Jump to content

Moto Zajednica

vlad264

Članovi
  • Broj tema i poruka

    15
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

vlad264's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Znaci drugari sa MZ nikad njie dosadno !!! Upali iz prve odradi 30 sekundi i crkne . I tako ako zelis citav dan. Izolirao sam problem tako da sam otpojio citavu uriginalnu struju i spojio sa svojim zicama akumulator plus na bobinu, minus na masinu, i senzor za paljenje na bobinu i isti problem. e pa onda druga bobina isti problem, drugi kabal za svjecicu isto, nova svjecica isto. a taj jebeni senzor citao na unimeru i pokazuje voltazu po specifikaciji tj zavisno od pozicije radilice ili 5V ili 0V pa sad budi pametan.
  2. dakle danas sam probao i taj kraci klip i nije to to. prvo motor pali bez problema ali ne prima gas nego samo mumlja u auspuhu i puca mnogo,sto znaci da dobija zivo gorivo u auspuh. ali i jedna interesantna stvar je kad uspije primiti gas onda ga zavrti do 9500 obrtaja!!! i nakon tog eksperimenta (propalog) zakljucim da to nije etz klip. kad ga mjerim od bolcne je kraci 4 mm do vrha a 5 mm do dna. znaci 9 mm ukupno.inace nasao sam jedini kvar a to je bio dihtung na karburatoru koji je djelomicno skracivao protok smjesi do cilindra.sastavio sve kako je bilo i motor ide ko munja. malo se guska sa ler gasa ali to ce fino stelovanje karba popraviti valjda.sad se postavlja pitanje kakav su to oni meni klip poslali.e da a i u toku eksperimenta mi je farba pocela goreti na auspuhu od temperature !!!
  3. Znaci probao sam ga danas i bez filtera za zrak i isto!!! Ovo je tortura za ovo malo mog mozga. Sta bi se desilo da sam dobio klip od ES ili od TS modela greskom., ali opet mi pase ovaj po tome kako mi karike stoje na njemu mislim one iglice sto drze karike da se ne vrte prolaze izmedju kanala .
  4. Doduse izgleda mi da si u pravu po ovom crtezu , kad sam kupio motor masina je bila u delovima a deklovi goli bez semeringa. ja sam samo sledio moju neku logiku da stavim oprugice na stranu gde je kompresija jer i ona tada pomaze semeringu.ili nisam u pravu i logika mi losa ?
  5. cilindar je izgleda orginalan i u odlicnom stanju.52.00 promjer. klip koji sam stavio je 51.96, u gmt je ravno sa vrhom cilindra i otvoren je kanal od karba do kraja, u dmt potpono otvoreni usisni i izduvni kanali.
  6. morat cu i to proveriti,ali stavio sam nove semeringe i federcici su okrenuti ka radilici,znaci ne vide se izvana.a sto se tice klipova i karika.greskom su mi poslali dva iz njemacke i ja sam stavio onaj koji je isti kao stari.evo i slika.
  7. Ma nije ni vidljiv problem sa karburatorom jer sam ga rasturio i ocistio sve dizne i izduvao ga kompresorom .Probao ga i isto.
  8. Svecica je perfektne boje, ni masna i crna ni bijela i ispucana
  9. e da i potrosio mi je 7.6 litara na 122 km. to je abnormalno mnogo za 125 cc
  10. predpaljenje podeseno 2.5 mm pre GMT,platina nema nego senzor,Nova "bobina" a rezonantni je sa ost2rad.com iz Nemacke.Jedino cu da izvrojim zubce na prednjem lancaniku pa vam javim.Pozdrav.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja