Jump to content

Moto Zajednica

Marko NS

Članovi
  • Broj tema i poruka

    13
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu Marko NS

  • Rođendan 29.11.1989.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Novi Sad

Marko NS's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

2

Reputacija u zajednici

  1. Nisam to do sad radio na skuteru, ali jesam na kolima- ako sam dobro razumeo hoćeš samo da promeniš cajger? U suštini vrlo je jednostavan proces, ali ima posla. Prvo što moraš da uradiš je da vidiš da li možeš da otvoriš sat, drugo moraš da nađeš odgovarajući template na internetu koji ćeš modifikovati u Corel-u, Photoshop-u ili nekom drugom programu za grafičku obradu. Na kraju samo odeš u bilo koju bolju kopirnicu i tražiš da ti to odštampaju na samolepljivom papiru, iskrojiš ga, zalepiš i to je to... Ako je to ovaj model LINK deluje prilično jednostavno samo treba voditi računa prilikom rastavljanja i izbora papira zbog pozadinskog osvetljenja...
  2. U 11 svaki dan? Čisto da se ne ispalim
  3. Forum je prepun informacijama vezanih za polaganje A - A2 - A1 - AM... sve informacije možeš pronaći ovde - LINK btw bitna je težina motora: "A2" - kategorija je kategorija za upravljanje motociklima čija snaga motora nije veća od 35kW i čiji odnos snage motora i mase vozila nije veći od 0,2 kW/kg.
  4. Gde može da se vidi tačan program /satnice po danima?
  5. Hajde malo da osvežim temu, do danas još ništa konkretno nisam rešio vezano za motor- planirao sam da preskočim ovu sezonu i da kada napunim 24 god. polažem za A... Naleteo sam sinoć na zanimljiv oglas LINK -motor je registrovan na 25kw i može da se vozi sa A2 ali je "odvrnut" na full snagu. Interesuje me da li ovo pije vode, i na koji način se ograničava snaga? Jako mi je zanimljiv ovaj motor jer bi ga iskreno, ukoliko je to moguće, vratio na tih 25kw za ovu sezonu- jer sam i onako ne iskusan vozač, pa za sledeću kad dobijem A vratio na sadašnje stanje... Na taj način bi izbegao rizik eventualnog vanrednog tehničkog i sl. Šta vi mislite o svemu ovome?
  6. Jel znate možda kakvo je stanje kada je u pitanju polaganje za A - A2 u drugim gradovima u Srbiji? NS, ZR, SU, SD...
  7. Budala u saobraćaju je uvek bilo i biće... moj bivši komšija je zaglavio u zatvor jer je, isprovociran sviranjem na semaforu, izvukao čoveka iz auta i ubio ga od batina- bukvalno... Samo mi je žao što ni zatvori nisu dovoljni za takve kretene!
  8. Nije 100% proverena informacija ali najverovatnije nije moguće "skinuti blokadu" tj. povećati snagu. Trebalo bi komplet elektroniku navodno zameniti što sumnjam da je isplativo... Ima još vremena do proleća pa ću razmisliti šta da uradim.
  9. S obzirom da tek u novembru punim 24 godine, razmišljam da ne preskačem sezonu i položim sad za A2 (kad vreme dozvoli naravno). U oglasima ima jedna nova Yamaha XJ6N sa 35kW- zanima me da li to "pije vode" tj. da li može da se vozi na A2 bez problema? Neko mi je spomenuo i granicu od 400ccm uz ovih 35kW pa čisto da ne bi kasnije bilo zabune...
  10. Jedno pitanje, pre 7 godina sam položio PSP a pre 5 B kategoriju, trenutno imam staru vozačku- zamenom za novu upisaće mi se AM između ostalih. Da bi polagao za A2 (imam 23 god) treba da odvezem 7 časova. Zanima me iz čega se samo polaganje sastoji- da li ide kao ranije teorija pa vožnja, ili samo vožnja? Kao i koje poznavanje prve pomoći mi je potrebno? Da li se ono uči samo teoretski ili i praktično? Možda negde ovde piše odgovor, ali sam ga prevideo...
  11. Svaka čast momci na putopisu, moram priznati da vam zavidim i da jedva čekam da se provozam malo po "komšiluku". Inače planiram put ka TF krajem avgusta- Alfa Romeo Club Romania organizuje trodnevni skup, i siguran sam da će mi puno značiti ovo sve što ste podelili sa nama.
  12. Svaka čast na ovom do sad, zauzimam jedno mesto u prvom redu i čekam nastavak...
  13. Haha, hvala na prosleđenom linku- ja se ipak ne dvoumim. Što se tiče vožnje motora nemam iskustva, ali nemam ni problema prilikom sticanja istog- bar onog početnog... Ne spadam u one "usijane glave" i nije mi cilj da što pre izvežbam zadnjak pa da se pokažem u selu. Volim vožnju i putovanja, u grad ne planiram mnogo da se guram- u kom sam na skuteru sam prešao 20.000km za par sezona tako da kolko-tolko poznajem situaciju u saobraćaju sa dva točka.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja