icecool 570 Napisano Mart 8, 2013 Zainteresovan, 476 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Posle duge pretrage na forumu i na webu , i analize različitih rešenja za sinhronizaciju karburatora, napravi sam i probao na svom motoru model koji prilažam na slici.Kompletno me izašlo 2850 Din i što je najbitnije super radi.Sipan je dvotaktol do jedne petine zapremine cilindara (na slici se nevidi jer nije bio napunjen tada).Prednost ove spravice je da ne može poterati ulje u motor, već u slučaju veće razlike u pritisku, preliva ulje u druge merne cilindre. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Mart 8, 2013 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Najprecizniji sistem ali mora biti zaptiven 100% inace ne valja. Kako si to odradio? Ako je samo traka ne valja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icecool 570 Napisano Mart 8, 2013 Zainteresovan, 476 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Najprecizniji sistem ali mora biti zaptiven 100% inace ne valja. Kako si to odradio? Ako je samo traka ne valja. Slažem se, uglavnom je sve zaptivano pomoću silikona, a ispravnost se vidi kod punjenja kad se napuni samo prvi cilindar do 4/5 a u roku 4-5 minuta nivo izjednači u svakom cilindru samo od sebe.I ja mislim da bolje nemože, tako da sam odabrao ovaj sistem.Traka je tu da malo pojača i fiksira, nebitna je u suštini.Ovo nije moj neki izum, nego samo po meni najbolje idejno rešenje, za malo novca i truda (čarobne reči). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Mart 8, 2013 Drug član, 1714 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ajd malo objasni, ja sam bas danas izucavao onaj sistem sa crevima ali video sam u nekim klipovima i ovako nesto... Ono sa crevima kapiram kako radi ali me ovo malo zbunjuje, kako ne povuce tecnost u klip? Inace takodje imam problem kako da nastelujem sam smesu na karbovima, znam, odvezem u servis ali ja hocu sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1040 Napisano Mart 8, 2013 Drug član, 3004 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Ovo nema nikakve veze sa stelovanjem smese, vec samo sa sinhronizacijom... cisto da napomenem! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icecool 570 Napisano Mart 8, 2013 Zainteresovan, 476 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Ovo nema nikakve veze sa stelovanjem smese, vec samo sa sinhronizacijom... cisto da napomenem! Upravo tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icecool 570 Napisano Mart 8, 2013 Zainteresovan, 476 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Ajd malo objasni, ja sam bas danas izucavao onaj sistem sa crevima ali video sam u nekim klipovima i ovako nesto... Ono sa crevima kapiram kako radi ali me ovo malo zbunjuje, kako ne povuce tecnost u klip? Inace takodje imam problem kako da nastelujem sam smesu na karbovima, znam, odvezem u servis ali ja hocu sam. Kod sinhronizacije karburatora sisem sa direktnim montiranjem cevi može da povuče tečnost iz cevi.Ovim sistemom ukoliko pritisak potera tečnost, ona će se prelivati, to jest dopunjavati cilindar gde je pritisak manji.Sa smešom goriva ovo nema veze.Ne sekiraj se pomoći će Ti neko i uvezi toga samo reci koji je motor u pitanju.Najpre bokilic, njega pitaj taj čovek sve zna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Mart 8, 2013 Drug član, 1714 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nisam majstor ali volim da majstorisem, sto je verovatno najopasnija kombinacija... Posedio sam nivoe u soljama po sistemu vagres creva (cetvrti mi je ostao malo nizi od ostalih ali jbg). Koliko sam shvatio sinhronizacija je podesavanje leptira na karburatorima i to mi je donekle jasno ali pre toga treba podesiti smesu e to me muci, kazu majstori steluju na uvo ali ja ponavljam nisam majstor. Inace motor solidno prima gas ali su prva i druga svecica crne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icecool 570 Napisano Mart 9, 2013 Zainteresovan, 476 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Nisam majstor ali volim da majstorisem, sto je verovatno najopasnija kombinacija... Posedio sam nivoe u soljama po sistemu vagres creva (cetvrti mi je ostao malo nizi od ostalih ali jbg). Koliko sam shvatio sinhronizacija je podesavanje leptira na karburatorima i to mi je donekle jasno ali pre toga treba podesiti smesu e to me muci, kazu majstori steluju na uvo ali ja ponavljam