Jump to content

Moto Zajednica

Rumunije nikad dosta

Recommended Posts

• Strucnjak, 1639 postova
  • Motocikl: CRF300L

Baterije na kamerama odavno prazne, ne snima se nista vise. Ni baterije u nama nisu bas u najboljem stanju. Pred Severinom nas hvata zalazak sunca. Atmosfera zalaska sunca, miris neke hemije i pogled na industrijski kompleks cini da se osecate kao da ste u nekom postapokalipticnom filmu (ko je gldeao The Walking Dead zna sta pricam :) )

Picture%2520349.jpg

Picture%2520352.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Mirkov motor je upravo pred Severin navrsio jubilarnih 22222km pa ga slikamo za uspomenu. To mu dodje kao neko punoletstvo - jos je mlad, ali pocinju nekad ledja da bole, glava...

Picture%2520354.jpg

Picture%2520351.jpg

U severinu odlucujemo da produzimo do Pozarevca gde kod poznanika imamo smestaj. Mrak pada a imamo jos preko 100km, mozda cak 150, mrzi me da racunam sad. Trosimo leje u severinu na sendvice i vodu i ostavljamo po 1LEI za uspomenu.

Na granici (Djerdap) je dobra guzva. Opet motor pokazuje svoje prednosti i provlaci se ored samu rampu. Niko nas nije psovao - jako cudno. Sama voznja preko brane je zanimljiva! Steta nije se slikalo.

Picture%2520357.jpg

Picture%2520358.jpg

• Podržavam 2

Nekako se dovlacimo mrtvi umorni u Pozarevac. Ja kasnim za mirkom skoro pola sata jer od umora nisam 50 prelazio. Sa poznanikom, lupamo po par piva za bolji san i cim smo se dohvatili kreveta - koma...

Sutradan ujutru, dorucak, autoput i gas gas gas! Motori zeljni obrtaja i trocifrene brzine. Deda im je R6, a otac FZ6, a dobar deo puta nisu presli 5000 obrtaja. Jedva su docekali autoput. Toliko smo bili naviknuti na davljenje po krivinama, kisi, rupama i sumama da smo i mi zaboravili kako se motor cuje i ponasa na trocifrenoj brzini.

Picture%2520360.jpg

Stizemo u NS u tacku odakle je resetovan brojac kilometara i rezultat je sledeci:

Picture%2520362.jpg

Na to se meni dodaje oko 150km od sapca do ns i nazad, a Mirku jos 600km koje je napravio do Budve odmah posle ovog puta. Dobrih 2000km u 6 dana voznje po raznim vremenskim uslovima

• Podržavam 2

I to je to! Posle ovog puta zaboravili smo da hodamo. U wc bismo motorom isli. Da smo se ocelicili - vala jesmo! Vise nego sto smo mislili. Imali smo 5 dana sa 5 potpuno razlicitih terena i nacina voznje kao i vremenskih uslova. Uopste nemamo osecaj da je "lose" vreme nesto pokvarilo! Samo je voznju ucinilo raznovrsnom! Videli smo transalpinu i po suncu i po magli i po kisi! Neko od gore nam je dao svega po malo, da ne bude dosadno. Uostalom, kome smeta da malo kisne i nije za motor.

Ostao sam duzan snimak iz magle, namontirane snimke svega (to ce biti za najmanje 10 dana) i korisne informacije. To cu uskoro samo da prezalogajim nesto.

Route%25207%2520to%2520E-75%2520-%2520Google%2520Maps%2520-%2520Google%2520Chrome_2012-07-18_12-51-32.jpg

• Podržavam 3

• U prolazu, 6 postova
  • Motocikl: Yamaha xj6 Diversion

Bukvalno sam ponovo prezivljavao ovih par dana dok sam citao kako si srocio ovo. Svaka cast! 1care.gif

Sto se mene tice, ova tura je bila jako interesantna gdje smo naucili dosta korisnih stvari vezanih za voznju, da putevi ne moraju svuda da budu asfaltirani, opremu koja se nosi, opremu koja se nikako ne smije zaboraviti... :)

Sa poprilicno malom kilometrazom pod nama vidjeli smo predjele i vozili putevima koji ljudi planiraju i krecu godinama da idu, tako da sam ponosan na ova dva novopecena bajkera 1moto3.gif

Hvala svima koji su propratili ovaj putopis 1zdravo.gif

• Podržavam 2

Ukupna kilometraza od NS do NS: 1435km

Plicije nije bilo nigde osim pred granicu u povratku gde je samo Mirkove papire pogledao a zaustavio nas iz ciste dosade. Vozi se uglavnom pristojno, a najbrzi su sleperi, a ujedno i najveca opasnost. Vinjeta za motore nije potrebna iako su nam na granici rekli drugacije. Pokusali smo vise puta da je kupimo i niko nam nije dao jer za motore ne postoji.

