Jump to content

Moto Zajednica

A-kategorija, KONAČAN VODIČ ZA POLAGANJE - Ova upustva više ne važe

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 331 postova

zato sto nisam pre vozio :)

a ne zelim da izigravam cirkuskog majmuna, ono vozi napred, nazad, 8micu .. bravo evo ti banana ..

pa onda po gradu ... znachi to jednom sto moram da glumim majmuna na poligonu bi da odradim

odjednom sa manje opcijai shansi da se zbog toga vracam na poligon i da opet chekam 15 dana

jer ne daju da se polaze opet sutradan iako zakon kaze da mozesh ... ali glupave skole i josh

gluplji policajci ... :)

elem... 350dinara je dan preko 15 dana .. tako sam ja dobio info .. nek je i 500din .. ali opet

je jeftinije od chasa u skoli ...

ali opet mozda prvo uzmem nekoliko chasova u skoli .. ali opet oni te ucenjuju da morash

prvo da imash L potvrdu .. vrlo bzvz sistem ...  u skolama.. videcu sta i kako u tom datom momentu

kakav mi bude horoskop :)

da napomenem da nisam pre vozio motor, da nemam ortaka u kraju sa motorom sa kojim bi

vezbao itd.. :) ..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 225 postova

Tablicu dobijas na 15 dana. Obavezan si da je vratis dana koji je napisan na potvrdi.

Za svaki dan zakasnjenja placas 400 (ili koliko god da je sada) dinara i u tom periodu ti potvrda nije vazeca.

Sto ce reci ako te plavi uhvati posle petnaestog dana pise ti prijavu za voznju bez kategorije...

Pozdrav, Nebojsa

PS Ako ti je cilj da nagruvas poruke da bi igrao CS to si lepo mogao da uradis u predstavljanjima, a ne da spamujes skoro svaku temu na forumu.

elem za CS sam vec dobio passvord..

ja i nepricham o tome da zelim da mi tablica stoji kod mene posle ..

nego o tome da je uzmem na duze od 15 dana ... ako sam dobro razumeo

onu tetu preko telefona ... moze ali se neshto placa svaki dan preko ali

nisam razumeo da li je 30 ili 45 dana maksimum koji mozesh da se samoobuchavash

i koliko puta mozes uzeti L ... o tome se samo radi ...

naravno da placash kaznu za dan preko i naravno da ti ne vazi potrvda ...

ps.

spamujem !? hotjesh rechi da reklamiram neku robu ili usluge ili da su mi poruke

van konteksta teme ?:) .. ja se izvinjavam na prekshesnom pravnilniku u tom

sluchaju i apelujem na admine da imaju razumevanja za moje pochetnike greske

u suprotnom ... samo lagani i pun gas .. :)

• Svrati ponekad, 259 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800FI

Ja sam odustao od pokusaja da mu to objasnim! Drugo niko ti ne trazi vazecu L potvrdu, nego ti trazi da imas overenu L potvrdu da si zavrsio obuku, tj da je proslo tih 15 dana. Na poligonu dosta njih pada, tako da neces izigravati majmuna ako to vezbas. Ako prodjes poligon velika je verovatnoca da hoces i grad. Znaci ne kazem da hoces, ali je veca verovatnoca.....

Ja sam odustao od pokusaja da mu to objasnim! Drugo niko ti ne trazi vazecu L potvrdu, nego ti trazi da imas overenu L potvrdu da si zavrsio obuku, tj da je proslo tih 15 dana. Na poligonu dosta njih pada, tako da neces izigravati majmuna ako to vezbas. Ako prodjes poligon velika je verovatnoca da hoces i grad. Znaci ne kazem da hoces, ali je veca verovatnoca.....

aman ljudi vi meni prichate jedno a ja to znam a ja vama

pricham neshto drugo i vi mene ubedjujete da ste u pravu

sa chim se ja slazem samo imam malo shiru ideju od bashe ..

skroz se slazem sa tim da morash da imash potvrdu da si se samo obuchio,

i slazem se sa tim da potvrdu dobijash u mup-u kad vratish L, i slazem

se sa tim da je rok na koji daju 15 dana, a skroz se slazem i za to da je

kazna 400din ... mada sam sad dobio info da je 650din po danu, ali ono

sto ja kucam ali ne dolazi do vas je da ja zelim da uzmem L table na

D U Z I  P E R I O D .. znachi zelim da imam L table 30 dana ...

e to je ono sto mene zanima i o chemu ja kuckam ali ochigledno

ne dovoljno jasno ... elem... to mogu i da smanjim komplikovanje

uzmem jednom an 15 dana i uzmem potvrdu onda opet uzmem

na 15 dana i vozikam se na taj L josh 15 dana i ako vec imam potvrdu

e sad .. mogu i 2x15 dana ali bih da izbegnem to da se cimam 2x

do ljermontove nego bi odjednom sve da reshim.. e sad.. nadam

se da sam dovoljno uprostio .. :)

• U prolazu, 75 postova

dan preko L tablice je 420 din videla danas pishe kod sobe 33 xD

Inace ne mogu da verujem kako je cika iz auto skole as 011 supercool, bas su mi izasli u susret sa odlozenim placanejm i to.. Tako da polazem testove 17 a voznju 20, danas uzela L tablice :D

ok vazi .. onda mi je alternativ nekog da ovde unajmim ( kesh ili mito (pragnjetina)) pa da

mi prenosi iskustvo ... nema mi druge...

