ts-chopper 113 Napisano Maj 14, 2008 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Obrtatite paznju na izduvnu granu. Guma nije htela da se zapali jer je bila meka podloga, ali je bilo dovoljno da se digne dim i da masa oseti miris. http://www.youtube.com/watch?v=LzdGV_x5rmQ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Maj 14, 2008 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne bih imao srca ovako...Nego sta to pisti toliko MZ ili Jaworka?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Maj 14, 2008 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ni ja imao srca ali me pogodio rock'n'roll. Ne brini posle ovoga su karike tako nalegle da sada ne mogu da ga obuzdam kada mu dam gas, pici mz kao lud. Inace izduvna grana i pola auspuha je bilo crveno od usijanja, a cilindar je ostao tek malo zagrejan, mogao sam bez problema da drzim ruku na njemu.Osim sto su mi zbog turaze pregorele zadnje sijalice sve ostalo je ok. Ono sto pisti je sirena za vazdusnu opasnost koju je Milance umontirao na svojoj Jawi. I pored toga sto sam ja bio pod prednjom kocnicom i Milan je drzao prednju to nije bilo dovoljno, pa je morao da ubaci jawu u prvu i da kvacilom drzi balans, jer sam poceo da ga guram unazad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Maj 14, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ne razumem, gurao si ukočenu Jawu unazad? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Maj 14, 2008 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kako i gde je montirao sizelu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Maj 14, 2008 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Ne razumem, gurao si ukočenu Jawu unazad? Sa ukocenim mojim prednjim tockom i sa vozacem od 100kg ukocena jawa je krenula unazad. Kako i gde je montirao sizelu Umaontirao je privremeno na drzacu retrovizora, jedino je postojao problem sto se jawa gasi na malim obrtajima kada se pusti sirena, jer vuce previse struje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Maj 14, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Sa ukocenim mojim prednjim tockom i sa vozacem od 100kg ukocena jawa je krenula unazad. Sa kakvim to kocnicama vozite?Ja bih vas odmah na vanredni tehnicki ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
čein 3 Napisano Maj 14, 2008 U prolazu, 27 postova Lokacija: sabac Motocikl: yamaha xj600n Prijavi odgovor kao problematičan Dragi moji MZ-jasi ( i ostali forumasi ) posto se ovog vikenda u mom gradu odrzava moto skup u organizaciji moto kluba Civija, pa se nadam da ce neko i od vas imati mogucnosti i vremena da dodje do Sapca. U slucaju problema bilo koje vrste stojim vam na raspolaganju. Verovatno cu imati priliku da se sa nekima i upoznam za ova cetiri dana koliko traje skup. Posto nisam clan ni jednog moto kluba u gradu, tako da nemam obaveze prema organizaciji moto skupa necu bas puno vremena provoditi na letnjikovcu (mesto gde se odrzava).Moj telefon je 063 221-538.Pozdrav i vidimo se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Maj 14, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na pozivu Chein, ja bih rado došao jer nikada ne propuštam posetu Banji Koviljači samo sam bez motora. A i to bi se nekako sredilo nego sam raskinuo ''poslovnu saradnju'' sa jednim od poslodavaca pa bih ipak ispoštovao otkazni rok, da ne zatvaram vrata iza sebe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Maj 14, 2008 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Vujo sta je sa "crncom" ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Maj 14, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan evo bas i ja krenuo da pitam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Maj 15, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Usla prasina u senzor,zato sto je zvono od plastike,i strugar je malo mnogo otisao u +...pa sada senzor struze to zvono,a prasina ulazi u senzor,pa je oslepeo.Imam vec pripremljeno novo od aluminijuma,pravih dimenzija,samo treba da odem do bg,i da montiramo. Btw,-Vujo,pa sto ne prebacis natrag na platine,dok se ne vidimo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Maj 15, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan jel moguce da se to plasticno zvono deformise pri vecim obrtajima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Maj 15, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Nije do toga da se deformise,nego je koju desetu mm veci precnik nego sto treba.Mene je stvarno sramota,mada nije moja greska,nego strugareva.Gde bas kod Vuje da zezne ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Maj 15, 2008 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Vujin je peti dvotaktni motor na koji je montirano takvo zvono. Prema mojim saznanjima na prva cetiri to funkcionose perfektno (kod mene apsolutno, a i farkas je sa takvim paljenjem prasio do Umaga i nazad). Izgleda da Vuja bas nema srece sa novim paljenjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Maj 15, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi moji imam sreće sa tim i to neviđene. Pazi sad priču. Motor mi stoji na istom parking mestu kao i auto, uvek mogu da vozim samo jedno pa sam parking trajno zauzeo, kada nisam na motoru u autu sam a motor čuva mesto i tako naizmenično. ;D Moram da priznam da sam malo aljkav, motor ne zaključavam a i pored toga nije dobro dirati ga, ima tu nekih okolo koji ne skidaju pogled sa njega i jedva čekaju da se neko drzne... No, i ti nisu uvek tu, imaju običaj da odu poslom i u druge delove grada pa tako Crnac ostaje potpuno nezaštićen. Danas sam ustao, popio kafu, čuo se telefonom sa Impulsom koji je poslom došao za Beograd i dogovorio se da se vidimo kako bih mu predao Svakakov Delorto karburator. Siđem ja ispred zgrade kad ono nema Crnca. ??? ??? ??? Auuu, pomislim ja, slatko ćeš da se navozaš kad motor ne radi :P Vratim se u kuću, zovem Impulsa i otkažem dogovor, doći će on ponovo sledeće nedelje za Bgd i sve rešeno a nikome hitno ni za pare ni za karburator. Posle nekoliko telefonskih poziva za pomoć u traženju zločinca koji je izvršio ovo nedelo podelili smo uloge u kraju, ja sam tražio motor dok su ostali tražili izgrednike. Motor sam našao za manje od 5 minuta, samo sam pratio ''putanju guranja'' i eto ga, 50 metara od kuće. Koliko sam zaključio iz stanja koje sam zatekao lopovčić nije bio čovek od snage, nije mogao da ga gura ni nizbrdo ali je bio čovek od znanja. Čak šta više, to je neko ko dobro poznaje MZ, trebalo je zaključiti da ne baca varnicu a ima kontakta i da je takav problem sa strujom. Misao ga je dalje vodila do neke blokade, prekidača ili bilo čega gde se ''gubi'' struja za svećicu. Skinuo je bubreg, uzeo alat i klještima jer nije bilo ključa odvio jedan štaf sedišta. Drugi nije mogao, Joska je dooobro zategao pa je sedište divljački vučeno kako bi se, makar na jednom kraju videlo gde to gubi struju. I tu je napravljena šteta, sedište je iskrivljeno a brezon pokidan iz lima. Pošto je ispod sedišta video Joskinu ''Crnu Kutiju'' odustao je i motor ostavio, samo je alat odneo sa sobom. Mislim i da se uplašio te Crne Kutije, crna je skroz i u njoj može svašta da bude, pa i alarm. Sada ja razmišljam šta dalje? Motor ne bih zaključavao i dalje ali bih vrlo rado kroz njega pustio neku struju visokog napona, nešto kao ono za ograđivanje ovaca samo sa neuporedivo jačom strujom. Alarm mi nije dovoljan, sa prozora mogu da oštetim i auto i motor a dok siđem dole može da pobegne 100 puta. Zato je struja rešenje, nešto na 220 voliti pa da vidimo kako to organizam podnosi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano Maj 15, 2008 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu da verujem > zasto ga ne zakljucavas ??? najbolje je da ga vezes sa 2 ona debela lanca-nisu jako skupi i da ga uvek pokrivas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Maj 15, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan druze zaista mi nije jasno zasto je problem da ga zakljucas?mozes i da ugradis alarm,sada nisu skupi,dovoljno je da pocne da pisti kada ga neko bude dirao i odustace.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
snake 5 Napisano Maj 15, 2008 Svrati ponekad, 202 postova Lokacija: Bileca Motocikl: MZ chopper Prijavi odgovor kao problematičan U pravu je Floyd vezi ga lancima nema ti druge,hajde ukrade motor voza mu se ali da ga unistava to mogu samo ovi danasnji klinci kontaju kada ja nemam motor neces se ni ti pa uniste sto se unistit moze Meni je 150-ku na moje oci autom namjerno zveknuo moj do tada durg, krivo mu bilo sto mu je tadasnja ribica rekla da fino izgleda pa ovaj popizdio ;D Kasnije mi se pravdao kao nije mislio neradi mu rikverc bla bla nudio se da plati stetu ali nije mi to bilo zanimljivo iskulirao sam ga i za mjesec dana kupim Kanunija pa im sada svima cupam zivce kada nabacim cvike i lagano kroz centar grada ;D Inace ne ispustam motor iz vida nikad osim kada je parkiran kuci uvek mi skinu neku sitnicu tipa poklopca za rezvoar probaju da iskrce zmigavac ili nesto slicno ma sta ces im obicni kompleksasi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Maj 15, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu da verujem treba ga ubiti,,,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Maj 15, 2008 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Gledao sam na TV svojevremeno kako je tip ugradio brenere u kola ispod sajtni sa obe strane.Cim neko krene da cacka oko kola pocinje rostilj,ne bi mu vise palo na pamet da dira tudje kada bi ga jednom osmudilo.Naravno nisu mu odobrili serijsku proizvodnju zastitnog uredjaja,morao je da ga demontira i sa svog auta.Mada su trebali da puste barem jednog da se oprli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Maj 15, 2008 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan A jesu stoka ti lopovi. Šta nema skupljih motora nego našli MZ-e krast. Stoka neobrazovana. Vujo ključaj crnca za onu ogradu, pa ako netko hoće nek si i ogradu nosi kući. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Impuls 3 Napisano Maj 15, 2008 U prolazu, 72 postova Lokacija: Vrsac Prijavi odgovor kao problematičan Eto. Prava ideja. Joska napravi elektroniku tako da je PIC na posebnoj plocici, u plasticnoj kutijici tipa onog kucista za alarm od daljinskog, iz "crne kutije" flat kabl sa edge konektorom i eto "code key" za MZ! Sva sreca, Vuja je nasao motor pa smo stigli i par piva da popijemo (odnosno samo ja, Vuja je morao samo kafu jer radi) i bar malo da se ispricamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Maj 15, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Eto. Prava ideja. Joska napravi elektroniku tako da je PIC na posebnoj plocici, u plasticnoj kutijici tipa onog kucista za alarm od daljinskog, iz "crne kutije" flat kabl sa edge konektorom i eto "code key" za MZ! Samo da znas,da ideja uopste nije losa!A potrebne su samo 4 zice... Razmislicu. Mada imam i drugu ideju,vec nekoliko godina mi se mota po glavi,samo nikako da je sprovedem u delo.Tamo trebaju samo 3 voda,i u obzir dolazi svaki stereo jack,moze onaj od 3.5mm ili 6mm.2 voda su napajanje,3-i je komunikacija.A sto se komunikacije tice,moze da se iskomplikuje do besvesti,pa ko hoce,nek razbija sifru.Naravno,ne radi se ni o jednom standardnom protokolu komunikacije izmedju 2 uredjaja preko jednog voda,mada postoje standardi i za to. Sada mi je bas rago sto se navukla prasina u senzor,pa manijak,kome bih ruke odsekao,nije uspeo u svom cilju. A za 220 volti kao zastitu motora mislim da je to kaznjivo po zakonu.Jer nije onaj kriv sto hoce da ti ukrade,nego ti,jer si mu ugrozio zivot. Od kada imam novog(za mene)dvotockasa,i ja razmisljam o nekoj dodatnoj elektonskoj zastiti,pored onih standardnih mehanickih.Bice unikat,to je sigurno.Kako ce da radi,to ne bih objasnjavao ovde,jer ovo moze svako da procita,iako nije clan ovog foruma. Vujo:U subotu cemo se dogovoriti(nadam se) kada cemo da resimo "crnca".Ponedeljak nazalost otpada,jer imam neka posla,a od velike su vaznosti,i ne radi se ni o kakvoj opravci.To bih odlozio,a ovo ne mogu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Maj 16, 2008 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ljudi nisu svesni da mogu da poginu zbog 200 eura ako uspe nekome da proda za te pare kradenog MZ-a,ali eto nazalost imali smo par slucajeva pokusaja kradje nasih makina.Ne znam da li bi uspeo da se iskontrolisem kada bih ga video na delu,mislim da bi bilo brzo i ne bi ga mnogo bolelo.Naravno kod nas je sve naopako i nakaradno pa bi onaj mogao da te tuzi i zbog jednog samara pa bi na kraju ti ustvari ispao kriv sto si uhvatio lopova jer to nije tvoj posao.Treba zakon kao u vecini SAD-a,cim nenajavljen udje u dvoriste i pocne da prcak mozes da ga oladis kako ti volja,bilo prangijom,kucetom,vrljikom,kilo kljucem i sl.Kod nas moze da ti udje u kucu,sve pokrade i siluje zenu a ti mu po zakonu ne smes nista.Tek ako puca pa imas srece da te promasi onda mozda smes da izvadis utoku.Mnogo sam se iznerviro,probudio se pre pola sata i razmisljam da li neko mozda neko ne cacka oko mojih cvaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...