku zatezaca mozes da resis kupovinom aftermarket dela, tzv. Doohickey za nekih 20$ i nakon toga napakujes sta zelis od opreme i mlatis kilometrazu za ''sitne pare''. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljan_tracer 431 Napisano Mart 19, 2013 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: Čelarevo Motocikl: BMW 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Bas vam hvala na brzim odgovorima.Da , kupio sam tog iz Sapca.Alekre ako znas uputi me kako da narucim taj aftermarket zatezac . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljan_tracer 431 Napisano Mart 19, 2013 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: Čelarevo Motocikl: BMW 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Sad se setih.Koji su prvi znaci da je taj spaner popustio?Kako se manifestuje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stevan B. 635 Napisano Mart 19, 2013 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Motocikl: Varadero(Krmaca) 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Lupkanje kada iz malih obrtaja,recimo u drugoj brzini dodas gas. Trzanje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stevan B. 635 Napisano Mart 19, 2013 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Motocikl: Varadero(Krmaca) 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ili povecana mehanicka buka kada je bas istegnut lanac! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljan_tracer 431 Napisano Mart 19, 2013 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: Čelarevo Motocikl: BMW 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Da to je to.Kada mu dam gas cuje se da zalupa na kratko.Kako da dodjem do tog aftrmarket dela?Jel ima puno posla oko zamene? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stevan B. 635 Napisano Mart 19, 2013 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Motocikl: Varadero(Krmaca) 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pa zasto ne oteras kod nekog servisera da prvo proba da naspanuje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12522 Napisano Mart 20, 2013 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ovde ces naci sve potrebne informacije: http://www.klrworld.com/index.php?option=com_content&task=view&id=144&Itemid=227 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljan_tracer 431 Napisano Mart 20, 2013 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: Čelarevo Motocikl: BMW 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Pa zasto ne oteras kod nekog servisera da prvo proba da naspanuje? Pa nebih tako.Kad ga vec otvaram bolje odmah to ubaciti i biti miran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stevan B. 635 Napisano Mart 20, 2013 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Motocikl: Varadero(Krmaca) 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pa zasto ne oteras kod nekog servisera da prvo proba da naspanuje? Pa nebih tako.Kad ga vec otvaram bolje odmah to ubaciti i biti miran. Da bi se naspanovao lanac balans tegova ne mora da se otvara dekla! Samo se popusti zavrtanj spanera! E sada svih detalja stvarno ne bih mogao da se setim jer sam taj motocikl imao pre 7 godina! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljan_tracer 431 Napisano Mart 21, 2013 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: Čelarevo Motocikl: BMW 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Da ,sad sam se i ja malo edukovao.Ima dole ispod dekle gumeni cep kada se on skine vidi se glava od srafa za kljuc 8.E sad postupak moram videti negde koga god da sam ovde pitao od lokalnih majstora nije niko to radio.Mada mi kaze ovde moj komsija koji ke imao KLR da je to normalan zvuk kod njega.Mozda ja umisljam posle RD 07 i BMW-a da mi to ne zvuci dobro ali bolje proveriti i dotegnuti.Mislim da ce biti tesko doci do tog aftermarket dela.Zvao sam Saleta iz Trstenika nemoze fo da nabavi a on mi je cak rekao da se lanac na balans tegovima na KLR-u menja na svakih 15000 km.Nesto mi to malo cudno da se masina otvara na svakih 15000. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 597 Napisano Mart 21, 2013 Drug član, 1362 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pa zasto ne oteras kod nekog servisera da prvo proba da naspanuje? Pa nebih tako.Kad ga vec otvaram bolje odmah to ubaciti i biti miran. Da bi se naspanovao lanac balans tegova ne mora da se otvara dekla! Samo se popusti zavrtanj spanera! E sada svih detalja stvarno ne bih mogao da se setim jer sam taj motocikl imao pre 7 godina! U tom i je problem što taj španer nije tvornički najbolje napravljen, i kad radiš kako kažeš, nisi siguran da je našpanano dobro. Mora se skinuti dekl za kvalitetan posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljan_tracer 431 Napisano Mart 21, 2013 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: Čelarevo Motocikl: BMW 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Ante.Reci mi kako stojite sa tim stvarima u Osjeku da se to nabavi i namontira?Meni nije problem se provozati do Osjeka 90 i neki km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daywalker 183 Napisano Mart 25, 2013 Dva tocka...All my life, 358 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha Raptor-4 tocka...Piaggio Beverly 500... Suzuki DR 650...Aprilia Atlantic 250... Honda Deauville Nt700 Prijavi odgovor kao problematičan И мени је мајстор скидао декл да би нашпановао како треба.... И сада само преде...:-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljan_tracer 431 Napisano April 6, 2013 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: Čelarevo Motocikl: BMW 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan Skinuta dekla i imalo se sta i videti.Opruge na spaneru nema plocica gde se steze spaner tj taj Doohickey polomljena u komadima lanac istegnut udara po klizacima pojeo ih do metala itd.Da neotvorih nebi daleko stigao sa njim.Tebi daywalker hvala za broj majstor Mile je dao dobar savet covek nista ne krije sve je rekao kako i sta.Inace motor radi Simon 69 slikao sam ali nestizem da okacim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daywalker 183 Napisano April 6, 2013 Dva tocka...All my life, 358 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha Raptor-4 tocka...Piaggio Beverly 500... Suzuki DR 650...Aprilia Atlantic 250... Honda Deauville Nt700 Prijavi odgovor kao problematičan Нема на чему друже... Поздрав Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daywalker 183 Napisano April 6, 2013 Dva tocka...All my life, 358 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha Raptor-4 tocka...Piaggio Beverly 500... Suzuki DR 650...Aprilia Atlantic 250... Honda Deauville Nt700 Prijavi odgovor kao problematičan Нема на чему друже... Поздрав Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perisicboro 262 Napisano April 6, 2013 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan imao sam Tengai neke tri godine, zamenio dva agregata i konacno napravio masinu da valja i onda ga prodadoh Zagrej motor sa par kilometara, parkiraj i nagni ga na desnu stranu, popusti saf za jedno pola kruga, moze i malo vise, udari malo po safu necim, zasafi ga tih pola kruga, pa jos jednom isto to, i nema vise da lupa i trese Inace ja sam to odradjivao na svakih par hiljada, i redovno stelujes, nema da brines o kontra tegu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljan_tracer 431 Napisano April 6, 2013 Svrati ponekad, 340 postova Lokacija: Čelarevo Motocikl: BMW 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan imao sam Tengai neke tri godine, zamenio dva agregata i konacno napravio masinu da valja i onda ga prodadoh Zagrej motor sa par kilometara, parkiraj i nagni ga na desnu stranu, popusti saf za jedno pola kruga, moze i malo vise, udari malo po safu necim, zasafi ga tih pola kruga, pa jos jednom isto to, i nema vise da lupa i trese Inace ja sam to odradjivao na svakih par hiljada, i redovno stelujes, nema da brines o kontra tegu. Ok, hvala na savetu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...