Jump to content

Moto Zajednica

Još jedan mladi život izgubljen

Recommended Posts

• U prolazu, 49 postova
  • Motocikl: HONDA CBR 600 F

poslednji pozdrav mom prvom komsiji NEMANJI BELJIC i neka mu je laka zemlja

da napomenem da je to bio retko dobar i uzoran momak i jos bolji vozac sa preko 10 godina voznje raznih motora

evo za neke koji neznaju kako se sve desilo

deda sa golfom prema pricanjima ocevidaca nekoliko sekundi pre nesrece razgovarao mobilnim telefonom tj nekoga je trazio da se nadju na kobnom mestu i tom prilikom je njegov poznanik bio preko puta parkinga kafane

odmah po zavrsetku razgovora deda je krenuo da predje magistralu ravno pod 90 stepeni verovatno i ne gledajuci u levo posto je par sekundi pre propustio auto sa desne strane da je pogledao morao ga je videti jer NEMANJA u tom trenutku nije bio dalje od 50-60 metara i uz minimalnu reakciju udario auto tacno na sredini kolovoza tj na beloj liniji.

telo je bilo udaljeno oko 20-25 metara od mesta udara a telo saputnice oko 40metara

sahrana je prosla u velikom bolu za sve nas i uz nesnosivu grmljavinu preko 100 motora

Promenio član bingo
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 269 postova
  • Motocikl: Syma

Verujem da je bilo tuzno... Ne znam koliko od Vas ovde ima decu i koliko se plasi za njih... Deda je pogresio ali i ta devojka je imala roditelje... Ko to zeli da vozi necije dete brzinom a da nedaj boze poleti 40 m daleko...

• Drug član, 2329 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

Моје саучешће породици и пријатељима. Боли овако нешто...

• Пријатељ, 365 postova
  • Motocikl: XT 1200 super tenere

Zivot je otisao,Bog ce mu dusu prastati.Porodica ce tugovati.Prijatelji žaliti.Mi nepoznati izjaviti iskreno saucesce.

Ocekujem od iskusnih i dobrih vozaca,da ovde javno prenesu svoja iskustva,da daju istinske savete kakobi mladjim kolegama bilo lakse da korak ranije sagledaju sve moguce opasnosti.Ako se na ovaj nacin spreci bar i jedan pad sa motora bez zrtava,imace smisla i Bog ce nagraditi sve dobronamerne ljude.

• Podržavam 3

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

.... telo saputnice oko 40metara

Bingo, možda nisam sve dobro ispratio, ali na početku se kaže da je devojka teško povredjena, a sada se spominje telo saputnice. Da li to znači...?

• Svrati ponekad, 135 postova

nisam vozac,suvozac sam,ne razumem se najbolje u saobracaj i necu se tu mesati,ali jedno znam,svi vi kao iskusni i zreli motoristi,treba da vas bude sramota da uopste komentarisete kojom brzinom je ko isao...to sada nije ni bitno,decka nema,nazalost je tako. bilo bi vam pametnije da otvorite novu temu,i mladim pa i neiskusnim vozacima tamo drzite predavanja i nesto ih naucite dok nije kasno. nadam se da nikog nisam uvredila....poz svima

• Podržavam 2

• ODUSTO OD DIJETE, 2654 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

nema efekta otvarati temu ako im ovo nije dovoljno da uvide gde vodi divljanje i prebrza vožnja tamo gde joj nije mesto.Ja lično sam dosta puta pričao sa klincima u kraju na ovu temu i slažu se sa mojim savetima ali kažu to je jače od njih.

I ja kad sam bio u njihovim godinama mislio sam da sam najpametniji i najjači.Samo imao sam sreće što je u to vreme bilo manje saobraćaja a i vozači kola su bili savesniji i bolje potkovani od današnjih.

Danas sa godinama,kad sam se izduvao,vozim motor da bih uživao u vožnji a ne da što pre stignem ili da bi me neko video kako ja zavrćrm gas.

Sve ovo dolazi sa godinama kad postanemo malo iskusniji i pametniji za neke stvari a uz nas je još i porodica koju smo osnovali pa i to imam u glavi.

:moto3:

• Podržavam 1

• Cool tip, 2146 postova
  • Motocikl: MT 09 Tracer

nisam vozac,suvozac sam,ne razumem se najbolje u saobracaj i necu se tu mesati,ali jedno znam,svi vi kao iskusni i zreli motoristi,treba da vas bude sramota da uopste komentarisete kojom brzinom je ko isao...to sada nije ni bitno,decka nema,nazalost je tako. bilo bi vam pametnije da otvorite novu temu,i mladim pa i neiskusnim vozacima tamo drzite predavanja i nesto ih naucite dok nije kasno. nadam se da nikog nisam uvredila....poz svima

Barbic,razumem tvoj stav,koji je u skladu sa tvojom mentalnom zreloscu,ne u negativnom smislu,vec u smislu da si mlada,pa tako i nastupas.Niko ovde nikoga ne vredja,niti ja nekoga branim.daleko bilo mladi zivoti su izgubljeni.Ovo nisu citulje,vec forumi,gde se iznose,cinjenice,predpostavke,mogucnosti koje su bile prisutne u datim tragicnim momentima.I nije sramota da se zakljuci da mlad covek ili star,svejedno,pogine zbog svoje gluposti ili tudje.Ali razgovarajuci o tome,uvek dodjemo do prave istine,i time pokusavamo da apelujemo kolegama vozacima,da povedu racuna o sebi i drugima.I da tim komentarima je mesto bas ovde u crnoj hronici,jer je to njen smisao.Znaci mi ovde nikoga ne osudjujemo,iako to nekad izgleda bas tako.Ne plasi se da i sama izneses svoje misljenje.Ovo pisem sa moje tacke gledista,tj.u svoje ime.Za pokojnike je vec kasno,ali za sve ostale,korisno je da saznaju sta se desilo.Ako se spasi i jedan zivot,mnogo smo postigli.Tako da nije sramota pokusati doci do istine,Mene nisi uvredila,daleko bilo,ali i moj sin vozi motocikl,i teram ga da svakodnevno cita ove rubrike,da bi mlada glava ostala svesna realnosti.Znaci ovo nije rubrika pod imenom Citulje,vec rubrika pod nazivom Crne Hronike.Pozdravljam te.

• Podržavam 15

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Prvo pročitaj šta piše u naslovu ovog dela foruma :

Crna Hronika

Vesti o fatalnim nesrećama koje su se desile motociklistima, uz analizu uzroka...

A kategoriju imam još od 1979 godine i svo vreme vozim motor aktivno. Ja a, i većina ovde na forumu savetujemo mladje vozače , a kolko će oni to da prihvate , to od njih zavisi.

Evo, ti si suvozač, kako sama kažeš : " suvozac sam,ne razumem se najbolje u saobracaj i necu se tu mesati " , i to ti je velika greška. U kolima možeš da nemaš pojma o saobraćaju, da spavaš, da čitaš, lakiraš nokte . . . , ali na motociklu si i ti aktivan učesnik, moraš da pratiš saobraćaj, put po kojem se vozi, jer ako iznenada naletite na neku rupu il grbu na putu - možeš da odletiš sa motora samo tako !

Pa tako u vožnji, ako vidiš da tvoj vozač vozi prebrzo po rizičnim delovima puta - možeš da mu kažeš da smanji brzinu, il ako neće - da sidješ sa motora na prvom semaforu.

A pošto već kažeš da je sramota komentarisati brzinu, evo ti moj lični primer :

Tamo negde 78 il 79 - te godine sam imao udes. Vozio sam poni expres ( bicikl sa pomoćnim motorom ) i vozio pun gas ( 45 - 50 km/h ). Na semafgoru mi je jedan ford oduzeo prvenstvo ( ja išao pravo, a on skretao levo ) i bio je direktni sudar . Preleteo sam forda i pao na metar dva iza njega.

Ovde je vozač motocikla odleteo 25 metara od kola, a suvozačica čak 40 metara. E sad ti razmišljaj kojom su brzinom išli !

• Podržavam 11

poz....kao prvo sashac,znam ja da vi tj ti,ne zelis nikom nista lose,sto je normalno. znam da je ovo crna hronika,ali rekla sam nije lepo posati o brzini,jer dosta njegovih prijayelja i porodice,mozda procita ovo,znam da im nebi bilo prijatno,bilo to sa brzinom tacno ili ne,ipak je on bio njihovo dete. evo,pre izvesnog vremena,na zlatiboru,sigurno si cuo,jeger-nikola je izgubio zivot.bio mi je poput brata,znas li nije prijalo slusati i citati nagadjanja da li je brzo isao ili ne....jesam mlada,volim da ucim od starijih jer mislim da dossta mogu pomoci...

kao drugo,drumskalisice,ja jesam suvozac i drzim se toga,da,gledam saobracaj oko sebe,gledam rupe,pesake,asfalt i sve ostalo sto mi ne daj boze moze ugroziti zivot....da napomenem,odlicno to radim!!! rekla sam da se najbolje ne razumem u saobracaj,tipa nemam dozvolu,znaci ne znam ko ima prednost kad itd ali nazalost,valjda cu bar psp da naucim. naravno da ovo nisu citulje,ali vi bre preterate,pocnete polemiku o mogucoj brzini i zaboravite sto ste ovde,to je bzv....tako da hvala,eto opet da kazem vidite da ja slusam starije i iskusnije....

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

ali vi bre preterate,pocnete polemiku o mogucoj brzini i zaboravite sto ste ovde,to je bzv....

Ništa ne preterujemo, a ovaj deo foruma - kao što piše u podnaslovu je za " analizu uzroka " zašto se te nesreće dešavaju, tako da je baš ovo pravo mesto da se o tome polemiše ( i o brzini, kočnicama,neiskustvu, - svemu što je dovelo do nesreće ) .

dobro,necu da se prepirem sa tobom,misljenja su podeljena....ja kada sam tesko stradala,ljuta sam bila sto su opet neki komentarisali ko je kriv,da li je kriv,da nije brzo vozio itd....ali dobro,svi smo mi drugaciji......drugacije gledamo na razne dogadjaje.....hvala na konverzaciji,naucih nesto

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 503 postova

Barby - Pozivam i prozivam te da napišeš svoje iskustvo. Ja se mog iskustva stidim jer sam kriv - srećom, ali pukom srećom svi smo izašli živi. Baš zbog toga što ga se stidim ga prepričavam svima kad god se pokrene priča o saobraćaju, ludovanju i vožnji.

Zato što sam napravio sranje, ugrozio moje najbliže i još jednu osobu koja mi je draga (u drugom vozilu), zato što znam šta sam napravio, znam gdje sam pogiješio, znam sve detalje, redovno odsanjam, imam pravo i želju da svakome ko je kriv gurnem prst u oko.

"O pokojniku sve najlepše" je potpuno pogrešno. Da je radio "lepo" ne bi bio pokojnik.

Ako si preleteo 5 - 10 - 40 metara, ako si pri tome "ubio" auto onako kako je u ovaj ubijen, nema sumnje da si kriv. Da li je deda pio, malko senilan, ćorav, bio pod stresom ili problemima... to neka presude. Prebrzo si vozio dečače, ubio si sebe, povredio si saputnicu, kriv si! Da li bi se bolje osećao da je istrčalo dete?

Sledeći put kada zavrnete gas, mislite o tome. Sledeći put kada sednete sa nekim ko zavrće gas, još više mislite o tome. Ljudi, život je lep!

• Podržavam 9

jao,znas kako ja ne volim da pricam o stvarima koje su iza mene,pogotovo zato sto ja sam sa ove strane,tog decka vise nema....jos vise me ljuti sto u nasoj zemlji vlada ogromna nepravda,nevini stradaju,krivci idu dalje,mozda sam zato puna besa.decko i ja smo bili na suzi,prelep topao dan....to je tebalo da mi bude najlepse putovanje,zalosno ali tu se zavrsilo. isli smo manjom brzinom,tacnije 50 ,60 km/h,odjednom nam je paznju privukao taksista koji je bio u traci do nase.naglo je stao,pokupio musteriju,umalo ga auto ne udari otpozadi. nastavljamo dalje,u sekundi sam samo cula svoj glas,vrisnula sam.to je sve cega se ja secam. kada sam se probudila iz kome,sreca kratko je trajalo pa nema posledica,cula sam. taksista je naglo napravio polukruzno,isao je brze od nad,nije ni gledao u retrovizor,kaze zurio sam,musterija je trazila da se okrenem. letela sam 30 m,lagana sam,samo 40 kg,pritom k5 ima dosta visok rep,to je bio katapult.....slomila obe noge,ruku.....o psihickim povredama,one nikada nece zarasti,sve dugo je proslost. eh sad,covek koji je to uradio ima veza i veza,u muriji,sudu.....odlazu sudjenje,nebi li slucaj zastareo.....a mogao je zivota da me kosta....eto to je nesto na brzaka....

e onda su ljudi poceli,ma motorista mora brze da je isao,oni su bahati,mamini i tatini sinovi,gaze sve oko sebe i niz odvratnih prica.....sta mislis kako je bilo mojim roditeljima da to slusaju,ne znajuci da li cu ja otvoriti oci i ako to uradim,u kakvom stanju cu biti.....samo oz tog razloga,tisina je nekada bolja.....dovoljno je izjaviti saucesce

• Svrati ponekad, 115 postova
  • Motocikl: Hayabusa

Barby - Pozivam i prozivam te da napišeš svoje iskustvo. Ja se mog iskustva stidim jer sam kriv - srećom, ali pukom srećom svi smo izašli živi. Baš zbog toga što ga se stidim ga prepričavam svima kad god se pokrene priča o saobraćaju, ludovanju i vožnji.

Zato što sam napravio sranje, ugrozio moje najbliže i još jednu osobu koja mi je draga (u drugom vozilu), zato što znam šta sam napravio, znam gdje sam pogiješio, znam sve detalje, redovno odsanjam, imam pravo i želju da svakome ko je kriv gurnem prst u oko.

"O pokojniku sve najlepše" je potpuno pogrešno. Da je radio "lepo" ne bi bio pokojnik.

Ako si preleteo 5 - 10 - 40 metara, ako si pri tome "ubio" auto onako kako je u ovaj ubijen, nema sumnje da si kriv. Da li je deda pio, malko senilan, ćorav, bio pod stresom ili problemima... to neka presude. Prebrzo si vozio dečače, ubio si sebe, povredio si saputnicu, kriv si! Da li bi se bolje osećao da je istrčalo dete?

Sledeći put kada zavrnete gas, mislite o tome. Sledeći put kada sednete sa nekim ko zavrće gas, još više mislite o tome. Ljudi, život je lep!

Potpuno se slažem sa iznetim mišljenjem....0takoje.gif

• Podržavam 1

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja