Jump to content

Moto Zajednica

Kako da saznam jel MZ ETZ 125 ide kako treba

Recommended Posts

• U prolazu, 15 postova

cilindar je izgleda orginalan i u odlicnom stanju.52.00 promjer. klip koji sam stavio je 51.96, u gmt je ravno sa vrhom cilindra i otvoren je kanal od karba do kraja, u dmt potpono otvoreni usisni i izduvni kanali.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 493 postova
  • Motocikl: Honda Vision

Skini filter vazduha pa probaj bez njega, cim je tolika potrosnja ima veze sa karbom. Paljenje moze da ide i napred i nazad ali ne bi toliko digao potrosnju.

Druga stvar ako si stavio nov klip i radilicu, lagano u startu dok ga ne razradis malo.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Ako je 52, onda je 125 ccm. Levi semering - mislim da si stavio naopačke, jer bi oprugica trebala da bude prema kraju radilice, na levu stranu .

4-5.gif

• U prolazu, 15 postova

Doduse izgleda mi da si u pravu po ovom crtezu , kad sam kupio motor masina je bila u delovima a deklovi goli bez semeringa. ja sam samo sledio moju neku logiku da stavim oprugice na stranu gde je kompresija jer i ona tada pomaze semeringu.ili nisam u pravu i logika mi losa ?

• Zainteresovan, 978 postova
  • Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif

Doduse izgleda mi da si u pravu po ovom crtezu , kad sam kupio motor masina je bila u delovima a deklovi goli bez semeringa. ja sam samo sledio moju neku logiku da stavim oprugice na stranu gde je kompresija jer i ona tada pomaze semeringu.ili nisam u pravu i logika mi losa ?

Kako god razmisljas , ALI , pogresno je montiran ! (ako su oba okrenute oprugice ka radilici).

S obzirom da si rekao da su delovi dosli iz Nemacke , reci da li ima sa unutrasnje strane klipova kakvih oznaka ? i odande dolaze tajwanski , kineski delovi , pa ako neznas da prepoznas u stanju su da svasta uvale :)

• U prolazu, 15 postova

Znaci probao sam ga danas i bez filtera za zrak i isto!!! Ovo je tortura za ovo malo mog mozga. Sta bi se desilo da sam dobio klip od ES ili od TS modela greskom., ali opet mi pase ovaj po tome kako mi karike stoje na njemu mislim one iglice sto drze karike da se ne vrte prolaze izmedju kanala .

• Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif

TO je u redu ( sa stiftovima) na istim su mestima , ali je klip modela ES/TS kraci od ETZ-a za oko 3-4 mm !!!

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

Sta bi se desilo da sam dobio klip od ES ili od TS modela greskom.

nista, MZ bi i dalje palio radio, isao, ali! isao bi bar duplo slabije i imao losu kompresiju.. Kao sto je Jigoro cano rekao ES/TS klip je kraci od etz ovog za 3-4mm..

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: mz

Po slici rezon ti je za iznad 6000 ob/min tako da nemozes ocekivati da ces imati dovoljno snage na malim obrtajima a ako si u velikoj turi onda ti je potrosnja veca

Koliko mogu da vidim da je prvi konus rezona malo veceg ugla tako da ti zato slabo povlaci iz malih obrtaja

Dok kontra efekat tog konusa je da bi pravi veci vakum u cilindru pa se moze desiti da ti osusi klip i dodje do zaribavanja

Probaj na starom klipu ako ga mozes iskoristiti da bi sacuvao nov klip da ga skratis sa strane usisa za 3mm tako ces dobiti duze otvoren usis i nadoknaditi ono sto ti rezon isisa

Ali okreni obrni ako zes da trosi kako treba treba ti standardni auspuh

Koliko je sirok taj rezon u najsirem delu

3 x precnik mm karburatora ti je sirina auspuha sve preko toga ili frateri ili duzi usis0takoje.gif

• U prolazu, 15 postova

dakle danas sam probao i taj kraci klip i nije to to. prvo motor pali bez problema ali ne prima gas nego samo mumlja u auspuhu i puca mnogo,sto znaci da dobija zivo gorivo u auspuh. ali i jedna interesantna stvar je kad uspije primiti gas onda ga zavrti do 9500 obrtaja!!! i nakon tog eksperimenta (propalog) zakljucim da to nije etz klip. kad ga mjerim od bolcne je kraci 4 mm do vrha a 5 mm do dna. znaci 9 mm ukupno.inace nasao sam jedini kvar a to je bio dihtung na karburatoru koji je djelomicno skracivao protok smjesi do cilindra.sastavio sve kako je bilo i motor ide ko munja. malo se guska sa ler gasa ali to ce fino stelovanje karba popraviti valjda.sad se postavlja pitanje kakav su to oni meni klip poslali.e da a i u toku eksperimenta mi je farba pocela goreti na auspuhu od temperature !!!

• MZ Rider, 4141 postova

to sa auspuhom je normalna pojava, dok sam vozio reznonu farbao sam je bojom za cunkove(vatrostalnom) jedino ona moze da potraje..

A ko ti je rekao da stavljas taj kraci klip u motor?? 0stabre.gif1neznam.gif

Bude toga ! :) , ali to je Mz , cak i tako radi ! A da je japancu kraci klip 4 mm :) sta bi radio , tj. nebi ni R , a kamo li radio

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: mz

Pa ti rece da klip izlazi ravno sa cilindrom i da ti otvara normalno kanale a ne da je kraci i sa gornje i sa donje strane0stabre.gif

Ipak je prvi zakljucak da nema kompresiju pravi zakljucak1care.gif

• MZ Rider, 4141 postova

Pa ti rece da klip izlazi ravno sa cilindrom i da ti otvara normalno kanale a ne da je kraci i sa gornje i sa donje strane0stabre.gif

Ipak je prvi zakljucak da nema kompresiju pravi zakljucak1care.gif

koliko sam ja shvatio, covek je ubacio kraci klip da proba... 1neznam.gif sreca pa je sve ok sa masinom posle probe..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja