Gajo Sevojno 1562 Napisano Octobar 9, 2012 Drug član, 1305 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto naslov kaze,trazim prvi motor,nikada nisam vozio pravi motor(osim automatika),nisam klinac ,niti sam lozac,imam 32 godine i sve kategorije u dozvoli osim A,imam iza sebe oko 700.000-800.000 km predjenih sa autom i preko milion sa autobusom i kamionom tako da sam u saobracaju iskusan.Yamaha fazer mi se svidja vizuelno ali ne znam da li je dobar izbor za start,motor bih koristio za duze voznje vikendom.Koje odelo je najbolje?Vozio bih po lepom vremenu,znaci temperatura +20c.Trazim fazerku od 2005 godista do 2008 otprilike,ovde u Holandiji gde ja zivim su oko 2500e.Da li da gledam jos neki drugi motor??Visok sam 190cm,tezak 100kg,tako neki manji motori ne bi dolazili u obzir:))pozdrav 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Farmaceut_bg 107 Napisano Octobar 9, 2012 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: Beverly 300 ie Prijavi odgovor kao problematičan Ma jok prijatelju, slabo je 600 za početnika, bez 'iljadarke ne razmišljaj! R1 je prava merka.... Probaj neki sa manjom kubikažom, enduro, možda malu Ninju, čisto da osetiš put i perspektivu, pa dogodine uzmi ono što ti duša ište Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mishke 574 Napisano Octobar 9, 2012 Svrati ponekad, 335 postova Lokacija: Indjija Motocikl: Suzuki GSXR 750 K9 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam puno, ne mogu ti nista reci za Fazer nisam nikad vozio... Meni je prvi jaci motor Suzuki GSX650F i mogu ti reci za taj motor da sam prezadovoljan.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan Nešković 801 Napisano Octobar 9, 2012 Bivši baksuz :), 599 postova Lokacija: Beograd / Leskovac Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Ja vozim Fazera. NIje mi bio prvi motor, ali... Prvo: za cifru koju si pomenuo (2500e), ovde nisam video FZ6-S1. Tamo kod vas je jeftinije. Četiri cilindra, redna, lepo prima gas, ima dobre kočnice, za moj ukus je estetski veoma lep... Nosiće tvojih 100 kg bez problema, za zaštitu od vetra na tvoju visinu, da se ne bi mnogo lepio za rezervoar, trebaće ti veći vizir... Korman je dovoljno podignut da imaš dobru preglednost i koliko toliko, "uspravan" položaj u vožnji. Povozan je, lako se njime manevriše... Ukoliko kao vozač znaš da poštuješ ograničenja (a verujem da si tamo kao profesionalac naučio), ne vidim razlog zašto ne bi vozio fazera. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan_kv 56 Napisano Octobar 9, 2012 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Kv-Bg Motocikl: Kawasaki er6-n Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li pogledao xj? On je malo slabiji a izgled mislim da je super.isto tako mozes da pogledas neke dvocilindrase kao suzuki sv, kawasaki er 6... uglavnom svaki treba da probas i da vidis koji ti najbolji lezi. To sto imas iskustva u saobracaju svakako znaci, ali moras imati u vidu da je drugacije kad si sa "druge" strane tacnije kada si ugrozen u saobracaju. Procesljaj malo vidi ako ima jos nesto da ti se svidja , ako ne, Pamet u glavu i srecno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miloš A 2021 Napisano Octobar 9, 2012 Ne glasam - ne ćutim, 395 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja ZX-14R Prijavi odgovor kao problematičan Hayabusa ili ZXR 1400 za prvi motor, a posle nešto jače 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1562 Napisano Octobar 9, 2012 Drug član, 1305 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na odgovorima,gledao sam i kawasaki er6 ali kad sednem na njega malo mi je nizak,nekako mi nije udoban kao fazer,problem je sto ne mogu da probam ni jedan motor da vozim jer mi nece dati bez dozvole a da bih krenuo na casove voznje treba da imam svoj motor,skole nemaju svoje motore:( Tako da jedino sto mogu je da sednem i da tako isprobam da li mi odgovara,malo glupa situacija ali sta da se radi.Ja bih rado uzeo nesta od 250cc za pocetak ali ne znam koji ima da mu je velicina odgovarajuca?Ovde moze da se vozi motor do 125cc sa B kategorijom,razmisljao sam cak i o tome ali nisam nasao nijedan od 125cc da izgleda normalno,tj da je neke normalne velicine a i kad se upale zvuce kao kosilice za travu:)) ...Imam kolegu sa posla koji je sa 35 godina kupio prvi motor i to Yamahu R6,pre njega je vozio samo biciklu:) i evo ga jos ziv i zdrav ali kaze da za tri godine koliko ga vozi jos nije presao 120km/h.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boba_moto 39 Napisano Octobar 9, 2012 U prolazu, 55 postova Lokacija: s.selo Motocikl: Ducati, Kawasaki, KTM Prijavi odgovor kao problematičan fazer fzs1000,do 2005 god,prava merka za tebepozz, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1562 Napisano Octobar 9, 2012 Drug član, 1305 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Hehe,ma mnogo mi je 1000cc:))Mada moja zena navija da kupim sto jaci motor,posto imam zivotno osiguranje,ali ne zna da osiguranje ne pokriva nesrecu sa motora:))pu,pu daleko bilo:)) Nadjoh sad po oglasima hondu varadero,2011 god,125cc a izgleda da je ok velicina.Da li ta honda valja??Evo ga i sajt... http://www.2dehands.be/motoren/motoren/honda/honda-varadero-125cc-133316077.html?qq=varadero+125cc&pcpl=&list_cat=honda&pc_id=&afd=motoren%2Fmotoren%2Fhonda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan Nešković 801 Napisano Octobar 9, 2012 Bivši baksuz :), 599 postova Lokacija: Beograd / Leskovac Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Mali Varadero je super motorcic... I verujem da je dovoljno veliki za tebe. Ali, tih tvojih 100kg plus suvozacica moze da mu bude puno za neki ozbiljniji put... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jimmy 327 Napisano Octobar 9, 2012 Balkan Hard Enduro, 600 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i Prijavi odgovor kao problematičan Kakav bre bicikl od 125ccm,kupi motor,i vozi,imas iskustva i godina. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Octobar 9, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se, uzmi šestoticu, pošto si i sam rekao da nisi ložač, neće biti problema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan_kv 56 Napisano Octobar 9, 2012 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Kv-Bg Motocikl: Kawasaki er6-n Prijavi odgovor kao problematičan Ako si razmisljanja kao tvoj drugar sa r6-icom slobodno uzimaj fz i cao. Sa tom Hondom ces da se smoris posle mesec dana pogotovu ako motor ne vozis sam. Doduse ni ti nisi malih gabarita tako da bi se osetilo sigurno na malo vecoj uzbrdici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1562 Napisano Octobar 9, 2012 Drug član, 1305 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Ma da,uzimam fazerku i to je to:)) Hvala svima,javljam kad se motorizujem:)))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stankovich 54 Napisano Octobar 9, 2012 Svrati ponekad, 125 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ма какви 125, то са твојом тежином има да иде спорије од бајса. Узми фејзера ако ти се свиђа и полако. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
john doe 3 Napisano Octobar 9, 2012 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Beograd Motocikl: imao nekad Prijavi odgovor kao problematičan Moj prvi motor je bio FZ6, vozio sam ga lepo 2 godine. Kada sam ga kupio bilo mi je potrebno dva dana da se naviknem na njega, lenj je do 10000rpm tako da bez brige da je prejak za tebe, pre ce biti da je mozda i slab obzirom da planiras i saputnika. Inace ja sam 190/90, vizir poviseni obavezno jer mnogo duva preko 140.. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Octobar 9, 2012 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan Ako ne planiras mnogo da ga gazis sto ne gledas skuter neki od 600 -650 cc tipa honda silverwing 600 ili burgman 650 , to su fotelje u odnosu na sve gore navedeno , em imaju snagu i za tebe i za putnika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6389 Napisano Octobar 9, 2012 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Covek kupuje motor, a ne skuter. Jos bolja fotelja od skutera je auto, a ima snagu i za njega i 4 putnika 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Octobar 9, 2012 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan On je pitao za model motora, a ja mu dajem lepo predlog, jer bi nesto sa masinom Ra bilo zajebano za bilo kakvog pocetnika... A ipak i ja sam u situaciji kao i on misim sa tezinom i visinom i putnikom i skuter jak extra lezi za te stvari pogotovi ovi od 50 + konja, za uzivanje su i za put i imaju zastitu od vetra koja bas i nema kod motora..Ja samo dajem predlog.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Almighty 445 Napisano Octobar 9, 2012 Banda Opasnih, 396 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelju, slobodnuo kupi fazera, meni je prvi motor bio i ostao TDM, i vec 2 ipo godine i XY predjenih kilometara se slatko vozikam. Nece tebe spreciti slabiji motor da ti divljas, nego kocnica u glavi... Slobodno ga pazari, neces omasiti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3237 Napisano Octobar 9, 2012 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kupi FZ6 i uzivaj! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano Octobar 9, 2012 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan S obzirom na godine i pređene kilometre, kupuj ga! Varadero od 125ccm izgleda kao komarac, a tako bi te i vukao. Još je i skuplji od Fejzera. Srećno, ali ipak - pamet u glavu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eclipse 220 Napisano Octobar 10, 2012 Svrati ponekad, 233 postova Lokacija: Šabac/Beograd, Srbija Motocikl: Nekad bilo: V-Strom 1000 2014, Fazer 600 S2 '09, V-Strom 650 '05, CBR 600RR '06; Suzuki GS 500F '04, Kymco Agility Sport 50 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sa postovima iznad. Nisi klinac, imas 32 godine, imas iskustva u saobracaju sa ozbiljnijim vozilima (morao si do sada nauciti da predvidjas situacije). Jos imas drugara i kolegu koji je miran u voznji, tako da imas sa kime i da se uvezbas. Fazer je odlican motor za voznju i udoban. Slobodno kupuj. A tek cena... kamo srece da je i ovde takva! I ja vrebam sebi motor po oglasima, ali Fazera to godiste ovde ispod 3.000 da valja ne mozes ni da vidis u oglasu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1562 Napisano Octobar 11, 2012 Drug član, 1305 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan E pa resio sam defintivno da uzmem fazerku,koliko km nije mnogo za nju?Nalazim neke po oglasima sa 30-40 000 km predjenih?Evo ova ima 43000km , 2005-godiste,trazi 2950e,a to se spusta na 2500e lagano.I Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1562 Napisano Octobar 11, 2012 Drug član, 1305 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga i link,zaboravih da postavim:) http://www.2dehands.be/motoren/motoren/yamaha/yamaha-fazer-fz-6-s-gt-133545771.html?qq=FAZER&pcpl=&list_cat=yamaha&pc_id=&afd=motoren%2Fmotoren%2Fyamaha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...