Jump to content

Moto Zajednica

SV-a nisam vozio par dana...

Recommended Posts

• U prolazu, 39 postova
  • Motocikl: Suzuki SV650n

Da krenem priču od početka, pre 10ak dana sam uradio prigušivač za auspuh koji je urao ko besan. Motor sam kupio sa nekim budženim custom auspuhom, al sad nemam para da ga promenim. Auspuh se stišo, SV je radio kako treba.

Igrom prilika, nisam ga upalio od 24. do juče. Saug, vergam, upalio se, čekam malo da se zagreje. Primećujem da nekako nestabilno radi na leru, puca i smrdi na benzin. Kad dam gas nekako se ubaci u ritam, i dalje po nekad štucne...

U vožnji sam primetio da mi malo slabije vuče, mada ovo treba uzeti sa rezervom - možda sam ja samo bio oprezniji.

Jel ovo do štelovanja karburatora? Kako su mogli da se rašteluju od sedenja u mestu?!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 39 postova

zar je moglo da se nataloži u karbovima tolko mulja za 6 dana stajanja?! Obično ih ispuštam kad počinjem sezonu posle 6 meseci...

Dajte neki predlog gde da naštelujem karbove, ako bude potrebe?

• U prolazu, 39 postova

evo i epiloga. Sidjem ja juče posle posla da oživim mašinu. Gledam gde se ispuštaju karbovi, nisam skonto iz prve pa reko ajde da ga odvučem da mu sipam sveže gorivo pošto mi je pumpa na 100m od gajbe, pa da krenem odatle.

Krenem ja onako kilavo da se vučem do pumpe, kad negde na drugom ćošku krene nešto da kašlje, štuca, iiiii odjednom proradi kako treba :)

Ja sam odma pomislio na talog u karburatorima, ali mogu da verujem da to može da pravi problem posle 6 dana. Moj prošli X-road je palio ko mina, ispušto sam mu karbove samo kad stoji mesecima...

• U prolazu, 39 postova

U subotu sam otero Suzanu kod Bokilića.

Ispostavilo se da nije baš da mu fali samo štelanje već i kompletno pranje karbova. Dr. Bokilić ih je rasturio, istreso drvlje i kamenje iz njih, fino opro, sredio, sklopio, vratio.

Usput smo zamenili i ulje, filtere, svećice.

Motor je prodisao. Sad mnogo stabilnije radi, pogotovo na malim obrtajima i kad naglo potegnem gas. Potrošnja bi takođe trebalo da se smanjila, ali za sad nisam prešao dovoljno km da mogu da tvrdim.

• U prolazu, 39 postova

Evo sad ga opet nisam palio nedelju dana samo što je sad, posle intervencije kod čika Bokilića, upalio na prvo verglanje... :care:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja