ts-chopper 113 Napisano Avgust 13, 2009 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Mom prijatelju, (Milan, vlasnik crnog ES175 cije je slike Duki negde kacio), je isto proklizao konus. Sta se desava? Od proklizavanja se stvori na samoj korpi lamele (unutar konusa) jedan "anzac"(ris, prsten ili kako to ko zove). Prilikom stezanja konus nalegdne na radilicu samo do tog risa i daljim stezanjem srafa ostatak konusa ostaje labav (tj drzi samo taj milimetar na prstenu). Kako smo resili problem? Smirglom smo izravnali risove na radilici. A zatim smo polukruznom turpijom a kasnije i smirglom (brusnim papirom) poravnali i "prsten" (ris) na samom konusu korpe kvacila. Ovo nije tesko ali je sporo i zahteva malo vestiju ruku i oko. Napomena: Cesto, tokom obrade stavaljati korpu na radilicu (ali prethodno obrisati obe povrsine krpom) i okrenuti nekoliko krugova uz pritisak na korpu (kao da proklizava konus) Kada skinete korpu onda pogledajte gde "zadire" tj. gde se ocrtalo naleganje i tu osmirglati jos malo. Ovaj postupak ponavljati dok povrsina naleganja ne bude duz celog konusa. Mi smo to zavrsili za par sata uz vrucu kaficu i hladno pivo ;D P.S. Obavezno ocistiti uzduzne zlebove na konusu radilice i pre montaze dobro obrisati i razredjivacem razmastiti nalegajuce povrsine. Postoji i drugo resenje, ali zahteva posetu strugaru. Srecno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keder 0 Napisano Avgust 13, 2009 U prolazu, 10 postova Lokacija: Bela Crkva Prijavi odgovor kao problematičan hvala ljudi na savetu, pobacu sa smirglom i turpijom pa da vidimo kuda to vodi, pa ako bude jeo ono sto se ne jede rasturicu ga komplet i kod kuma na strug. Jos jednom hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Avgust 14, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan postoji rjesenje i da se ubaci komadic limica oko konusa tj između konusa korpe i konusa radilice ja se tamo vozim vec dve god samo treba provjeriti onaj saraf tj malo ga pritegnuti svakih par tisuca i vozi misko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KATAKLINGER 47 Napisano Avgust 14, 2009 Zainteresovan, 577 postova Lokacija: KRALJEVO Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter, Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj posle svih tih radnji da ga turiras u mestu prvih pet dana nego vozi i sto vise saltaj al ga ne vrti mnogo pa onda proveri maticu i pici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vujo032 2693 Napisano Avgust 15, 2009 Zainteresovan, 438 postova Lokacija: Čačak City Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder Prijavi odgovor kao problematičan Nego videh na MZ Riderovom MZ-u ove rupe na stublini, pa me zanima kakvu one imaju funkciju, kad idu one crne gume preko njih ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keder 0 Napisano Avgust 15, 2009 U prolazu, 10 postova Lokacija: Bela Crkva Prijavi odgovor kao problematičan hvala za savete oko korpe tj konusa na radilici. Post iznad mene, te rupice na stublini sluze da se ubaci neko crevo ili gumica ali neznam kakva, a sluzi da se smanji buka, tj kad nema tog crevceta hoce stublina da zvecka ili ti pravi neke cudne zvukove. to sam vec naucio na mom MZ-u. pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ RIDER 8 Napisano Avgust 15, 2009 Svrati ponekad, 238 postova Lokacija: Paracin Prijavi odgovor kao problematičan Danas rasturio masinu, da vidim stetu ;D ;D ;D steta se vidi na slici :'( Otisao iglicasti i uleteo u klip ??? Napravio ris na klipu i zaseko karike. Stublina je odlicna nema nigde risova ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Avgust 15, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan U bre, pa pošteno ga razdero. :o Dobro da nije blokirao u vožnji, sreća. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KATAKLINGER 47 Napisano Avgust 16, 2009 Zainteresovan, 577 postova Lokacija: KRALJEVO Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter, Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao slicnu stvar na mom sem sto je meni iskocila usica zegera i napravila isto plus ris na stublini Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Avgust 16, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan @ MZ Rider - pre sklapanja proveri da ti ne ostane neka iglica dole kod radilice, Prebroj kolko ih ima u lezaju, tolko treba da ih nadjes, osim ako neka nije izletela na auspuh.Prvo probaj sa magnetom ( onaj radionicki sa teleskop drskom ). Ako treba prevrni motor naopacke pa isperi kuciste radilice naftom pod pritiskom i izduvaj kompresorom. Bolje i tako nego da stavis nov klip pa da se opet isto desi . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malteze 0 Napisano Avgust 16, 2009 U prolazu, 15 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan izvinjavam se sto upadam u temu ,ali me zanima dali moze da se stavi kondenzator od stojadina ili juga na etz 150 ???. hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Avgust 16, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan izvinjavam se sto upadam u temu ,ali me zanima dali moze da se stavi kondenzator od stojadina ili juga na etz 150 ???. hvala Moze, mada ja tu opciju koristim samo kao prvu pomoc - vise volim original . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Avgust 17, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan ja sam kupio orginal bobinu za emzu i riknula mi je 3 dan a ova od stojadina i dan danas radi pa sam opet kupio bobinu za emzu al nije to to tesko pali i neredi ljepo u leru također i u voznji pa sma opet vratio staru od stojke i sad opet super radi heheh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Avgust 17, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan e imam problem riknulea mi je prednja kocnica tj jedan klipic nece da vraca do kraja pa mi stalno pomalo koci kako da to rjesim u cemu bi mogao biti problem ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Avgust 17, 2009 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Nego videh na MZ Riderovom MZ-u ove rupe na stublini, pa me zanima kakvu one imaju funkciju, kad idu one crne gume preko njih ??? Te gume ublažavaju vibracije rebara za hlađenje cilindra, pa time utišavaju mašinu. Kad se te gume skinu s cilindra rebra tako vibriraju da zvoni cijelo selo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Avgust 17, 2009 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan e imam problem riknulea mi je prednja kocnica tj jedan klipic nece da vraca do kraja pa mi stalno pomalo koci kako da to rjesim u cemu bi mogao biti problem ??? Izvadis klipcice, ocistis lezista sigurno ima naslaga od prljavstine , promenis gumice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malteze 0 Napisano Avgust 17, 2009 U prolazu, 15 postova Lokacija: novi sad Prijavi odgovor kao problematičan hvala drumskalisice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Avgust 17, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan e imam problem riknulea mi je prednja kocnica tj jedan klipic nece da vraca do kraja pa mi stalno pomalo koci kako da to rjesim u cemu bi mogao biti problem ??? Za pocetak skini klesta, i izvadi plocice. potom skines sa klipova one zastitne gumice - prasinarke . Potom uzmes cetku i naftu ili benzun, pa sve lepo operes od prasine i blata. Obrises sve lepo krpom, pa naspricas klipove sa WD 40 i uhvatis ih sa dva sveda ( svedska klesta ) i probas da ih vratis nazad u kuciste do kraja. Ako hoce - odlicno, ako nece - malo stisnes rucku prednje kocnice par puta ( pazis da ne isteras klipove skroz napolje) , naprskas opet WD pa klestima vracas. I ako se klipovi odmah vrate, i ako se vrate kasnije - malo ih razradis - neko stiska kocnicu, a ti cim on pusti vracas klipove nazad i tako nekoliko puta uz obilno spricanje sa WD-om. Kad dobro sve razradis - operes one zastitne gumice, obrises sve cistom krpom, malo pospricas WD, stavis gumice , plocice i sve vratis na mesto. Ako ovo nisi do sad radio bi ce najbolje da pozoves u pomoc nekog prijatelja koji je to radio na kolima . Sretan rad . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Avgust 18, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Danas rasturio masinu, da vidim stetu ;D ;D ;D steta se vidi na slici :'( Otisao iglicasti i uleteo u klip ??? Napravio ris na klipu i zaseko karike. Stublina je odlicna nema nigde risova ;D ;D Opet iglicasti...!!!Lepo ja kazem-rednja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Avgust 21, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan e imam problem riknulea mi je prednja kocnica tj jedan klipic nece da vraca do kraja pa mi stalno pomalo koci kako da to rjesim u cemu bi mogao biti problem ??? Za pocetak skini klesta, i izvadi plocice. potom skines sa klipova one zastitne gumice - prasinarke . Potom uzmes cetku i naftu ili benzun, pa sve lepo operes od prasine i blata. Obrises sve lepo krpom, pa naspricas klipove sa WD 40 i uhvatis ih sa dva sveda ( svedska klesta ) i probas da ih vratis nazad u kuciste do kraja. Ako hoce - odlicno, ako nece - malo stisnes rucku prednje kocnice par puta ( pazis da ne isteras klipove skroz napolje) , naprskas opet WD pa klestima vracas. I ako se klipovi odmah vrate, i ako se vrate kasnije - malo ih razradis - neko stiska kocnicu, a ti cim on pusti vracas klipove nazad i tako nekoliko puta uz obilno spricanje sa WD-om. Kad dobro sve razradis - operes one zastitne gumice, obrises sve cistom krpom, malo pospricas WD, stavis gumice , plocice i sve vratis na mesto. Ako ovo nisi do sad radio bi ce najbolje da pozoves u pomoc nekog prijatelja koji je to radio na kolima . Sretan rad . a ja to sastavio nigdje ulje ne curi al opet isti problem promjenio crevu isti problem opet sad mi kaze kolega ovak fuse kod kuce motore kaze da ima zraka u sistemu pa me to zaj ono kad je ladan tj kade se odem vozat ne koci a cim se zagrije vraca se problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
snake 5 Napisano Avgust 21, 2009 Svrati ponekad, 202 postova Lokacija: Bileca Motocikl: MZ chopper Prijavi odgovor kao problematičan Probaj da ozracis kocnicu ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Avgust 21, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan Probaj da ozracis kocnicu ! ma probo sam al ono malko vata al kad ga malo provozam pocne jako da ne odvaja tj koci u voznji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Avgust 22, 2009 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Ako si sredio dole klipcice i sve je OK, promeni crevo!! Verovatno je dotrajalo!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Avgust 22, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan Ako si sredio dole klipcice i sve je OK, promeni crevo!! Verovatno je dotrajalo!! napisao sam da sam promenio crevo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Avgust 24, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto sam i napomenuo u nekom od ranijih postova evo fotki kako izgleda auspuh od TS 250... Meni se odvalio ovaj drugi cilindar...Sta cu raditi sa njim jos uvek ne znam, mozda cu da jkratiti, mozda cu vratiti sve kako je bilo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...