Jump to content

Moto Zajednica

A-kategorija, KONAČAN VODIČ ZA POLAGANJE - Ova upustva više ne važe

Recommended Posts

• Zainteresovan, 560 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Meni je instruktor danas javio da polazem u ponedeljak. Moram jos malo da strebam, u subotu idem na poligon da uvezbam tu famoznu osmicu. Samo mi recite da li se istog dana polazu testovi i voznja?

zavisi od skole do skole, ja kada sam polagao u VIR-u polagala se voznja tek nedelju dana posle polozenih testova

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 316 postova

Svecano izjavljujem da cu od sad posecivati sto vise moto-skupova tj. polozio sam za A :-).

PS    Pesaka je bilo u 3 lepe.....

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Svecano izjavljujem da cu od sad posecivati sto vise moto-skupova tj. polozio sam za A :-).

PS     Pesaka je bilo u 3 lepe.....

bravo druze,sve cestitke!

• Svrati ponekad, 286 postova
  • Motocikl: Kinroad 250

Nek ti je sa srecom "A"kategorija  i da je nikad ne vadish iz novchanika ;)

• U prolazu, 40 postova

Republicka administrativna taksa je sada 700 dinara !!!

Bio sam danas !!!

pXesq_uplatnicezaain7.jpg

PS.....Sa provizijom banke u holu Ljermontove je izaslo sve  6000,oo

šifre ostalih opština u zemlji su na:

http://www.yupat.sv.gov.yu/sr/pdf/spisak_opstina.pdf

:)

samo mali dodatak... u broju racuna za RAT na kraju fali povlaka 57 ( - 57)

• Drug član, 1342 postova
  • Motocikl: ZX10-R

Moze li neko da stavi linkove gde mogu da se skinu testovi za "A"...znam da sam video negde na forumu i sada nemogu da nadjem a obecao sam jednom momku da cu  mu naci....hvala unapred  :)

• Drug član, 1826 postova

Ovi fajlovi nisu ispravni. Probao nekoliko puta direwktan DL, a i preko klijenata i isto. Skida donekle pa stane. ... cisto da se neko ne smara pokusavajuci.  ;)

• U prolazu, 71 postova

Haha, polozio konacno, i to na svom motoru jer je skuter auto skole crkao tacno na dan polaganja a vozio sam ga juce i bio je ok.

Inace to je isti skuter kome nisu radili migavci i prednja kocnica prosli put zbog cega sam pao (razlog "agresivno kocenje") a ni ovaj put se nije pokazao.

Nisam hteo da cekam do 18. sledeci termin i pokupili se ortak i ja po svoje masine, on GSX-F a ja izgrebanog ZZR-a s kojim sam pre 4 dana imao udes.

Dovezao sam se u teskim mukama, svaki oziljak na meni je vristao aaaaaaaaaaa. Posto smo jedini mi od 15 ljudi polagali za A tog dana, panduri su nam malo progledali kroz prste za osmicu, pa sam moju napravio jedno metar sire od predvidjenog, ali polozili smo wohoooo! Naravno na pravcu i u saobracaju se moj ZZR pokazao 10x bolje nego neka tamo matora Vespa. Malo je bolelo, skuvao sam se jer sam nosio svo to vreme jaknu i fingerless da mi panduri ne bi videli ruke uvijene u zavoj skroz do ramena, inace bi bilo "jes ti lud ne smes u saobracaj takav" :) ali vredelo je, A u dozvoli je tu

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Haha, polozio konacno, i to na svom motoru jer je skuter auto skole crkao tacno na dan polaganja a vozio sam ga juce i bio je ok.

Inace to je isti skuter kome nisu radili migavci i prednja kocnica prosli put zbog cega sam pao (razlog "agresivno kocenje") a ni ovaj put se nije pokazao.

Nisam hteo da cekam do 18. sledeci termin i pokupili se ortak i ja po svoje masine, on GSX-F a ja izgrebanog ZZR-a s kojim sam pre 4 dana imao udes.

Dovezao sam se u teskim mukama, svaki oziljak na meni je vristao aaaaaaaaaaa. Posto smo jedini mi od 15 ljudi polagali za A tog dana, panduri su nam malo progledali kroz prste za osmicu, pa sam moju napravio jedno metar sire od predvidjenog, ali polozili smo wohoooo! Naravno na pravcu i u saobracaju se moj ZZR pokazao 10x bolje nego neka tamo matora Vespa. Malo je bolelo, skuvao sam se jer sam nosio svo to vreme jaknu i fingerless da mi panduri ne bi videli ruke uvijene u zavoj skroz do ramena, inace bi bilo "jes ti lud ne smes u saobracaj takav" :) ali vredelo je, A u dozvoli je tu

cestitke,i da sto pre zarastu rane!

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: ZzR 1100 / Sportster 883

Ma ljudi treba samo biti opusten i voziti kao po pravilima koja verovatno svi znamo<oni koji vec imaju kategorije B,C> a to spustanje noge ,leva desna, nisam primetio da su obracali paznju bas na takve stvari. I ja sam polagao ove godine na NBGD sa svojim motorom honda rebel 125 i vrlo uspesno.Osmicu vezbao na poligonu dva dana pred izlazak i eto... Znaci samo opusteno!!! Pozdrav za Jasminka!!!

• U prolazu, 30 postova

Cestitam!

uf nije lako raditi osmicu sa velikim motorom,obicno je taj mali motoric iz auto skole dusu dao za osmicu,

posle polaganje sam probala istu osmicu da uradim mojim motorom-nema sanse-a nije prevelik!-izadjem jedno pola metra!

srecno i oprezno!

• U prolazu, 25 postova

Dragi forumasi,prenecu vam moje iskustvo sa polaganja vozackog ispita u auto skoli VIR,na Novom Beogradu,24.06.

Polozio sam testove nedelju dana pre toga,i rekoshe mi da dodjem u 9 u Jurija Gagarina 235 na voznju,bez ikakvih daljih uputstava ili dodatnih objasnjenja.U medjuvremenu sam polagao neke ispite i radio svoje redovne smene pa nisam imao vremena da svratim da vidim kakav je poligon koji pre toga u zivotu video nisam.Posto sam bio svestan toga da nikad nisam ni video osmicu,a kamoli pokusao da je izvezem,dosao sam sat vremena ranije.N poligonu nikoga nije bilo,pa sam nesmetano to lepo provezbao i to onako dobrano.Posle sam seo tu sa strane i cekao da neko dodje.I oko 8 i 30 se pojavio neki stariji cova sa kacketom u VIR Jugu.Pitao sam tog instrutkora za savet i da pogleda jel radim taj poligon kako treba,on je stao,gledao me i jedino sto mi je rekao je da mogu slobodno malo vise da izadjem iz te linije koja je predvidjena za osmicu,i da malo sporije menjam brzine.Ok.Kapiram ja da ce sve biti u redu.Skupise se napokon ljudi,uzgred da napomenem,polaganje nije pocelo u 9 nego oko 10 i 30...panduri su tek oko 10 i nesto dosli.

Pre mene je bio jedan decko,odvezao poligon,otisao u gradsku voznju za kandidatom za "B" kako to vec ide,vratio se...pao.Prijavim se ja,stanem na pocetak,pogledam pandura i pitam lepo "znaci samo pravo,prva druga,stanem,pa onda osmica"? On meni kao da,da...to ti je to.Krenem izvezem,vozim ja i osmicu kad cujem galamu..okrenem se...opa,odmah mi rece da sam pao.Pitam ja zasto?On kaze da sam krenuo da vozim po isprekidanoj liniji,a ne desno od nje.Ja u cudu...pa normalno da sam po njoj vozio(mislim na onaj pravac pre osmice,na kome se izmenja prva i druga),2 puta sam tako vozio pred instruktorom i on nije imao nikakvu primedbu.I sad me lepo zanima...ko je duzan meni da objasni kako se vozi poligon?Posto me je Jasminko elegantno skinuo sa dnevnog reda rekavsi mi da sam ja sam to trebao da znam.Pitam ja vas: Kako ja to sam da zakljucim?Ima li bilo ko obavezu da meni objasni sta treba da radim i cemu ja onda placam taj izlazak na ispit?Kako sam ja trebao da znam kuda da vozim i uopste sta da radim,kada ne mogu da pitam jednog instruktora auto skole u kojoj polazem da mi objasni?Oni sad prosipaju neku pricu kao da je mene to zanimalo pitao bi ranije a ne na dan polaganja...pa jel to onda znaci da na dan polaganja mogu da me nameste posto sam ocigledno 'nezainteresovan'?

• I N S T R U K T O R, 1209 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Ne znam ima li svrhe da odgovaram na ovu prozivku, ali eto..

Mnogo vas je polagalo kod nas u Auto skoli, znate da kad god je nekome nesto trebalo, dolazio sam na poligon, objasnjavao sta treba, davao motor po potrebi itd...

Ja ne mogu da znam da li nekome treba objasnjenje ako me sam ne pita, niti sam moga da znam da ces ti doci u 8 ujutru itd..

Da bi nekome nesto objasnio, mora neko i da me pita sta da mu objasnim. Ja na zalost ne znam ni ko si, ali nije ni vazno, svima koji su me pozvali, a isto sam ih prvi put u zivotu video,i  nadam se da sam im pomogao, bar sam se trudio.

Zao mi je sto si dosao na ispit i nisi znao sta da radis, ceo ovaj forum si mogao da pitas, svako bi ti rekao i pomogao, ali eto nisi se setio....dobro je da si se setio foruma sad kad ti treba da ispljujes nekoga ko samo radi svoj posao. Na zalost, polaganje je tako organizovano, da se ti samoobucavas uz te L tablice, u auto skoli prijavis ispit na koji dodju ispitivaci da te ocene kako si se samoobucio. Nisam to ja izmislio da se na mene ljutis, to je trenutno tako.Najbolje bi bilo da se taj ispit moze prijaviti u MUP-u, jer kad vec nemamo nikakvu vezu sa vasom samoobukom, da nemamo ni sa ispitom, pa onda trazite nekog treceg krivca i pljujte po njemu sto vas je lose obucio.

Moram da idem da radim..  Pozdrav !!!

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

@ Jasminko

Kad neko padne na ispitu uvek mu je neko drugi kriv, a nikad on sam.

Moje iskustvo sa VIR-om i svim instruktorima uključujući i Jasminka je krajnje pozitivno i nisam imao nikakve zamerke na njih

• U prolazu, 25 postova

Nisam nikoga ispljuvao pre svega,samo sam izneo cinjenice i svoj utisak.A to sam uradio upravo zato sto ja zapravo i ne znam ko je zaduzen i treba li iko da mi bilo sta objasnjava,samo govorim tacno onako kako se dogodilo u najsitniji detalj.Mogao sam ja da ses etim da pitam na forumu,mogao sam i da potrazim pomoc od tebe,ili bilo koga drugoga,samo sam mislio da ce biti dovoljno da pitam bilo kog iznstruktora za savet jer nisam mogao ni da zamislim da takva jedna nebuloza moze da se dogodi.Ocigledno sam pogresio.Pa koji bi normalan covek razmisljao o polaganju za "A" kategoriju kao o necemu za sta treba da se priprema danima unapred?

I da bude jasno,ako i jesam ispljuvao nekog,onda to svakako nije neko ko radi svoj posao,nego neko ko ga ne radi,osim,naravno,ponovo kazem..ako sam ja pogresno pomislio da je posao instruktora da meni objasnjava sta treba da radim na poligonu.I jeste,to je instruktor na Jugu,za "B" kategoriju,mozda on uopste ne treba meni nista da govori,ali bi bilo posteno da je rekao da ne zna,ili da ga ne zanima pa bi ja nastavio dalje da se raspitujem.I nek bude da nije niko kriv nego ja sto nisam vidovit,ali ne moze da bude da nije malo bezobzirno to sto se niko nije nasao da mi da tih par prostih uputstava,ne sa neke sluzbene strane,nego cisto sa ljudske.A nije da nisam pitao.Nisam tebe,ali svejedno...ko god da je bio taj fini gospodin sa kojim sam ja bio tamo sam na poligonu oko 8 i 30,hvala mu.

A obuku ni u kom kontestu nisam pomenuo,niti se smatram nesposobnim ili nedovoljno obucenim(ili samoobucenim) za normalnu voznju.Nije o tome rec ovde.

Hvala tebi na vremenu..aj pa tako.

@ Dr. Bane

Ja cak ni ne znam ko je Jasminko,niti ga smatram krivim,samo govorim sta se i kako dogodilo.

Ajde ti sad okrivi samog sebe recimo sto si vozio po isprekidanoj liniji,ali ne zato sto ti se omaklo,ili nisi u stanju da vozis desno od nje,nego zato sto si mislio da tako treba?

Gde je tu moja krivica?Sad ja treba da smatram sebe toliko psihofizicki zaostalim da je realno da padnem na bukvalno prvom milimetru poligona....

E jeste.

• Drug član, 964 postova
  • Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N

odo sutra ujutru do higijenskog da izvadim lekarski, pa kad se vratim sa mora za 20ak dana cju da uletim u prvi slobodni termin da polazem.

mora se, dok je josh stari zakon :)

• U prolazu, 71 postova

Pa koji bi normalan covek razmisljao o polaganju za "A" kategoriju kao o necemu za sta treba da se priprema danima unapred?

Ispada da smo svi mi koji smo se javili na ovu temu nenormalni. Mislim da je svako ko je polozio prvo pitao nekoga kako se polaze.

Slazem se s Jasminkom, imao si u ovoj temi i na ovom forumu bar na 10 mesta objasnjeno koja je procedura za polaganja, i da mora izmedju dve linije a ne po liniji. Isto tako da si otisao u auto skolu i raspitao se o proceduri pre polaganja sigurno bi ti objasnili. Svako ima neke obaveze, ja i radim i studiram i bio sam umotan u zavoje nakon pada s motora, pa sam opet imao da odvojim sat dva da odem i odvozam obuku na drtini od skutera autoskole taj jedan cas dan pred polaganje. I na kraju nisam ni polozio na njemu, bacio sam pare na ovlascenje i na taj cas obuke, nego na svojoj Kawi jer je skuter umro na dan polaganja.

Znam da si nadrkan sto si pao ne zbog nedostatka vestine neko neobavestenosti, ali nemoj sad reci da ti nisi tu delom kriv. vec samo drugi.

• Zainteresovan, 560 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Ovo mi stvarno nije jasno:

Posto me je Jasminko elegantno skinuo sa dnevnog reda rekavsi mi da sam ja sam to trebao da znam.

Ja cak ni ne znam ko je Jasminko,niti ga smatram krivim,samo govorim sta se i kako dogodilo.

Jako mi je zao sto nisi polozio ali jedini krivac za to si ti sam. Sistem polaganja nije savrsen ali nije sigurno takav da mozes da ocekujes da se neko drugi raspita, izvezba i polozi umesto tebe?

A sto se Jasminka i auto skole VIR tice ja za njih imam samo reci hvale. Iako sam procitao celu ovu temu vise puta, pred polaganje sam otisao u auto-skolu i tamo mi je Jasminko sve natenane objasnio (cak mi je i nacrtao  ;D) a posle njega i instruktor na poligonu, pa i sami kandidati za A na polaganju. Znaci imao si da se raspitas do mile volje. Ako nista drugo mogao si da odvojis 10 min da procitas temu.

U svakom slucaju sad znas za sledeci put. Razumem sto si besan  i sve to ali nije uredu da krivis nekog drugog za svoje propuste.

Pa koji bi normalan covek razmisljao o polaganju za "A" kategoriju kao o necemu za sta treba da se priprema danima unapred?

Izgleda svaki  ;)

• Drug član, 964 postova
  • Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N

a chujte...znam i ljude koji su nezasluzeno padali, i ljude koji su nezasluzeno prolazili...to je tako uvek u zivotu...od skole i kontrolnog, do dobijanja posla na nekom konkursu...no shta sad, nije smak sveta...dechko je ljut i kivan, odljuticje se, odredicje sledecji put sve full i eto pechata u dozvoli...

nego da vas ja neshto priupitam!

burazer mi pre recimo 2 godine polagao za B, i iskopao mi pre par dana cd sa nekim testrovima koje je dobio onomad od autoshkole. dali je neko koristio ovaj program, i dali su u njemu bash testovi kakvi cje biti na polaganju za A ili je ovo matoro i zatarelo pa je chisto ono zbog vezbe...

pitam jer je program star 8 godina, pa da znam da li da trazim neshto drugo ili ovo moze opushteno da mi odradi posao za pripremu?

radi se o programu "EDUKACIJA V2.0" firem POPSOFT iz Prokuplja

XXvo9_edukacijaar1.th.jpg

ako ovo ne moze da pomogne, jel moze neko na mail zlig0rtdb@gmail.com poshalje testove ili na pp link rapida ili shta ti ja znam gde je okacheno pa cju da downloadujem

• Svrati ponekad, 150 postova

To ti je najbolji i najkompletniji test koji mozes da nadjes. Oni sa zutim auticem kao ikoncom em imaju greske em nemaju sve...

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja