Jump to content

Moto Zajednica

MZ Caffe

Recommended Posts

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Hvala lepo, prava slika u pravom trenutku, problem je baš vidljiv na toj fotografiji, kako pričvrstiti nosač za ram u delu iznad cilindra. Najbliže sam ideji da bih neku šapu stavio ispod rezervoara a iz nje možda baš ovakav držač.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1702 postova

jel ti to planiras da pravis  jel je taj treci tocak inace neovisan i vrti se sam za sebe  imam i ja nekih ideja mada nisam to mislio praviti

ja bi na onaj profil rama na koji ide rezervoar zavario dodatni nosac tu je najaci

sama prikolica i nije najveci problem treba napraviti tocak sa amortizerom i celu prikolicu pricvrstiti za motor

jel ti to planiras da pravis  jel je taj treci tocak inace neovisan i vrti se sam za sebe

Ne pravim je prikolica je univerzalna (kao Velorex 562), pasuje na svaki motor samo što MZ u delu cilindra ima suviše veliku prazninu za postujeći mehanizam, u ostale tri tačke se spaja lepo i tačno.

Točak je pogonski nezavisan ali ima doboš, veličine je 16 a paknovi onako ''od oka'' odgovaraju zadnjim na MZ-u.

Inače je sačinjena od kabine koju će da uredi Bolikic i nosača-šasije koju ću da sredim.

Na fotografiji je kabina, prilično jadno izgleda ali nije nemoguće uraditi je, nedostaje sedište sa skajem širine do 48 što pasuje od Fiće ili Peglice a možda i od još nečega odgovara samo ja neznam i šoferšajbna od pleksiglasa koja može a ne mora, ni sam neznam.

Treba je ofarbati i na jednom mestu pukotinu u plastici zakrpiti.

Bokilic dosta dobro vlada svojim poslom, imam puno poverenja da će od toga napraviti sve kako treba pa zato o kabini i ne mislim, pažnju sam usmerio na oni što sam moram da uradim...

Inače, to mi je sedište krajnje smešno jer za njega može da se napravi presvlaka kao i kod auta što je opet moguće i za sedište na motoru. U trenutcima uživanja u rakijici padale su mi razne ideje, npr. kako bi i jedno i drugo moglo da se presvlakom čas posla pretvori u potpuni kič, dezen leopardovog krzna ili možda zebrinog  ;D

Nesmem više, umreće mi Nash, čovek sve radi sa ukusom...

post-1570-12878993947054_thumb.jpg

• Zainteresovan, 599 postova

a ja ne kuzim kak se to ponasa u zavoju bez diferencijala jer mi smo na apnovu sasiju zavarili bocno one ornice od konja za sto se kacio plug i stavili točak od apna na osovinu ajd po ravnom je to islo al u zavoju pomozi boze da izajdes iz zavoja imam ja dvije sasije od mze pa mozda sklepam jednu trokolicu onak za zajebanciju hehe

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

tocak na prikolici inace nikad ne stoji pravo kao zadnji,vec mora da bude zakrivljen na unutra za jedva 1%aj da kazemo milimetar,inace ako stoji pravo tesko se skrece,ako je zakrivljen ka spolja vuce u stranu,zato mora da bude zakrivljen za taj jedan % ka unutra,onda drzi pravac, a kacenje se lako resava,moze i na jabucice da se kaci ,

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

2 Nash

Svidja mi se kako idu radovi  :)

hvala vule, jos malo pa ce tvoja olovka da radi... ;D ;D ;D

2 Nash

Lepo napreduju radovi, 'ajde jos malo ubrzaj LEPI DANI DOLAZE!!Mene zakocili majstori za tapaciranje sedista i za farbanje...kaze lakirer "'ladno ne valja da se farba sada"!!

ista situacija kod mene "ladno ne valja da se farba sada", a i ne mogu da se odlucim koja ce biti kombinacija boja...

a za lepo vreme...sta sad,trudim se da uradim sto bolje pa makar propustio nekoliko lepih dana(pre ce biti nedelja :()

Nesmem više, umreće mi Nash, čovek sve radi sa ukusom...

;D ;D ;D ;D ;D ;D

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Ma i ja tako razmisljam!Bolje da im (majstorima) ne dosadjujem da mi ne bi uradili farbu bez veze...samo da me otkace!Ovako bolje da propustim neki dan voznje ali bar neka bude uradjeno kako valja!!

Zašto nisi kupio ležajeve u plastičnom kavezu?