Prvi dan:

Novi Sad - Srpska Crnja - Jimbolia - Temisvar - ... - Petrosani - 390km

Asfalt dobar ili odlican - nema loseg. Guzvi na putevima nije bilo osim u Temisvaru. Ogranicenje 90 ili 100. Svaka promena ogranicenja jasno oznacena znakom i na asfaltu + rebra na putu koja vam malo zatresu motor da vas upozore da ne propustite znak. Pred punu linuju imate znak za povratak u svoju traku, tako da ni tu nema zamki. Sve kako treba da bude.

Smestaj smo rezervisali preko booking.com u hotelu Petrosani. Stari komunisticki hotel, ali cist i pristojan. Dorucak ukljucen u cenu, a cena 15e po osobi. Ispostovali su, kao i u drugim hotelima, napomenu za odvojene krevete. Dorucak (ili pice) ukljuceno u cenu. Omlet, nista specijalno, ali znaci. Da idem ponovo ovamo, spavao bih u Cabana Mia jer je na pocetku denice sa drugog dana - u planini, a prelepo je. Pazljiv citalac je vec video link :)

Drugi dan: Petrosani - Curtea de Arges - ali kroz sume

Teska ali lepa deonica. Asfalt los ali put uzbudljiv. Prvi usponi su tu i prve krivine, a i prvi potoci.

Smestaj u hotelo "Posada" takodje preko booking.com - 17e. Hotel noviji i ogroman. 50 koraka od lifta do sobe (a to je tek pola duzine). Ovde znaju Engleski (osim u restoranu). Izuzetno cist hotel. Dorucak ukljucen u cenu. Malo siri izbor nego u Petrosaniju. Ne bih menjao hotel ni sledeci put. Mesto je jako lepo i zasluzuje da se proseta njime. Recepcije rade celu noc, pa su motori bezbedni ispred vrata. Tako je i u prvom hotelu.

Treci dan - Transfagarasan. Put zaista dobar, bolji od prethodne deonice. Vozi se opusteno. Lepe krivine, nije vruce jer ste nonstop u prirodi. Na TF vam treba malo bolja odeca, osetno je hladnije. Ipak se ni sav sneg nije otopio a kraj juna je bio. Rucak obavezno u cabana balea lac! Jako lepa terasa nad jezerom i dobra usluga. Tacne cene ne znam, ali povoljnije nego kod nas, bez obzira sto je mesto najbolje na planini. Grad Sibiu ima prelep centar. Ne sme se preskociti. Preporucujem da se ode na Romaniacs ako je moguce. Cene i dalje nize nego kod nas.

Hotel Sonne, mislim da je 13e sa doruckom. Hotel star i losijeg izgleda. Motore smo ostavili u dvoriste iza hotela, deluje bezbedno. Sama soba je cista, ali je hotel daleko od luksuza. Verujem da vecini to ne smeta, posebno sto su motori bezbedni sto je bitnije. Dorucak mnogo bolji od prethodnih hotela. Na taksi necete potrositi vise od 300din gde god da krenete, a posto su im piva dobra, a ima ih mnogo vrssta, preporucujem taksi umesto voznje :)

Cetvrti dan

Transalpina. Put ste videli kakav je. Od 2m kamare blata do asfalta sa trkackih staza. Vazduh predivan (kome smeta obavezno da ponese cigare). Po mom misljenju veci dozivljaj od TF-a! Mesta za kampovanje koliko god hocete, kao i na TF-u, ali sam zaboravio da to pomenem na vreme. Nakon transalpine restoran Tara (ima i smestaj) je zaista lepo mesto da se predahne. Imaju onu divnu terasu. Smestaj 4. noci smo nasli kod poznanika.

5. dan

Srbija, 3 nagla kocenja za 10 min oko BG-a. Divan deo puta koji nisam opisao jer nema slika je Djerdapska klisura. Moramo je odraditi posebno jer vredi!

Gorivo je slicnih cena kao kod nas. Naseg goriva trosim izmedju 5 i 5.5 l/100km a u Rumuniji bez obzira na lose deonice, potrosnja se kretala od 4.4 do 4.8 . Sipali smo uglavnom na vecim pumpama. Na gorivo otislo nesto oko 100e. Potrosili smo jos ukupno po oko 150e na smestaj (oko 50) i hranu - oko 100e. U hranu spada sva voda koju smo popili usput, svaka kafa uz neki sok kojih je bilo po par dnevno, svaki od dana po jedan kompletan i skuplji obrok, litre i litre piva. Ko zeli da ustedi, nece potrositi preko 50e na hranu (uz dorucak u hotelima). Mi smo u startu imali ideju oko 300e troskova, pa kad smo videli da je sve jeftino, trudili smo se da uzimamo skuplja bolja jela po restoranima, nismo se nigde stedeli ni najmanje, sta god nam se kupovalo kupili smo i opet nismo potrosili preko 250e na sve.. Ko kampuje i nosi hranu i kupuje jeftinije stvari moze da odradi sve ovo za manje od 200e.

Od opreme nosili smo kisno odelo (komada 1 :) ), set za krpljenje guma, pumpu za gume, reso i kafu :) Vodio nas je HTC wildfire sa iGO softverom - nepogresivo. Telefon se punio kineskim punjacem sa eBay za 12V. Nosili smo i mini laptop, pozajmljen. Na njega smo skladistili snimke a i koristio nam je za skype. Roaming dodje oko 30din (kad vas zovu) po minutu.

Kamere su gopro hd hero, fotoaparat canon sx120is.

Motori nisu imali kvarove.

Gorivo sipati blagovremeno, jer ume da nema pumpi po 100km u divljini

I to bi bio kraj. Ima li pitanja?

• Podržavam 1

1. A kol'ko moze da juri?

2. A jel' moze na zadnji?

3. A kolko kosta takav nov?

4. A kolko je graFiran?

1oda.gif1moto3.gif

:D:D:D

Nesto mi se javila zelja za nekim stromom posle ovoga.. Ili neceg slicnog.. Hoce li ko da se menja ? :) Menjam ulje na duplo kracem intervalu od servisne knjige, a ne vozim ni blizu crvenog. Prvi vlasnik, garancija. Nema boljeg polvnjaka garantujem :)

• Drug član, 1826 postova

Kao sto naslov kaze, Rumunije stvarno nikad dosta! Zanimljivo napisan putopis, i dosta dobre fotke pogotovo sto su u pitanju video kamere. Mogli ste samo malo cesce da prebrisete objektiv. ;)

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Odlicno smisljena i odradjeno tura. Malo ste ranije isli, pa ste, nazalost zakacili losije vreme, jos uven nerasciscene odrone i klizista koja su nastala otapanjem snega,... Ali sve u svemu, uzivao sam citajuci i gledajuci slike. Bravo!

Mi smo to videli kao pozitivnu stvar. Bilo bi mnogo manje slika ovde da je vreme bilo lepo :) Hvala jos jednom na savetima i na "aminovanju" rute! Ne popismo ono pivo u Hategu, ali smo zato nadoknatili u Petrosaniju!

• The Doctor, 1108 postova
  • Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1

Da li treba napisati da ste u meni probudili želju da ide i ja u ovaj deo Rumunije? Bravo za sve. :takoje:

• U prolazu, 13 postova

Svaka čast momci na putopisu, moram priznati da vam zavidim i da jedva čekam da se provozam malo po "komšiluku". Inače planiram put ka TF krajem avgusta- Alfa Romeo Club Romania organizuje trodnevni skup, i siguran sam da će mi puno značiti ovo sve što ste podelili sa nama. 0takoje.gif

• Svrati ponekad, 250 postova
  • Motocikl: Peda TEK 250 Pro 2x
:ooo: Mislimmmmm šta reći?!?!!! :care::takoje::moto3: Uz pozitivnu zavist i zadovoljstvo čitanja putopisa javlja mi se :stabre: ideja kuda naredne sezone preko grane!. Moram još jednom, natenane, od prve strane dovde - da utvrdim gradivo.
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 461 postova
  • Motocikl: Yasmina TDM '97

Bravo momci, odoh i ja 5. Avgusta :takoje: A sto se tice toga da ste se raspali, samo opusteno prvi put boli posle je opusteno :moto3::moto3:

• Honda pa sve onda.... , 630 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd07, Suzuki dr 650

Odlicne fotografije.... Koliko vidim, bas vam je bilo lepo. Puno voznje, interesantni predeli, lepa priroda, lepi i krivudavi putevi....Odlicno. :takoje: San svakog bajkera

• Podržavam 1

Bilo je lepo! Vredelo je osetiti voznju u ne tako pitomim predelima. Rado cu otici ponovo. A ako sam bar jednog od vas motivisao da krene na ovu stranu, nije mi zao potrosenih sati i sati na pisanje ovog putopisa.

• Podržavam 4

Danasnji motor od 125ccm je sigurno izdrzljiviji od vecih motora pre samo par desetina godina (procitati Deda Danetov putopis iz sezdesetih), samo ga je potrebno voziti na nacin na koji to njemu odgovara. Tvoj motor ima dosta prostora za kacenje raznoraznih torbi. Nije neophodno da za 1000km kupujes kofere, potrebna je samo volja, nepromociva torba i malo uzadi i eto prtljaga. Moram priznati da je putovanje mojim YBR-om od 125ccm bilo posebno interesantno bas zbog toga sto je on slabasna masina, mada potrebno je dosta vise vremena. Skoro sam citao o jednom juznoamerikancu koji je kroz 4-5 godina obisao svet na tom slabasnom YBR, a iz Spanije doveo svoju buducu zenu, takodje na drugom YBR. Nije imao kofere :) Najteze je krenuti, a posle...

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja