Jump to content

Moto Zajednica

A-kategorija, KONAČAN VODIČ ZA POLAGANJE - Ova upustva više ne važe

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 136 postova

Ok,hvala obojici  ;)

Nista, srocicu nesto ovog tipa:

Ovim putem ovlascujem ...... da moze da koristi motocikl...... ciji sam vlasnik,a u svrhu obuke radi polaganja vozackog ispita za A kategoriju.

Jel moze?

E da,jos nesto-moze li Piaggio Liberty da se 125cc upotrebi u ovu svrhu?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Nesvrstan, 756 postova
  • Motocikl: R21A

Jel moze?

Za obuku DA za polaganje NE! Opet za Bgd, za ostale gradove se raspitaj u auto skoli!

• Svrati ponekad, 487 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 '99

Ok,hvala obojici  ;)

Ovim putem ovlascujem ...... da moze da koristi motocikl...... ciji sam vlasnik,a u svrhu obuke radi polaganja vozackog ispita za A kategoriju.

Jel moze?

• Svrati ponekad, 308 postova
  • Motocikl: Honda Helix CN250

Jel moze?

Već sam ranije slao, pa evo da ponovim formu ovlašćenja za obuku i polaganje.

• Svrati ponekad, 136 postova

Danas sam uzeo L table...

Uradjeno ovlascenje u opstini,na klasicnom obrascu,stim da smo dodali da se koristi u svrhu obuke  :)

Za 15 dana vracam table, pravac auto skola  i zakazujem polaganje...A posle ako Bog da,da se vozimoooooooooooooo  ;D

• Nesvrstan, 756 postova

Polozio danas ja,busman,freetruck!

Edit:

Obecao sam utiske iz AS "RAK" iz Nove Pazove,jednom recju super skola,prijatni vlasnici,nama danas zapali super inspektori sve u svemu topla preporuka!

• Mangulica, 627 postova

cestitam svoj trojici!

ja sam pre neki dan se prijavio za obuku, cekam da me pozovu jel je kod nas tolika guzva, pretpostavljam da je u svim skolama sad navala zbog novog zakona  :)

• Nesvrstan, 756 postova

cestitam svoj trojici!

ja sam pre neki dan se prijavio za obuku, cekam da me pozovu jel je kod nas tolika guzva, pretpostavljam da je u svim skolama sad navala zbog novog zakona  :)

Hvala!

Jeste guzva extra bilo nas je 20 za A kategoriju!

• U prolazu, 30 postova
  • Motocikl: x9 250, nc700

Cestitam!

Ajde sad lepo nama buducim polagacima u RAKu potanko objasnite sve sto se radili od dolaska u skolu.

Tipa sta sve ide od pitanja(koliko iz koje oblasti) kakav je poligon i voznja po gradu. I uopste kakav je taj libety za voznju?

hvala

• taraba, 612 postova
  • Motocikl: enduro

Cestitam svima. A jelte, jel bio sa vama na polaganju izvesni Stojan. Tip je nevidjen lik, lokalac iz Npazove. Trebalo bi da je polagao sa vama. Ne vidim ga na fotkama, pa ne znam da li je pao ili se nije ni pojavio.

• U prolazu, 9 postova

Cestitam svima. A jelte, jel bio sa vama na polaganju izvesni Stojan. Tip je nevidjen lik, lokalac iz Npazove. Trebalo bi da je polagao sa vama. Ne vidim ga na fotkama, pa ne znam da li je pao ili se nije ni pojavio.

Ako je nevidjen lik... sigurno ga niko nije video  ;D

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: Sprint Apollo

Polozhio i ja pre neki dan pa da sumiram utiske:

Polaganje sam upisao u shkoli "Renome L" na Banovom Brdu. Finansijski aspekt: teorija 2500din, vozhnja 2500din, izdavanje potvrde o polozhenom ispitu 1000din. Instruktorom uopshte nisam zadovoljan. Klasichno "Pobogu, ja te uchim da polozhish ispit, a ne kako da vozish." Da budem iskren, ni ovo prvo nije uradio za vozhnju. Praktichna obuka se sastojala od toga shto je sat vremena pre samog ispita doshao shkolskom vespom, rekao "Ajd zamnom" ne silazetji sa motora, dodao gas i produzhio. Cenim da je onima koji su vetj imali kacigu na glavi i upaljen motor pokazao kuda se vozi za ispit. Nisam bio te sretje.  Svetla strana - odrzhao je chas teorije svim uchenicima dan pre polaganja testova i objasnio gde su najcheshtje greshke i gde treba pripaziti. U toj auto shkoli radi josh jedan instruktor za A koji je godinama bio policajac na motoru shto sam saznao na samom ispitu. On mi nije drzhao obuku (ako se to tako mozhe nazvati) i ne mogu za choveka nishta konkretno da kazhem mada mi se chini kompetentnije od ovog koji je meni upao. Pandur koji je doshao da nadgleda polaganje za nashu shkolu nije imao ovlashtjenje da ocenjuje za A tako da smo chekali drugog 4 sata (bez preterivanja). Kada je konachno doshao svi za B su vetj odavno zavrshilii tako da je vozhnja bila za kolima koje je vozio instruktor shto je malo olakshalo stvari. Cenim da nam je upao ok pandur, al' mozhda se ljudi koji su pali nebi slozhili. Sve u svemu bacanje vremena i otimanje para. Dobro shto netju morati ponovo.

