Jump to content

Moto Zajednica

Propisani razmak izmedju zmigavaca

Recommended Posts

  • Svrati ponekad, 222 postova
  • Lokacija: Subotica
  • Motocikl: BMW R1100RT

Da li postoji kod nas takav propis kao i za tablicu sa strane ?

Zna li neko nesto o ovome kod nas i u EU i da li je neko negde imao problem zbog istog ?

Citam da je u HR dozvoljeni minimalni razmak 18 cm nazad i 24 cm napred !!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6318 postova
  • Lokacija: Vrmdža, Sokobanja
  • Motocikl: konzerviran

U Italiji vaze ista pravila, pa pretpostavljam da to vazi i kod nas...ali to zaista ne mogu da potvrdim.

Ali hajde da isto tako pretpostavimo da po Evropi ima ozbiljnih drzava i njihovih zakona (Italija j eprilicno velika banana), pa onda da kazemo da bilo koji proizvod koji se proizvodi za te zemlje, mora da prodje homologaciju. Posto je Srbija van svih tokova, ne bi me cudilo da su i tu smislili neku glupost, ali posto se iskljucivo za nase trziste ne proizvodi bukvalno nista, pogotovu ne motocikli, verujem da je standardizacija i homologacija u ovom polju samo kopija onoga sto vazi u vecem delu sveta. Da nije tako ne bi moglo da se uveze (ne samo kao polovno) bukvalno nista iz bilo koje druge zemlje.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati po nekad, 360 postova
  • Lokacija: Leskovac-Lausanne
  • Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure

Izvinjavam se na dugackom postu ali evo cele zakonske odredbe za svetlosne uredjaje na motornim vozilima:

 

 

Član 47 Glavni farovi na motornim vozilima na četiri ili više točkova i na motornim vozilima na tri točka koja su šira od 1,3 m moraju biti ugrađeni i izvedeni kao dva ili četiri glavna fara, od kojih dva za kratko svetlo. Glavni farovi na motornim vozilima na dva točka i motornim vozilima na tri točka, koja nisu šira od 1,3 m, kao i na invalidskim motornim kolicima, moraju biti ugrađeni i izvedeni kao jedan glavni far ili dva glavna fara, od kojih jedan za kratko svetlo.

 

Jedno ili više simetrično postavljenih svetala za osvetljavanje puta na biciklima i mopedima moraju biti izvedena i pričvršćena na prednjoj strani vozila. Motocikli s tri točka i četvorocikli koji su širi od 1,3 m moraju imati dva svetla za osvetljavanje puta simetrično raspoređena prema uzdužnoj vertikalnoj ravni vozila.

 

Svetla za osvetljavanje puta na motornim vozilima koja na ravnom putu ne mogu razviti brzinu kretanja veću od 30 km/h, na zaprežnom vozilu i na turističkom vozu mogu biti ugrađena i izvedena samo kao kratka svetla.

 

Svetla na zaprežnom vozilu i motokultivatoru moraju biti izvedena kao najmanje jedno belo svetlo postavljeno na prednjoj strani vozila tako da je svetlost koju daje vidljiva samo za učesnike u saobraćaju koji se nalaze ispred zaprežnog vozila i kao najmanje jedno crveno svetlo postavljeno na zadnjoj strani vozila tako da je svetlost koju daje vidljiva samo za učesnike u saobraćaju koji se nalaze iza zaprežnog vozila.

 

Svetlost glavnih farova mora biti bele boje.

 

Unutrašnje ivice svetlećih površina farova kratkog svetla moraju biti jedna od druge udaljene najmanje 0,6 m, a spoljne ivice - najviše 0,4 m od bočno najisturenije tačke vozila osim kod vozila vrsta T i C.

 

Udaljenost gornje ivice svetleće površine farova kratkog svetla ne sme biti veća od 1,2 m, a udaljenost donje ivice svetleće površine ne sme biti manja od 0,5 m od površine puta, osim na vozilima vrste N3, T i C kod kojih je maksimalna dozvoljena visina gornje ivice svetleće površine farova 1,5 m.

 

Svetlost koju daju uređaji iz stava 2. ovog člana mora biti bele boje, a udaljenost svetleće površine tog svetla od površine puta ne sme biti manja od 0,4 m ni veća od 1,2 m.

 

U glavne farove mogu biti ugrađena prednja poziciona svetla.

 

Kada se uključe duga svetla za osvetljavanje puta, mora automatski da svetli kontrolna plava lampa na kontrolnoj tabli vozila.

 

Glavni farovi moraju biti povezani tako da prelaz sa svetlosti dugog svetla na svetlost kratkog svetla i obrnuto bude istovremen i putem iste komande.

 

Glavni farovi moraju biti električno povezani tako da se uključuju istovremeno sa prednjim pozicionim svetlima, zadnjim pozicionim svetlima, gabaritnim svetlima i svetlom zadnje registarske tablice.

 

Odredba stava 5. ovog člana ne odnosi se na vozila koja su proizvedena, odnosno prvi put registrovana pre 1. oktobra 1982. godine kod kojih mogu biti i žute boje.

 

Član 48

 

U slučaju da je vozilo vrste M ili N opremljeno kratkim svetlima sa gasnim izvorom svetlosti obavezan deo glavnih farova kratkog svetla je i uređaj za čišćenje farova.

 

Vozila vrsta M i N moraju imati uređaj za nivelaciju snopa glavnih svetala u skladu sa jednoobraznim tehničkim uslovima. Ovaj uređaj može biti sa ručnim ili automatskim podešavanjem. U slučaju da je vozilo opremljeno kratkim svetlima sa gasnim izvorom svetlosti ovaj uređaj mora biti automatski.

 

Vozilo može imati farove sa dinamičkim praćenjem vožnje kroz krivinu, koje može biti izvedeno kao zakretanje farova ili uključivanje jednog od svetala za maglu.

 

Član 49

 

Svetlosni snop kratkog svetla, osim traktora, mora biti u stanju da osvetli najmanje 40 m, a najviše 80 m puta, a svetlosni snop dugog svetla - najmanje 100 m puta ispred vozila noću, pri normalnoj vidljivosti, i to pri ravnomerno opterećenom motornom vozilu na horizontalnoj površini. Svetlosni snop kratkog svetla mora biti izveden kao desnosmerni asimetrični, a za vrste L i T može biti izveden i kao simetrični, u skladu sa jednoobraznim tehničkim uslovima. Na vozilima kod kojih postoji mogućnost izbora oblika snopa prema strani na kojoj se obavlja saobraćaj obavezno se mora izabrati položaj za desnosmerni saobraćaj.

 

Svetlosni snop kratkog svetla traktora i turističkog voza mora biti u stanju da osvetli najmanje 10 m, a najviše 30 m puta.

 

Svetla za maglu na motornom vozilu moraju biti izvedeni i podešeni tako da osvetljeni deo ravnog puta ispred vozila nije duži od 35 m. Svetlosni snop farova za maglu mora biti u skladu sa jednoobraznim tehničkim uslovima.

 

Kratko svetlo na biciklu ili mopedu mora biti izvedeno i podešeno tako da osvetljeni deo ravnog puta nije duži od 50 m ni kraći od 10 m.

 

Svetla na zaprežnom vozilu i motokultivatoru moraju biti izvedena tako da se svetlost koju ona daju, noću pri dobroj vidljivosti, može videti na udaljenosti od najmanje 150 m.

 

Usmerenost farova merena regloskopom, izražena kao procentualni odnos visine farova i dužine osvetljenog dela puta kratkim svetlom, ne sme odstupati od vrednosti koje je dao proizvođač vozila za više od 0,5%, odnosno ne sme prekoračiti vrednosti određene ovim pravilnikom.

 

Najmanja osvetljenost, za vozila prvi put registrovana u Republici Srbiji nakon 1. jula 2012. godine, merena regloskopom u zoni najveće osvetljenosti dugog svetla mora biti za vozila vrste L - 8 lux, za vozila vrsta M, N, T, C i K sa nehalogenim sijalicama - 16 lux, za vozila vrsta M, N, T i C sa halogenim sijalicama sa dve žarne niti najmanje - 24 lux, za vozila vrsta M, N, T i C sa halogenim sijalicama sa jednom žarnom niti najmanje - 32 lux, za vozila vrsta L, M i N sa gasnim izvorom svetla - 35 lux nakon 4 sekunde od uključenja ali ne više od - 180 lux, za vozila vrste M, N, T i C pri uključenom kratkom svetlu ne više od - 4 lux.