• Svrati ponekad, 320 postova
  • Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600

Procitas negde ili pogledas na youtubu how to drive motorcycle, stavis kacigu, sednes na motor i lagano po parkingu. Kad malo udjes u fazon, onda oko zgrade, pa u saobracaj... Odes na poligon, uvezbas osmicu i moj savet obavezno uzmes jedan cas sa instruktorom da ti objasni kako se pravilno vozi na polaganju (prestrojavanja u svojoj traci, zmigavci, ruta koja se vozi...)

planiram uzmem vishe od 1 casa sa instruktorom :)

ali slazem se.. inache odgledao sam sve filmove na  youtube

chitao i samoj mehanici motora prenosu, zubchanicima itd.. :)

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Januar 2008, tek kupio motor, preuzeo ga u batajnici, 0 stepeni, mrak, prvi put u zivotu seo na motor(vozio sam bicikl kao mali) ;D Stignem do pravnog lagano i onda klinac u nekom karavanu skrene da se parkira iz srednje trake preko mene. na svu srecu, bila je guzva pa sam isao mozda 20kmh ali ipak sam opalio kacigom u patos za sve pare. Malo udario desni dlan(rukavice su cudo) i desnu nogu.  Upravaljac malo iskrivljen i malo izgrebana rucica prednje, zadnja pobegla par cm...

E, sad vrh, 20 minuta kasnije, na bogosloviji kod parkinga ofka, opet 20kmh, vlazno, hladno, ja neiskusan sa prednjom i opet tras NA ISTU STRANU ;D  E, to je vec bolelo. Motoru opet nista, ja sam kukao u sebi tri dana :). Da kucnem u drvo, od tada hiladarka km lagano.

@Uplaseni_ Zmaj:

Morao sam sam sebe da citiram, jer me mrzelo da pisem, a i da bi video da voznja motora nije nikakva mudrost, tj od tada sam presao skoro 10.000km motorom, to su mi jedina dva pada(onih 6 ispustanja u mestu ne racunam), a polozio sam pre 14 dana, sto tebi nikako ne preporucujem, posto je kazna puta 10 kolika je bila... Naravno podrazumeva se da si iskusan vozac cetvorotockasa... Zato, ne beri brige, kupi od tvog komsije Dutcmana onu narandzastu zver, za male pare, i uzivaj... ;D Da, i 75.000 km u kolima za dve godine... ;)

Narandzasta Zver:

[/img]

post-2731-12879072622963_thumb.jpg

nandžarasta zver je sjajna ... ali mislim da je puno para ... kada pogledam ostale oglase...

elem... hvala na predlogu i savetu :)

• Svrati ponekad, 283 postova

Polozih danas za A :) Samo da se pohvalim (doduse iz drugog puta, ali mi sada to nije vazno). Elem korak sam blize da pocnem da vozim, a drugi korak je da kupim motor, a to moze relativno brzo da se desi... Tako da vidimo se na drumu,uskoro nadam se :)

Pozdrav

da ne otvaram zasebnu temu ...

potrebna mi je informacija o autoskolama gde ima obuka i polaganje za A a da su na Vracaru ...

ako vec idem van Vracara onda najbolje ako ima neko ovde da radi u skoli .. jos ako ima

instruktor tim bolje ... :)

da predupredim one koji ce kazu preleistaj temu ili one koji ce kazu pa raspitaj se..

evo raspitam se a tema mi nishta ne znaci sa podacima od pre godinu ili 6 meseci .. :)

da dodam da moze i preko PP :) (ujedno da se zahvalim svima koji su mi vec pisali

na tu temu ali su van Beograda)

• Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Polozih danas za A :) Samo da se pohvalim (doduse iz drugog puta, ali mi sada to nije vazno). Elem korak sam blize da pocnem da vozim, a drugi korak je da kupim motor, a to moze relativno brzo da se desi... Tako da vidimo se na drumu,uskoro nadam se :)

Pozdrav

Ja zamalo ne kupih motor pre par godina, zato sto me mrzelo da se cimam oko polaganja... ;) Mislio sam, 50cc je sasvim dovoljno... ;D Ali, posto sam vrlo nestrpljiv ponekad, kupih motor, a polozih pre tri strane... ;D ;D ;D, Cestitam, i samo pozuri pre nego skoce cene motora... ;D

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

da ne otvaram zasebnu temu ...

potrebna mi je informacija o autoskolama gde ima obuka i polaganje za A a da su na Vracaru ...

ako vec idem van Vracara onda najbolje ako ima neko ovde da radi u skoli .. jos ako ima

instruktor tim bolje ... :)

da predupredim one koji ce kazu preleistaj temu ili one koji ce kazu pa raspitaj se..

evo raspitam se a tema mi nishta ne znaci sa podacima od pre godinu ili 6 meseci .. :)

da dodam da moze i preko PP :) (ujedno da se zahvalim svima koji su mi vec pisali

na tu temu ali su van Beograda)

Druze sve je to lepo kako se interesujes,pitas.... ali kako te samo ne mrzi da kucas po 40-50 poruka dnevno :D :D

Druze sve je to lepo kako se interesujes,pitas.... ali kako te samo ne mrzi da kucas po 40-50 poruka dnevno :D :D

kako te ne mrzi da offtopic-ujes i to stari drug član .. trebao bi makar pravilnik da poznaješ i nekako

‚‚nadležni‚‚ uvek im promakne ovakvo offtopic-arenje ...

ccc

Kako mislis skoce cene motora ?? Nemoj da me plasis :)

od toga nema ništa :)

mogu samo da se pojace krediti za kupovinu novih ili ako neko smisli da neke kineze ovde sklapa

pa kao domaći prozivod opet da idu kreditima pospešena prodaja ...

kako god da okreneš cene idu dole :) .. gledaj ovde, gledaj halooglase ... ja sam video iste motore

ovde i na halooglasima a tamo manja cena :) znači ISTE SLIKE :) .. tako da ono ..

srećno sa kupovinom .. i meni to sledi nadam se brzo ..

Niste culi, za koji dan cene svih motora ima da idu gore 20-30%... Ako imas motor ne moras da placas parking...

• U prolazu, 32 postova
  • Motocikl: YAMAHA XJ900

Pretpostavljam da će cene motora skočiti kad (napokon) počnu radovi na Gazeli i kad Beograd bude postao jedan veliki saobraćajni kolaps  >:( No dobro...

Skoro položih za A kategoriju. Bilo je to ovako...

1. Kupio motor i uradio ovlašćenje na moje ime. Fora sa ovlašćenjem je što na istom mora da piše da će se motor koristiti za "polaganje vozačkog ispita A kategorije". U opštini Zemun sam kupio standardni obrazac gde to ne piše pa sam tu rečenicu morao rukom da dopisujiem. Izgledalo je bezveze ali je poslužilo svrsi. To sam obavio za 30 minuta i  koštalo me je 500 dinara.

2. Uradio lekarski pregled u Dispanzeru medicine rada u Zemunu. Pregled obavio za sat i po i to me je koštalo 3000 dinara.

3. Sa ovlašćenjem i lekarskim uverenjem odlazim u stanicu MUP-a u Ljermontovoj po L tablicu. Prvo treba uplatiti 6300 dinara za L tablicu i 700 dinara RAT (Republička Administartivna Taksa). Obaveštenja o žiro računima za uplatu navedenih iznosa se nalaze na ulazu u Policijsku stanicu, odmah pored boksa dežurnog policajca. Kad sam to završio, pravac soba 33, drugi sprat, po tablicu i potvrdu. To sam završio za 45 minuta i koštalo me 7000 dinara. Petnaest dana kasnije, L tablicu sam vratio i dobio pečat na potvrdi da sam odvozao 15 dana sa L tablicom.

4. Sledeća stanica Autoškola, prijavio testove, položio iz drugog puta.Posle položenih testova prijavio sam vožnju i položio iz prvog puta. To je trajalo oko mesec dana i koštalo me  ukupno 6000 dinara.

5. Dva dana po položenom vozačkom ispitu, od auto škole dobijam papire sa polaganja i pravac Policijska stanica u Ljermontovoj. U auto školi sam dobio uplatnicu za R.A.T. od 550 dinara. Sa svim papirima i uplatnicama na šalter za vozačke dozvole. Tu me sačekao malo iznenađenje. Naime, oftamolog je napisao da moram da koristim "korektivna stakla-sočiva" a pošto na slici u , sad već staroj vozačkoj dozvoli, nisam fotografisan sa naočarama, morao sam ponovo da se fotografišem i platim 324 dinara za obrazac vozačke dozvole plus 400 dinara za fotografije. To sam sve završio za sat vremena i koštalo me 1274 dinara.

6. Sa novom vozačkom dozvolom, osmehom na licu i velikim rasterećenjem, sedam na motor i odlazim  ;D

Mala napomena:

-fotokopirajte sva dokumenta, ličnu kartu, vozačku (ko je već poseduje), lekarsko uverenje, ovlašćenje za motor (ukoliko se ne vodi na vaše ime). Tražiće vam ih kad budete preuzimali L tablicu. Ukoliko nemate fotokopije, preko puta policijske stanice ima fotokopirnica.

-Ko ima YU vozačku dozvolu, moraće da izvadi novu sa grbom SRB pa ponesite dve fotografije i uplatite 324 dinara...

Eto...

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja