Jump to content

Moto Zajednica

MZ Elektrika

Recommended Posts

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

Lezajevi tolerancija C4 i C4, nebi trebali da imaju toleranciju rukom osetljivu. To su tolerancije koje podrazumevaju podmazivanje lezaja fluidom i ta tolerancija je zanemarljiva i neosetna za probanje rukom..

Hvala Zverko!! znaci onda da su mi ovi lezajevi propali!! 1zvizduk.gif C3 se raslikuju od obicnih po onom metlnom delu sto razdvaja kuglice.. 1mda.gif (toliko sam video)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Ako sem te dobro razumeo, mislis na metalne prstenove koji prave isti razmak izmedju kuglica.Ako mislimo na isto to je kavez koji ne znaci da je lezaj C3 ili C4.To je cista usteda jer ima manje kuglica.Ako nebi bilo kaveza one bi se zbijale jedna do druge te bi nastala u jednom delu praznina i lezaj bi se brzo raspao.

Prednost lezajeva koji su pomenutoj toleranciji je da mogu raditi neko vreme i sa primetnim zazorom jer su u mesavini koja ih podmazuje.

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: MZ 251 EZT

ima jedan problem pa mije potrebna pomoc im mz 251 kanuni 2001 godina proizvodnje i imasam kvar sa elektroniko koja nikako nije valjana svako 2 mjeseca je crkavala a sad sam odlucijo prebaciti na paljenje od mz 251 etez 12v pa sam satvijo paljenje ali sad mi trebe regler i ispravljc ali kako skopcati to neznam evo imam neke slike pa mi je potrebna pomoc ko zna da mi objasni evo neke slike

post-25416-0-72169200-1343663977_thumb.jpg

post-25416-0-97597400-1343664023_thumb.jpg

post-25416-0-21267600-1343664054_thumb.jpg

post-25416-0-66927100-1343664112_thumb.jpg

post-25416-0-13020100-1343664138_thumb.jpg

• Zainteresovan, 978 postova
  • Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif

ima jedan problem pa mije potrebna pomoc im mz 251 kanuni 2001 godina proizvodnje i imasam kvar sa elektroniko koja nikako nije valjana svako 2 mjeseca je crkavala a sad sam odlucijo prebaciti na paljenje od mz 251 etez 12v pa sam satvijo paljenje ali sad mi trebe regler i ispravljc ali kako skopcati to neznam evo imam neke slike pa mi je potrebna pomoc ko zna da mi objasni evo neke slike

Mozda je trebalo , prvo se predstaviti !

• Svrati ponekad, 147 postova

Lezajevi tolerancija C4 i C4, nebi trebali da imaju toleranciju rukom osetljivu. To su tolerancije koje podrazumevaju podmazivanje lezaja fluidom i ta tolerancija je zanemarljiva i neosetna za probanje rukom..

to nije tacno ,tacno je da ti lezajevi c3 i c4 moraju da imaju lufta i to dobrano da se sad ne izrazavam u mm ,ali mislim da je to bas primetno ,izmedju svakog onog valjka ima lufta koji se i golim okom vidi ,ko god rastiri lezaj moze to da vidi ,a kako bi se motor i cuo ako lezajevi nemaju lufta ,motor mora da krci da stuca ,trese se Hvala ako ste razumeli kakav lezaj vama treba

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Zanatlije koje rade sa drvetom, mere izrazavaju u cm te im je mm mnogo mali dok sa masincima i metalcima koji svoje mere izracavaju u mm, ist je velika jedinica.Ako bi zazor na lezajevima izmedju kuglica (valjaka ) i kaveza izrazavao u mm (kao sto je pomenuo nas drugar, zanatlija sa drvetom) ,kuglice bi same ispadale iz kaveza .Za informaciju,pomenute tolerancije u klasifikaciji lezajeva su u stotim delovim milimetra,najcesce 0.02mm. Ima jos jedna bitna oznaka kod lezajeva a ona govori o tacnostima zazora, te pomenute tolerancije nisu iste kod nekvalitetnog (jeftinog) lezaja i kod kvalitetnijih, skupljih. Da ne pominjemo da je nase okruzenje prepuno tehnickih elemenata u standardu "dzubre".

Djepeto, ne vataj se za gvozdze, moze struja da te udari...:nanana:

• Podržavam 1

• U prolazu, 12 postova

pozdrav svima ja sam iz bihaca i imao sam problem sa elektronikom pa sam sad nabavijo regler 12v za standradno paljenje sad neznam mogul imati struje bez ispravljac neko je zove crna kutijica

Zanatlije koje rade sa drvetom, mere izrazavaju u cm te im je mm mnogo mali dok sa masincima i metalcima koji svoje mere izracavaju u mm, ist je velika jedinica.Ako bi zazor na lezajevima izmedju kuglica (valjaka ) i kaveza izrazavao u mm (kao sto je pomenuo nas drugar, zanatlija sa drvetom) ,kuglice bi same ispadale iz kaveza .Za informaciju,pomenute tolerancije u klasifikaciji lezajeva su u stotim delovim milimetra,najcesce 0.02mm. Ima jos jedna bitna oznaka kod lezajeva a ona govori o tacnostima zazora, te pomenute tolerancije nisu iste kod nekvalitetnog (jeftinog) lezaja i kod kvalitetnijih, skupljih. Da ne pominjemo da je nase okruzenje prepuno tehnickih elemenata u standardu "dzubre".

