Čika Dule 152 Napisano Septembar 26, 2012 Самарићанин, 794 postova Lokacija: тамо где Дунав љуби небо Motocikl: коњусина с педес' коњића Prijavi odgovor kao problematičan Ima malo nepravilan rad jer sam pomjerao šrafove za štelovanje, neznam možda zbog toga?Ako si drndao šrafove za štelovanje na karburatoru, nemoj da vraćaš ništa "na od prilike", nego pogledaj u odgovarajućoj temi ovde na podforumu kako se to radi. Tako ćeš iz prve i precizno da postigneš da ti motor pre svega radi sa najmanje napora, a samim tim ćeš dobiti i najbolje performanse uz najmanju moguću potrošnju. Veoma važno: STRRPLJEN - SPAŠEN!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
solunac 0 Napisano Septembar 27, 2012 U prolazu, 22 postova Lokacija: Podgorica. Motocikl: MZ 250 ETZ Prijavi odgovor kao problematičan Skinuo sam četkice, one su ok !Skinuo onaj fiksni dio alternatora , stator ako se nevaram, koji sam prekontrolisao vizorno i sve kontakte ne njemu . Sve zajedno sa kablovima odložio na stranu .Na rotoru koji ima one peraje tako da ih nazoven, na rukavcu ili osovinu kako god, je piksna po kojoj klize četkice, e odmah iza, iz kalemova namotaja rotora izlaze dveije žice ili kabla ( lakirane lakom ) koje su zalemljene za tu piksnu .Jedna za jedno polje po kojem klizi četkica a druga za drugu. Sve to je priljubljeno onaki za tijelo sa nekim kanapom koji je takođe prelakiran. E ti lemovi su se razlemili skoro neprimjetno, uz pomoć zujalice sam to provalio.Morao sam skinuti taj kanap, onako pastom za lemljenje očistiti te spojeve i ponovo zalemiti. Bar se nadam da sam to uradio kvalitetno. Našao sam kvalitetniji kanap i na isti način ga utegao a pošto nisam imao lepak ja sam sa temeljnom farbom ga malčice zatopio. Sve to kad se osušilo sam sklopio i probao ga. Na ler gasu ne puni i ne gasi ovu led lampicu, tek kad dodam jači gas ona se ugasi ali se ponovo pali kad se smanji gas odnosno broj obrtaja. O čemu se redi ???????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
solunac 0 Napisano Septembar 27, 2012 U prolazu, 22 postova Lokacija: Podgorica. Motocikl: MZ 250 ETZ Prijavi odgovor kao problematičan pritegao si zicu koja ide na automat lera deklom, sad ima spoj zato sija. Ne razumijem? Ne razumijem ??? koju žicu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Septembar 27, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan ispravio me je Cika Dule. Verovatno ti je regler u kvaru, proveri dali imas struju, tj. koliki napon imas na akumulatoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
solunac 0 Napisano Septembar 27, 2012 U prolazu, 22 postova Lokacija: Podgorica. Motocikl: MZ 250 ETZ Prijavi odgovor kao problematičan ispravio me je Cika Dule. Verovatno ti je regler u kvaru, proveri dali imas struju, tj. koliki napon imas na akumulatoru. Misliš na kleme koje se skinu sa akumulatora ili zajedo dok stoje na akumulatoru ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Septembar 27, 2012 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan ispravio me je Cika Dule. Verovatno ti je regler u kvaru, proveri dali imas struju, tj. koliki napon imas na akumulatoru. Misliš na kleme koje se skinu sa akumulatora ili zajedo dok stoje na akumulatoru ? da, samo voltrmetrom izmeris napon na klemama akumulatora + i - Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
solunac 0 Napisano Septembar 27, 2012 U prolazu, 22 postova Lokacija: Podgorica. Motocikl: MZ 250 ETZ Prijavi odgovor kao problematičan ispravio me je Cika Dule. Verovatno ti je regler u kvaru, proveri dali imas struju, tj. koliki napon imas na akumulatoru. Misliš na kleme koje se skinu sa akumulatora ili zajedo dok stoje na akumulatoru ? da, samo voltrmetrom izmeris napon na klemama akumulatora + i - OK !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...