Jump to content

Moto Zajednica

Policija na putu

ablend upozorenja   

170 članova je glasalo

1. 1. Upozoravate li na policiju ucesnike u saobracaaju ablendovanjem

• Da
      140
    • Ne
      4
    • Ponekad
      26

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 222 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

To me i interesuje da li je samo meni ? A to sta ja meni verovatno ili ne ostavimo za drugu temu ili mozes da je otvoris pa i ti da dobijes neku cestitku pa da se obradujes , verovatno !

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Vidim da tema ide upogresnom pravcu od onog koji sam zeleo . Glasanje je samo propratna statistika koju ionako vec znamo !

Cilj mi je bio da vidimo razloge zasto ablendujemo jer i sam ablendujem ponekad zavisno od situacije kad koliko mogu dovoljno da je procenim! Intersenatno je da motoristi i automobilisti postaju kolege u saobracaju tj svi protiv policije pa se pitam gde j sva ona ljutnja tada koju nalazim na ovim stranicama a iz razloga nepostovanja pravila preticanja ,pune linije secenje krivina, brza voznja i sl. koje su ubile i osakatile toliko ljudi poznanika,prijatelja ,rodbine odjednom postaje kolegijalan cin za ponos zarad novcane kazne koja nikog nije ubila a dosta njih je opametila a ljuti smo na policiju jer ne radi svoj posao i sto svakakvi sedaju za volan ili se zalimo na Ibarsku gde ne bi bilo dosta da na svakih 500 m ima policije.

Znam li toga kome amblednujem ?? jel pijan ,bahat,jel sposoban uopste da bude u saobracaju ??? Koliko sam takvih spasao od novcane kazne a kroz kaznu mozda i opamecenja ? Moze li mi savest biti cista da zbog istog neko nije nastradao ni kriv ni duzan ???

Hvala onima koji su glasali I svaka cast onima koji ne ablenduju uvek i svakome ! 0takoje.gif

• Princ Sherwood-a, 2447 postova

Vidim da tema ide upogresnom pravcu od onog koji sam zeleo . Glasanje je samo propratna statistika koju ionako vec znamo !

Cilj mi je bio da vidimo razloge zasto ablendujemo jer i sam ablendujem ponekad zavisno od situacije kad koliko mogu dovoljno da je procenim! Intersenatno je da motoristi i automobilisti postaju kolege u saobracaju tj svi protiv policije pa se pitam gde j sva ona ljutnja tada koju nalazim na ovim stranicama a iz razloga nepostovanja pravila preticanja ,pune linije secenje krivina, brza voznja i sl. koje su ubile i osakatile toliko ljudi poznanika,prijatelja ,rodbine odjednom postaje kolegijalan cin za ponos zarad novcane kazne koja nikog nije ubila a dosta njih je opametila a ljuti smo na policiju jer ne radi svoj posao i sto svakakvi sedaju za volan ili se zalimo na Ibarsku gde ne bi bilo dosta da na svakih 500 m ima policije.

Znam li toga kome amblednujem ?? jel pijan ,bahat,jel sposoban uopste da bude u saobracaju ??? Koliko sam takvih spasao od novcane kazne a kroz kaznu mozda i opamecenja ? Moze li mi savest biti cista da zbog istog neko nije nastradao ni kriv ni duzan ???

Hvala onima koji su glasali I svaka cast onima koji ne ablenduju uvek i svakome ! 0takoje.gif

Jel skrećeš pažnju prijateljima i da pušenje škodi?

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 246 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600 Diversion

Naravno da upozoravam,jer se sakriju iza žbunja tamo gde je retardirano ograničenje na 50 km ili se znak ne vidi od rastinja, a realno je pravac van grada i samo naplaćuju kazne.

Da se ne lažemo *ebe se njima za našu sigurnost.Bitno je naplatiti kaznu ili teška srca primiti mito.Novija vozila marke audi,bmw,mercedes...se ne zaustavljaju jer ko zna ko može biti u njima.

Razumem šta hoćeš da kažeš, ali sve dok je važnije uzimanje para i punjenje budzeta preko ledja već debelo osiromašenog naroda i to bude osnova zakona o saobracaju umesto bezbednosti u saobraćaju, ja ću uvek upozoravati na drumske haračlije.

• Podržavam 5

ablendujem uvek i volim kad mene upozore.razmisljati dal je neko lud ili pijan za volanom je glupost posto je takvih mozda 1 %

1% , i vise nego dovoljno

pojas sad vezuju vise nego ikad, iako je osnovni razlog kazna pa dodaj jos tu par dobrih procenata !

Naravno da upozoravam,jer se sakriju iza žbunja tamo gde je retardirano ograničenje na 50 km ili se znak ne vidi od rastinja, a realno je pravac van grada i samo naplaćuju kazne.

Da se ne lažemo *ebe se njima za našu sigurnost.Bitno je naplatiti kaznu ili teška srca primiti mito.Novija vozila marke audi,bmw,mercedes...se ne zaustavljaju jer ko zna ko može biti u njima.

Razumem šta hoćeš da kažeš, ali sve dok je važnije uzimanje para i punjenje budzeta preko ledja već debelo osiromašenog naroda i to bude osnova zakona o saobracaju umesto bezbednosti u saobraćaju, ja ću uvek upozoravati na drumske haračlije.

Jeste ima tih 'k..njskih' sacekusa na 50 ogranicenje ili 60 krivine, mostovi i sl ili za pojas sijalice i sl. u tim situacijama i ja upozoravam i o drzavi se slazemo ali ne izlazi mi iz glave da mogu pomoci nekome ko ne bi trebalo da je za volanom !

• Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova
  • Motocikl: K1600GT

Ja samo par puta nisam amblendovao iz razloga bas prevelike brzine na ogranicenju 50 ili 60kmh(mislimk ad si budala da vozis preko 130kmh u naseljenom mestu jos kad je postavljen zanak za blizinu skole) onda budi mudo pa plati i odmori 3 meseca.

I ja vozim preko ogranicenja ali u meni razumnim prekoracenjima.

Ponekad sretnem po par auta niko ne blica a panduri u zasedi posle toga popizdim i kazem ma necu ni ja nikom al se uvek predomislim prvom prilikom.

• Podržavam 1

• Drug član, 467 postova
  • Motocikl: V2- americki

Bila jednom emisija na nem. televiziji i pitali nekog budzu od pandura zasto je dozvoljeno da se koristi radar detektor. Covek rece i ostade ziv - to ovde ne bi proslo- da njih ne zanimaju broj kazni i novac koji ce da naplate vec da ce onaj ko ima radar detektor da uspori narednih 500-1000m i samim time nece nikog ugroziti u saobracaju. To vazi i za tvoju temu- ja blicnem nekom 200-500 m + narednih 200-500 ce se pridrzavati pravila i brzine, a posto se najvise lovi u naseljenim mestima to znaci da sam mozda nekome i zivot spasio pa ti onda razmisljaj o tome

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 468 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 GS (2003)

Obavezno upozoravam ostale ucesnike u saobracaju.

Plate su nam takve da jedva prezivljavamo, a kazne velike.

Skoro su me zaustavili u gradu i pisali cestitku za pojas.

Dok sam stajao i cekao da je napise covek prolazi pored nas sa kolima na kojima su zadnja leva vrata sirom otvorena. :lud:

Kazem panduru "bolje bi vam bilo da onoga zaustavite pre nego sto ubije nekog pesaka sa vratima", jedva je digao glavu i kratko pogledao za njim.

Njima je bitno samo da ispune zadat broj prijava i ako mogu nesto u dzep da stave, a za ostalo ih bas bole uvo.

Ja policiji i kur**ma pare ne dajem.:aha:

• Svrati ponekad, 278 postova
  • Motocikl: Honda Transalp XL 650

Blicam zato što to ne smatram "kvazikolegijalnim", kao što to naziva postavljač ove teme.

Jasno je da postoje "pijani i bahati itd itd". Nisi sa tom izjavom nikome otvorio oči.

Blicam zato što želim da i meni neko blica ukoliko vidi patrolu.

Zašto želim da i meni neko blica ukoliko vidi patrolu?

Zato što:

- nisam uvek po P.S.-u (nisi ni ti uvek, ne poznajem te ali sam 99% siguran da ponekad pogrešiš, zamisliš ili nešto slično)

- kada vozim na magistrali gde je ograničenje 60 ... verovatno vozim bar 70 do 80 (uuuuuuu ludo i brzo, ali ne bih baš da popasem kaznu zbog toga)

- pojas vezujem stalno, zbog sebe (to me ne brine)

- radim kao konsultant i neki prosek mi je 40.000 godišnje (ove godine sam imao rekord - oko 50.000 za 12meseci). Veruj mi - za 50.000 godišnje - napraviš tu i tamo neko udubljenje na nekom članu ZOBS-a. Nekad slučajno, nekad namerno. Opet- ne bih želeo da popasem kaznu

- Brojni drugi razlozi

- Naravno iznad svega - ne bih želeo da izgubim dozvolu. To mi je deo hleba koji jedem.

Što se tiče mojih kazni ?

- Imam jednu - pukla mi je guma i udario sam u bankinu. Došla policija i napisali mi kaznu (ispade da je to kao da si udario u parkirano vozilo. Ok, platio sam naravno za "neprilagođenu brzinu stanju puta ..." iako sam vozio ispod ograničenja, ali čim u nešto klepiš - kriv si )

- brza vožnja. Nijedna kazna

- preticanje na punoj. Nijedna kazna

- neka druga ludost koja ugrožava. Nijedna kazna.

E sad - tvoji komentari i rezonovanje oko ove teme služe čemu ? Da ubede ljude da je pogrešno ablendovati nekome ? Da su "kvazikolegijalni" ?

Da li si nekada čuo ovo: "Ko je bezgrešan - neka baci prvi kamen."

• Podržavam 4

[

E sad - tvoji komentari i rezonovanje oko ove teme služe čemu ? Da ubede ljude da je pogrešno ablendovati nekome ? Da su "kvazikolegijalni" ?

Da li si nekada čuo ovo: "Ko je bezgrešan - neka baci prvi kamen."

Hvala na postu , zar tema mora da sluzi necemu ili mozemo da pricamo jednostavno o necemu ?? Napisao sam ,interesuje me vase misljenje o temi ujedno sam napisao sta ja mislim ! Da ubedjujem ne ,da osudjujem ne ! Da li sam ja nekome rekao da je kvazikolegijalan ili sam rekao da ja mislim da je neki postupak kvazikolegijalan ??? to je velika razlika !

Da li sam ja bacio kamen ili je kamen bacen na mene ?

• Svrati ponekad, 278 postova
  • Motocikl: Honda Transalp XL 650

Nije bačen na tebe, prvi si bacio.

" Bas me zanimaju razlozi za po meni ovu ''kvazi-kolegijalnu'' uslugu ? "

• Drug član, 1175 postova
  • Motocikl: Maca

Stariji brat je pre mozda mesec dana popio kaznu zato sto je na pravcu na izlazu iz naseljenog mesta vozio 56 a jos uvek je vazilo ogranicenje na 50km/h.

Retko ih vidjam da stoje negde gde je zaista potrebno usporiti saobracaj, vec uglavnom po kakvom zbunju na pravcima gde niko sem vozaca koji na kraju popiju kaznu ne moze biti ugrozen.

Zbog takvih stvari uvek ablendujem.

• Podržavam 5

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja