bojanetf 0 Napisano Novembar 26, 2012 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ćao drugari, dugo već pratim oglase motora jer hoću da zamenim skuter od 125cc za nešto jače. Počeo sam da gledam i mobile.de i svidelo mi se par motora, od privatnih vlasnika. Možda bih mogao da nađem nekog tamo da mi ga pazari i pošalje vozom???? da li možda neko zna šta bi prodavac morao da mi dostavi od dokumenata da bih mogao da ga registrujem ovde? I da li postoji neko ograničenje tipa starosti motora i sl.? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zvonkasta 369 Napisano Novembar 26, 2012 Bajkerka u pokusaju :D, 102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: vrlo ozbiljan crveno-beli zvrk Prijavi odgovor kao problematičan Pomislila sam da su AMS-ovci bili na tajnom zadatku organizovanja olaksanog i jednostavnog uvoza motocikala iz inostranstva i obradovala se, kad ono neko omasio mesto za postavljanje teme... EDIT 27.11.2012. 12:08 : sad vec ima smisla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
isterivac 269 Napisano Novembar 27, 2012 Svrati ponekad, 309 postova Motocikl: Honda CBR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam cuo, carina za uvoz motocikla je skocila pa se treba zapitati da li se isplati uvoziti jedan motor, s obzirom da troskovi transporta nisu bas jeftini? Ogranicenje starosti ne postoji, Koliko se secam, potrebna ti je saobracajna(njihova)odjavljena i ugovor overen kod notara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 688 Napisano Novembar 29, 2012 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan iz koje drzave trebas da uvezes motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidža 160 Napisano Decembar 4, 2012 Svrati ponekad, 380 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: KTM 1090 Adv R Prijavi odgovor kao problematičan iz koje drzave trebas da uvezes motor? Gledam neke zanimljive iz Italije, imaš li neki koristan info o tome? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mija 180 Napisano Decembar 4, 2012 Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: centar Motocikl: Honda Varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.bajkom.com/html/uvoz.html Ja sam letos uvezao motor iz Grcke i mogu ti reci da nije ni malo lak posao.Kao prvo,jako je pozeljno da imas nekog tamo odakle uzimas motor,a i da si ti na licu mesta....jos jedna preporuka-ne isplati se kupovati motor ispod 3000eu,ali ni ja to nisam hteo da prihvatim,pa sam krenuo put Soluna....ne bih ni da nabrajam u cenu kostanja motora to sto sam placao hotele i sve sto ide usput,ali je to na kraju bila velika avantura,tako da sam ipak zadovoljan Puno srece i tebi zelim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balkanlover70 688 Napisano Decembar 5, 2012 Drug član, 707 postova Lokacija: Majilovac (SRB) / s'one strane Jadrana(ITA) Motocikl: BMW R1150GS & BMW R1200CL & CR 125 Prijavi odgovor kao problematičan iz koje drzave trebas da uvezes motor? Gledam neke zanimljive iz Italije, imaš li neki koristan info o tome? naravno.sve sto te zanima-pitaj."dobices" odgovore "iz prve ruke" ;-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nidža 160 Napisano Decembar 5, 2012 Svrati ponekad, 380 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: KTM 1090 Adv R Prijavi odgovor kao problematičan naravno.sve sto te zanima-pitaj."dobices" odgovore "iz prve ruke" ;-) Hvala! Troxx mi je objasnio kako to ide generalno. Kad nađem nešto što mi se uklapa u planove, konsulotvaćemo se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Decembar 6, 2012 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Uvozio motore nekoliko puta.. ono sto je najbitnije visak kesa + ZIVCI jer carinici mogu da ti se ukake u zivot. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Decembar 7, 2012 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan nešto sam načuo da od nove godine neće biti carine za m.vozila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Decembar 7, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Само за она произведена у ЕУ. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Decembar 7, 2012 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan istina, valjda kolega nije gadljiv na evropske proizvode Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cyber0167 759 Napisano Decembar 12, 2012 Drug član, 1497 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: YZF-R1 Prijavi odgovor kao problematičan Eto taman da kupiš i budeš šmeker sa Ducati Panigale Lično se ne bi upuštao u takvu akciju a da krenem od nule (da ne poznajem nikoga ko bi pogledao motor na licu mest,recimo). Ne znam sta si imao u planu ali ima svega i kod nas a cene su takve kakve su. Ne znam da li bi zbog 100-200 evra ustede na kraju (prevoz,carina,ŽIVCI...) ulazio u celu pricu. Ne verujem da postoji neko od nas ko nije pomislio na uvoz naslađujuci se cenama preko ali kad pocnes da se raspituješ oko procedure vrlo brzo se odustane. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan-b 59 Napisano Decembar 23, 2012 Svrati ponekad, 104 postova Lokacija: BG Motocikl: Ducati Crveniiiiii Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam jednom uvezao nov motor iz radnje malo ostecen u salonu ,i toliko su me .... na carini da sam na kraju ustedeo 500e . Dva meseca,cekao prevoz da bude jeftinije na kraju platio speditera on me odrao 400e i jos stavio motor u privatni magacin da mi uzme jos 30e po danu *3 dana pre carinjenja *Milsped*.Ostao bez kose i motora celu sezonu stigao na kraju kad je prosla ,spediteri lazu da uzmu pare ,kaze bice kad dosao nemoze tako mora jos potvrda od proizvodjaca motora posto je nov,nemoze umanjenje cene,nema saobracajnu motor..... Ako imas zivaca za bacanje mozes i sam da uvezes ... Dosao u Mup da registrujem kaze nemas potvrdu od speditera kako je usao motor u zemlju ,pa ponovo kod speditera ,pa opet u mup...nedao bog nijednom bajkeru tu akciju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1948 Napisano Decembar 27, 2012 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Sve ti zavisi od toga kako se organizujes, odnosno koliko su ljudi sa kojima radis posveceni svom poslu i znaju da ga rade. Ja sam na primer izuzetno zadovoljan spediterom iz Subotice, koga sam sreo-video tek posle mog drugog uvoza. Covek je posten i zna posao, zaista je bilo zadovoljstvo da radim sa njim. Radio mi je carinjenje za motor, a onda i za kola, koja sam uvezao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3577 Napisano Januar 2, 2013 Malinar u pokusaju, 1705 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Ja letos uvezoh motorče iz IT, pa ako te nešto zanima, pitaj. Išao sam kombijem po njega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1641 Napisano Januar 6, 2013 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan ^ Mene zanima 'tvoj' slucaj kada licno ides po motor. I dali ja mogu da kupim, sednem i dovezem motor? npr. iz DE... Ajd ako ti nije tesko napisi po stavkama sta i kako, i ako nije tajna koliko je kostao motor i koliko je sve izaslo na kraju? Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3577 Napisano Januar 7, 2013 Malinar u pokusaju, 1705 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Znam da je ranije moglo da se ide po motor i da ga ti dovezeš, medjutim, mislim da po novom zakonu, motor moraš da voziš na prikolici, kombiju ili nečemu drugom. Nisam 100% siguran, ali mislim da više ne može da se vozi motor do mesta carinjenja, već mora da se vozi na "nečemu". Ja sam našao kombi, koji me je vozio do graničnog prelaza sa Hrvatskom (Batrovci), u medjuzoni sam pretovario motor iz kombija (imao sam čoveka u IT koji je po linijskom prevozniku poslao motor do Batrovaca) u "moj" kombi, prijavio na carini da imam motor za carinjenje, uzeo propratnicu (koštala 3500 din) i došao do carine u Lapovu gde sam carinio motor. Špediter mi je ocarinio motor za 140 evra, a kupoprodajni ugovor za motor je glasio na 250 evra i prošla je faktura. Troškovi motora, odjave, kupoprodajnog ugovora i prevoza do Batrovaca nisam ja plaćao, pa ne znam koliko je sve to izašlo, ali mi je rečeno oko 500e. Mene je prevoz od Batrovaca, propratnica, carina i registracija iznela nešto ispod 400e, ali imaj u vidu da sam za prevoz platio samo gorivo i putarinu (vozio me ćaletov prijatelj). Motor je Piaggio x9 180 ccm 2002. god. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Januar 7, 2013 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da mozes sesti na motor i dovesti ga u Srbiju. Samo moras uraditi papire da bi ga vozio a to povecava cenu kostanja. Zatim ga moras prijaviti na nasoj granici i reci da je uvoz u pitanju. Onda ide spedicija i carina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3577 Napisano Januar 7, 2013 Malinar u pokusaju, 1705 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da mozes sesti na motor i dovesti ga u Srbiju. Samo moras uraditi papire da bi ga vozio a to povecava cenu kostanja. Zatim ga moras prijaviti na nasoj granici i reci da je uvoz u pitanju. Onda ide spedicija i carina. Znam sigurno da je ranije moglo i da je nešto promenjeno u samoj proceduri. Ne znam kako bi išlo odjavljivanje tablica, pošto je logično da moraš da ih odjaviš iz Srbije. U svakom slučaju treba konsultovati službeni glasnik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4257 Napisano Januar 7, 2013 motoras, 2460 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Iz Nemacke mozes da dovezes i to je sve lepo objasnjeno u Lalajkovom putopisu kao je on uvezao BMW-a. Covek je sve napisao do detalja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1948 Napisano Januar 16, 2013 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Samo vodi racuna, da ako uvozis iz neke od zemalja EU (mislim ako ne uvozis iz Hrv), udjes u Srbiju direktno iz EU(iz Madjarske), da ne bi placao bespotrebno spediciju Hrvatima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kobaja 269 Napisano Januar 16, 2013 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Sremska Mitrovica / Nemacka Motocikl: Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Koja je procedura za uvoz motora sad po novom zakonu da nema carine? Niko nista nije napisao o tome.Ocu moj motor da sredim na nase table i da ostane u srbiji zna li neko nesto konkretno.gde, sta, kako. Uvozio sam ranije sve legalno carina spedicija porez itd.... A kako je sad nemam pojma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1948 Napisano Januar 16, 2013 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Koja je procedura za uvoz motora sad po novom zakonu da nema carine? Niko nista nije napisao o tome.Ocu moj motor da sredim na nase table i da ostane u srbiji zna li neko nesto konkretno.gde, sta, kako. Uvozio sam ranije sve legalno carina spedicija porez itd.... A kako je sad nemam pojma Najbolje je da nadjes nekog speditera u Mitrovici(ako si u Mitrovici), kome je specijalnost uvoz vozila, da mi ovde ne bi nagadjali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2639 Napisano Januar 16, 2013 Drug član, 1224 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Druze skoro isto kao pre. Prvo te snime da si dosao, onda ti racunaju, pa zaracunaju i na sve to dodaju, zatim oko 50 evrica sto si se usudio da u svojoj drzavi hoces da registrujes motor. Malo se salim, ali otprilike to ti je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...