Jump to content

Moto Zajednica

solunac

Članovi
  • Broj tema i poruka

    22
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Bez odgovora
  • Lokacija
    Podgorica.
  • Motocikl
    MZ 250 ETZ

Contact Methods

  • Skype
    kobackobac72

solunac's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. solunac

    SAM 1800

    Druže. Svaka čast !!!!!
  2. Misliš na kleme koje se skinu sa akumulatora ili zajedo dok stoje na akumulatoru ? da, samo voltrmetrom izmeris napon na klemama akumulatora + i - OK !!
  3. Misliš na kleme koje se skinu sa akumulatora ili zajedo dok stoje na akumulatoru ?
  4. Ne razumijem? Ne razumijem ??? koju žicu?
  5. Skinuo sam četkice, one su ok !Skinuo onaj fiksni dio alternatora , stator ako se nevaram, koji sam prekontrolisao vizorno i sve kontakte ne njemu . Sve zajedno sa kablovima odložio na stranu .Na rotoru koji ima one peraje tako da ih nazoven, na rukavcu ili osovinu kako god, je piksna po kojoj klize četkice, e odmah iza, iz kalemova namotaja rotora izlaze dveije žice ili kabla ( lakirane lakom ) koje su zalemljene za tu piksnu .Jedna za jedno polje po kojem klizi četkica a druga za drugu. Sve to je priljubljeno onaki za tijelo sa nekim kanapom koji je takođe prelakiran. E ti lemovi su se razlemili skoro neprimjetno, uz pomoć zujalice sam to provalio.Morao sam skinuti taj kanap, onako pastom za lemljenje očistiti te spojeve i ponovo zalemiti. Bar se nadam da sam to uradio kvalitetno. Našao sam kvalitetniji kanap i na isti način ga utegao a pošto nisam imao lepak ja sam sa temeljnom farbom ga malčice zatopio. Sve to kad se osušilo sam sklopio i probao ga. Na ler gasu ne puni i ne gasi ovu led lampicu, tek kad dodam jači gas ona se ugasi ali se ponovo pali kad se smanji gas odnosno broj obrtaja. O čemu se redi ????????
  6. Odradio sam sve kao što ste rekli. Drugar, STARTOVAO SAM GA !!!!! PROVOZAO GA !!!!!!!! Mnogo je dobar. I da vam nepričam impresije u vezi toga i dalje se javljaju novi momenti i problemi. Rekao bi da mi alternator ne puni jer mi led dioda na instrument tabli idalje svijetli kad radi. Šta prvo da radim i na koji način ? Ima malo nepravilan rad jer sam pomjerao šrafove za štelovanje, neznam možda zbog toga? Inače iz karburatora samo što nije bilo živih ljudi, katastrofa !? Sve sam to sredio, Sajlu gasa sam sredio ali od sauha mi se čini da je prekratka jer nemogu da dobijem prazan hod sajle od 2-3 mm iako sam spustio štel šraf do kraja. Imam još problema, za sad toliko , javiću se !!! Idem da čačkam.
  7. Skoro da sam siguran da tog čišćenja ultra zvukom ovde nema.
  8. Sve sam to već uradio osim pranja karburatora. Ima li neka caka kod skidanja i pranja karburatora? mogu li ga prati nitro razređivačom?
  9. Takođe sam slijedeći vaša upustva radio na mjenjaču, dobio sam ( led signa ) lampicu na instrument tabli i dobio sam ler poziciju, Ali.....? ali..? Šta sam uradio? Slijedeći informacije od " jigaro cano " u vezi sa oprugom i kuglicom u šrafu koji se nalazi sa donje strane mjenjača ( odozdo - ispod ) a pored njega i ma drugi koji je veće koji inače služi za ispuštanje ulja. Ako se nisam prevario ja sam odvio ovaj manji , pdpuno lagano vodeći računa da mi ne ispadne kuglica ili neki drugi dio, međutim izvukao sam šaraf i u njemu je bila opruga a od kuglice ni traga. E, upravo u tom momentu probao sam ručicu mjenjača i ona je profunkcionisala, naravno pustio sam da ulje izcuri, pomislio sam da mi nije otišla sa uljem u posudu, provjerio sam nije.? Ručica sad ide iz ler pozicije jedanput dolje a dva puta gora. Neznam dali je to, to.? Pitam vas dali je ta kuglica mogla upasti unutra u mjenjač, ijako mislim da nije pošto sam vidio da nemože da prođe gore jer ima nešto što stoji kao prepreka ( dali je taj birač ili već šta?). Što se tiče te podloške na šrafu, bila je podpuno izdeformisana i gorovo presovana za njega, jedva sam je skinuo inače je bila aluminijumska i ne deblja od 2 mm. Nisam imao drugu, to ću tek da riješim, ali sam našao drugu kuglicu od nekog ležaja koja je knap u ležištu šrafa , za privremeno stavio gumenu podlošku i sve to vratio nepritežući gs mnogo. Vratio ulje u njega i probao da upalim, nije htio. Sjećica je ok baca varnicu ali izgleda da nešto nije uredu sa gorivom. Probao sam sa špricom malo goriva direktno ispod svjećice i na kratko je upalio. Šta da radim? Kako se šteluje smješa na karburatoru ?, koliko da odvijem ili zavije gorivo a koliko vazduh ? ........
  10. Drugari Pozdrav, Uz vašu pomoć uspio sam dosta problema da riješim. Što se tiče sajli gasa i sauha sve sam riješio ali sam morao da pravim nove sajle jer su neke niti u njima popucale i kočile funkciju pokretljivosti , osim toga bile su korozirale. Sad je OK, osim jedne stvari koja mi nije jasna. Trebam li ja sauh da zadržavam dok kurblam ilibi on trebao da ostane u zadnjem položaju dok ga ja ne vratim u prednji položaj ili se on dodavaqnjem gasa ,sam vraća. Meni je ona sama lpastična ručkica polomljena nali se može nekako povlačiti i ja je povučem dostateško jer mi daje jak otpor, i kad je puštim ona se vrati osim toga nemogu ni da je povučem do kraja onog polja za sauh gdje piše START.
  11. Nije , tuje limčić ako je to ovaj koji seutisne u ručisu gasa. Ali meni se sve to zajedno Okreče za 360 stepeni da nije sajli. A šta misliš da u sajle sipam VD 40 ????
  12. Taj limčić je na mjestu ako se ne varam i on je umetnut u ručiću gasa. Sve to zajedno se okreće za 360 stepeni da nije sajli sauha i gasa. A da bi razradio sajle Šta mislite da sipam VD 40 ? Hoče li pomoći ?
  13. Drugari, probao sam i neće, ali sam otkrio i da kvačilo slabijje odvaja. Moraću da kupim neke elementa da bih mogao dalje da radim na njemu. Poluga za sauh se kompletna okreće oko kormana i polomljena je, zatim zbog pada na stranu jedan mali dio ručice kvačila je otpao, pa možda je to razlog što slabije odvaja. pa onda sajla od gasa se ne vraća nazad, nekontrira, gdje je taj mehanizam koji je vraća? Zahvaljujem se Supermoto fanu na savjetu, svakako je koristan, a i vama druska lisice mnogo vam hvala na podrški . Veliki pozdrav !!!!!!!!
  14. Pozdrav za sve vas koji volite dvotočkaše!! Na početku odmah da saopštim da sam skoro potpuni autsajder . Nemam neko iskustvo . Ono što imam je MZ 250 ETZ , kategoriju u vozačkoj dozvoli i veliku volju da ga osposobim kako bi ga koristio. Ja sam iz Podgorice i nemam skoro nikoga ko bi mi mogao pomoći u bližoj okolini, naime , kako i šta treba uraditi da bi rešio to što nemogu da mjenjam brzine odnosno da ga izbacim u ler. Da bi bilo jasnije, ja sam ovog ljepotana dobio na poklon 1990. godine. Pošto mi moj stari nije dao da ga vozim on je tako igrom slučaja ostao do sad, startovan je da radi svega 2-3 puta , ja ga još nisam palio jer nemogu da riješim već pomenut problem. On ima kompresiju i nije zaribao , ulja mu nije hvalilo,elektro instalacija OK. Dali se ovaj problem može rešiti bez nekih većih zahvata. Šta da radim i šta da probam? Sve vas molim za pomoć. Unaprijed veliko hvala !! Poz.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja