ApeX_DivisioN 104 Napisano Mart 19, 2006 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: TT600R Prijavi odgovor kao problematičan Gde mogu nabaviti neki rezervoar u obliku suze? jel to ima uopste negde da se kupi il treba da se bacim na posao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brka 2 Napisano Mart 19, 2006 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da ces to malo teze naci ali ne mora da znaci. Najbolje se raspitaj kod ljudi koji rade popravke i prepravke motora, oni ti verovatno mogu pomoci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Mart 19, 2006 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno??? :misli: :kaboom: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brka 2 Napisano Mart 20, 2006 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Stani, jel to neka prozivka ili sta? Posto stvarno ne razumem sta ti to znaci "Stvarno"? :roll: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Mart 20, 2006 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Bez prepravki? Mozda od nekog starog BMW-a, ali ces to tesko kupiti. :confused: Kad sam ja sredjivao moju Jawu, bas sam gledao da se rezervoar moze bas lepo srediti uz malo truda (brusilica, autogen). Ne od TS350 nego od nekog CZ175. Srecno sa motorom. Cime si tako lepo ispolirao masinu? Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Mart 20, 2006 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Nadji suzu od z900 ili zephira nekog starog. najbolje ti je da nazovesh Gedzu u zemunu, mozda on nesto ima. A sto se tice varenja, ne se zezash, dosta je ljudi poginulo tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Mart 20, 2006 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, zasto je poginulo dosta ljudi od varenja rezervoara za motor? Meni ovo uopste nije poznato za svo vreme koliko se druzim sa motorima, sto se tice automobila, bilo je nesreca, to mi je poznato ali sustinska je razlika sto se rezervoar od automobila najcesce vari "na licu mesta", dakle bez skidanja iz razloga neprakticnosti, odnosno lenjosti sto kod motora upravo predstavlja krucijalnu razliku - taj se i vari samo skinut a teske muke ostaviti ga napunejnog sapunicom par dana da vetri... Ipak, kako rece Jozeph, pored BMW opcije, imas i opciju sa Jawom, pogledaj na ovom linku nalazis li sta interesantno za sebe: http://www.projectjawa.com/hansen.php Naredna opcija su rezervni delovi za kineske motore ali ja jos nisam video tako nesto kod nas, najblize sto sam nasao je Madjarska a to je vec muka ziva, veruj mi. Ima izlozenog kojecega na sajtovima ali doci do ikakvog odgovora od njih je izgleda nemoguce. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1920 Napisano Mart 20, 2006 Vlasnik sajta, 5371 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam cuo da je opasno variti rezervoar, cak i ako je totalno prazan i skinut sa motora... Ozbiljno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Mart 20, 2006 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan O tome zaista nisam razmisljao :-k . Kada sam ja kupio "motor" , taj je stajao godinama, pa je bio suv kao barut. Ali, proslog leta sam imao vrlo neprijatno iskustvo, naime u toku noci mi je iscurelo 30 litara goriva iz kola, pa sam nosio rezervoar za zavarivanje. Majstor je u skinut rezervoar sipao 2-3 litre vode, promuckao i zavario rupu. Pa sad, da li je imao srece sto se nije zapalio ili sta vec, ali je sve zavrsio za 15 minuta. Posle prosuo vodu i rekao da ostavim rezervoar na suncu dan-dva pa posle da montiram. Tako sam i uradio i do sada nisam imao nikakvih problema.Ali ne treba izazivati sudbinu, treba pazljivo prilaziti problemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivan 0 Napisano Mart 20, 2006 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Honda CB900 F2 Prijavi odgovor kao problematičan Njegov rezervoar je prazan vec nekoliko godina (4-5). Ukliko se rezesvoar dobro ispere i opere i na suncu osusi, i tako nekoliko puta, nema sanse da ce da explodira. A postoji i ta varijanta da ima vode u sebi dok se vari. A naravno pre varenja dolazi i secenja skoro pola rezervoara, tako da i kad se isece, rupa je toliko velika da se moze korisititi i umesto kacige . Kada bude bio presecen, moze se detaljno i grubo oprati i osmirglati unutrasnjost, jer je verovatno zardjala... Poz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ApeX_DivisioN 104 Napisano Mart 20, 2006 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: TT600R Prijavi odgovor kao problematičan Vidima ja bivane ipak ce mo mi da ga seckamo i krojimo ako nenacemo nista u skorije vreme tj. posle sajma u NS-u. Javicemo vam iskustva ako prodjemo bez posledica POZZZ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brka 2 Napisano Mart 20, 2006 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Opasno je variti rezervoar. Uglavnom se pune vodom, peskom ako su suvi, zavare se pa se pesak izduva kompresorom, a video sam da su neki ludaci punili kukuruzom . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ApeX_DivisioN 104 Napisano Mart 20, 2006 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: TT600R Prijavi odgovor kao problematičan Evo pitanja kad bi se Bivan i ja bacili na posao koji oblik bi vi izabrali http://bjbikers.com/forum/album_pic.php?pic_id=731 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAUNROSSI 1 Napisano Mart 20, 2006 U prolazu, 95 postova Lokacija: Mladenovac,Srbija Prijavi odgovor kao problematičan Nesto si zeznuo sa slikama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ApeX_DivisioN 104 Napisano Mart 20, 2006 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: TT600R Prijavi odgovor kao problematičan Nesto si zeznuo sa slikama. ma jok ciniti se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAUNROSSI 1 Napisano Mart 20, 2006 U prolazu, 95 postova Lokacija: Mladenovac,Srbija Prijavi odgovor kao problematičan Nesto izmedju... Moj glas ide 2. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brka 2 Napisano Mart 20, 2006 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Veoma su slicne ali i moj glas ide za broj 2. Po meni ima pravilniji oblik "suze" od broja 1. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Mart 20, 2006 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Znam da ponavljam ono sto je Paunrossi rekao, ali i ja bih izabrao nesto tacno izmedju dve verzije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivan 0 Napisano Mart 21, 2006 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Honda CB900 F2 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro, Apex je malo grubo iscrtao linije, ne bi to bilo bas tako sa ostrim ivicama. Videli ste svi onu jawu crnu , ali evo jos jednom, kakav je ovo rezervoar, ako nije jawin od cega je? Po prednjem obliku nam lici na jawin rezervoar, samo preradjen, jer su iste krivine kao kod jawinog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Mart 21, 2006 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, meni se vec ranije svidelo kako je ovaj momak uradio svoju Jawu i negde sam linkovao njegove fotke ovde na forumu a osnova citavog rada je mnozda bas rezervoar i bio jer se sve ostalo uklopilo prema njemu. Ipak, na sajtu koji sam Ti linkovao na prethodnoj strani generalno imas veoma mnogo o Jawama i verujem da ces pazljivijom analizom pronaci sa koje je Jawe ovaj rezervoar skinut, naravno, ukoliko je uopste sa Jawe a ja mislim da jeste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Mart 21, 2006 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan I ja mislim da je od TwinSporta , ali i na ovoj slici su dosta grube linije. Ako vec secete, onda bi mogli malo bolje da odradite te krivine...Ali je to samo moj licni ukus, ne treba da me slusate :klackalica: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivan 0 Napisano Mart 21, 2006 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Honda CB900 F2 Prijavi odgovor kao problematičan Pa to si upravu da su mu malo ostre ivice, mi cemo da se trudimo. Pa kako ispadne ispadne. Jest da ce nam biti prvi put da se bavimo limarijom ali za sve postoji prvi put. Apex je trenutno u radionici i radi, ne da se.. Po vasem misljenju, ovaj sa slike, da li je dirao gradju (mislim sekao spustao itd.), ili je samo stanjio prednji deo sica i spustio mu stranice da lici na nesto. Pozdrav. :pivo: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brka 2 Napisano Mart 21, 2006 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Meni se cini da ga je isekao i spustio u donjem delu kod sedista posto je i ono drugacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolly 0 Napisano Mart 21, 2006 U prolazu, 11 postova Lokacija: Sydney Australia Prijavi odgovor kao problematičan Ako varis tank, isipaj benzin i pusti da se ispara bar jedno 2 sata! (benzin izpari) Ni slucajno ne vari sa vodom u tanku! (varenje radi na struju :kaboom: voda i struja ne mixaju) Ja sam vario par tanka za aute, i jos sam ziv Tank mozes tako modicifirat samo nadji nekog ko je dobar sa metalnom radnjom :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rolly 0 Napisano Mart 21, 2006 U prolazu, 11 postova Lokacija: Sydney Australia Prijavi odgovor kao problematičan video sam da su neki ludaci punili kukuruzom Sigurno su pravili POP CORN Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...