Dača 43 Napisano Decembar 21, 2012 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Ej al on nije vozio krenuo je iz mesta. Motor je bio parkiran ispred. Dačo, moja supruga predprošle godine stane skuterom ispred kapije na dvorištu, siđe i otvori kapiju (kako bi ušla skuterom u dvorište). Sedne i da gas, a skuter "podivlja". Gas momentalno ostane potpuno zaglavljen. Ona je uspela da ukoči prednjom kočnicom ali točak "šlajfuje" na makadamu (a bilo i peska) i skuter se okreće oko prednjeg točka u krug. Nakon desetak okreta uspeva da okrene ključ i ugasi motor. Nas petorica smo to gledali sa dvadesetak metara udaljenosti i nismo znali šta se događa (šta ona to izvodi). A bilo zaista smešno za gledanje! Bez ljutnje i dalje diskusije,ona je na makadamu uspela prednjom da ukoci,a ovaj nije mogao sa obe na asfaltu. Ne iskustvo ili ne ispravnost motora. Kako god dobro je da nema povredjenih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Decembar 21, 2012 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Uplasio se i verovatno nije ni kocio.Gledao sam drugara koji seda prvi put na motor,APN 6 postarski,prva i gas pravo na neke stepenice,samo je drzao pravac i kocio nogama,udara u prvi stepenik i pada,crkavamo od smeha i beziom jer je postar izleteo iz zgrade.Jos ne mogu da zaboravim facu ovog drugara dok je isao ka stepenicama na kojima smo mi sedeli.Ova gore situacije nije smesna ni vozacu ni tezgarosima a bice za koju godinu osim ovoj zeni koja je povredjena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 846 Napisano Decembar 21, 2012 Zainteresovan, 617 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan A dal sve tezge ispred merkatora imaju dozvolu za odredjeno mesto? Cim nisu hteli da se zove policija pitanje je dal i sami smeju tu da budu. Moze jos i on njima da trazi odstetu za postavljanje nelegalne zapreke na slobodnu povrsinu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spanta 199 Napisano Decembar 21, 2012 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Tražim Prijavi odgovor kao problematičan @drumskalisica @spanta Sarkazam je u pitanju A ja sam totalno ozbiljan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eclipse 220 Napisano Decembar 21, 2012 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac/Beograd, Srbija Motocikl: Nekad bilo: V-Strom 1000 2014, Fazer 600 S2 '09, V-Strom 650 '05, CBR 600RR '06; Suzuki GS 500F '04, Kymco Agility Sport 50 Prijavi odgovor kao problematičan Nikad nisam razmisljao o tome zasto postoji "Emergency dugme" za gasenje tik pored rucice gasa. Sad kad malo bolje razmislim, ovo su verovatno neki od razloga: blokada rucice gasa, sajle gasa, opruge leptira ili bilo cega drugog. Jeste da ga nemaju svi skuteri, ali noviji svi imaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano Decembar 21, 2012 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan Cjera moze da ga d..va da prostite na izrazu,ako je skuter od 50ccm sme i po trotoaru da ide tako dam od tog posla nema nista. Da li je tezga bila propisno i sa svim dozvolama tu gde jeste,lager lista,fiskalna kasa,da li je ta radnica prijavljena u penzionom itd...? PRAVDA ZA KURIRA A dal sve tezge ispred merkatora imaju dozvolu za odredjeno mesto? Cim nisu hteli da se zove policija pitanje je dal i sami smeju tu da budu. Moze jos i on njima da trazi odstetu za postavljanje nelegalne zapreke na slobodnu povrsinu? Tezgaroši jesu najgori šljam ali da li ta žena ima izdatu dozvolu za postavljanje tezge i da li je izdavala fiskalne račune nema veze sa saobraćajnim uviđajem. Možda može da se pokrene posebna tužba po tom pitanju, ali ne verujem da bi kurir mogao da dobije odštetu jer je on upravljao vozilom. Mada je u našem lepom Srbistanu bilo svakakvih suđenja i presuda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Decembar 22, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto je taj kurir mucenik jer mora da vozi zimi tako je i ta na tezgi mucenica jer ceo dan stoji na minusu. Muka ih je na to naterala! Nemojte zato lako presudjivati ko je sljam ili cija je krivica, u ovom slucaju je to potpuno nebitno. Skuteras je platio jeftino danak neiskustvu, isto tako je mogao podleteti pod neki auto, kamion.... Jedna slomljena tezga sve i da vredi 200 eura je smesna stavka u odnosu na bilo koju povredu. Sve je dobro sto se dobro svrsi a i kad se dobro svrsi. Ide Nova godina, divan je dan, zivot je lep, hvala Bogu i zato uzivajte! 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
opusteni 155 Napisano Decembar 22, 2012 . . ., 172 postova Lokacija: Indjija Motocikl: Japaner Prijavi odgovor kao problematičan A na muci se poznaju junaci,nisu bas morali da odma traze 200e za tezgu koju je kako kaze jedva uspela da vrati na svoje mesto. Sta bi bilo da je dao 200e a stanje lakta se pogorsalo pa kod lekara pa policija i posle nedelju dana kada bi cerka davala izjavu verujem da bi se to granicilo sa naucnom fantastikom. Prezivesmo i ovaj smak sveta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3577 Napisano Decembar 22, 2012 Malinar u pokusaju, 1705 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto je taj kurir mucenik jer mora da vozi zimi tako je i ta na tezgi mucenica jer ceo dan stoji na minusu. Muka ih je na to naterala! Nemojte zato lako presudjivati ko je sljam ili cija je krivica, u ovom slucaju je to potpuno nebitno. Skuteras je platio jeftino danak neiskustvu, isto tako je mogao podleteti pod neki auto, kamion.... Jedna slomljena tezga sve i da vredi 200 eura je smesna stavka u odnosu na bilo koju povredu. Sve je dobro sto se dobro svrsi a i kad se dobro svrsi. Ide Nova godina, divan je dan, zivot je lep, hvala Bogu i zato uzivajte! Niko ne spori da tim tezgarošima nije lako, ali daj brže bolje pare da ne zovemo policiju-klasična ciganija+ćerka hrabre ranjenice (koja uzgred budi rečeno nema nijedan prelom, već je samo ugruvana) izjavljuje da je u ogromnom šoku i da ne može da dodje k sebi i da taj mizerni, besni motociklista mora da snosi velike posledice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Decembar 22, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan A ti si bio tamo???? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nntom 1540 Napisano Decembar 22, 2012 Drug član, 1555 postova Lokacija: BGD Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200 Prijavi odgovor kao problematičan Ide Nova godina, divan je dan, zivot je lep, hvala Bogu i zato uzivajte! Baš tako Mikula! Dečko je imao problem, sigurno se jadan izvinjavao, a pošto nas ima naopakih odma su napali da uzmu pare za tezgu od 15 daščica i najlonom preko. Okupe se lepo svi, čekić u ruke, klešta, kanap, malo eksera i poprave tezgu za tili čas. Samo malo, malo dobrote i dobre volje i desi se nešto što bi trebalo da je najnormalnije, a to se zove solidarnost. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djorke 270 Napisano Decembar 22, 2012 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp XL 650 Prijavi odgovor kao problematičan JBG desi se. Moje prvo "zaustavljanje" skutera je bilo u tarabu. Imao sam nekih 10-tak godina i ćaletov kolega mi da da probam njegov pežoov moped u dvorištu vikendice . Pre toga sam molio jedno pola sata. Ne znam koji je model, 50 ccm i liči na apenca. Uglavnom, "Ovde se pali". "Važi" Upalio ga i držim gas i ne puštam. Preko dvorišta, kroz neko cveće, kroz oleander i u tarabu . Sad imam 32 godine, i dalje me zahebavaju zbog toga. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3577 Napisano Decembar 23, 2012 Malinar u pokusaju, 1705 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan A ti si bio tamo???? Nisam, ali i sam možeš zaključiti šta se dešavalo posle udesa. Izjava kurira: "U šoku sam, jer nisam uspeo da zaustavim motor, dobro je da nikoga nisam ozbiljnije povredio - rekao je motorista. - Uništio sam jednu od tezgi, ali je suludo da prodavci nisu želeli da pozovemo policiju i još mi za tezgu traže 200 evra i to odmah. " Izjava ćerke povredjene žene: "Njemu je otpao samo far, ali nadam se da će odgovarati zbog toga što mi je udario majku" Nebitno što je motor otkazao, trebalo je da ga zaustavi snagom misli, a ne spominje 200 evrića i nikom ništa, to ne spominje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Decembar 23, 2012 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Kakva bi tvoja reakcija bila da stojis na ulici sa majkom i neko je pokupi motorom ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano Decembar 23, 2012 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan A neko drugi ti dobaci - A jel imaš fiskalnu kasu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 23, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pošto se već sve dogodilo ispred tržnog centra - trebalo bi i da ima neki snimak - verovatno postoje neke kamere ( sećate se kad su onom japancu ukrali biciklo ? ) . Trebalo bi to potražiti pa pogledati. Ko zna šta bi se videlo, možda se neko od tih prodavaca igrao sa gasom na skuteru - možda su mu čak i namerno zaglavili gas - u fazonu - kad upali da skuter naglo krene pa da kurir padne ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kwiss 264 Napisano Decembar 23, 2012 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider Prijavi odgovor kao problematičan Pošto se već sve dogodilo ispred tržnog centra - trebalo bi i da ima neki snimak - verovatno postoje neke kamere ( sećate se kad su onom japancu ukrali biciklo ? ) . Trebalo bi to potražiti pa pogledati. Ko zna šta bi se videlo, možda se neko od tih prodavaca igrao sa gasom na skuteru - možda su mu čak i namerno zaglavili gas - u fazonu - kad upali da skuter naglo krene pa da kurir padne ! Ovaj post je za temu "teorija zavere" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano Decembar 23, 2012 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan +1 Sad sam hteo isto da predložim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 23, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan I posle meni kazu zasto mi podmazujes i cistis sajlu gasa..e bas iz ovih razloga.... dobro je proslo,neverujem da ce bez privatne tuzbe moci ista da naplate...ni robu ni neko vreme .. a kurir ce sigurno morati neku kaznu da popije..kakvu..cuce se... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 23, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pošto se već sve dogodilo ispred tržnog centra - trebalo bi i da ima neki snimak - verovatno postoje neke kamere ( sećate se kad su onom japancu ukrali biciklo ? ) . Trebalo bi to potražiti pa pogledati. Ko zna šta bi se videlo, možda se neko od tih prodavaca igrao sa gasom na skuteru - možda su mu čak i namerno zaglavili gas - u fazonu - kad upali da skuter naglo krene pa da kurir padne ! Ovaj post je za temu "teorija zavere" Što misliš da je za teoriju zavere ? Ko zna kolko puta sam našao moj motor ubačen u neku brzinu ispred ulaza u moju zgradu - a motor je zaključan lancem i njega niko nije pipao. Jednom sam naišao u trenutku dok je klinac zavrtao pun gas ( klinac od 12 - 13 godina ) - objašnjavajući svom društvu kako se vozi Suzuki. Ako postoje kamere koje pokrivaju to mesto - šta bi falilo da se pogleda snimak ? I kad su onom japancu maznuli bicikl - bilo je komentara da neće biti nikad nađen, a posle kad su pregledali snimke - našli i lopova i bicikl za jedan dan . Treba samo malo volje . Možda snimak ne bi ništa otkrio, a možda i bi . @ - Kwiss , da si ti vozio taj skuter, verovatno bi te interesovalo zašto je poludeo odjednom ? 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3577 Napisano Decembar 23, 2012 Malinar u pokusaju, 1705 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Kakva bi tvoja reakcija bila da stojis na ulici sa majkom i neko je pokupi motorom ? Pa ne bih mu sigurno tražio prvo 200 evra da ne zovem policiju, a kad ne nasedne onda na vešala. Ako već nije imala teške telesne povrede, a videlo se iz novinskog članka da nije, treba popričati malo i sa tim kurirom (tu mislim na temu tipa kako se i zašto to desilo, a ne daj pare - lako ćemo ), nije on neki besni klinac koji sedne na neku R-činu pa krši sve pred sobom. Nemoj pogrešno da me shvatiš, ne kažem da bih tek tako iskulirao kada bi se to desilo nekoj, meni dragoj osobi, ali bih makar zatražio objašnjenje od tog kurira. Dovoljan je dokaz to da je par sekundi pre udara vikao ljudima da se sklone (ne vozi raketu pa da je izgubio kontrolu, očigledno je da je motor zakazao). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3577 Napisano Decembar 23, 2012 Malinar u pokusaju, 1705 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto se već sve dogodilo ispred tržnog centra - trebalo bi i da ima neki snimak - verovatno postoje neke kamere ( sećate se kad su onom japancu ukrali biciklo ? ) . Trebalo bi to potražiti pa pogledati. Ko zna šta bi se videlo, možda se neko od tih prodavaca igrao sa gasom na skuteru - možda su mu čak i namerno zaglavili gas - u fazonu - kad upali da skuter naglo krene pa da kurir padne ! Bez uvrede, ali mislim da je verovatnoća za ovo 0.00000000000001% jer prodavci nemaju neki realan razlog da nekome tako napakoste, a mislim da nemaju ni znanja ni mogućnosti da u tako kratkom roku to izvedu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 23, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pošto se već sve dogodilo ispred tržnog centra - trebalo bi i da ima neki snimak - verovatno postoje neke kamere ( sećate se kad su onom japancu ukrali biciklo ? ) . Trebalo bi to potražiti pa pogledati. Ko zna šta bi se videlo, možda se neko od tih prodavaca igrao sa gasom na skuteru - možda su mu čak i namerno zaglavili gas - u fazonu - kad upali da skuter naglo krene pa da kurir padne ! Bez uvrede, ali mislim da je verovatnoća za ovo 0.00000000000001% jer prodavci nemaju neki realan razlog da nekome tako napakoste, a mislim da nemaju ni znanja ni mogućnosti da u tako kratkom roku to izvedu. Znam i ja da je za to mala verovatnoća, al ko zna, možda je neki klinac u prolazu nategao gas par puta i nešto zeznuo. Da se na snimku vidi bilo ko da se uhvatio za ručicu gasa - dovoljno bi bilo da se skine odgovornost sa kurira . Svi mi ovde smo zato što volimo vožnju na dva točka. Pa zato smatram da treba razmotriti svaku mogućnost koja bi mogla da pomogne našem kolegi po točkovima ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kwiss 264 Napisano Decembar 23, 2012 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider Prijavi odgovor kao problematičan @Drumskalasica,da si ti devedesetih preživljavao hraneći se sa tih tezgi kao ja ti nebi napisao ono što jesi.Ti misliš da je nekom sa tezgi do zajebancije ili je došao da zaradi da preživi taj dan?Što nisi se upitao dali je taj skuter servisiran,dali su podmazane sajle,naštelovan ler,kočnice...Svi znamo da se to ne održava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 24, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Šta si se uhvatio za te tezge ? Pročitaj moj post koji je iznad tvog - nisam ih ni pomenuo. A to kako sam preživljavao to ja znam. A što se zajebancije tiče - uvek je ima , negde više negde manje, u većim mestima - uvek više - više su ljudi iskvareni . A nemora da bude zajebancija, može da bude svašta ! U svakom slučaju, ako postoje kamere - treba proveriti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...