mrxfon 1495 Napisano Februar 12, 2013 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Prosle godine sam obisao dobar deo Austrijskih, Italijanskih i Svajcarskih Alpa, pa bi i ove godine da skoknem na koji dan ali samo na deo koji je meni bio najinteresantniji. Znaju Alpi da se uvuku pod kozu, zato budite pazljivi Planiram za 1.maj da idem do Graz-a, pa bi odatle isao do Cortine d'Ampezo i Canazei-a, po meni ubedljivo najlepsi deo. E sad, brine me to sto planiram da idem 1.maja pa ne znam kakva je situacija sa snegom na prevojima? Jel putovao neko u maju na Alpe? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17531 Napisano Februar 12, 2013 Integrisan, 8335 postova Prijavi odgovor kao problematičan Snega ima okolo, putevi su prohodni, tj. prevoji oko cortine su uvek otvoreni i u aprilu (proveri na internetu pre polaska, naravno). Licno misljenje: prerano za neku extra voznju, ali moze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Februar 12, 2013 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Prosle godine sam potrefio idealno vreme za voznju, kraj jula. Bitno mi je samo da nema po putu snega, ne idem da jurim po krivinama nego da uzivam u prirodi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17531 Napisano Februar 12, 2013 Integrisan, 8335 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sneg moze da iznenadi, nas je prosle godine uhvatio polovinom maja na motorima. Nista strasno, brzo predjes prevoj. Od nekih 4-5 puta sto sam u aprilu isao tuda autom, nikada nije bilo snega na putu, pored puta uvek. Ipak, moras da pratis situaciju u to vreme, znas sve i sam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4762 Napisano Februar 12, 2013 Ne silazi, 5555 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam 2 puta u Alpima u maju. Putevi (prevoji) su uglavnom procisceni, osim onih najvisijih (tipa Stelvio, Grossglockner). Pored puta moze imati toliko snega da se pitas sto nisi poneo skije, ali za voznju nije hladno i lepo je. Temperatura moze na prevojima biti oko 10-15 stepeni najvise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Februar 12, 2013 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan prosle godine smo vozili taj deo oko 3-4 maja... sve ok, samo stelvio je bio zatvoren Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K1200S 114 Napisano Februar 12, 2013 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Düsseldorf / DE Motocikl: Pravi- Momacki Prijavi odgovor kao problematičan http://www.alpen-journal.de/alpenservice/alpenpaesse.html Ovde imas dosta info. materijala. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMW K1200R 1244 Napisano Februar 12, 2013 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ovde mozes da vidis kako je bilo vreme na deonici Garda jezero - Cortina d Amprezzo 30 i 31.Marta.2012 ! http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/73932-ponovo-toskana-ili/page__st__400 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Februar 12, 2013 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan Ovde mozes da vidis kako je bilo vreme na deonici Garda jezero - Cortina d Amprezzo 30 i 31.Marta.2012 ! http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/73932-ponovo-toskana-ili/page__st__400 Kad bi ovako vreme bilo, ne bi se ja brinuo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spale82 56 Napisano Februar 24, 2013 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: Aprilia Pegaso; BMW R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to lutrija kako te zadesi. Najbolje preti prognozu 10 dana prije i vrebaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...