Mislim da su za radilicu bolji lezajevi sa metalnim nosacima kuglica. Oni koji su od poliamida sluze za tisi rad, ali su manje izdrzljviji od metalnih. Ja sam FKL-ov lezaj sa poliamidnim nosacem kuglica stavio na levi dekli gde se steluje kvacilo i to po preporuci majstora koji radi sa lezajevima i semerinzima!!

• ,, 1032 postova

Zašto nisi kupio ležajeve u plastičnom kavezu?

Mislim da su za radilicu bolji lezajevi sa metalnim nosacima kuglica. Oni koji su od poliamida sluze za tisi rad, ali su manje izdrzljviji od metalnih. Ja sam FKL-ov lezaj sa poliamidnim nosacem kuglica stavio na levi dekli gde se steluje kvacilo i to po preporuci majstora koji radi sa lezajevima i semerinzima!!

Ja sam imao FKL-ove lezajeve  u plasticnom kavezu na radilici Jawe 175. Vozio sam tako tri sezone bez problema i prodao motor sa tim lezajevima. Pre toga sam uzeo FAG lezajeve koji su propali za jednu sezonu. Time nisam hteo da kazem da FAG nije dobar, najverovatnije su mi uvalili neki skart.  >:(

Nemam pojma, mozda me ovaj majstor navlacio ali "plasticni" lezajevi su bili za nekih 20-30 dindzi skuplji tako da ni tu nema logike(??!)...prema njegovim recima za radilicu su bolji kuglicni lezajevi sa metalnim vencicem...

P.S.Mozda ni on nema pojma nego eto, da ispadne pametan mada me cudi da inzenjer masinstva  "lupa"!! Mada...

• Zainteresovan, 870 postova
  • Motocikl: Suzuki XF650 Freewind

i šoferšajbna od pleksiglasa koja može a ne mora, ni sam neznam.

Vujo sefersajbna je obavezna! 8) To extra izgleda! Napravi to obavezno. :) :) :)

Evo jos jedan poklon za Vuju i njegovu buducu prikolicu!!

Ma prikolica će se srediti a za ove ''tete'' eto, da raspišem konkurs!  ;D

• Zainteresovan, 503 postova

A brkovi, a kosa, a naočale...  ;D  ;D  ;D

• Svrati ponekad, 170 postova
  • Motocikl: Harley Davidson

A brkovi, a kosa, a naočale...  ;D  ;D  ;D

To cu ja da mu dam, u zamenu za jednu Tetu>>> ;D

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Videcu kako ce Vuja proci sa njegovom prikolicom i konkursom,pa ako bude kao na Pikasovoj slici odmah se dajem u potragu za istom.

Na kraju ću ipak morati da pustim kosu.

Svi me zajebavaju: odem do fakulteta na predavanje i dobijem pitanje da li nemam kosu pa brijam glavu ili je to neka fora. A to inače baš ima veze sa marketingom.

Kada sam vozio taksi pita me dete da li sme da pipne glavu jer nikada nije pipnulo ćelavog čoveka po glavi. Majka ga ućutkuje, drmusa ga da ja ne vidim a kada su nam se pogledi u retrovizoru sreli kaže ''Izvinite, stvarno mi je neprijatno''.

Moja deca pitaju: ''Hoćemo li i mi kada porastemo da budemo ćelavi''? Hteli bi oni i sada ali im mama neda a kada porastu moći će da rade šta žele.

Sada kada sam kupovao kacigu tip u radnji kaže kako je meni lako za veličinu jer uvek mogu da stavim i dve potkape ako treba dok oni koji imaju kosu muku muče kako da je strpaju u kacigu.

U novinama kao pridev nekog negativca najčešće navode ''ćelavi'' bez obzira da li se radilo o lopovima, zatvorenicima ili pripadnicima nekih paravojnih formacija i ko zna kakvih obaveštajnih službi...

Majka mi kaže kada je ljuta da iz prazne glave nema šta da raste.

Ja sada i da pustim kosu samo mogu da zamislim kakvi bi komentari pali za frizuru  ;D

• Zainteresovan, 870 postova
  • Motocikl: Suzuki XF650 Freewind

E bas sam se slatko nasmejao, bez uvrede ;)

Pogotovo mi je dobro ono za klinca koji je hteo da te pipne po glavi... :D :D :D

P.S- i meni je padalo na pamet da brijem glavu, meni to baz zesce izgleda ali zenske mi nedaju... ;) Izboricu se ja za svoje pravo! ;D

Sada kada sam kupovao kacigu tip u radnji kaže kako je meni lako za veličinu jer uvek mogu da stavim i dve potkape ako treba dok oni koji imaju kosu muku muče kako da je strpaju u kacigu. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja