brm-brm 852 Napisano Mart 11, 2013 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Има ацетон да се купи чист, али не на сваком ћошку http://www.gram.rs/aceton.htm Када сам 2005. ишао на Хиландар да радим конзервацију у Солуну сам се снабдевао хемикалијама. У специјализованој радњи између осталог издвојим и чист етанол, али застанем због цене - 23 евра за литар. Реко да погледам јопш мало, дал има 70% у апотекама, ионако ми треба само за убрзавање сушења. Наравно 70% са дискретним додатком неког мисирса ме је излазио око 5 евра по литри. Питао после због чега таква разлика у цени - због спречавања могућности да се етанол користи у илегалној производњи алкохоних пића Са чистим се не исплати, а онај 70% има тај неки додатак па није подесан. А код на је тада етанола било у свакој бакалници за 1,5-2 евра по литри. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Mart 11, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan A sta se dobija sa acetonom,nisam cuo da se aceton stavlja u gorivo pa ako mozes da pojasnis malo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1391 Napisano Mart 12, 2013 Ne silazi, 6311 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan http://pesn.com/2005/03/17/6900069_Acetone/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Mart 12, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Магнети? Аха, користила их је моја мајка,а ли за воду. Но, пошто њушим исту лагарију, да пренесем искуство. Ишла је на предавање неког од наших многобројних несхваћених проналазача, чији проналасци би унапредили живот у Галаксији, али им интергалактичка завера не дозвољава да буду схваћени... И тако, колико сутрадан она нама трома (брату, сестри и мени) донесе на поклон најновије чудо изумитељства - неки магнетни пречишћивач воде. Узмем ја то у руку, кад оно - баштенско црево, мало накриво исечених ивица, дугачко 7-8цм, око кога је самолепљивим тапетом налепљено неколико магнетћа. Па да самолепљиви тапет (са све шарицама на њему) не би отпао тај баја је све то мало појачао изолир траком. Гледам оно и не верујем. Погледам кроз то - рупа ко рупа. Шта је бре ово? Ко ти ово дао? Каже - Ја сам то за вас купила, то је блаблабла, овооно, тртемрте... Чек, чек, реко неко ти узео паре за ово? Па да, каже кева. Па јесил ти нормална, па овај бре није у стању ни да залепи изолирку како треба, видиш да су на сва три црева различити распореди магнетића? А кева ће на то - Знаш, то је у ствари претпроизводња, он сад то по врло повољној цени продаје јер прикуља новац да почне са правом производњом, па ће тад то и да буде онако лепо финиширано. Питам је бојажљиво - а колико је по комаду коштало? Каже - 80 евра. КОЛИКО!!!! Тад ми пукне филм, успем да јој измамим име маторог говнета које то ваља, покупим то, нађем га и успем да избијем паре назад. Сад ми је криво што то нисам фоткао, али толико сам бесан био да ми ни на крај памети није пало. Само кинту назад да узмем. А производ је стварно био незамислив, ма на ОТО-у су најгоре дилеје боље ствари склапале, а он још наглашава - претходна производња, прототип. Ма наопштио би им се мајке за то. Знам ја да су овце за шишање, ал такви су као најгори шибицари. Елем, за мању потрошњу пише горе шта треба - подешен мотор, добре и правилно напумпане гуме, ко може и мало мање нервозе на гасу кад није неопходно (то мало теже). Ја се тога држим и ово што возим, 30 година старо, троши као на првом тесту из 1980-е. Јуче сам прешао 115км са 3.3 литра горива. Без магнета на баштенском цреву. I kakvo ti je to iskustvo kad nisi ni probao proizvod!? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Mart 12, 2013 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Vec dugo imam zelju da probam te magnete. Moja tasta koristi magnete kad god je zigne nesto, u kolenu, glavi,,,pa je i meni nudila kad me stopalo nesto zezalo i jedva se otresoh. Danas sam sipao gorivo i nesto racunam, popio mi je tacno deset litara u proseku. A imam u garazi neke krdzave zvucnike, pa cu da ih secnem i stavim ispod haube pa cemo da vidimo na sledecem merenju. :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Mart 12, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Kad uspes da iseces te magnete,napisi kako si ih sekao posto me to veoma interesuje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1391 Napisano Mart 12, 2013 Ne silazi, 6311 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Jedina primena magneta na motorciklu, za koju ja znam je da ga nalepiš spolja, ispod, ka slavini i onda se na tom mestu u unutrašnjosti skuplja metalna piljevina ako je rez u k**cu. Al' čik ga posle ukloni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
biza 829 Napisano Mart 12, 2013 Svrati ponekad, 344 postova Lokacija: zemun Prijavi odgovor kao problematičan ako stavis mnogo veliki magnet mozda nece uopste trositi? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Mart 12, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Jedina primena magneta na motorciklu, za koju ja znam je da ga nalepiš spolja, ispod, ka slavini i onda se na tom mestu u unutrašnjosti skuplja metalna piljevina ako je rez u k**cu. Al' čik ga posle ukloni magnet se montira u rezervoar,,ja ga imam u suzukiju,samo ga zalepis od spolja bilo gde..tu se uvek skupi prljavstina od rdje itd.. posle crevcetom kad ga ispraznis sklonis magnet i usisas te sitne cestice rdje itd..stara skola moze i unutra,aa mozda u stvari on meni zato smanjio potrosnju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Mart 12, 2013 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Kad uspes da iseces te magnete,napisi kako si ih sekao posto me to veoma interesuje! Pa imam i bonsek i brusilicu :-) valjda ce moci, magnet je krt i lako se lomi ali brusilicom ce valjda moci fino. Ako ga secnem na osmine i poslazem u paru duz creva za gorivo bice u duzini od bar 4cm. ? Jesi na to mislio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano Mart 12, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1365 Napisano Mart 13, 2013 Vinyl rider, 828 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Kad uspes da iseces te magnete,napisi kako si ih sekao posto me to veoma interesuje! Pa imam i bonsek i brusilicu :-) valjda ce moci, magnet je krt i lako se lomi ali brusilicom ce valjda moci fino. Ako ga secnem na osmine i poslazem u paru duz creva za gorivo bice u duzini od bar 4cm. ? Jesi na to mislio? Bolje rasklopi neki mali AC elektro motor od neke igračke ili slično , oni imaju već raspolućene magnete a unutrašnji prečnik ti veoma odgovara za benzinsko crevo (kako koje). Probaj. Igraj se. Obavezno prenesi utiske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6746 Napisano Mart 13, 2013 čeka dobru titulu, 1377 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Nema šansone da se magnet iseče, ni brusilicom, a kamo li bonsekom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balavurda 279 Napisano Mart 13, 2013 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: BG Motocikl: versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Па кад је већ тај исти магнет торусни/цилиндрични, зар није лакше само провући црево кроз њега без да се ишта сече? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7925 Napisano April 6, 2013 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Ja si nabavio magnet iz Dojclanda pa ce da vidimo sta kaze potrosnja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1365 Napisano April 7, 2013 Vinyl rider, 828 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Čekam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano April 7, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Pa ako skroz stegnes srafove ,sigurno ces smanjiti potrosnju! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano April 8, 2013 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Sta ce njima tamo takve sprave, jadni nemaju para Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 8, 2013 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neki magnet da bolje ide? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano April 8, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan Pa nek proba covek kad je zapeo!A mogao je da stavi i elektromagnetni ventil za gorivo,isto bi prolazilo kroz magnetno polje!A ima magneta i da bolje vuce motor,ali u Diznijevim crtacima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1365 Napisano April 8, 2013 Vinyl rider, 828 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Imam ja nešto za motor da ide kao popizdeo ali onda kratko traje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano April 8, 2013 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Kerozin? Ovde kod nas se pre koristio, ide apn ko lud ali to mu bude i zadnji put Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.mitar 175 Napisano April 9, 2013 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Bor Motocikl: yamaha fz 750 genesis Prijavi odgovor kao problematičan bolje onda nitro,ako je za jednu voznju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1365 Napisano April 9, 2013 Vinyl rider, 828 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Kerozin? Ovde kod nas se pre koristio, ide apn ko lud ali to mu bude i zadnji put Da da , jeo ga je i motor i auto a nije bila ni penta uskraćena, trebalo nam je malo za SKIJANJE na vodi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1643 Napisano April 9, 2013 -+-, 1006 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neki magnet da bolje ide? O ovome je vec bilo, za povecanje snage tj. da ti ide bolje ne koristi se magnet nego sprej za lanac, ali redovno koriscenje i za par nedelja poboljsanje evo Klik . Mada dobro su napisali "Tokom redovne i pravilne upotrebe može se primetiti porast snage motor" , mozes al ne moras, mozda ces Nego sto se tice tih magneta, mozda ta polarizacija molekula i njihovo dovodjenje u red i pije vodu u pogledu boljeg sagorevanja, i koliko znam te magnete treba stavljati sto blize karbu, a jedini razlog po mom misljenju je to da se gorivo/molekuli sto manje ponovo izmuckaju, a s'obzirom da ulaze u karb pa u casicu pa tamo ovamo, taj efekat se uglavnom gubi, mozda na injection-u da se postave pre samih dizni, mislim da bi efekat bio bolji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...