Crni Igor 26 Napisano Decembar 22, 2011 MZ Rider, 105 postova Lokacija: Beocin Motocikl: mz ts 251\1 Prijavi odgovor kao problematičan nekih kola,nem pojma sa kojih,uz dve sitne prepravke tj prevezivanje savrseno radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crni Igor 26 Napisano Decembar 22, 2011 MZ Rider, 105 postova Lokacija: Beocin Motocikl: mz ts 251\1 Prijavi odgovor kao problematičan Jos malo karabudzenja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Decembar 22, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan bravaaaaaaaaaaaaa.. ovaj reglet verovatno od golfa 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Decembar 22, 2011 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Moze da se stavi od Bosch i iskra alternatora,ali ima nesto sasvim malo prevezivanja kao sto i Igor kaze. Kod mz-a je jedna cetkica fabricki na masi,a pobuda(druga cetkica) se regulise preko plus voda,a kod ovih iz auta je upravo suprotno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki_92 9 Napisano Januar 14, 2012 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Sremski Mihaljevci Motocikl: Honda CBR 600 Prijavi odgovor kao problematičan jel ima neko semu od etz 251? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Januar 14, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan jel ima neko semu od etz 251? ima, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki_92 9 Napisano Januar 14, 2012 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Sremski Mihaljevci Motocikl: Honda CBR 600 Prijavi odgovor kao problematičan hvala. skinuta mi je masina i preko zime su mi misevi pojeli papirice sto sam obelezio zice pa vise ne znam gde je koja bila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Januar 14, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan imas sve na ovoj semi u boji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki_92 9 Napisano Januar 14, 2012 Svrati ponekad, 101 postova Lokacija: Sremski Mihaljevci Motocikl: Honda CBR 600 Prijavi odgovor kao problematičan hvala. ako bude nekih problema zvacu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miške 1 Napisano Januar 20, 2012 U prolazu, 20 postova Lokacija: zrenjanin, elemir Motocikl: MZ-TS 150 Prijavi odgovor kao problematičan Joska Pitanje dali moze to el paljenje sa 4-5 strane sto ste pisali da ste stavljali na MZ, da se stavi na isto MZ ts150 6v neznam koliko W, ako moze kolika je cena toga ako sme da se zna....? nije me mrzelo da citam stranice(sve za MZ)..... pozzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Januar 21, 2012 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Teoretski moze,uz temeljnu preradu elektronike.Ali...ne radim to vec odavno.U ono vreme nije bilo interesovanja,pa sam obustavio projekat. Sada radim na nekim drugim stvarima,-uglavnom programiram pa mi za radionicu ni ne ostaje mnogo vremena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miške 1 Napisano Januar 21, 2012 U prolazu, 20 postova Lokacija: zrenjanin, elemir Motocikl: MZ-TS 150 Prijavi odgovor kao problematičan imas neki predlog kako da MZ obogatim jacom strujom...? mlad sam p jos neznam cake..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Januar 21, 2012 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mozes uraditi nista, a da bude jednostavno.Da bi imao vise rezervne snage,treba da skines dinamo i ugradis alternator od etz-a.Tako bi dobio 12V instalaciju.Ne znam da li se isplati raditi tako nesto,i da li je mehanicki uopste moguce. I ja sam imao TS150,tri ukupno,svi su bili u fabrickom stanju,i imali su sasvim dovoljno struje za sve potrebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Januar 21, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan U pravu je Joska , ako je kako treba instalacija , punjenje , akumulator i svelo ce funkcionisati kako treba !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miške 1 Napisano Januar 21, 2012 U prolazu, 20 postova Lokacija: zrenjanin, elemir Motocikl: MZ-TS 150 Prijavi odgovor kao problematičan ok ce da pronadjem sta tu nestima, ako ne onda cu jednistavno menjati sve zice(ima ih par nastavljanih i izoliranih) i sve sto se tice struje.... hvala na informacijama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Januar 22, 2012 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Objasni ti nama malo bolje šta tačno ne štima da bi pomogli. Tražio sam prirodu tvog problema u više tema i koliko mi se čini motor ne puni dovoljno strujom tj. više troši nego što puni pa se raspoloživa energija brzo istroši. Ovo je MZ Svet, otvori dušu i izloži problem a naći ćemo rešenje kao i za svaki naš motor, mora da valja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miške 1 Napisano Januar 22, 2012 U prolazu, 20 postova Lokacija: zrenjanin, elemir Motocikl: MZ-TS 150 Prijavi odgovor kao problematičan u sustini to i jeste problem.... ALI (veliko ali) par dana(4-5) vozim bez problema svetlo ok, pali ok, migavci ok i odjednom se izvuce sva struja i zeza.... razgovarao sam sa jednim majstorom kaze da je akumulator a akumulator je nov kupljen pre skoro godinu... nzm sta tu nestima..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 22, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan u sustini to i jeste problem.... ALI (veliko ali) par dana(4-5) vozim bez problema svetlo ok, pali ok, migavci ok i odjednom se izvuce sva struja i zeza.... razgovarao sam sa jednim majstorom kaze da je akumulator a akumulator je nov kupljen pre skoro godinu... nzm sta tu nestima..... Akumulator odnesi u " akumulator servis " da ga oni ispitaju dal je dobar il nije . Ovo sto opisujes lici na to da ti instalacija negde gubi kontakt. Proveri sve spojeve zica i ocisti ih. Takodje vidi i kutiju sa osiguracima i same osigurace. Svi spojevi zica sa onim papucicama treba da su cisti i da se sijaju. Obicno se tu stvori neka korozija ( papucice potamne )i tu se gubi kontakt. Te papucice treba da ocistis da se sijaju i malo ih naprskas nekim kontakt sprejem. Takodje treba da ocistis i lezista za osigurace, a osigurace proveri da nisu plasticni ( zagreju se i sabiju ), ako jesu - baci ih i stavi keramicke . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miške 1 Napisano Januar 23, 2012 U prolazu, 20 postova Lokacija: zrenjanin, elemir Motocikl: MZ-TS 150 Prijavi odgovor kao problematičan za osigurace znam da sam stavio keramicke, a za ovo ostalo cu da uradim..... hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Januar 24, 2012 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan u sustini to i jeste problem.... ALI (veliko ali) par dana(4-5) vozim bez problema svetlo ok, pali ok, migavci ok i odjednom se izvuce sva struja i zeza.... razgovarao sam sa jednim majstorom kaze da je akumulator a akumulator je nov kupljen pre skoro godinu... nzm sta tu nestima..... Akumulator odnesi u " akumulator servis " da ga oni ispitaju dal je dobar il nije . Ovo sto opisujes lici na to da ti instalacija negde gubi kontakt. Proveri sve spojeve zica i ocisti ih. Takodje vidi i kutiju sa osiguracima i same osigurace. Svi spojevi zica sa onim papucicama treba da su cisti i da se sijaju. Obicno se tu stvori neka korozija ( papucice potamne )i tu se gubi kontakt. Te papucice treba da ocistis da se sijaju i malo ih naprskas nekim kontakt sprejem. Takodje treba da ocistis i lezista za osigurace, a osigurace proveri da nisu plasticni ( zagreju se i sabiju ), ako jesu - baci ih i stavi keramicke . Lijo moj,svaka ti je ko` u Njegosa! Eto,posle par godina bez mz-a,totalno sam zaboravio na falicnu kutiju sa osiguracima! Dakle,kao sto je Drumskalisica i rekao,obavezno pretresti tu kutiju sa osiguracima!Ja ih na mojim mz-ima nisam imao,jer sam ih odmah izbacio.Nije mi bilo logicno sta ce mu osigurac i ka minus klemi,i ka plus klemi Dovoljno je ako ima samo 1,i to onaj nozasti,koji ce malo teze(ali ipak moze) da "zaradi" oksidaciju. Rale,ipak si ti pravi lisac :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Januar 24, 2012 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Na Joskin (gore pomenuti) savet sam se navozao sa samo jednim (ubodnim) osiguracem!! Sa tim osiguracem sam ga i prodao!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miške 1 Napisano Januar 24, 2012 U prolazu, 20 postova Lokacija: zrenjanin, elemir Motocikl: MZ-TS 150 Prijavi odgovor kao problematičan koje jacine da stavim osigurac...? 0d 24A dovoljno..? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Januar 24, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan 15A.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miške 1 Napisano Januar 25, 2012 U prolazu, 20 postova Lokacija: zrenjanin, elemir Motocikl: MZ-TS 150 Prijavi odgovor kao problematičan 15A.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobojko 8 Napisano Januar 31, 2012 U prolazu, 98 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan ej ljudi ima li ko u slici i reci prepravku celog paljenja mislim na ugradnju tomosovog bezkontaktnog od CTX-a ili mozda kad bih nasao od elektronca na MZ. Znam da ide prerada radilice od tomosa pa se to stavi na radilicu od Mz-a i tako to. Necu ja da preradjujem hoce drugar.A i interesuje me debelo e sad interesovalo bi me i za karburator ali ovde nije tema to a nemogu da je nadjem gggrrrr Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...