Vladimir KLE 5 Napisano Januar 15, 2013 U prolazu, 88 postova Lokacija: budva - beograd Motocikl: Kawasaki KLE 2006. Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, posavetujte! Doslo vreme da zamenim ulje i filter. U njemu je od proslog vlasnika Motul 10W-40, polusintetika. Ima ga za 1000din u MASS-u, pakovanje od litre. Posto ga 80% vozim leti, uz crnogorsko primorje(visoke temperature), razmisljam se mozda za 10W-50? Imao sam letos dosta bucan udar pri saltanju, mada koliko vidim po forumima, to je karakteristika KLEa, al ja pomislih da ga mozda mogu malo utisati sa promenom viskoziteta ulja, ili mozda i proizvodjaca. Citam kolega sa Hondom hvali tihost rada njegovog motora sa Bahrein uljem(ako sam dobro naslov zapamtio?). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duxill 1276 Napisano Januar 15, 2013 Zainteresovan, 594 postova Lokacija: Bgd Motocikl: ADV T☆34 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo proveri u MASS-u da li uopste vise imaju ulje, pretpostavljam da trazis MOTUL, posto se ovih dana slabo javljaju na telefon, verovatno iz svima poznatih razloga... A ovo drugo ulje, verovatno si mislio na BARDAHL, ima ga svugde... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Januar 15, 2013 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sipao ELF i za sad mi se svidja to sto se menjac ne cuje da cuka niti se oseti tesko saltanje... A i 4 litre su me izasle oko 1800 dinara... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Januar 15, 2013 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sipao ELF i za sad mi se svidja to sto se menjac ne cuje da cuka niti se oseti tesko saltanje... A i 4 litre su me izasle oko 1800 dinara... Povedi računa sa tim uljem. Ok je do nekih 3000km. kasnije postaje poprilično retko i crno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4433 Napisano Januar 15, 2013 Advanced Member, 1974 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Jos jedan zadovoljan korisnik ELF-a. 430din litra polusintetike 10w-40. Sa prethodnim uljem (Bardahl polusintetika) sam redovno imao problem sa prvim ubacivanjem u brzinu nakon paljenja motora, cim temperatura padne na 10-ak stepeni. Morao sam pre paljenja motora prvo da ga poguram ubacenog u brzinu a sa stisnutim kvacilom, u protivnom se obavezno gasio pri ubacivanju u brzinu. Sa ELF-om je taj problem potpuno eliminisan. Osim toga i ekstremno velike razlike u ceni druge razlike u upotrebi nisam primetio. Za gradaciju ne znam sta bih ti rekao. Sa 10-40 nisam imao nikakvih problema ni na 35 stepeni kada se po vise sati dnevno vozilo u prvoj i drugoj brzini. http://www.profaco.rs/proizvodi/motocikli/moto-4hp-eco-10w40.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Januar 15, 2013 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sipao ELF i za sad mi se svidja to sto se menjac ne cuje da cuka niti se oseti tesko saltanje... A i 4 litre su me izasle oko 1800 dinara... Povedi računa sa tim uljem. Ok je do nekih 3000km. kasnije postaje poprilično retko i crno. Za sadasnjih 100km koje sam presao ,svidja mi se,a videcu posle nekog veceg broja km kako ce se ponasati....Pre ovog ulja sam sipao Ipone koje mi se nije svidelo zato sto sam imao osecaj da se masina i menjac vise cuju.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar Sh. 507 Napisano Januar 15, 2013 bodi biber, 729 postova Lokacija: Pancevo(vazdusna banja) Motocikl: Suzuki gsxr 1000 K9 , Vmax 1200 1996 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je Motul 5100 10 / 50 kad upalim motor sacekam 2 min da se ugreje,a vozio sam na 5 stepeni,malo trzne ali se ne ugasi.Samo treba sacekati,tako da cu ja ostati na 5100. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladimir KLE 5 Napisano Januar 15, 2013 U prolazu, 88 postova Lokacija: budva - beograd Motocikl: Kawasaki KLE 2006. Prijavi odgovor kao problematičan Prvo proveri u MASS-u da li uopste vise imaju ulje, pretpostavljam da trazis MOTUL, posto se ovih dana slabo javljaju na telefon, verovatno iz svima poznatih razloga... A ovo drugo ulje, verovatno si mislio na BARDAHL, ima ga svugde... Javio mi se danas i imaju Motul po toj ceni... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLADA 035 13 Napisano Januar 15, 2013 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Jagodina Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ranije koristio IPON a u zadnje vreme sipam ELF 10w - 40 i nikakvih problema nisam imao dosta jeftinije ulje menjam ga cesce i to je to, filter ti je HF 303. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladimir KLE 5 Napisano Januar 15, 2013 U prolazu, 88 postova Lokacija: budva - beograd Motocikl: Kawasaki KLE 2006. Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ranije koristio IPON a u zadnje vreme sipam ELF 10w - 40 i nikakvih problema nisam imao dosta jeftinije ulje menjam ga cesce i to je to, filter ti je HF 303. Hvala imenjace Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ralekle 1 Napisano Januar 15, 2013 U prolazu, 18 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Godinama koristim Motul 10-40 i jako sam zadovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLADA 035 13 Napisano Januar 15, 2013 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Jagodina Prijavi odgovor kao problematičan Hvala imenjace Nema na cemu imenjace i drugi put Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladimir KLE 5 Napisano Januar 16, 2013 U prolazu, 88 postova Lokacija: budva - beograd Motocikl: Kawasaki KLE 2006. Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ranije koristio IPON a u zadnje vreme sipam ELF 10w - 40 i nikakvih problema nisam imao dosta jeftinije ulje menjam ga cesce i to je to, filter ti je HF 303. http://www.knfilters.com/oil_filter/kawasaki_kle500.aspx Ovde nadjoh da je KN 303 ? Izgleda da je vazan broj(303) , a da su slova inicijali proizvodjaca. Verovatno su brojevi vezani za fi i navoj? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VLADA 035 13 Napisano Januar 18, 2013 Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Jagodina Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ranije koristio IPON a u zadnje vreme sipam ELF 10w - 40 i nikakvih problema nisam imao dosta jeftinije ulje menjam ga cesce i to je to, filter ti je HF 303. http://www.knfilters...aki_kle500.aspx Ovde nadjoh da je KN 303 ? Izgleda da je vazan broj(303) , a da su slova inicijali proizvodjaca. Verovatno su brojevi vezani za fi i navoj? Tako je druze HF je proizvodjac filtera pogledaj ovde Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale125 680 Napisano Januar 19, 2013 Svrati ponekad, 363 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Varadero XL1000V '09 Prijavi odgovor kao problematičan Za KLE 2005 ide 204, malo kraci filter od 303.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Virago 535 1 Napisano Maj 31, 2019 U prolazu, 30 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koje ulje da se sipa u kavu en 500a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanrsvb 347 Napisano Maj 31, 2019 Zainteresovan, 648 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja u gpz.a 500s sipam bardahl 10w-40Poslato sa LLD-L31 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...