nisam majstor. Inace motor solidno prima gas ali su prva i druga svecica crne... Karburator se steluje na više mesta, i na više načina.Ja sam skinuo uputstvo za moj motor pa sam po tome radio.Ova spravica je konkretno za štelovanje (sinhronizovanje četri karburatora) vakuuma u karburatorima preko originalnih šrafova na karburatorima predviđenih za to.Kod Honde mi trebalo neki njihov izum, nešto kao krivi šrafciger zbog nepristupačnosti istih. Ako su crne može biti od ulja.Ako su mokre imaš veći dotok goriva ili manjak vazduha.Nisam ni ja majstor ali toliko sam navatao tu na forumu.Skini uputsvo pa vidi na karburatoru koja dizna je za sta, pa polako.Proveri dali bacaju dobre varnice ta prva i druga svećica, ili da ne probijaju negde.Proveri filter za vazduh.Proveri da ne falšuje na gumama karburatora.Može biti sto sitnica koliko klavirim.Ne bih da se pravim pametan, toliko od mene.Najbolje ipak kod nekog ili sa nekim ko je majstor za to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Mart 9, 2013 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Pozdravljam ! Veoma lepo osmisljeno prirucno sredstvo. mora sve biti extra zadihtovano, jer radi se o malim potpritiscima cirka 0,1 - 0,3 bara, ulje je gusto i hvata se na zidove suda te ne mozes ocitati manje oscilacije, sto i jeste svrha vakuumiranja. ne znam kako odredjujes zadatu vrednost, recimo 0,2 bara? Posle podesavanja smese je ipak potrebna sinhronizacija, jer bogatija smesa trazi veci otvor tog leptira. Pozdrav i samo napred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Mart 9, 2013 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Pozdravljam ! Veoma lepo osmisljeno prirucno sredstvo. mora sve biti extra zadihtovano, jer radi se o malim potpritiscima cirka 0,1 - 0,3 bara, ulje je gusto i hvata se na zidove suda te ne mozes ocitati manje oscilacije, sto i jeste svrha vakuumiranja. ne znam kako odredjujes zadatu vrednost, recimo 0,2 bara? Posle podesavanja smese je ipak potrebna sinhronizacija, jer bogatija smesa trazi veci otvor tog leptira. Pozdrav i samo napred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icecool 570 Napisano Mart 10, 2013 Zainteresovan, 476 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Pozdravljam ! Veoma lepo osmisljeno prirucno sredstvo. mora sve biti extra zadihtovano, jer radi se o malim potpritiscima cirka 0,1 - 0,3 bara, ulje je gusto i hvata se na zidove suda te ne mozes ocitati manje oscilacije, sto i jeste svrha vakuumiranja. ne znam kako odredjujes zadatu vrednost, recimo 0,2 bara? Posle podesavanja smese je ipak potrebna sinhronizacija, jer bogatija smesa trazi veci otvor tog leptira. Pozdrav i samo napred Jedan od čerti karburatora nemože da se šteluje, pretpostavljam da mu to dođe kao fabrička nula.Tako piše otprilike i uputsvu.Pošto sam imao tu sreću da ona nije odstupala ništa, niti je varilala na promenu obrtaja motora, ostale sam doterao na približno isti nivo i stanje.Suština stvari je da se po završenom postupku dostigne stagnacija ulja u mernim cilindrima što se na većim obrtajima odmah da primetiti.Po uputstvu sam štelovao na 5000 obtrtaja.Ako je tu sve ok posao je završen.Ja sam zadovoljan, stim da napominjem da je zbog gustine ulja ceo postupak malo potraje ako je odstupanje veliko na startu.Po meni služi dobro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikamoto 161 Napisano Mart 10, 2013 Svrati ponekad, 483 postova Lokacija: Smed. palanka Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style Prijavi odgovor kao problematičan Najbitnije je to da motor radi bolje i da si ti zadovoljan. Ja imam fabricke uredjaje sa membranama, bolji su i precizniji sa zivinim stubom,, moram ih imati jer se profi bavim ovim poslom. kad bi ove uredjaje drzao na 5000, sve bi popucalo. Vakumiranje nema svrhe cim depresija pocne da otvara sibere, a to se desava vec negde od 1500 obrtaja. Svi karburatori se steluju i imas redosled: prvo 3-4, pa 1-2, onda uskladjujes 1,2 - 3,4 sve vreme vodeci racuna o ler gasu postujuci zadatu vrednost po manuelu, obicno kod R-ova oko 1100. Sve to imas lepo objasnjeno u nekom od moto-magazina iz 2010.god. Pozdrav 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
icecool 570 Napisano Mart 11, 2013 Zainteresovan, 476 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero Prijavi odgovor kao problematičan Najbitnije je to da motor radi bolje i da si ti zadovoljan. Ja imam fabricke uredjaje sa membranama, bolji su i precizniji sa zivinim stubom,, moram ih imati jer se profi bavim ovim poslom. kad bi ove uredjaje drzao na 5000, sve bi popucalo. Vakumiranje nema svrhe cim depresija pocne da otvara sibere, a to se desava vec negde od 1500 obrtaja. Svi karburatori se steluju i imas redosled: prvo 3-4, pa 1-2, onda uskladjujes 1,2 - 3,4 sve vreme vodeci racuna o ler gasu postujuci zadatu vrednost po manuelu, obicno kod R-ova oko 1100. Sve to imas lepo objasnjeno u nekom od moto-magazina iz 2010.god. Pozdrav Hvala na odgovoru, veoma je koristan.To na 5000 mi je pisalo u dokumentaciji.Nisam držao gas na njemu nego sam zavrtao do toliko.Ako sam grešio, neka se drugima ne desi.Nije nista puklo kod mene. Eto mogao sam napraviti sraaa...Hvala majstore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DrazenG 3 Napisano Mart 19, 2013 U prolazu, 58 postova Lokacija: Gradiska Motocikl: Kawasaki ZX10R 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Majstori, treba mi pomoc. Pokusavam sinhronizovati karburatore sa spravom rucne izrade, znaci nista komplikovano, nego samo jedan komad crijeva prozirnoga smotan kao slovo U, u njega sipano ulje, dva kraja crijeva povezani na prvi i drugi karburator (kawasaki zxr 750). Upalim motor dobijem razliku u nivou ulja u crijevima od cca 30cm, okrecem saraf za sinhronizaciju i u jednu i drugu stranu od kraja do kraja, novo se pomijera, ali nikako da se poravna u oba crijeva, naidealnije sto dobijem je razlika u nekih 10 cm. U cemu grijesim, sta je problem, sta ne radim dobro ??? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Mart 19, 2013 Drug član, 1714 postova Prijavi odgovor kao problematičan Stelujes srafove na leptirima? Da nisi promasio srafove pa pomeras smesu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DrazenG 3 Napisano Mart 19, 2013 U prolazu, 58 postova Lokacija: Gradiska Motocikl: Kawasaki ZX10R 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam promasio srafove, znam koje trebam stelovati.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Mart 19, 2013 Drug član, 1714 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mozda treba preciznije da radis, odnosno manje da pomeras srafove. Pomeris malo, das gas pa sacekas da se smiri pa opet... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DrazenG 3 Napisano Mart 19, 2013 U prolazu, 58 postova Lokacija: Gradiska Motocikl: Kawasaki ZX10R 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Aha, znaci trebace mi zivaca tona...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1657 Napisano Mart 19, 2013 Drug član, 1714 postova Prijavi odgovor kao problematičan I zagrejan motor i ja mislim da treba da podignes ler na 3-4000 obrtaja. I ja sam to citao ovde po forumu, bas danas sam napravio 'uredjaj' od 410 din pa za 2-3 dana krecem u majstorisanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DrazenG 3 Napisano Mart 19, 2013 U prolazu, 58 postova Lokacija: Gradiska Motocikl: Kawasaki ZX10R 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Zagrejan znam da mora biti, ali to za ler nisam bas siguran, mislim da to nije tacno.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Mart 19, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan a mozes da probas i sa originalnijim vakumetrima....koji nece da skacu bas tolko gore dole...ili da smanjis protok tih crevca... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DrazenG 3 Napisano Mart 19, 2013 U prolazu, 58 postova Lokacija: Gradiska Motocikl: Kawasaki ZX10R 2005 Prijavi odgovor kao problematičan A mogao bih kada bi ih imao, jbg. U mojoj blizini i nema bas majstora koji imaju neke dobre vakumetre, a i jedan koji ih ima naplacuije 60e za sinhronizaciju.....za te pare sam spreman i malo zivaca da izgubim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DrazenG 3 Napisano Mart 22, 2013 U prolazu, 58 postova Lokacija: Gradiska Motocikl: Kawasaki ZX10R 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam podesavao karburatore....uspijem ustelovati prvi i drugi...prebacim na trebi i cetvrti...ustelujem i njih....prebacim na drugi i treci...ustelujem....provjere radi prebacim na drugi i cetvrti....logicno bi bilo da su sinhronizovani ali nisu...... , zasto...kako to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Mart 22, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan moze i prst u oko,al boli... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...