Makica 10 Napisano Jul 17, 2009 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan @ Vuja Pa zar toliko trosi??? Koliko trose isti motori drugim vlasnicima? To je bas puno! Pa jeftinije bi ti bilo da vozis RR-a! @Dzoni Cestitam drugar,ajde pa kad sredis kucicu-vasu srecicu da se zenis da vas ne uhvati sneg ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Jul 17, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Moram da priznam da ga nisam često merio pa nisam baš 100% siguran u tu potrošnju. Samo ga ponekad upalim da malo radi. Crnac vuče sebe, mene od 100 kg, prikolicu od 80kg i pre neko veče putnika od 135kg a sve to preko Brankovog mosta 110km/h. Mogao je brže ali neznam da li ume da pliva, to još nismo probali. ;D I sve to sa 4 litre, pa ima li šta bolje? Ovih dana, iako ima tih par stvari koje na njemu treba srediti, ne skidam se sa MZ-a i uživam u vožnji kao da mi je 16 godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni83 0 Napisano Jul 18, 2009 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 600F2 Prijavi odgovor kao problematičan @Dzoni Cestitam drugar,ajde pa kad sredis kucicu-vasu srecicu da se zenis da vas ne uhvati sneg ! Hvala, hvala!!!! Bicete obavesteni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Jul 18, 2009 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan E da nas pozoves na svadbu ( al vidi da to bude neki letnji mesec) pa da dodjemo svi sa sve MZ-ovi!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Makica 10 Napisano Jul 19, 2009 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Da,da, a sad ce neko da keze "vidi da to ne bude vikend pa da te posle psujemo jer smo morali da propustimo motorijadu ili neku voznju" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni83 0 Napisano Jul 19, 2009 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 600F2 Prijavi odgovor kao problematičan E da nas pozoves na svadbu ( al vidi da to bude neki letnji mesec) pa da dodjemo svi sa sve MZ-ovi!! Pa razume se! Da,da, a sad ce neko da keze "vidi da to ne bude vikend pa da te posle psujemo jer smo morali da propustimo motorijadu ili neku voznju" To mi je manja briga nego sto ce me Vuja obesiti za off u MZ Mehanika : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keder 0 Napisano Jul 25, 2009 U prolazu, 10 postova Lokacija: Bela Crkva Prijavi odgovor kao problematičan prijatelji, mala pomoc!!! Imam mz 250 ts, i semering biraca brzine mi pusta ulje kao na fontani. Da li neko zna oznake i velicinu tog semeringa ili gde moze da se kupi nov? Unapred hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 26, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan prijatelji, mala pomoc!!! Imam mz 250 ts, i semering biraca brzine mi pusta ulje kao na fontani. Da li neko zna oznake i velicinu tog semeringa ili gde moze da se kupi nov? Unapred hvala Ako sam te dobro shvatio curi ti ulje na osovini pored na kojoj je poluga za menjanje brzina ? Ako je to tu, nema semeringa, vec gumica u dekli " O ring " . Ima u N. Sadu, ne znam cenu, al verovatno oko 100 dinara ( lupio sam ) ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
keder 0 Napisano Jul 26, 2009 U prolazu, 10 postova Lokacija: Bela Crkva Prijavi odgovor kao problematičan posto mi je Novi Sad malo dalje, a ja nisam nikada otvarao tu deklu i ako ima gumica, koju si ti naveo kao 0-ring, onda cu ja nekako da nabudzim, stavicu neku gumicu koja ce verovatno mnogo bolje da dihtuje nego ova trenutna. Hvala najlepse, cujemo se sa sledecim problemom ako ga bude bilo. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jul 26, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan OK. gumicu mozes da porucis i pouzecem, il da vidis u mestu gde zivis ( nisi napisao odakle si ) , mozda ima u nekoj radnji auto delova, il kod nekog majstora. Zaboravio sam njenu meru, al skini polugu menjaca i izmeri precnik osovine, pa tako trazi. Kad budes skidao deklu Nemoj otkacinjati kurblu sa osovine , ona se skida zajedno sa deklom. Najbolje da imas sa sobom nekog ko je to vec radio. Gumica - O ring se stavlja u deklu - ima u onom otvoru kroz koji prolazi osovina jedan zleb gde ona dolazi. Naravno prvo izvadi staru ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Jul 27, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan e ovak kad prebacim npr na nizbrdici iz pete u cetvrtu i pustim gas tj bez gasa nastavim ici cuje se lagano lupkanje u masini to samo u 4 brzini i kad prebacujem iz 5 u 4 se najvise cuje onak kad pustam kvacilo nest zaklepece al to se jedva cuje u kacigi moras dobro slusati e to mi se događa odkad sam sastavio masinu a to je bilo prije godinu dana al ono motor nermalno radi i ide Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Jul 27, 2009 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Narode potrebna mi je pomoc. Juce sam se vratio sa skupa u Knjazecu(bilo je super) testirao novu gumu uz Tresibabu (prilicno nezgodne uzbrdice i krivine). Guma po krivinama naleze super, medjutim, na usponu sa dvoje na motoru, satorom i stvarima, dosta gubi na snazi. Sa istim teretom ali drugom zadnjom gumom sam tu izlazio 4. bez problema dok se sada mucim sa trecom. Nova guma (130/90/16) je lepa i siroka, ali je mnogo vislja od stare , pa mi je zadnji tocak veci od prednje osamnaestice. Brzine su mi mnogo duze pa mi treba manji pogonski lancanik. Kolioko se secam ovaj ima 20 zubaca a pokusao bih sa nekim od recimo 16-17. E sada, ima ih u katalogu i cena im je 10e ali jos ne znam koji bi mi najvise odgovarao, pa ako neko ima neki stari koji mu ne treba bio bih mu zahvalan. Ne isplati mi se da kupujem 3 ili 4 lancanika kako bih izabrao onaj koji mi najvise odgovara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Jul 27, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan ubaci 18 bit ces zadovoljan 100% ja imam takav i da zadnja guma mi je veceg profila nego prednja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Makica 10 Napisano Jul 28, 2009 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na mom MZ-u imala 17 i uzbrdo ide kao lud,vuce nenormalno,kida, ali onda znaj da mu je na ravnom krajnja brzina manja i da slabije poteze! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Jul 28, 2009 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Makice, kamo slike novog motorcikla??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Jul 28, 2009 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na mom MZ-u imala 17 i uzbrdo ide kao lud,vuce nenormalno,kida, ali onda znaj da mu je na ravnom krajnja brzina manja i da slabije poteze! Pa valjda bi trebalo bolje da poteze, samo trazi brze saltanje u visi prenos :-\ Ovako kada sam sam na ravnom nije lose ali su mi brzine mnoooogooo duze, u drugoj bas trazi da se razvuce. :-\ Mislim da cu naruciti 17.... ili mozda 18... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Jul 28, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam samo od 21 koji ti netreba. Pošto si siguran da se prenos promenio zbog visine gume a to nije neka katastrofalna promena ne bih birao bitno drugačiji lančanik. Jedan zub manje, najviše dva ali preko toga ne. Svi mi zajedno treba da čuvamo iskorišćene lančanike za ovakve situacije. Baš bi bilo lepo da imamo jedan komplet pa da se vidi šta je najbolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Jul 28, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Mogao bi izracunati tacno koji ti lancanik treba. Izmeris precnik stare i nove gume,prenose,i vidis koji prednji lancanik bi ti odgovarao za novu gumu,da imas stare preformanse.Recimo izracunas koliko metara motor prelazi sa starom gumom,starim prenosom,za jedan obrtaj izlaznog vratila.I onda izracunas koji ti prenos treba za novu gumu da za jedan obrtaj predjes isti put. Laku noc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Jul 29, 2009 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Alo, Arhimede????!??!! ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Jul 29, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Davno je Lalajko postavio ovu Exel listu za obračun pa možda pomogne i sada. Gearing.zip Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni83 0 Napisano Jul 30, 2009 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 600F2 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti nesto znaci ja imam zadnji tocak osamnaesticu i lancanik sa 19 zuba. Motor ide 130-140, a i lepo nabacuje brzinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Makica 10 Napisano Jul 30, 2009 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Moj MZ je maximum isao 125kmh! I to je kad ga bas,bas,razvuces u svakoj. Ali ja uvek kazem da ti maximalna krajnja brzina nije bitna jer ako ga duze budes tako vozio raspasce se mucenik. Sve do 100,eventualno 110kmh je prihvatljivo a preko toga nije pozeljno ako zelis da sacuvas masinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Jul 30, 2009 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Ma meni je do sada putna brzina bila oko 110-120, terao sam sa suvozacem do 135, i mozda je mogao jos malo, ali sada pravu brzinu i ne znam jer je promenjen obim tocka, pa mislim da mi kilometar sat laze poprilicno. Jedino primucujem da mi fali malo zestine na zadnjem tocku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Jul 30, 2009 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Dok se magare nije ukvarilo uspevao sam da navucem sa lancanikom 21 120km/h IV brzinom i 5500 obrtaja,( moglo je jos nego me bilo zao ) ali bi posle u V pada na 110 km/h i ni makac od 115km/h . E a sada se nesto davi jedva navucem 100km/h??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MIHA 8 Napisano Jul 30, 2009 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: požega (HR) Prijavi odgovor kao problematičan mihac stavljaj manji lancanik 18-19 vidis da ti peta nema funkciju preporodit ce se magarence garantiram ti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...