Djepeto, ne vataj se za gvozdze, moze struja da te udari...:nanana:

za one upucenije u lezajeve imam informaciju predhodni kolega je zaboravio da doda jos koju nulu ,tolerancija kod nekih lezajeva moze da bude i do o,oooo3 metara

• U prolazu, 12 postova

ima jedan problem sada neznam kao da ga rjesim prebacivao sam sa elektronike paljenje na platine pa sam sve mjenja i uplaio sam motor ali imam problem bombina se ugrije nesmis dodiranti jre nama se oprzis i plati ne se griju sad neznak koji je to problem ako zna neko nekami objasni i pomogne da rjesim svoj slucaj na motoru

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Jesi menjao bobinu ? Bobina za obično i bobina za elektronsko paljenje su različite .

• U prolazu, 12 postova

nisma bombina se slaze sa paljenje pise na paljenju 14v 15a i tako pise na bombini regleru i ispravljcu ali moguce je da se sigurno grije zato sto nisam prikopco jednu zicu da fila i akomolator je od auta 12v 55ah

• Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Dali neko pouzdano zna koja je glavna dizna na MZ ETZ 125.

Glavna dizna - 115

Startna dizna - 70

Dizna za ler - 35

Položaj igle odgore - na treći žljeb za razradjivanje, kad je motor razradjen - na drugi

šraf za vazduh - odvrnut oko krug ipo .

• U prolazu, 12 postova

trebami pomoc hitno motor radi sve normalno kada ga upalim ali puca iz auspuha mjenjao sam platine stavio nove ali radijoje jucer citav dan normalo i onda sam otisao se provozati danas i nije nikako islo gorivo niz crjevo kada krenes hoce viljusku da iscupa jeslimalo gasa nama se gasi neznam sta je to mozeli mi neko reci

Verovatno ti se začepila slavina, ili oduška za vazduh na čepu rezervoara. Probaj ovako : Otkačiš crevo za gorivo sa slavine i podmetneš neku flašu. Otvoriš slavinu i gledaš kako curi, ako krene dobro, pa sve manje i manje, skini poklopac sa rezervoara pa vidi dal je bolje krenulo. Ako jeste, začepljena ti je oduska na čepu ( produvaj je, pročačkaj nečim ).

Ako nije do tog, onda skini rezervoar, skini slavinu sa njega, gorivo istoči u neki providni balon pa vidi ima li djubreta u njemu. Slavinu očisti i produvaj, rezervoar operi iznutra, i dobro osuši pre montaže ( staviš ga na sunce da se suši, ili sa fenom ) Gorivo procedi , sve vrati nazad pa vidi dal ima poboljšanja .

• U prolazu, 97 postova
  • Motocikl: MZ 125

Glavna dizna - 115

Startna dizna - 70

Dizna za ler - 35

Položaj igle odgore - na treći žljeb za razradjivanje, kad je motor razradjen - na drugi

Hvala na odgovoru, malo mi je čađava svijećica pa sam sumnjao da mu je malo jača smješa. Trenutno mi je igla odozgo u prvom kanalu mislio sam da je u tom položaju najmanja potrošnja , dali sam u pravu.

• U prolazu, 12 postova

gorivo sam rjesi ali sada mi puca iz auspuha nikako nema snage da primi gas sada nikako nece da uplai ali neznam staje to struje na sveciu ima kada probam ali nece a nece

Ako motor zeza, neće da upali i slično, a pre toga nisioo čuo da se ne33sto polomilo, puklo il skrljalo, problem može biti samo u struji il gorivu !

Glavna dizna - 115

Startna dizna - 70

Dizna za ler - 35

Hvala na odgovoru, malo mi je čađava svijećica pa sam sumnjao da mu je malo jača smješa. Trenutno mi je igla odozgo u prvom kanalu mislio sam da je u tom položaju najmanja potrošnja , dali sam u pravu.

Sa jedne strane si u pravu, kad je igla u tom položaju, onda je spuštena i pušta manje goriva, pa bi motor vtrebao da troši manje. Sa druge strane, time dobijaš " Posniju smešu " ( manje goriva a više vazduha ), što kod četvorotaktnih motora i ne smeta puno, ali može biti jako loše kod dvotaktnih, jer se dvotaktni podmazuju mešavinom , a cim je smeša posnija - slabije je podmazivanje, pa se smanjuje radni vek motoru . Vrati tu iglu tamo gde joj je mesto, a smanji malo zavrtanje ručke za gas, pa će ti motor duže trajati, a potrpšnja će se smanjiti !

• U prolazu, 97 postova
  • Motocikl: MZ 125

Pošto ja idem sa njim samo do njive troši 4-5 l/100km, nije mi to toliki problem nego mi je svijećica čađava a i promijenio sam ih zadnjih 10 dana tri, dešavalo mi se da mi sa niskog obrtaja malo burla pa onda povuče, a kad pregledam svijećicu ponekad sijevne ustranu, tako su radile dvije super Bosna, posle sam kupio neku skuplju od kola dugi navoj pa poturim podloške i ona je radila dva tri dana dok je i ona počela burlati, sad sam vratio Bosnu i smanjio zazor na minimum i zasad radi dobro ali je i dalje čađava. Koja toplozna vrijednost treba za MZ 125.

Pošto ja idem sa njim samo do njive troši 4-5 l/100km, nije mi to toliki problem nego mi je svijećica čađava a i promijenio sam ih zadnjih 10 dana tri, dešavalo mi se da mi sa niskog obrtaja malo burla pa onda povuče, a kad pregledam svijećicu ponekad sijevne ustranu, tako su radile dvije super Bosna, posle sam kupio neku skuplju od kola dugi navoj pa poturim podloške i ona je radila dva tri dana dok je i ona počela burlati, sad sam vratio Bosnu i smanjio zazor na minimum i zasad radi dobro ali je i dalje čađava. Koja toplozna vrijednost treba za MZ 125.

kod mene je bosna 60 ,nemam problema

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja