boki.64 1970 Napisano Januar 24, 2013 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan @svestenik Znas, nesto razmisljam, ako ti je osnovna ideja za ovu akciju, bezbednost, odnosno mogucnost da te nadju ako ti se nesto desi, na nekom (na pr.) sumskom putu, pa ne mozes sam da se javis. Znaj da policija danas poseduje tehnologiju da te locira u metar i ako ne razgovaras telefonom, vec je samo ukljucen. ... Osnova mog razmisljanja je u principu "papucarska" . Hocu da odabrani ljudi znaju gdje sam (cura, roditelji, bliski prijatelji...), jer ih mnogo nervira kad se ne javim po citav dan . A meni je mrsko stati, kad uzivam u voznji . Hahahaha! Ako je "papuca" u pitanju, potpuno razumem, brate! :lol: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zajec 245 Napisano Januar 24, 2013 Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Prijavi odgovor kao problematičan Sokobgd, hvala puno na opsirnom odgovoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sokobgd 500 Napisano Februar 27, 2013 Svrati ponekad, 312 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kakvo je iskustvo? Bas me zanima da li je samo meni taj program koristan? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eclipse 220 Napisano Februar 27, 2013 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac/Beograd, Srbija Motocikl: Nekad bilo: V-Strom 1000 2014, Fazer 600 S2 '09, V-Strom 650 '05, CBR 600RR '06; Suzuki GS 500F '04, Kymco Agility Sport 50 Prijavi odgovor kao problematičan Ta tehnologija postoji od početka GSM-a i radi se o prostoj triangulaciji baznih stanica na koje je prijavljen tvoj telefon (uređen par imei, msisdn). Nije baš u metar, ali dovoljno da te nađu . Potrebno je da telefon bude prijavljen na mrežu. Da li samo policija, ili tu informaciju moze izdati jos neko? Npr ako sam ja vlasnik tog pretplatnickog broja i mobilnog aparata u kojem je ta kartica, hocu da znam gde mi je telefon. Mogu li taj podatak dobiti od mog mobilnog operatera recimo? Ne vidim zasto kupovati android telefon sa GPS-om zbog pronalazenja lokacije kad to moze i najobicniji telefon preko GSM-a. Cak je i pouzdaniji. Znam da je ranije bila aplikacija tipa 'ortak lokator' ili tako nesto, koja je na osnovu zahteva sms porukom slala u kom se gradu nalazi ona druga osoba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 570 Napisano Mart 4, 2013 XXX, 475 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Znam da je ranije bila aplikacija tipa 'ortak lokator' ili tako nesto, koja je na osnovu zahteva sms porukom slala u kom se gradu nalazi ona druga osoba. U MTS-u jos uvek postoji ta opcija ortak lokator http://www.mts.telekom.rs/index.php/ortak_lokator.html Nije bas precizno... gresi oko 500m na mapi. Mislim da je dovoljno za to sto ti trazis. E da... broj mora da je MTS-ov. Ja imam 063 koji je prebacen na MTS i nisam mogao da se registrujem na ovaj servis Posle kradja nekih starih motora razmisljao sam da ubacim neki stari telefon ispod maske motora da znam gde da ga trazim ako nekom padne na pamet da se neovlasceno posluzi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Mart 4, 2013 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan E da... broj mora da je MTS-ov. Ja imam 063 koji je prebacen na MTS i nisam mogao da se registrujem na ovaj servis Posle kradja nekih starih motora razmisljao sam da ubacim neki stari telefon ispod maske motora da znam gde da ga trazim ako nekom padne na pamet da se neovlasceno posluzi A ja zivim u Banjaluci, tako da mi to nista ne znaci . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 570 Napisano Mart 4, 2013 XXX, 475 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan E da... broj mora da je MTS-ov. Ja imam 063 koji je prebacen na MTS i nisam mogao da se registrujem na ovaj servis Posle kradja nekih starih motora razmisljao sam da ubacim neki stari telefon ispod maske motora da znam gde da ga trazim ako nekom padne na pamet da se neovlasceno posluzi A ja zivim u Banjaluci, tako da mi to nista ne znaci . E jbg nemam naviku da gledam odakle su clanovi ... mozda nesto slicno imaju provajderi kod tebe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1970 Napisano Mart 8, 2013 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Nasao sam nesto interesantno, mozda moze da posluzi. http://www.chinajiaho.com/car-gps-tracker-with-sms-message_p3732.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan_NI 37 Napisano Mart 8, 2013 U prolazu, 84 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha FZ6 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Možda ovako nešto: http://www.louis.eu/_10869042370528e1d4a78962bcaaf75a0f/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10034918 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano April 3, 2013 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Мислим да би ова апликација требала да задовољи захтеве покретача теме. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2025 Napisano April 3, 2013 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam dobro razumeo postavljaca teme, telefon bi na zahtev trebao da posalje SMS sa koordinatama? Pre par dana sam instalirao Comodo Firewall i Anti virus i on ima bas tu anti theft funkciju. Dakle, posalje se SMS sa odredjenim sadrzajem na telefon i on vraca nazad koordinate i pozicija se odmah moze videti u Maps programu. Moze cak da aktivira prednju kameru i snimi... pa ili lopova ili vlasnika telefona Naravno, sve je konfigurabilno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Jul 10, 2014 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan ZNAM da se ukljucujem u temu , nakon vise od godinu dana, ali imam slicno interesovanje, kao pokretac ove teme.... Citam ovo..i koliko vidim jako pozitivna stvar za vozace motora , mene interesuje , sta se desava , kada telefon nije dostupan mrezi...sto se desava u vecini slucajeva prilikom off road voznji po raznim zabitima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jimmy LaLa 228 Napisano Avgust 21, 2014 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Bos.Brod Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan ZNAM da se ukljucujem u temu , nakon vise od godinu dana, ali imam slicno interesovanje, kao pokretac ove teme.... Citam ovo..i koliko vidim jako pozitivna stvar za vozace motora , mene interesuje , sta se desava , kada telefon nije dostupan mrezi...sto se desava u vecini slucajeva prilikom off road voznji po raznim zabitima? Tada si nedostupan i nema ti pomoci Malo jeste off ali ima veze sa telefonima i gps-om, da li postoji neka aplikacija (ios/android) u koju bi se mogle ubaciti ranije isplanirane rute pa da te vodi po zeljenim putevima? Nesto kao rucni gps uredjaji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Avgust 21, 2014 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Osnova mog razmisljanja je u principu "papucarska" . Hocu da odabrani ljudi znaju gdje sam (cura, roditelji, bliski prijatelji...), jer ih mnogo nervira kad se ne javim po citav dan . A meni je mrsko stati, kad uzivam u voznji . Hm.... možda nije loša opcija http://international.findmespot.com/ http://www.findmespot.eu/en/ :moto3: Koristio Goša na putu za Mongoliju, odlična stvar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Strider 333 Napisano Avgust 21, 2014 Svrati ponekad, 286 postova Lokacija: NBGD Motocikl: BMW F800ST Honda NX 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo bi trebalo da bude rešenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4483 Napisano Avgust 23, 2014 Advanced Member, 1983 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Malo jeste off ali ima veze sa telefonima i gps-om, da li postoji neka aplikacija (ios/android) u koju bi se mogle ubaciti ranije isplanirane rute pa da te vodi po zeljenim putevima? Nesto kao rucni gps uredjaji... Za Android imas OruxMap. Radi bas to sto tebi treba. Kao podlogu moze da koristi Google Earth snimke (uzasno puno prostora koriste al' i vrede tamo gde regularne karte nemaju pokrivenost), Open Street Map karte i jos kojesta. Mozes da snimas track logove, moze da ih prati (.gpx format, kao Garmin). Rutiranje, u smislu da mu zadas pocetnu i krajnju tacku a on sam odredi putanju, ne radi. Takodje nema ni bilo kakvu vrstu "komunikacije" sa korisnikom. Dakle, dobijes liniju na ekranu koju pratis i to radi savrseno. Do sada nisam primetio da postoje ogranicenja u broju track logova koje je moguce snimiti/ucitati kao ni u duzini (broju tacaka) koje pojedinacni track moze imati. Isprobano sa track logovima koji su snimani tokom 12h i 400-500km. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Avgust 23, 2014 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je stara tema bas davno izvucena iz prasine . Oryx je odlican program, koristim ga vec godinu dana i uspjesno mi je zamijenio i standalone GPS i osmand na telefonu. U kombinaciji sa dobrim USB punjacem i zastitnim kucistem za telefon, dobio sam bas ono sto sam trazio . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolas02 37 Napisano Avgust 24, 2014 Svrati ponekad, 120 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan moracu da isprobam ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jimmy LaLa 228 Napisano Avgust 28, 2014 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Bos.Brod Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Znao sam ja da Gliga zna rjesenje za moj problem... Jedino sto za IOS nema ta aplikacija Ali preko ovog Ourxmap-a sam dosao do odgovarajuce app za ios http://appcrawlr.com/app/show/454800 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Avgust 28, 2014 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Za IOS moja preporuka Gaia GPS, odlican je. Trackove ucitavas sa kompa preko itunesa, cita i GPX i KML. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jimmy LaLa 228 Napisano Avgust 28, 2014 Svrati ponekad, 407 postova Lokacija: Bos.Brod Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Za IOS moja preporuka Gaia GPS, odlican je. Trackove ucitavas sa kompa preko itunesa, cita i GPX i KML. Ovaj link sto sam postavio je upravo za tu aplikaciju samo je nesto pobrljavio pa ga ne otvara dobro... Edit: Aplikacija isprobana, savrseno dobro obavlja svoj posao. Iznenadjen sam detaljnoscu mapa... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kompjuters 0 Napisano Mart 27, 2015 U prolazu, 1 post Motocikl: harley davidson Prijavi odgovor kao problematičan Ima sjajna aplikacija, a zove se Phound! is Kaspersky Lab Sjajna je, ne moram ti nista objasnjavati, videces sam, aplikacija je sjajna!!! 10/10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shmoogar 0 Napisano Avgust 27, 2016 U prolazu, 1 post Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno kasnim, ali slučajno sam primetio ovu temu. Ovu aplikaciju sam pisao zbog sebe, nije dovršena, ali ima ono što se traži... Ako služi čemu, javi, mogu da ga možda doteram malo! https://drive.google.com/open?id=0B00INhEdzgGTNGRPamRwc2RVdlE Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bocciaa 101 Napisano Avgust 7, 2018 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Nikšić,Crna Gora Motocikl: Peugeot Satelis 400cc Prijavi odgovor kao problematičan Jel neko ima iskustva sa Rever aplikacijom?Ne mogu da nadjem grupe niti da pretražim/ubacim prijatelje sa fb i kontakatahttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.reverllc.reverПослато са SM-G955F уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...