• U prolazu, 1 post

CESTITAM SVIMA KOJI SU JUCE POLAGALI U AS.RAK,STVARNO STE DOBRO VOZILI.MISLIO SAM DA CE  NEKO PASTI POSTO NISU BILI REDOVNI POLICAJCI VEC INSPEKTORI NA POLAGANJU,POZDRAV SVIMA OD AUTO SKOLE RAK. ;D

• U prolazu, 1 post

CESTITAM SVIMA KOJI SU JUCE POLAGALI U AS.RAK,STVARNO STE DOBRO VOZILI.MISLIO SAM DA CE  NEKO PASTI POSTO NISU BILI REDOVNI POLICAJCI VEC INSPEKTORI NA POLAGANJU,POZDRAV SVIMA OD AUTO SKOLE RAK. ;D

Hvala na cestitkama!!!

Evo i ovom prilikom da pohvalim auto skolu RAK,i ako neko hoce da polozi za motor neka njih obavezno kontaktira

• Svrati ponekad, 192 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-SA, BMW R1200GS, Piaggio Beverly 500

Iščitao sam celu temu ali nigde nisam našao odgovor na pitanje kako se pravilno skreće u levo tamo gde za to postoji više traka?

Jasno mi je da pri skretanju treba da se prestrojim u levi kolotrag ali koje trake?

Recimo Jurija Gagarina na Novom Beogradu ima nekoliko skretanja u levo gde su za skretanje predviđene dve trake. Da li u tom slučaju motorom moram da se prestrojim u krajnu levu (i to u levi kolotrag) ili mogu skretati iz bilo koje trake koja je za to predviđena?

• Ne silazi, 6286 postova
  • Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Hmm, trebalo bi da je desna traka, sto se tice polaganja?

A kad polozis, mozes da biras u koju ces.

• Svrati ponekad, 192 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-SA, BMW R1200GS, Piaggio Beverly 500

Kad položim snaći ću se sam :) Mene interesuje kako se to radi na polaganju?

• U prolazu, 15 postova

nikako da skupim 100 evrica za pregled i L table (2600 + 7000) tako da se jos uvek vrtim na relaciji kalenic - crveni krst. akcija mi je, da se kad sednem na motor spustim na poligon koji je na kraju juznog bulevara, vrtim osmice 15ak minuta pa onda obrnem par krugova do kalenica i na kraju ponovo poligon. pre tri dana spustam se iz grcica milenka resen da zavrsim taj dan sa jos par osmica i stajem na raskrsnici sa juznim bulevarom. levi zmigavac. cekam da prodje jugo. u tom momentu iz gospodara vucica skrece beli bmw na dva tocka. ali nikakve sanse nije bilo da prodje pored mene a da ne stane. 'bar dan' - 'bar dan' u najavi vidim kaznu od bar deset soma. 'saobracajnu' vadim dozvolu i krecem da kukam. 'evo, vidis matori, JUCE, sam ga prebacio na sebe...vidis datum na saobracajnoj...krenuo na poligon malo da vrtim osmice...L table uzimam u ponedeljak pa ako mozes da mi ne pises...' pandur ne dize pogled sa saobracajne i pise podatke. na papir. ' ael imas B dozvolu?' 'ma imam je 13 godina, nego...' vadim dozvolu iz novcanika '...hocu da polozim za A pa jednog dana neki kruzer, berlin, barselona, auto ban...i eto, krenuo na poligon...a L table uzimam u pone...'  pandur me pogleda jednom 'onako' sklopi dokumenta, i pruzajuci mi ih kaze 'ajde, resavaj to sto pre' uzimam dokumenta i dalje u neverici palim motor, vicem 'hvala, super ti masina, u ponedeljak cu da...' on je vec na raskrsnici 200 metara dalje a ja srecan kao dana kada sam kupio motorce...

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja