vlad264 0 Napisano Octobar 31, 2012 U prolazu, 15 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prvo veliki pozdrav iz Engleske !!! Kupio sam Emzu u dijelovima i uradio ga. Znaci nova radilica, klip, karike,kvacilo,svi lageri,rezonantni auspuh i sigurno jos neke sitnice koje sam zaboravio navesti. Motor mi pali na pola kurble i radi u leru super. Sad moj problem je sto imam osjecaj da nema snage i osjecam je samo na 5000-7000 obrtaja.Da bih krenuo trebam ga zavrnuti na 5000. Najbrze sam isao 100 kmh i to u 4 brzini a u petoj nemoze vuci.Sta vi MZovci kazete na to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Octobar 31, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Po opisu , lici na lose karike . Mada je njemu deklarisana krajnja brzina 105 km/h . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Octobar 31, 2012 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan mozda ti i prenos ne valja, treba manji lancanik napred... i baci taj rezonantni auspuh, stavi njegov originalni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1658 Napisano Octobar 31, 2012 Drug član, 1716 postova Prijavi odgovor kao problematičan To sto lako pali ne znaci da je paljenje dobro ustelovano, meni je nekad jawa bila tako lenja a kad sam ubo paljenje kao da me zakacila formula 1, nisam mogao da verujem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Octobar 31, 2012 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam upoznat jako je tesko naci dobar rezonantni auspuh za mz,tako da je po meni on glavni uzrok tvojih muka.Sledeca stvar je lose nastelovano predpaljenje.Spomenuse kolege i prenos koji moze da napravi istu stvar ako je predugacak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 36 Napisano Octobar 31, 2012 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Predpaljenje treba podesiti, platine i kondenzator ne koštaju puno, možeš da prebrojiš zube na prednjem lančaniku pa da vidimo... Mogao bi da staviš elektronsko paljenje, to bi rešilo problem... Postavi nam fotografije da vidimo malo šta još može da se nađe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlad264 0 Napisano Octobar 31, 2012 U prolazu, 15 postova Prijavi odgovor kao problematičan predpaljenje podeseno 2.5 mm pre GMT,platina nema nego senzor,Nova "bobina" a rezonantni je sa ost2rad.com iz Nemacke.Jedino cu da izvrojim zubce na prednjem lancaniku pa vam javim.Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cvesa 9 Napisano Octobar 31, 2012 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: u perspektivi Prijavi odgovor kao problematičan takav problem sam imao na jawi 350 ts i u pitanju je bilo lose nastelovano predpaljenje i veoma prljav filter vazduha,a kad sam to sredio nisam mogao da prepoznam motor kolko je poceo dobro da ide. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlad264 0 Napisano Octobar 31, 2012 U prolazu, 15 postova Prijavi odgovor kao problematičan e da i potrosio mi je 7.6 litara na 122 km. to je abnormalno mnogo za 125 cc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Octobar 31, 2012 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan 1. Ja bih bacio rezonu iako je iz ost2rad-a i našao bih original auspuh i to polovni DDR jer MZ dobro ide samo i isključivo sa original auspuhom. 2. Ultrazvučno bih očistio karbon i od Gintera iz Nemačke naručio komplet dizni za taj tip karbona 3. Nakon sastavljanja karbona sa novim diznama bih probrljao ovde po manualima za ETZ 125 i podesio ler gas i smešu na karbonu. 4. I ja bih proverio prenosni odnos prednjeg lančanika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Octobar 31, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan produzen prenos, lose paljenje ili karburator.. vidi kakva ti je svecica(ako je crna i masna nevalja(mnogo goriva) ako je suva i bela nevalja(malo goriva)). Takodje takvi su simptomi kad su lose karike, obicno poveca potrosnju a izgubi startnost.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Octobar 31, 2012 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Znaci nova radilica, klip, karike,kvacilo,svi lageri, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlad264 0 Napisano Octobar 31, 2012 U prolazu, 15 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svecica je perfektne boje, ni masna i crna ni bijela i ispucana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kukul cb 500 s 6 Napisano Octobar 31, 2012 Svrati ponekad, 147 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svecica je perfektne boje, ni masna i crna ni bijela i ispucana e po tvojoj prici ,prvo sve dizne promeni ,stavi manje vidi sta je original pa ih smanji ,rezonu izbaci iz upotrebe ,a ja bih rekao da je kod tebe problem akumulator ,ajde ti blago meni rezonu i akumulator zameni i vozi se ko covek Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Octobar 31, 2012 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da mu smeta taj Engleski vazduh nekako je mnogo redak pa je smesa previse bogata i onda je tolika potrosnja MZ najbolje radi na Srpskom vazduhu jer najvise ga potseca na Nemacki vazduh Kad dodjes na sledeci MZ skup videces razliku 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Octobar 31, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Boban je upravu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Octobar 31, 2012 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Salu na stranu po meni treba da vidis da li je taj rezon proracunat za standardni cilindar ili frizirani Duzina celog auspuha do kraja zadnjeg konusa bi trebala da je oko125cm sa prvom cevi ne samo rezon Drugo vidi taj prenos dali je odgovarajuci koji tocak imas pozadi ako je 16 cola onda je fabrika ali ako je neko stavio 18 cola onda ti je peta dosla kao sesta i zato ostvarujes max brzinu u cetvrtoj jer je peta predugacka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban(guga) 293 Napisano Octobar 31, 2012 Drug član, 1063 postova Lokacija: st banovci Motocikl: mz Prijavi odgovor kao problematičan Sad mi na pamet pade sta se sa mojom 150 desilo Odvrnula se glavna dizna i motor nece pa nece da ide pali ekstra zato sto mu za start netreba glavna vec ide gorivo preko dizne za sauh i ler a zato sve ostalo nevalja Kreni sve iz pocetka samo polako i resices ga MZ nije komplikovan motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlad264 0 Napisano Octobar 31, 2012 U prolazu, 15 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma nije ni vidljiv problem sa karburatorom jer sam ga rasturio i ocistio sve dizne i izduvao ga kompresorom .Probao ga i isto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čika Dule 152 Napisano Octobar 31, 2012 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da mu smeta taj Engleski vazduh nekako je mnogo redak pa je smesa previse bogata i onda je tolika potrosnja MZ najbolje radi na Srpskom vazduhu jer najvise ga potseca na Nemacki vazduh Kad dodjes na sledeci MZ skup videces razliku Tako je! Bobana za prešednika! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlad264 0 Napisano Octobar 31, 2012 U prolazu, 15 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo i slicica kako izgleda auspuh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Octobar 31, 2012 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Znaci nova radilica, klip, karike,kvacilo,svi lageri, Uvek postoji mogucnost da je neko cak pogresne karike montirao na klip , ili cak da je promasio dimenziju klipa u odnosu na cilindar . koliko sam samo i to pravih majstora video u svojoj radionici koji su "pali" samo zato sto nisu hteli daveruju u bez granicnost ljudske gluposti ! A jos jedna mi je mogucnst pala na pamet : Da li su sigurno semerinzi dobro okrenuti i da li su u opste dobre mere !? Proveriti da li stvara pritisak na cepu za sipanje ulja .! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Octobar 31, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Prvo veliki pozdrav iz Engleske !!! Kupio sam Emzu u dijelovima i uradio ga. Znaci nova radilica, klip, karike,kvacilo,svi lageri,rezonantni auspuh i sigurno jos neke sitnice koje sam zaboravio navesti. Motor mi pali na pola kurble i radi u leru super. Sad moj problem je sto imam osjecaj da nema snage i osjecam je samo na 5000-7000 obrtaja.Da bih krenuo trebam ga zavrnuti na 5000. Najbrze sam isao 100 kmh i to u 4 brzini a u petoj nemoze vuci.Sta vi MZovci kazete na to. Koji je prečnik klipa koji si stavio u motor i koje su oznake na karburatoru ? Može biti da je neko pre tebe izbušio cilindar na 150 ccm, a to ne ide samo tako ( zbog bušenja se pomere kanali, treba veći karburator . . . ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlad264 0 Napisano Octobar 31, 2012 U prolazu, 15 postova Prijavi odgovor kao problematičan morat cu i to proveriti,ali stavio sam nove semeringe i federcici su okrenuti ka radilici,znaci ne vide se izvana.a sto se tice klipova i karika.greskom su mi poslali dva iz njemacke i ja sam stavio onaj koji je isti kao stari.evo i slika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlad264 0 Napisano Octobar 31, 2012 U prolazu, 15 postova Prijavi odgovor kao problematičan evo slike klipova Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...