Jump to content

Moto Zajednica

Moji prstici na nogama

Recommended Posts

• Ne silazi, 7364 postova
  • Motocikl: TDM 900

U narodu postoji jedna izreka da, ''Cizma glavu cuva'' koja je, poprilicno tacna iako zvuci pomalo komicno.

Juce mi je u goste dosao drug i clan ovog foruma, Andreja na XT600 i posle moje test voznje njegovog XT-a i fascinacije zasedesmo za sto pred supu, pire, kobasice pljeskavice, kako vec dolici jednoj domacinskoj kuci. Nakon klope, Andreji se nesto prispavalo i ne bese sila koja ce ga razbuditi te odlucismo da se provozamo ''negde'' i ekspres odluka pade, da destinacija bude moto skup u Pozarevcu. Voznji se prikljuci i moj stric na ''RF900R'' i krenusmo nesto brzim tempom ka Moravskoj laguni. Nesto smo opusteniji u krivinama, gume na Kawasakiju su nove nove, napumpane propisanim pritiskom i vozi se bez problema sve do jedne ''onako fine'' krivine u selu Osipaonica. Rekoh u sebi, ovo je super da prodjem nesto brze nego inace, ali djavo ne spava cak i kada jednom u 5000km odlucim da tako vozim. Krivina zavija na levo a u drugoj traci je kolona vozila. Dobra putanja, oci prate izlaz, lagano zavijam rucicu gasa kako bi preneo tezinu vise na zadnji tocak no sa jednog auta iz suprotnog smera se otkacinje plasticna ratkapna i poprilicno brzo se kotrlja ka meni, ono u stilu Super Maria kad ga napadaju besne ptice. Da kocim ne mogu, da kratim krivinu od drugih automobila ne mogu, samo samo pokusao da jos vise udjem u nagib. Ratkapna promasuje prednji tocak, prolazi Tik pored crash bara i udara me u desni fuzaster, tj. diretno u moju nogu kao laserski da je navodjena :S Osecaj je tipa, sutnuti neki tvrd nepomican predmet. Stajem, bole prsti i nokti, kao da sam ih prebio. Na cizmi neke sitne rasekotine i lep trag sivkaste plastike. Uprkos bolu od tog momenta i nekih par sati kasnije sve je bilo okej po moju nogu zahvaljuci cizmama koje sam kupio u Louisu za 20 eur.

http://www.louis.de/_206ffb98cac7347bd336ae24722fb9eac4/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=190&wgr=824&list_total=9&anzeige=0&artnr_gr=202967

Da sam kojim slucajem vozio u patikama ili Fila papucama, verovatno bih morao na urgentni na malo usivanja bez overene knjizice. Komad opreme koji ljudi kupuju zadnji ili ga uopste ne kupuju, niti ga nose jer je vrucina. Ovaj scenario nisam mogao ni da zamislim ali eto desilo se. Cizma cuva zglob od uvijanja pri padu, hladnoce, lakse se manevrise u njima i naravno, znatno stiti od udaraca o ratkapne, kera, karoserije i svega sto moze naleteti na fuzaster. Izgleda da ono staro srpsko, ma valjda nece bas mene izgleda ne vazi. Nemojte nigde bez opreme i nosite cizme dok vozite!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

ja mislio ko zna šta, kad ono samo "radkapa" laserski navođena :lol: , inače šteta što je taj louis tako daleko..pa da se minimalno neophodno zaštitimo, po za većinu prihvatljivim cenama..

• Svrati po nekad, 360 postova
  • Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure

Za prvi maj, drugara i mene za malo nije isto tako potkacila jedna ratkapna, samo mi smo bili na pravcu i uspeo sam da izmanevrisem da je izbegnem.

• VKV skupljač puževa, 219 postova
  • Motocikl: TRABAKULA

Ja mislio ko zna šta, kad ono... Šta bre kukaš? Imaš dve noge, a prstiju 20 (valjda)!

U ostalom, što nisi stao da čoveku vratiš radkapnu! :lud:

• Drug član, 2329 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

Кукаш због једне радкапне!? И пар огреботина!? :zvizduk:

Шта би тек рекао да му је којим сличајем отпао точак!? :zbunjen:

Иначе, у праву си, чизма главу чува - што си се лично уверио! :aha:

• lone wolf, 525 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R

Nije baš bilo od laserski navođene ratkapne ali definitivno čizma glavu čuva...ja se uverio :zvizduk:

Photo-0009.jpg

• Ne silazi, 7364 postova
  • Motocikl: TDM 900

Moj post jeste u pomalo komicnom stilu, samo iz razloga jer sam imao srecu i nosio cizme. Lako je zezati se kada sve dobro prodje, inace udarac nije naivan.

• ENDURO, 1344 postova
  • Motocikl: Honda XR600R

216867_4197964062645_1220726542_n.jpg

Vozio sam iza Ace u trenutku udarca, bila je srednje brza krivina, rekao bih da je zbirna brzina bila preko 120km/h, ratkapna se razletela u komade 5x5cm, samo obruč ostao :D

I samo se vi smejte, ali Ale je ćopao narednih pet sati :lol:

• Podržavam 1

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

Kad sam pročitao naslov teme i ko je postavio, pomislih, ovaj naš Alekre više nije strejt i lupio je enter na pogrešnom forumu. :jee::lol::zdravo:

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 396 postova

Meni se desilo da su se dva auta u mimoilaženju kresnula retrovizorima, poleti parče plastike i čukne po kacigi.

Ništa strašno, ali kada sam posle pogledao kacigu vidim dobru ogrebotinu i shvatim da bi išao na ušivanje lobanje. Prema tome dobra oprema svaki dinar vredi.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja