zule73 1 Napisano Avgust 25, 2012 U prolazu, 7 postova Lokacija: smederevska palanka Motocikl: aprilia mojito custom 50 Prijavi odgovor kao problematičan pretrazio sam forum,ali ipak nisam uspeo da nadjem odgovor na svoje pitanje. imam ovaj skuter vec neko vreme i jako je lenj.treba mu bas dosta vremena da nabije brzinu.citao sam pre kupovine istog da je jako startan i to me sada bas nervira. uradio sam sledece stvari u nadi da cu eliminisati problem ali sam samo delimicno uspeo u tome. kada sam ga uzeo promenio sam mu rolnice i klizace,posto su bili u ocajnom stanju.rolnice su bile pojedene do metala na nekim mestima. problem je u tome sto i dalje nisam siguran koja je gramaza rolnica za njega.godiste skutera je 1996.na netu ima oprecnih informacija i to me je totalno zbunilo.jedino sto sigurno znam je da su 16x13,za gramazu negde pise 8.5 a negde 6.5grama.ja sam stavio mallosijeve od 7 grama i dalje je jako lenj. nemam bas nesto para za bacanje da isprobavam sve zive rolnice pa bih bio jako zahvalan ako neko ko je vozio ovaj skut zna tacnu gramazu. inace skuter jako lepo i tiho radi.lako pali i hladan i vruc.ima snage zato sto me izvlaci i na jako velikim usponima(imam 90 kg)ali je ubrzanje stvarno ocajno!ni t od typhoon-a! isto sam skinuo slepo crevo sa auspuha i izvadio katalizator. i maksimalna brzina je oko 60,a mislim da bi ipak trebao malo vise. hvala unapred na svakom savetu i pomoci! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor va 743 Napisano Avgust 26, 2012 Zainteresovan, 853 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: PX 200 E Arcobaleno Prijavi odgovor kao problematičan pregledaj kvacilo i opruge na njemu.Rolnice jesu bitne oko ubrzanja ali kvacilo predstavlja bitnu stvar u celom sklopu. Ako si omasio gramazu imaces brzi ili sporiji start ali ne toliko los.isto tako i krajnju brzinu nesto manju ili vecu. Pregledaj auspuh da nije zapusen kao i izduvni kanal na cilindru. Zatvori garez i sam se u sebi gusi. Predpostavljam da se sa karbom niko nije igrao i dizne manje stavljao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zule73 1 Napisano Avgust 26, 2012 U prolazu, 7 postova Lokacija: smederevska palanka Motocikl: aprilia mojito custom 50 Prijavi odgovor kao problematičan auspuh nije sigurno,vec sam ga otvorio i sve povadio iz njega.ma skoro da sam siguran da su rolnice,ali kao sto sam rekao i dalje nisam siguran koje rolnice mi fabricki idu na skut... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Beogradski Fantom 37 Napisano Avgust 26, 2012 2T tuner, 170 postova Lokacija: Beograd, Kotez Motocikl: Malaguti Phantom F12 LC, Malaguti Madison RS250 Prijavi odgovor kao problematičan Velike su vrucine i moguce je da se prenos zagreje i da od toga popusti centralna opruga koja inace radi u sprezi sa rolnicama. I zato dobijas kilav skuter. Probaj sa rolnicama od 6,5 i tvrdjom centralnom tipa malossi bela. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...