 

Član 50

 

Svetla za vožnju unazad na motornim vozilima, osim vozila vrste L, T, S i K, koja su prvi put registrovana u Republici Srbiji nakon 1. marta 2011. godine, moraju biti ugrađena i izvedena tako da daju svetlost bele boje, prema jednoobraznim tehničkim uslovima.

 

Svetla za vožnju unazad na priključnim vozilima moraju biti ugrađena i izvedena tako da daju svetlost bele boje, prema jednoobraznim tehničkim uslovima, osim na priključnim vozilima vrste O1 na kojima mogu biti ugrađena i izvedena tako da daju svetlost bele boje, prema jednoobraznim tehničkim uslovima.

 

Udaljenost gornje ivice svetleće površine svetla za vožnju unazad može iznositi najviše 1,2 m, a udaljenost donje ivice svetleće površine takvog svetla može iznositi najmanje 0,25 m od površine puta.

 

Svetlo za vožnju unazad, mora imati prekidač koji se automatski uključuje u momentu uključivanja hoda unazad, i to kad je u električnoj instalaciji omogućen rad motoru.

 

Odredba stava 4. ovog člana ne odnosi se na vozila koja su proizvedena, odnosno prvi put registrovana pre 1. januara 1983. godine.

 

Član 51

 

Svetla za maglu na motornim vozilima na četiri ili više točkova i na motornim vozilima na tri točka koja su šira od 1,3 m mogu biti ugrađeni i izvedeni kao dva svetla za maglu, a na motociklima kao jedan ili dva simetrično postavljena svetla za maglu, tako da daju svetlost bele ili žute boje.

 

Svetla za maglu ne smeju se postavljati na visinu veću od visine na kojoj su postavljeni farovi kratkog svetla.

 

Udaljenost donje ivice svetleće površine svetla za maglu od površine puta ne sme biti manja od 0,25 m. Spoljna ivica svetleće površine svetla za maglu ne sme biti udaljena više od 0,4 m od bočno najisturenije tačke vozila osim na vozilima vrste T i C.

 

Svetlo za maglu mora biti povezano tako da se može uključiti nezavisno od dugih (kratkih) svetala vozila.

 

Svetla za maglu mogu biti povezani sa sistemom za dinamičko osvetljavanje puta pri skretanju, pri čemu se automatski aktivira samo jedno od svetala.

 

Svetlo za maglu mora imati poseban prekidač.

 

Član 52

 

Svetlost dnevnog svetla mora biti bele boje. Dnevno svetlo može biti ugrađeno u druga svetla. Mesto ugradnje dnevnog svetla odgovara pravilima koja važe za glavne farove vozila.

 

Pri upotrebi dnevnog svetla nije obavezno da budu uključena prednja i zadnja poziciona svetla, gabaritna svetla ni svetlo zadnje registarske tablice.

 

Dnevno svetlo se upotrebljava samo po danu i dobroj vidljivosti.

 

Uključivanje glavnih farova umesto dnevnog svetla (i obrnuto) može biti izvedeno i automatskim uređajem na vozilu.

 

<a name="clan_53" id="clan_53">Član 53

 

Farovi i svetla za osvetljavanje mesta na kome se izvode radovi, mogu biti ugrađeni i izvedeni na vozilu tako da daju svetlost bele boje i da ne ometaju ostale učesnike u saobraćaju.

 

Vozila koja imaju dodatne farove i svetla koja su ugrađena van prostora predviđenih ovim pravilnikom (dodatni farovi na krovu i sl.) moraju posedovati pokrivku za ove farove i svetla.

 

Član 54

 

Pokretni far (reflektor) sme se postaviti samo na vozilu organa unutrašnjih poslova, vozilu namenjenom za hitnu medicinsku pomoć, vozilu saobraćajne inspekcije, vatrogasnom vozilu, vozilu namenjenom za održavanje puteva i instalacija, kao i na vozilu namenjenom za pružanje pomoći na putu, i mora biti ugrađen i izveden tako da daje svetlost bele ili žute boje i da se može uključiti samo ako su uključena i poziciona svetla.

 

Odredbe ovog člana ne odnose se na vojna vozila.

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati po nekad, 360 postova
  • Lokacija: Leskovac-Lausanne
  • Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure

Član 70 Pokazivači pravca na motornom vozilu na tri, četiri ili više točkova i na priključnom vozilu moraju biti ugrađeni i izvedeni na sledeći način, i to:

 

1) na motornom vozilu koje nije duže od 6 m:

 

(1) dva prednja bočna i dva zadnja pokazivača pravca,

 

(2) dva prednja, dva zadnja i dva bočna pokazivača pravca,

 

(3) dva prednja i dva zadnja pokazivača pravca;

 

2) na motornom vozilu koje je duže od 6 m i na vučnom motornom vozilu osim na vozilima koja su proizvedena, odnosno prvi put registrovana pre 1. aprila 1978. godine za koja se primenjuju odredbe iz stava 1. tačka 1):

 

(1) dva prednja bočna i dva zadnja pokazivača pravca,

 

(2) dva prednja, dva bočna i dva zadnja pokazivača pravca;

 

3) na priključnom vozilu - dva zadnja pokazivača pravca.

 

Pokazivači pravca na motornom vozilu na dva točka mogu biti ugrađeni i izvedeni kao:

 

1) dva prednja i dva zadnja pokazivača pravca, ili

 

2) dva pokazivača pravca na upravljaču, vidljiva spreda i pozadi.

 

Svetlost pokazivača pravca mora biti žute boje.

 

Učestalost treptanja pokazivača pravca treba, po pravilu, da iznosi 90 perioda u minuti, s tim što su dozvoljena odstupanja tako da učestalost treptanja iznosi najmanje 60, odnosno najviše 120 perioda u minuti (90±30 perioda u minuti).

 

Od trenutka uključivanja pokazivača pravca, emitovanje svetlosti mora uslediti najkasnije za jednu sekundu, a prvi prestanak emitovanja svetlosti mora uslediti najkasnije za 1,5 sekundu.

 

Udaljenost spoljne ivice svetleće površine pokazivača pravca od bočno najisturenije tačke vozila ne sme biti veća od 0,4 m.

 

Na vozilima vrsta M1 i N1 udaljenosti donjih ivica svetlećih površina pokazivača pravca od površine puta ne sme biti manja od 0,35 m ni veća od 1,5 m, a na ostalim vozilima ne manja od 0,5 m ni veća od 1,5 m.

 

Izuzetno, ako iz konstruktivnih razloga nije moguće drukčije postaviti pokazivače pravca, onda najveća dozvoljena udaljenost svetleće površine pokazivača pravca od površine puta može iznositi 2,3 m.

 

Pokazivači pravca koji se nalaze na bočnoj strani vozila ne smeju biti udaljeni više od 1,8 m od prednje površine vozila, izuzetno 2,5 m kod vozila kod kojih se ne mogu održati minimalni uglovi vidljivosti.

 

Uključivanje pokazivača pravca mora biti nezavisno od uključivanja bilo kog drugog svetla na vozilu.

 

Svi pokazivači pravca, postavljeni na istoj strani vozila, moraju se uključivati i isključivati putem iste komande.

 

Kontrola funkcionisanja pokazivača pravca mora biti obezbeđena putem optičke ili zvučne kontrolne naprave.

 

Vozila vrsta M i N prvi put registrovana u Republici Srbiji nakon 1. jula 2011. godine, moraju obavezno imati kontrolu funkcionisanja rada pokazivača pravaca i putem optičke i zvučne kontrolne naprave u skladu sa jednoobraznim tehničkim uslovima.

 

Uređaj za istovremeno uključivanje svih pokazivača pravca na motornim vozilima iz stava 1. ovog člana mora biti ugrađen i izveden tako da se može uključiti posebnim prekidačem, a kontrola funkcionisanja mora se obezbediti putem crvene kontrolne lampe koja je u vidnom polju vozača.

 

Pokazivači pravca mogu imati ugrađen automatski trepćući efekat pri intenzivnom kočenju u skladu sa jednoobraznim tehničkim uslovima.

 

Svetlosni znak upozorenja je uređaj koji može biti ugrađen u motorno vozilo. Komanda uređaja mora biti tako konstruisana da omogući jednostavnu i nedvosmislenu upotrebu ove komande.

 

Odredbe st. 3. i 5. ovog člana ne odnose se na vozila koja su proizvedena, odnosno prvi put registrovana pre 1. aprila 1971. godine.

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6318 postova
  • Lokacija: Vrmdža, Sokobanja
  • Motocikl: konzerviran

Evo link za kompletan pravilnik...al' ja nevideh da se igde pominje rastojanje, samo udaljenost od tla.

Ispada da mogu samo napred da se postave migavci, ali moraju da daju svetlo sa obe strane (nepred i pozadi)

 

http://www.mup.gov.rs/domino/zakoni.nsf/Pravilnik%20o%20dimenzijama.lat.doc

 

Nije lose da se procita, postoji i tabela vrednosti za jacinu buke auspuha i jos neke interesantne sitnice...

Sto se vise zna, bolje se raspravlja sa "organima" :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Bayerische Motoren Werke, 624 postova
  • Lokacija: M.K."Čivija" Šabac
  • Motocikl: BMW R 1250 RT

Tamo(u Italiji) nemaš,sigurno,potrebe za raspravku sa organima a ovde nije baš poželjno da ulaziš u istu ako nisi spreman dobro da "podmažeš".

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6318 postova
  • Lokacija: Vrmdža, Sokobanja
  • Motocikl: konzerviran

Pa istina nisam imao neprijatnih susreta, ali se sve cesce dogadja da policija pripremi (bukvalno) blokadu puta...narocito onog koji je interesantan motociklistima, zaustavljaju sve i onda krece trkeljanje. Brzina je jos i najmanji problem, oni niti je mere, a kolege iz suprotnog smera ti to vec signalizuju, pa se i pripremis. Znaci prvo pogled na tablicu, kako je postavljena i pod kojim uglom, onda auspuh..jel' aftermarket imali li homologaciju i dB killer, onda migavci,retrovizori...a ide se i do toga da imaju pravo da "sumnjaju u tehnicke izmene u agregatu". Ako bilo sta od toga nije u redu, istog trenutka oduzimanje saobracajne i vanredni tehnicki, a ako na tehnickom zaista nesto nije po zakonu motor VISE NE VIDIS. Tacnije ne isplati ti se da ga "otkupis" od drzave.

Naravno ima situacija kad moze da se "podmaze", a i kada su momci u plavom dobre volje pa prodjes bez icega...i sto je najvaznije jako dobro znaju i marke i tipove motocikala, jer su cesto i oni sami (van sluzbe u koznom kombinezonu) ti koji daju malo vise gasa po istim krivinama :aha:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 6318 postova
  • Lokacija: Vrmdža, Sokobanja
  • Motocikl: konzerviran

Zaostrili jer im treba lova. Ako si bio, a verujem da jesi, desi se da tokom citavog boravka, tipa 7 do 10 dana...vozikas se a pandure ne vidis. I sada se to desi, ali su putevi interesantni motociklistima (puni krivina i lepih predela, a i gde se zna da momci peglaju) vise pod kontrolom.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Znaci i preko su sada zaostrili situaciju.

 

"Preko" se situacija nikad nije ni tupila. To ti je nesto kao ribolov. Ima period kad je mrest, pa se ne lovi riba. Tako i oni, malo ih ima, pa ih onda neko vrijeme nema.

U suprotnom, kad bi svaki dan camili na barikadi, nebi vise zute banke vidjeli. Izostreni kao britva majstore, vec vjekovima. :zdravo:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Bayerische Motoren Werke, 624 postova
  • Lokacija: M.K."Čivija" Šabac
  • Motocikl: BMW R 1250 RT

Ja sam kamionon često bio preko,nikada me policija nije zaustavila(ne računam Mađare,sa njima je kao sa našim).

Doduše i ja sam uvek pazio,bez obzira što ih nema(samo auto-put i putevi dozvoljeni kamionima).

Vi to bolje osećate ipak živite tamo.

Srbija je majka.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 39 postova
  • Lokacija: SOMEWHERE IN TIME

Da li postoji kod nas takav propis kao i za tablicu sa strane ?

Zna li neko nesto o ovome kod nas i u EU i da li je neko negde imao problem zbog istog ?

Citam da je u HR dozvoljeni minimalni razmak 18 cm nazad i 24 cm napred !!

kod mene na vfr je migavac u sklopu stop svetla. sta treba da ga isecem i odvojim 18 cm.. hahaa

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2329 postova
  • Lokacija: Wien/Požarevac
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

Znaci i preko su sada zaostrili situaciju.

 

Није то од сада, већ дуго времена "тамо преко" постоје правила која се поштују и ту нема приче! Да се не понављам око уноса у папире одређених измена на мотору, јер овде на форуму постоји доста паметњаковића који све знају.

 

Ево како то изгледа на неком мотору:

 

tipenschein_gs_450l.jpg

photo storage

 

Све приказано јасно и гласно, илити црно на бело. Ако нека од ових димензија не одговара, онда возач има проблем...

 

Genehmigt = одобрено (у горњем десном углу)

 

Како је у Србији не знам...

  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2329 postova
  • Lokacija: Wien/Požarevac
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

Da li postoji kod nas takav propis kao i za tablicu sa strane ?

Zna li neko nesto o ovome kod nas i u EU i da li je neko negde imao problem zbog istog ?

Citam da je u HR dozvoljeni minimalni razmak 18 cm nazad i 24 cm napred !!

kod mene na vfr je migavac u sklopu stop svetla. sta treba da ga isecem i odvojim 18 cm.. hahaa

 

Ако је фабрички тако онда немаш проблема. У случају да си ти сам буџио... :neznam:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Bayerische Motoren Werke, 624 postova
  • Lokacija: M.K."Čivija" Šabac
  • Motocikl: BMW R 1250 RT

Sad sam izmerio i na mom RT-u ima manje od 18 cm razmaka između zadnja dva migavca,ali kako je već neko napisao ne diraju fabričke sigurno već samo "budževine".

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 222 postova
  • Lokacija: Subotica
  • Motocikl: BMW R1100RT

Da li postoji kod nas takav propis kao i za tablicu sa strane ?

Zna li neko nesto o ovome kod nas i u EU i da li je neko negde imao problem zbog istog ?

Citam da je u HR dozvoljeni minimalni razmak 18 cm nazad i 24 cm napred !!

kod mene na vfr je migavac u sklopu stop svetla. sta treba da ga isecem i odvojim 18 cm.. hahaa

Ako mene pitas, probaj tako !0takoje.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 312 postova

 

 

Није то од сада, већ дуго времена "тамо преко" постоје правила која се поштују и ту нема приче! Да се не понављам око уноса у папире одређених измена на мотору, јер овде на форуму постоји доста паметњаковића који све знају.

 

 

Све приказано јасно и гласно, илити црно на бело. Ако нека од ових димензија не одговара, онда возач има проблем...

 

Genehmigt = одобрено (у горњем десном углу)

 

Како је у Србији не знам...

 

Da se unapred ogradim - potpuno podrzavam takav stav. I ja bih bio najsrecniji kada bi i ovde bila postavljena i striktno primenjivana jasna pravila.

Na ovom tvom dokumentu nije odredjen horizontalni razmak migavaca. Dakle, nebitno da li su originalni ili aftermarket, svaki razmak je u skladu sa "odobrenim" crtezom.

 

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Bayerische Motoren Werke, 624 postova
  • Lokacija: M.K."Čivija" Šabac
  • Motocikl: BMW R 1250 RT

I kod nas je sigurno razmak određen pravilima.Najbolje bi bilo da odeš u auto-moto savez ili neko drugo mesto gde izdaju ateste za automobile sa plinskim uređajem,tamo dolaze ljudi koji su stručni pa porazgovaraj sa njima. :zdravo:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja