Jump to content

Moto Zajednica

Motociklista poginuo, suvozač ostao bez noge

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 134 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ6S

icatenej je vozio klinca na BJB Dedamrazijadi do Sremčice gde se vozi 30 na sat u organizovanoj koloni koju obezbedjuje policija i redarska služba

To što se vozi 30 na sat ne opravdava ne poštovanje zakona,kao i činjenica da policija to toleriše kao i vožnju bez kacige za vreme održavanja skupova i divljanje motorima za vreme održavanja istih a svima su puna usta toga kako se ostali vozači ne pridržavaju propisa pa mi stradamo zbog toga.O čemu mi to pričamo??? :stabre::stabre::stabre:

Prvo treba poraditi na sebi pa tek onda kritikovati ostale.Jesi li se možda nekad zapitao,šta bi bilo da mu je neka budala presekla put i u tom momentu naleti na fleku od ulja,krene da koči i pad je neminovan(daleko bilo) i dođe do onog najgoreg.Bi li onda bio zahvalan toj istoj policiji što nije radila svoj posao?Što ga nije isklučio iz saobraćaja i sprečio da do toga dođe,potencijalno spasivši još jedan život.Niko na žalost ne razmišlja o tome dok do toga ne daj bože dođe.Većina vas čita ove rubrike sa ubeđenjem da se to njemu ne može desiti jer je on majstor vožnje koji je stotinu puta uletao u svakakve situacije i uspevao da se spretno izvuče iz istih zahvaljujući svojim vrhunskim sposobnostima.Ja sam u mom slučaju bio 100% ispravan i išao brzinom od 47,5 km/h a bilans toga možeš da pročitaš u predhodnom postu.Shvatite više ljudi da to može I VAMA DA SE DESI IAKO NIJE VAŠA KRIVICA!!!!Zato,kako bi stari ljudi rekli"predosrožnost je majka mudrosti".

:zdravo:

• Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 290 postova
  • Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider

+1,:zdravo:Da je agilna socijalna služba Icatenej bi već bio na "saslušanju" kod iste.Elem,moj kolega je vozio petogodišnje dete na prednjem sedištu automobila,majc u krilu,oboje platili kaznu po 15000 i sedmično saslušanje u socijalnoj službi :neznam:

• Svrati ponekad, 204 postova
  • Motocikl: Tracer 9

To što se vozi 30 na sat ne opravdava ne poštovanje zakona, ...

Da li to kažeš da zakon treba uvek i slepo poštovati? Da li to znači da su zakonske odredbe uvek ispravne, logične i generalno primenjive? Da li stvarno misliš da je to dete, pod opisanim okolnostima, stavljeno u rizik koji prevazliazi razumnu meru?

Da li to znači da motor nikad nisi vozio preko 50/60 po gradu, preko 80 na otvorenom i nikad preko 120 na auto putu? Da li to znači da, kao pešak, nikad nisi prešao na crveno?

Prvo treba poraditi na sebi pa tek onda kritikovati ostale.Jesi li se možda nekad zapitao,šta bi bilo da mu je neka budala presekla put i u tom momentu naleti na fleku od ulja,krene da koči i pad je neminovan(daleko bilo) i dođe do onog najgoreg.Bi li onda bio zahvalan toj istoj policiji što nije radila svoj posao?Što ga nije isklučio iz saobraćaja i sprečio da do toga dođe,potencijalno spasivši još jedan život.

Da li to znači da u zemljama u kojima je dozvoljeno voziti mlađu decu na motoru, ne postoje fleke od ulja, budale koje presecaju put...? Da li su možda te zemlje neozbiljne i neodgovorne (neko je naveo Švajcarsku, Nemačku i Austriju, ako se ne varam)?

.... Ja sam u mom slučaju bio 100% ispravan i išao brzinom od 47,5 km/h a bilans toga možeš da pročitaš u predhodnom postu.

Da li bi drugačije prošao da si bio na npr. biciklu? Molim te nemoj ovo pitanje shvatiti pogrešno. Žao mi je zbog toga što ti se dogodilo, ali pokušavam da vratim perspektivu u balans.

Niko na žalost ne razmišlja o tome dok do toga ne daj bože dođe.Većina vas čita ove rubrike sa ubeđenjem da se to njemu ne može desiti jer je on majstor vožnje koji je stotinu puta uletao u svakakve situacije i uspevao da se spretno izvuče iz istih zahvaljujući svojim vrhunskim sposobnostima.

...

Shvatite više ljudi da to može I VAMA DA SE DESI IAKO NIJE VAŠA KRIVICA!!!!Zato,kako bi stari ljudi rekli"predosrožnost je majka mudrosti".

100% si u pravu. Bavimo se opasnim hobijem i najblaže rečeno, pametno je biti oprezan i predostrožan. Ali gde je prava mera? Tog momenta kada si ušao u saobraćaj (kao pešak, motorista, automobilista, saputnik...) počeo si da rizikuješ. Moraš da živiš sa tim da uvek nešto može da se desi. Možeš to da privatiš ili da sediš kod kuće.

• Podržavam 1

• Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider

+1,:zdravo:Da je agilna socijalna služba Icatenej bi već bio na "saslušanju" kod iste.

Da nisi malo preterao?

Ja ili sudija,ako hoćeš kopiju presude može i to :neznam:

• Svrati ponekad, 312 postova

Da li to kažeš da zakon treba uvek i slepo poštovati?

Da. Dokle god su na snazi, moraju se postovati. Doneli su ih nasi predstavnici, mi smo ih poslali tamo da to urade i dok ih oni u nase ime ne ukinu ili promene bilo bi nam svima bolje da ih postujemo.

Ako krenemo tim putem proizvoljnog odredjivanja zakona koje treba postovati, sutra moze tvoj komsija da proglasi da za njega ne vaze zakoni svojine i da nasilno udje u tvoj stan i proglasi ga svojim.

Da li to znači da su zakonske odredbe uvek ispravne, logične i generalno primenjive?

Za one koje nisu postoji procedura kako se menjaju ili ukidaju, da ne ponavaljam gornji primer sa komsijom. Dotle, moraju se postovati da se ne bi dovodila u pitanje svrsishodnost i primenjivost onih odredbi koje jesu ispravne, korisne, logicne i generalno primenjive. Da ne ponavljam primer sa komsijom.

Dokle god u nasim glavama i diskusijama postoji ovakvo pitanje i dilema, ostacemo u ovoj kaljuzi u kojoj smo danas. Ili cemo upasti u jos vecu, da ne ponavljam primer sa komsijom....

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 134 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ6S

Da. Dokle god su na snazi, moraju se postovati. Doneli su ih nasi predstavnici, mi smo ih poslali tamo da to urade i dok ih oni u nase ime ne ukinu ili promene bilo bi nam svima bolje da ih postujemo.

Ako krenemo tim putem proizvoljnog odredjivanja zakona koje treba postovati, sutra moze tvoj komsija da proglasi da za njega ne vaze zakoni svojine i da nasilno udje u tvoj stan i proglasi ga svojim.

Da li to znači da su zakonske odredbe uvek ispravne, logične i generalno primenjive?

Za one koje nisu postoji procedura kako se menjaju ili ukidaju, da ne ponavaljam gornji primer sa komsijom. Dotle, moraju se postovati da se ne bi dovodila u pitanje svrsishodnost i primenjivost onih odredbi koje jesu ispravne, korisne, logicne i generalno primenjive. Da ne ponavljam primer sa komsijom.

Dokle god u nasim glavama i diskusijama postoji ovakvo pitanje i dilema, ostacemo u ovoj kaljuzi u kojoj smo danas. Ili cemo upasti u jos vecu, da ne ponavljam primer sa komsijom....

Hvala što si odgovorio umesto mene :zdravo: Ja stvarno nemam nameru da se ni sa kim prepucavam......onaj ko je shvati poentu-shvatio je a onaj ko nije-nemam nameru da ulazim u nadmudrivanje,jer očigledno nije skapirao.

Pozdrav :zdravo:

• Motocikl: Honda varadero 1000

Moja glava,moj zivot.Taj moto nevazi.Mi smo ljudi,svesna bica a svesna bica razmisljaju unapred o mogucim posledicama svojih radnji.

• Podržavam 2

Ma da - neki ovde nisu nikad ni peške na crveno prešli, a icatenej-a treba poslati na posmatranje jer je, o bože moj kakve li nesmotrenosti, provozao svoje dete, u policijski obezbeđenoj koloni, pri sumanutoj brzini od čak 30km/h.

A, danas sam naučio i nešto novo. Neću više koristiti svoj mozak pri odlučivanju nego ću slepo poštovati paragrafe osmišljene od strane političara koji samo misle za tvoje i moje dobro, a nikako o tome da sačuvaju svoje položaje. Upravo sam shvatio da više treba da verujem onome što paragrafi kažu nego svojim očima i intelektu. Hvala na prosvetljenju!!! 1care.gif

Priznajem - nisam u pravu.

• Podržavam 3

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

icatenej je jako dobar covek,roditelj,do te mere da bih smeo da ga pustim i moje dete da provoza na motoru...

vidim neki nisu nikad zgresili,ama bas nista...nikad nisu vozili ni 1kmh preko ogranicenja....ma nisu ni mravca zgazili,sve traze trn u tudjem oku a u svom panj nevide..

otiso je jedan mlad zivot,da ga je roditelj cesce na motoru vozio, i da je odrastao u bajkerskoj kuci sigurno se ovo nebi desilo,,da je odgojen u bajkerskoj porodici verovatno bi isao stepen po stepen,KUBIK PO KUBIK ,,,,ovako,,zelje i neostvareni snovi su se rasprsili u sekundi...

ja verujem da ce moja cerkica da vozi motor,jednako dobro kao i ja jednog dana,ali od malena joj usadjujem svest o saobracaju,semafori,ulica,brzina, vozi se samnom,naravno van saobracaja kad god je to mogguce na cetvorotockasu,na motoru,na skuteru, i treba da zna sta je dobro sta je lose,omandalila je dva puta sa bicikle dok je ucila bez tockica da vozi, sad zna,zna i sta je nepaznja...sta znaci zverati levo desno..zna i za strah kad sedne na skuter samnom,polako polako,dobro,,na pravcu vice brzeeee brzeeee...:)

zna da se drzi,naucila je kad ja obaram..ako to moze da se nazove obaranje..da zajedno samnom leluja levo desno, sama je naucila kako treba da se drzi..

.neka neka se uci,i svi treba deci da pomognemo ako nesto vole da nauce jos vise o tome...neka krene redom,tako ce joj sansa za gresku biti manja,sigurno nece sesti na 600cm odmah,,ne ne,polako,kubik po kubik, tako ce i klinac od ice verovatno,kubik za kubikom, 50,80,125,,,250,,, povremeni usponi i padovi,polako...necu joj dopustiti da je neka internet somina koja misli da vozi ko rosi provoza,,ne ne,,,neka sama vozi,,,tu je mozda i sustina vaspitanja,mora da zna i za dobro i za zlo,mora da zan sta je mirko/drveni prutic/ 1hmm.gif a mora i da zna da je cela prodavnica igracaka njena kad zasluzi...:care: sve se zna,jes ono malko je baba i deda razmazili ali .....tu je zence da lupi rukom u sto :moto3:

• Podržavam 7

• ODUSTO OD DIJETE, 2620 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

Sve ovo i ja mislim a i govorim mlađim vozačima,mnogo znači od malih nogu korak po korak sa min kubikaže pa postupno na malo veće i na motora sa brzinama.:moto3:

Onaj ko vozi motor bez straha i razmišljanja dok divlja po ulicama brzo završi u rubrici o nesrećama.Svi mi bi mogli da odvrnemo motor ko od šale ali šta kad se desi situacija kad se treba reakcijom spasti udesa ili pada,kad nam izleti auto sa parkinga ili bočne ulice ne fermajući STOP,kad nam istrči neko dete ili nepažljivi pešak dok pretrčava ulicu gde je njemu zgodno.

E tu prevelika brzina dolazi do izražaja kad se treba prikočiti ili izbeći prepreku.Ne kažem da sam ja svetac i da vozim po propisima ali u mladosti sam se izduvao a sad pokušavam da uživam u vožnji sa što manje stresova tokom te vožnje.:moto3:

PS - Znači Tamara počela da lupa rukom o sto,samo da joj se to ne svidi pa da počne da primenjuje i na ostale :lol:

• Podržavam 1

• Ne glasam - ne ćutim, 395 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX-14R

1lud.gif

Naravno da treba. Bar dok ti ne smisliš bolji.

U međuvremenu, nadam se da nam se putevi neće ukrstiti.

• Podržavam 1

• Drug član, 1359 postova

mislim da ste omasili temu 100%

uopste nepricate o ovom slucaju niti ga komentarisete , vec ste presli na sasvim druge aktere i slucajeve .

saucesce porodici i prijateljima poginulog

• Podržavam 1

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

Pa dobro, ja sam rekao šta mislim, ne o potezu iceteneja kao roditelja, već o okolnostima pod kojim je on stavio svoje dete iza sebe. Jedna benigna vožnja, lagana, organizovana i nadasve bezopasna. To dete se sigurno nije samo eto malo provozalo i mislim da je toga dana videlo kako se vozi i ponaša u društvu, da nije brzina ono što je bitno kada je u pitanju vožnja motorom, šta znači pomoći nekome ko nema toplinu doma i roditeljsku ljubav i kako se postaje velikim čovekom.To dete je dobilo mnogo više od neke tamo vožnje sa tatom.

Moje kolege su mi replicirale i dobro, izneli su kulturno svoje mišljenje. Cenim. Da li su bili preoštri, mislim da jesu. Da li su bili samokritični, mislim da nisu. Ali dobro, desilo se nešto stravično, povelo se pitanje potencijalne odgovornosti roditelja i stvar je krenula nekim svojim tokom. Ok je što se vodi debata jer je stvar preozbiljna. A ako počnemo da razmišljamo o riziku, verujte mi da sam veća sranja i strahove doživeo od biciklista na Adi i dok sam šetao bratanca ili dok sam vozio bicikl nego što mi se desilo u saobraćaju na mojim skromnim sokoćalima za 30 godina.

R-a obožavam, ali nemam uslove da ga vozim na stazi zašta je takav stroj i napravljen. Zato sam kupio ovo što sam kupio. Uskraćen za dečačku ljubav, ali ne mučim ni njega , ni sebe. Ovaj momak je poginuo jer najverovatnije nije poštovao prirodu, a priroda R-a je stravična kao gospodara...tanka je linija sluga - gospodar, što dokazuju ovakvi stravični epilozi.

• Podržavam 2

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

1lud.gif

Mislim da je propustas da uvidis ono "uvek i slepo" u recenici koju citiras.

Ili hoces da nam kazes da nikad nisi prekoracio brzinu ni za 1 km/h?

Roditelji ovog decka najvjerovatnije nisu imali nikakvog nacina da uticu na njega po ovom pitanju.

Vrlo cest scenario....

• Podržavam 1

1lud.gif

Da - baš je to bila poenta posta. Kakva pronicljivost...

No, kako lepo reče čovek:

mislim da ste omasili temu 100%

uopste nepricate o ovom slucaju niti ga komentarisete , vec ste presli na sasvim druge aktere i slucajeve .

saucesce porodici i prijateljima poginulog

• Ne glasam - ne ćutim, 395 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX-14R

Mislim da je propustas da uvidis ono "uvek i slepo" (poštuješ zakon) u recenici koju citiras.

Mislim da kao stariji, iskusan i poštovan član foruma treba da razumeš da naše postove čitaju i deca od 17 godina i da se užasno lože na priče "brate peglao sam R-a 200 na Ibarskoj". Imaš odgovornost za ono što pišeš. Nemoj da pališ ljude da ne poštuju zakon floskulama "uvek i slepo". Ne postoji slepo i ne-slepo poštovanje zakona. Zakon je tu zbog nas i naše bezbednosti.

• Podržavam 7

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

Sve ovo i ja mislim a i govorim mlađim vozačima,mnogo znači od malih nogu korak po korak sa min kubikaže pa postupno na malo veće i na motora sa brzinama.:moto3:

Onaj ko vozi motor bez straha i razmišljanja dok divlja po ulicama brzo završi u rubrici o nesrećama.Svi mi bi mogli da odvrnemo motor ko od šale ali šta kad se desi situacija kad se treba reakcijom spasti udesa ili pada,kad nam izleti auto sa parkinga ili bočne ulice ne fermajući STOP,kad nam istrči neko dete ili nepažljivi pešak dok pretrčava ulicu gde je njemu zgodno.

E tu prevelika brzina dolazi do izražaja kad se treba prikočiti ili izbeći prepreku.Ne kažem da sam ja svetac i da vozim po propisima ali u mladosti sam se izduvao a sad pokušavam da uživam u vožnji sa što manje stresova tokom te vožnje.:moto3:

PS - Znači Tamara počela da lupa rukom o sto,samo da joj se to ne svidi pa da počne da primenjuje i na ostale :lol:

pa,,,valjda nece,,,,zna se u nasoj kuci ko sta vozi....jedino sto atempira da krene sa obukom na scutericu,pa polako,50,pa cemo 125,ona brzo uci i kapira....

• Svrati ponekad, 228 postova
  • Motocikl: VIRTUELNI

saucesce porodici i prijateljima,brz oporavak momku...

nepaznje i bahatosti je sve vise,znaci se nepostuju (ogranicenja,prvenstva...)....zivimo svoj zivot na nas nacin...jednostavno tako je moralo biti...volim motor,volim taj osecaj,vetra sunca kise snega slobode...,cuvam se pa kako mi Bog da, a tako vaspitavam i decu.

• U prolazu, 0 postova
  • Motocikl: Yamaha xj600n

Ovaj motor je hteo drugar da kupi pre par meseci, agregat je bio odlican ali sve ostalo na motoru je bilo u bas ocajnom stanju...

decku koji je poginuo neka je laka crna zemlja, a suvozacu zelim brz oporavak

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja