SMOKE 0 Napisano Novembar 14, 2007 U prolazu, 45 postova Prijavi odgovor kao problematičan MOJ sledeci motor zx9r ;) ;) ;) ;) ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
The_Dog 0 Napisano Novembar 14, 2007 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Wien Prijavi odgovor kao problematičan MOJ sledeci motor zx9r ;) ;) ;) ;) ;) jel too neki novi super moto ??? ??? ??? posto sam zaludjenik u SM a za ovaj nisam cuo ajde mi objasni nesto vise o njemu :-\ :-\ ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Novembar 14, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Stavis sm gume, vec ima gusto ulje u prednjoj viljusci i kraci hod za nagla skretanja na uglovima ulica i eto, motorce idealno za grad, ima da bude idealna konkurencija skutercicima ;D. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Novembar 14, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan A sta se dobija ako na xt600 stavim sm gume? Dobija se osakacena xt600 sa gorim karakteristikama! A koji je uopste realan razlog da se na xt600, ili bilo kom enduru stavljaju sm gume ??? Ti motori su izmisljeni kao modni detalj devedesetih, kao "jbt. sta cemo sad, ajde da izmislimo nesto novo uz zestoki marketing, klinci ce da se prime, jer reklama sve prodaje"! Brate, ko voli divljanje ima R-ove, ko voli off-roud, ima krosere i endurce. Svaka cast svakom ko je upaljen na super-moto (ne znam cak ni zasto je izmisljeno bas to ime koje ne znaci nista i jos je jedan dokaz da su "nesto hteli, nesto napravili"), ali REALNO ne vidim normalan razlog za njihovo postojanje, cak ne vidim da postoje, jer su to endurci sa sm gumama. Bila bi fora da na R-ove stave kros gume, pa ce` ih nazovemo all-woods-street-tourers-super-sprinter hahaha. Ne ljutite se, ovo je samo moje misljenje, a misljenja su razlicita . Hmmm...pa ovako...da bi se dobio kvalitetan supermoto, nije dovoljno samo dodati gume na neki enduro...naravno, dobice se povecan grip i drugacije ponasanje motora, ali potrebno je pojacati kocnice, i naravno preraditi suspenziju da radi prilagodjenije upotrebi na asfaltu... A sto se tice postojanja Supermoto kategorije...pa probaj da izadjes sa nekim endurom zajedno sa supermoto motorima na recimo karting stazu, pa ce ti se reci samo...Supermoto i jeste dirtbike (pre nego enduro, tako je izvorno postao) prilagodjen za upotrebu na asfaltu (znaci jace kocnice, gume sa vecim gripom, ocvrsnuta/progresivna suspenzija, sa ipak zadrzanim dugim hodom). Supermoto (pravi) je zadrzao sve dobro od dirtbike-a (malu masu, uzak profil, upravljivost, polozaj vozaca, fun , i dodao nesto kako bi se sve to prilagodilo urbanoj upotrebi. Supermoto mortor ipak ima izmenjenu ciklistiku u odnosu na dirtbike/enduro, probaj da provozas jedan, pa ces videti. Druga je klasa soft supermoto (tj. funbike), koji opet sluzi kao prevoz za grad, ali to bi vec recimo bio dual sport sa 17-icama i jacim kocnicama/suspenzijom... Dakle, po meni sasvim opravdan korak/evolucija za nekoga ko zeli motor voziti pretezno ili samo za asfalt...fun factor je ogroman, a sigurnost/stabilnost/ponasanje na asfaltu je bolje nego kod dirtbike/enduro modela. Eto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Novembar 15, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan E, Sesti je realno opisao sta je to pravi super moto, e sad...sve je to filozofsko pitanje:"kako ko posmatra motor i staje za koga the best". Zato momci, zakljucak je da svako vozi ono sto mu najbolje lezi i sa cim je najzadovoljniji. Posteno Srecna voznja svima na svemu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SMOKE 0 Napisano Novembar 16, 2007 U prolazu, 45 postova Prijavi odgovor kao problematičan MOJ sledeci motor zx9r ;) ;) ;) ;) ;) jel too neki novi super moto ??? ??? ??? posto sam zaludjenik u SM a za ovaj nisam cuo ajde mi objasni nesto vise o njemu :-\ :-\ ;D ;D ;D Salim se , ja vozim KLE !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Novembar 16, 2007 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Evo vam "pravi" supermoto, nista bez endura, pa to ti je ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Najzli 158 Napisano Novembar 18, 2007 Drug član, 1192 postova Lokacija: Bg Motocikl: Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Au bre Sci, pa ovo je Ferankenstein... Što se SuperMoto "ogranka" moto industrije tiče, mislim da je to definitivno klasa koja je nedostajala. Postavljena tema, sa stavkama za i protiv je sasvim logična. Problem ovog podneblja, kome je saobraćajna kultura na niskom nivou je to što vrlo malo ljudi motor shvata kao prevozno sredstvo. Još uve je motor igračka, hir ili luksuz. To se vidi po organizaciji osiguravajućih društava, ceni i načinu registracije ili Ulici Srpskih Vladara leti... Sada, ja ću svakako svojoj deci da nudim sve vrste motora, pa neka se sami odluče. Ja sam krenuo sa Enduro motorom i vratio sam se na njega. Ipak, još uvek kupujemo onaj mototr koji nam se uklapa u budžet, koji ima dobrog servisera, kome su rezervni delovi dostupni. Reeetko ko kupi motor koji želi. Obzirom da se moje potrebe vezuju za suvozača, ne mogu da se odlučim za Super Moto, ali ako mi ikada okolnosti dozvole, sigurno bi ga vozio. P.S. I nije njima mali rezervuar, nego nama najzli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bornslippy 51 Napisano Novembar 18, 2007 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Kako je nastao supermoto? Nastao je u Francuskoj gdje se lokalnim tipovima nije svidjala okretnost klasicnog streetfightera. Oni u svojoj reziji prepravljaju enduro motocikle u supermoto ne bi li dobili idealno gradsko vozilo. Cestovne gume, gusce ulje u viljuskama i jace kocnice. Sta su dobili sa tim? Polozaj kao na enduro motoru, znaci apsolutna kontrola i dobar pogled ,,sa visine'', zbog manjih guma bolju okretnost koja se mogla porediti sa skuterima. Na velikim Pariskim parkiralistima su isprobavali okretnost, da ne kazem da su organizovali ulicne trke. KTM je prvi shvatio prednosti takve koncepcije i 1998 godine svjetlo dana je ugledao prvi serijski supermoto KTM 620 LC4 Super Competition Razlog popularnosti je vjerovatno zato sto tu klasu nije stvorila neka fabrika, vec su se fabrike prilagodile zeljama kupaca Namigivanje Sve je tacno,osim toga da je ovaj KTM 1 supermoto pogledaj Gileru Nordwest koja je nastala pocetkom '90 to je 1 pravi supermoto Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kiki-suzuki 2 Napisano Novembar 30, 2007 U prolazu, 65 postova Lokacija: novi sad Motocikl: suzuki rmz 450 i drz 400 Prijavi odgovor kao problematičan kad se pojavio gsr 600ccm,zaljubio sam se u njega... imao sam osecaj da je to motor mojih snova... 2-3 dana pre nego sto cu kupiti gsr,inace bio sam ga narucio i kasnilo je nedelju dana,a ja to nisam mogao da izdrzim da budem jos nedelju dana bez motora,brate,hvala lepo,sve u svemu,bacio sam pogled na drz 400 sm k6.... simpatican motor... al zato kad sam seo na drz................................................................................moja konacna odluka je bila j...s gsr,daj te vi meni drz. okretljiv je,za grad je tata-mata,zadnjak,prednjak,ma sa ovim motorom mozes sve da radis! i tako sam ja dosao na drz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 30, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan kazu da je moja pegaso idealna za sm pogotovu sto ima rotaxovu masinu,,5ventila itd,,planiram ako je ne prodam da stavim sm felne ,promenim prenos pa cemo videti kako ce to izgledati,,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srkixt660 28 Napisano Novembar 30, 2007 Zainteresovan, 651 postova Prijavi odgovor kao problematičan ...pogotovo sto ima rotaxovu masinu.... Pa malo je ta rotaxova masina troma za SM voznju.I za BMW-a G650X Supermoto kazu da je ipak dosta trom u odnosu na nekog ktm-a ili husqvarnu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 1, 2007 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa i taj bmw nosi masinu kao moja aprilija,,i par bombardijure atv a ali imaju 4 ventila po cilindru,,a i moj prenos je dosta produzen,,,kraj mi je 175kmx a kod sm a je kraj vec na 140 150,,,,pa kad skratim prenos videcemo,,,,mada je moja aprilija startnija od dr a i free windica,,tako da verujem da ce u sm varijanti biti extra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enone 10 Napisano Decembar 2, 2007 Svrati ponekad, 489 postova Lokacija: Kraljevo<->Beograd Prijavi odgovor kao problematičan samo da na kraju ne ispadne kao aprilia strada.... losh pokushaj imitacije supermotarda.... Sreccno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
novajlija 2 Napisano Decembar 2, 2007 U prolazu, 77 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Da li je kojim slucajem neko od vas imao iskustvo, ili cak posredno, sa KTM smr450? Mlogo volim SM stajl, i slobodu koju mislim da pruza u gradskim uslovima, a ovaj KTM mi se nudi daleeeko odavde.. Nadam se da ne kvarim kontekst teme. Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1038 Napisano Decembar 2, 2007 Drug član, 2999 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan KTM SuperMotoRacing 450 dobar izbor za stazu. Za grad nije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
novajlija 2 Napisano Decembar 15, 2007 U prolazu, 77 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan ... KTM je prvi shvatio prednosti takve koncepcije i 1998 godine svjetlo dana je ugledao prvi serijski supermoto KTM 620 LC4 Super Competition Razlog popularnosti je vjerovatno zato sto tu klasu nije stvorila neka fabrika, vec su se fabrike prilagodile zeljama kupaca Malo sam blejuckao po katalozima starijeg datuma, i video da je godinu ranije od 1998, tj. 1997. vec u prodaji bio KTM Duke E 620(po ceni od tadasnjih 15890dm), a da je u isto vreme u ponudi bio jos jedan bajk supermoto konstrukcije- Nemacki MZ(MuZ) Mastiff 660, sa Yamahinim motorom(onim koji ide u SZR660 i XTZ660 Ten.),koji je poceo sa proizvodnjom 1996!! MZ- supermoto preteca :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Decembar 15, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto neko vec rece, PRVI fabricki supermoto (vise funbike, ili soft supermoto, kako to danas zovu) je bila Gilera Nordwest, nastala od Gilere RC600, sa kojom su pobedili tih godina na Pariz-Dakar reliju. Motoru su stavljene druge viljuske, kocnice i tockovi. Prozvodio se od 1990 ili 1991-ve do 1997-me. Bila je i verzija od 125cc koja se zvala Gilera Freestyle i proizvodila se samo 1991-ve i 1992-ge, i imala 34hp...Jedan od motora sam posedovao, a drugi jos uvek imam (Nordwest 600). Evo slika: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Decembar 15, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan A evo i mojih motora: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bornslippy 51 Napisano Decembar 15, 2007 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: BMW F800GS Prijavi odgovor kao problematičan Meni je ovaj NordWest mama da dodam da ima verzija i od 350 kubika Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dusan 1 Napisano Decembar 15, 2007 Svrati ponekad, 301 postova Lokacija: Kikinda - Novi Sad Motocikl: Suzuki GSXR 600 K9 Prijavi odgovor kao problematičan e Shesti, kako nordwest ide na prednji i zadnji? bas me interesuje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Decembar 15, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Pa iskreno, nisam probao mnogo, bilo mi zao ...Nordwest je u originalnom stanju sa samo 13000km...nesto kao kolekcionarski primerak ... Na prednji ide samo sa prst-dva (neverovatno jaka kocnica za to godiste, mnogi serijski motorcikli sada nemaju takvu), a na zadnji bi morao da se otpusi da bi isao samo na gas (da bi reaktivnije primao gas)...moja verzija je sa 46ks, a otpusen (kakav je proizvodjen 96-97-me) ima 54ks...znaci, morao bi se promeniti auspuh... Inace, u poredjenju sa KTM-om, mnogo ugladjenija masina...imas utisak kao da vozis neki V-twin, a ne jednocilindrasa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Decembar 15, 2007 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan zato sto je dooooobroooooo !!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patak_BG 0 Napisano Decembar 21, 2007 U prolazu, 12 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 8) 8) AUUUUUU!!!Pa vi ste i mene isterali iz zimskog sna! ps.WR450 VS R1 ili nesto.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Decembar 21, 2007 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan e Shesti, kako nordwest ide na prednji i zadnji? bas me interesuje iMAO SAM GILERU NORDWEST FB600 i iskreno da ti kažem jedva sam se otarasio bede! viljuška, kočnice i položaj je extra, a i izgled za te godine, ali agregat i je u totalnom kurcu... i ovaj je prešao 17000km...na prednji je išao kako hoćeš, a na zanji sa kvačilom ali mislim da bi se za pola sezone raspao sa takvom vožnjom... :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...