Kola 342 Napisano Januar 23, 2013 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: NC750x, CMX500-penzionisan, Suzuki gsx750F - penzionisan Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je i bilo vec, nisam upratio :-) pa se izvinjavam unaprijed! Naletih na ovo na youtube i cini mi se kao zgodna stvarcica.. Evo o cemu je rijec: Da li je ovo neko negdje kupio, ili napravio? Da li neko moze napraviti nesto ovakvo? Pozdrav veliki bjb ekipi u ove zimske dane! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Januar 23, 2013 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je za zapadnjake, kod nas na Balkanu svako drugo dete ce ti otkljucati ovu elzet bravu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6718 Napisano Januar 24, 2013 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je za zapadnjake, kod nas na Balkanu svako drugo dete ce ti otkljucati ovu elzet bravu Brava još i nije problem, može se ugraditi bolja. Problem je gde skalameriju montirati a da ne bude ono "zauzimanje javnih površina"? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AIeksandar 396 Napisano Januar 24, 2013 Zainteresovan, 764 postova Lokacija: BEG Motocikl: ER6n Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna stvar, ako nemas dvoriste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eclipse 220 Napisano Januar 24, 2013 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac/Beograd, Srbija Motocikl: Nekad bilo: V-Strom 1000 2014, Fazer 600 S2 '09, V-Strom 650 '05, CBR 600RR '06; Suzuki GS 500F '04, Kymco Agility Sport 50 Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna stvar. Samo postoji i jedan moguci problem. Jeste da je verovatnoca u procentima manja da dari nego da ne udari na krak na felni, ali moze da se desi. Ok, ako udari, vratis se i parkiras se ponovo ali malo drugacijom putanjom da ne bi opet udario u krak, ali ipak moze posteno da ogrebe felnu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
papacito 1354 Napisano Januar 24, 2013 Svrati ponekad, 232 postova Lokacija: Pecinci Prijavi odgovor kao problematičan odlicna stvar ,prvenstveno namenjena za vlasnike motora koji nemaju garazu i drze ga napolju... ovo sa bravom nije nikakav problem,stavi se nova koja je sigurnija... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Januar 24, 2013 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan U nekoj temi o štenderima (ne mogu sada da je nađem) Strašilo je detaljno opisao i uslikao izradu ovakve naprave, doduše bez zaključavanja. Ali to se može dodati bez problema na opisanu osnovu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BojanXRV 20 Napisano Januar 24, 2013 U prolazu, 83 postova Lokacija: BG Motocikl: nekada Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan odlican sistem. Samo ubaci malo bolji ulozak za bravu. Za ispred zgrade taman naravno ako neki komsija ne naguzi auto bas tu kad odes... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sima strahota 181 Napisano Januar 25, 2013 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport Prijavi odgovor kao problematičan Nije loša stvarčica. Samo što sve ovo možeš da napraviš sam sa mnogo ozbiljnijom bravaom koja je taža za obijanje. Nego video sam ovo. Isto nije loše. Samo ga je baja malo zakomplikovao. Može to jednostavnije. Sad će neko da postavi pitanje a čemu ovo služi. Mislim što bi zakačio moto za auto i vukao ga? Zašto ne bi vozio motor? E pa evo jednog dobrog primera. Krenem na more sa ženom i decom , što automatski znači da ne mogu da idem motorom , a hteo bi tamo da se vozam motorom . Lepo ga zakačim, vučem do granice, preko granice ga prvezem, ponovo zakačim i kad dođem na odredište eto sreće i veselja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1951 Napisano Januar 25, 2013 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ima sa ovim samo jedan problem. To je sto su svi ovi sistemi za kacenje motocikla na kola(za vucu), predvidjeni samo za americki sistem montazno-demontazne kuke. Obrati paznju da je po tom sistemu predvidjeno da na auto bude montiran nosac koji se zavrsava "kutijom"(cetvrtaskom cevkom) u koju se posle montira kuka odnosno nosac za prednji tocak motocikla. Evropski standard predvidja okruglu cevku u koju se montira kuka. EDIT: Ovo je za mene najbolja izvedba ove ideje. http://www.cycle-tow.com/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sima strahota 181 Napisano Januar 28, 2013 Zainteresovan, 530 postova Lokacija: Zrenjanin - Pertovgrad - Veliki Bečkerek - Nova Barselona Motocikl: Honda CRF 1100 Africa Twin adventure sport Prijavi odgovor kao problematičan Da dobro je. Tako sam nešto i mislio. Ima u Srbiji da se kupe prevljene kuku (male porodične firme) za različite tipove automobila sa atestom, ali prilikom odabira kuke ponude ti više varijenti. Tako da bi ja u ovom slučaju uzeo sa kvadratnim profilom. Da pojasnim. Po novom zakonu ne sme da se vozi auto sa kukum ako ne voziš prikolicu, tj. ako ne voziš prikolicu moraš da skineš kuku. Kuke se prave tako da se napravi fiksno postolje na autu, a sama kuka sa onom cevi se skida sa postolja. E sad ta cev ne mora da bude okrugla. Mada čak i kad je okruga ona se kači na min. dva vijka tako da umesto nje može da se montira deo koji će držati prednji točak tako da bude fiksan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kola 342 Napisano Januar 28, 2013 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: NC750x, CMX500-penzionisan, Suzuki gsx750F - penzionisan Prijavi odgovor kao problematičan I ova stvar za vuču je odličan način gdje je win-win situacija ideš na more sa porodicom, a imaš i da uživaš za sebe kad si na moru. U nekim svojim daljim planovima, volio bih uzeti kampera. Na kamper se može napraviti nosač za motor ali u toj varijanti ide samo skuter (to je kao nosač za bicikla koji ide na kuku ili gepek), ali motor je već malo teži pa nisam siguran kako sve to držalo Ovo sa kukom cycle-tow, bi bilo odlično rješenje, kampera ostaviš u kampu a motorom furaš do plaže, drugog mjesta itd :-) jedino ne znam sa zakonske strane da li je "legalno" vuči motor na ovakav način. Prikolica za motor se u bosni kreće oko 500 eur pa dalje, a to je već ozbiljan novac za "po nekad do mora". sa druge strane ako ideš samo motorom, treba se praviti kompromis oko toga šta se nosi sa sobom a šta ne, koja je vrsta motora, koji i kakvi koferi mogu na njega itd.. A ovaj mehanizam za zaključavanje bi meni npr odlično došao, jer autom odem po motor, parkiram auto, uzmem motor, vozim se po danu, naveče opet vratim motor u dvorište kod djevojke, opet u auto pa kući... ovako bih smio ostaviti motor ispred zgrade pa sam sigurniji da ga neće neko u kombi natovariti i odnijet :-) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano Februar 18, 2013 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan evo listao oglase i naletim na ovo http://www.kupujemprodajem.com/nosac-drzac-moto-tocka-4714773-oglas.htm?filter_id=12996374 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1951 Napisano Februar 19, 2013 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan evo listao oglase i naletim na ovo http://www.kupujemprodajem.com/nosac-drzac-moto-tocka-4714773-oglas.htm?filter_id=12996374 Malo je odvalio cenu, ali kad vidis koliko ceni prikolicu, onda je sve jasno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kola 342 Napisano Februar 19, 2013 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: NC750x, CMX500-penzionisan, Suzuki gsx750F - penzionisan Prijavi odgovor kao problematičan evo listao oglase i naletim na ovo http://www.kupujempr...ter_id=12996374 Oooo bas ga zavali :-) realno je nekih 50-80 eur s tim da bi jos trebalo da ima i neku bravu za zakljucavanje :-( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Februar 19, 2013 Drug član, 3000 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan Taj nacin transporta je OK ako i skines lanac, jer inace se vrti menjac stalno.... sto kod nekih motora moze na duze staze da napravi problem! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mind Resetting 442 Napisano Februar 19, 2013 Svrati Svaki Dan, 884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: brm brm brm Prijavi odgovor kao problematičan Razmisljao sam o ovom nacinu zakljucavanja posto nemam gde da drzim motor, pa bi ovo ukucao u dvoriste zgrade u beton. Planirao sam da ga sam napravim posto je relano jednostavno, ali kad sam video ovu cenu , onda sam bas odlucio da ga sam uradim. Medjutim, muci me par stvari: 1. Ako se ubacuje i vezuje prednji tocak, nemoze se zakljucati volan. Moze ako preneses dupe motora u odgovarajuci polozaj . Sa zadnjim tockom ovo ne bih bio problem, a i to bi mi zbog mesta vise odgovaralo, ali to jos moram proveriti zbog zadnje viljuske, mada mislim da nije problem. 2. Kada se motor ovako vezuje, sva tezina drzanja motora uspravno se prebacuje na felnu, alu ili zbice. Ona nosi celu tezinu a ne ram kao sto je recimo slucaj sa copavom. Svaka sila koja deluje bocno na motor, tipa vetar (jos sa ciradom izigrava jedro), komsijsko dete koje se pentra i sl sile, ce delovati na sam tocak, odnosno tu silu kojom se deluje + tezina motora koji nije vise savrseno uspravan ce morati da preuzme sama felna. Na kratke staze ovo mi ne izgleda kao neki problem, ali recimo dva dana kosave? Kosmija vracajuci se iz kavane odlucio da malo prilegne bas tu preko motora i sl situacije. Bem li ga dal me je neko razumeo. U svakom slucaju, sta mislite dal su ovo gluposti? Da li je pametnije da izvarim tablu sa ankerom i to upucam u beton, a motor ostavim na copavoj? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1951 Napisano Februar 19, 2013 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan ... U svakom slucaju, sta mislite dal su ovo gluposti? Da li je pametnije da izvarim tablu sa ankerom i to upucam u beton, a motor ostavim na copavoj? Mozda jesu, a mozda i nisu gluposti, ali nije ni bitno. Velika je zajebancija sa ovim mehanizmom, mada izgleda zanimljivo i ... samo to. Uzmi lepo jednu metalnu plocu od 20X20X1cm zavaris usicu na sledini, probusis na uglovima cetiri rupe, stavis to na beton/asfalt, probusis cetiri rupe u raznim pravcima, jedno 20-30cm, gurnes betonsko gvozdje, zavaris gore za plocu i to vise niko ne izvadi. Naravno kupis lanac ili sajlu(jos bolje), koja ti tu stoji i zavrsis brzo i elegantno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6718 Napisano Februar 19, 2013 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Ajd' da ostavimo varijante tehničke izvedbe mehanizma na stranu, mogu razne varijante, naravno. Interesuje me da li neko zna kako se na postavljanje takve neke skalamerije gleda sa pravne strane? Mislim, da li se sme postaviti tako nešto na deo trotoara, parkinga ili sličnog prostora koji je ipak, pretpostavljam, javna površina? Kako na to gleda famozna komunalna policija? Da li je kažnjivo (ako nije dozvoljeno, znači da je zabranjeno, a svaka zabrana povlači za sobom i kaznu, zar ne)? Ipak je nešto drugo kad motor vežem za drvo ili banderu koje nisam ja tu postavio a ovo fiksirano se tretira kao zauzimanje javne površine, ili grešim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1308 Napisano Februar 19, 2013 Vinyl rider, 821 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Da dobro je. Tako sam nešto i mislio. Ima u Srbiji da se kupe prevljene kuku (male porodične firme) za različite tipove automobila sa atestom, ali prilikom odabira kuke ponude ti više varijenti. Tako da bi ja u ovom slučaju uzeo sa kvadratnim profilom. Da pojasnim. Po novom zakonu ne sme da se vozi auto sa kukum ako ne voziš prikolicu, tj. ako ne voziš prikolicu moraš da skineš kuku. Kuke se prave tako da se napravi fiksno postolje na autu, a sama kuka sa onom cevi se skida sa postolja. E sad ta cev ne mora da bude okrugla. Mada čak i kad je okruga ona se kači na min. dva vijka tako da umesto nje može da se montira deo koji će držati prednji točak tako da bude fiksan. Gledam ovo i razmišljam ( mislim na celu diskusiju o prikolicama i šlepanju ) . Čini mi se da je maksimalno opterećenje (dozvoljeno) koje deluje na kuku 75kg ali VERTIKALNO . E sad, kad se pravi prikolica velika se pažnja posvećuje njenoj geometriji upravo zbog ovoga, da bi bio ravnomerno podeljen teret i samim tim kuka trpi minimalno opterećenje po vertikali , a za vuču tereta je više pitanje koliko može da povuče auto bez trajnog oštećenja. Meni malo ovaj vid TOVARENJA motora deluje blentavo i naivno, kuka se dosta opterećuje baš onako kako netreba, fiksiran prednji točak i sklon ¨lomljenju¨ a o žičanim da i nepričam , lanac i menjač konstantno u POGONU , malo bi mi bilo neprijatno da mi tako leluja motor iza mene . . . . . . . . . ili jednostavno još nisam probao takav sistem pa lupam ko šerpa po betonu. Meni se ova PRIKOLICA svidela ali takođe sumnjam u njenu praktičnost, čini mi se da je više za neki SHOW-ROOM ili tako nešto. Treba nam jednostavno rešenje koje dopušta JEDNOJ osobi da postavi motor za 2 minuta i GAS, a ne da trčkaraš okolo i da se stalno brineš oće li neki nepredviđeni SWING da se desi i obori motor . Kako posle olupanog da ga vratiš sa pola puta ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1308 Napisano Februar 19, 2013 Vinyl rider, 821 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Ajd' da ostavimo varijante tehničke izvedbe mehanizma na stranu, mogu razne varijante, naravno. Interesuje me da li neko zna kako se na postavljanje takve neke skalamerije gleda sa pravne strane? Mislim, da li se sme postaviti tako nešto na deo trotoara, parkinga ili sličnog prostora koji je ipak, pretpostavljam, javna površina? Kako na to gleda famozna komunalna policija? Da li je kažnjivo (ako nije dozvoljeno, znači da je zabranjeno, a svaka zabrana povlači za sobom i kaznu, zar ne)? Ipak je nešto drugo kad motor vežem za drvo ili banderu koje nisam ja tu postavio a ovo fiksirano se tretira kao zauzimanje javne površine, ili grešim? Meni komunalna NEDOZVOLJAVA da ostavim kanal za kišnu vodu paralelno sa trotoarom (koji smo MI lično finansirali i betonirali) nego voda treba iz oluka da se sliva odmah tu , ispod temelja. Čuo sam čak da su (opravdano ili ne) pravili problem oko vezivanja za bandere i slične stvari koje su javne. U svom dvorištu DA , ispred svoje kuće - neznam (verovatno ista peripetija kao i da dobiješ onaj lokot za rezervaciju auto parking mesta ) a tek ispred zgrade - hm, možda i nebude problem ako se stavi odmah pored biciklane pa prođe neprimećeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1308 Napisano Februar 19, 2013 Vinyl rider, 821 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan Ajd' da ostavimo varijante tehničke izvedbe mehanizma na stranu, mogu razne varijante, naravno. Interesuje me da li neko zna kako se na postavljanje takve neke skalamerije gleda sa pravne strane? Mislim, da li se sme postaviti tako nešto na deo trotoara, parkinga ili sličnog prostora koji je ipak, pretpostavljam, javna površina? Kako na to gleda famozna komunalna policija? Da li je kažnjivo (ako nije dozvoljeno, znači da je zabranjeno, a svaka zabrana povlači za sobom i kaznu, zar ne)? Ipak je nešto drugo kad motor vežem za drvo ili banderu koje nisam ja tu postavio a ovo fiksirano se tretira kao zauzimanje javne površine, ili grešim? Ovu stvarčicu možeš uz malo truda i sam da napraviš a da nikome nesmeta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6718 Napisano Februar 19, 2013 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Ovu stvarčicu možeš uz malo truda i sam da napraviš a da nikome nesmeta Mogu da napravim i postavim da nikom ne smeta, pitanje je da li se to sme? A ima i jedan problem: vidiš da se to montira na beton koji je žut kad se buši, takvog kod nas nidje nema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grnca 1308 Napisano Februar 20, 2013 Vinyl rider, 821 postova Lokacija: Зрењанин, хоме оф тхе ДАНИ ПИВА Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина Prijavi odgovor kao problematičan A ima i jedan problem: vidiš da se to montira na beton koji je žut kad se buši, takvog kod nas nidje nema. Au brate pa jel vidiš ti tu garažu, ko zna na kakvim štekovima ŽUTIH DUNJA ISTANBULA je to betonirano. Video si kako ima lepu četku za brisanje poda i to sve tako brižno radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ljadza 331 Napisano Februar 20, 2013 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Najbolji Prijavi odgovor kao problematičan I ova stvar za vuču je odličan način gdje je win-win situacija ideš na more sa porodicom, a imaš i da uživaš za sebe kad si na moru. U nekim svojim daljim planovima, volio bih uzeti kampera. Na kamper se može napraviti nosač za motor ali u toj varijanti ide samo skuter (to je kao nosač za bicikla koji ide na kuku ili gepek), ali motor je već malo teži pa nisam siguran kako sve to držalo Ovo sa kukom cycle-tow, bi bilo odlično rješenje, kampera ostaviš u kampu a motorom furaš do plaže, drugog mjesta itd :-) jedino ne znam sa zakonske strane da li je "legalno" vuči motor na ovakav način. Prikolica za motor se u bosni kreće oko 500 eur pa dalje, a to je već ozbiljan novac za "po nekad do mora". sa druge strane ako ideš samo motorom, treba se praviti kompromis oko toga šta se nosi sa sobom a šta ne, koja je vrsta motora, koji i kakvi koferi mogu na njega itd.. A ovaj mehanizam za zaključavanje bi meni npr odlično došao, jer autom odem po motor, parkiram auto, uzmem motor, vozim se po danu, naveče opet vratim motor u dvorište kod djevojke, opet u auto pa kući... ovako bih smio ostaviti motor ispred zgrade pa sam sigurniji da ga neće neko u kombi natovariti i odnijet :-) zavisi kakav nosac budes imao, tj. koliko jak. Po Grckoj sam sretao kampere,gde je nazad okacen BMW F650 dakar na takvom nosacu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...