vlajko 2670 Napisano Octobar 28, 2012 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Za nekoga(mene) kreativnost.. a za neke atak na moždane vijuge.. samo zavisi iz kog ugla gledaš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 28, 2012 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Za nekoga(mene) kreativnost.. a za neke atak na moždane vijuge.. Rukotvorine jesu kreativnost, a muzika koju pomocu ovih sprava pravis moze da bude atak na mozdane vijuge, ali i ne mora. Npr. Madona i Kylie Minogue su koristili originalni Roland TB303, ciji je ovo klon ,za svoje stvari. Audio sam stavio kao ilustraciju jer se ipak radi o muzickim spravama, pa sam kontao da bi moglo da bude zanimljivo. Kad si vec kod ataka na mozdane vijuge, evo jos jedne moje rukotvorine... u pitanju je Extreme Torture - sekvencijalna slagalica izradjena od laserski secene akrilne plastike (pleksiglasa). E, to je pravi atak na mozdane vijuge. Garantujem da je niko na forumu nebi umeo da sklopi. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Octobar 28, 2012 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Čoveče.. pa patentiraj to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Octobar 28, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Нема слика... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Octobar 29, 2012 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Фибра, је л' још увек имаш само моторин на фосилна горива? Ништа на струју? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Octobar 30, 2012 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan ...jos uvek na fosile. Treba dosta para za ekperimentisanje sa elektricnim pogonom. Postoje fabricka resenja za bicikle, ali to nije to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Novembar 16, 2012 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Ako nekoga zanima kako zvuci... moj prvi test zavrsene sprave. A, ovako zvuci kad to radi nas perpektivni umetnik Abadroza. Koristi 2 moje sprave u tandemu. I sve si ove sprave napravio sam? Od recikliranih delova? Oduševljen sam! I sprave i muzika su prva liga! Svaka vam čast obojici! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BusMan 2025 Napisano Novembar 16, 2012 Drug član, 2888 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kliks Prijavi odgovor kao problematičan Jaaooo Fiiiibrooo, prvi put da mi ovakva muzika nije atak na mozdane vijuge. Tonovi su skroz prijatni/puni. Ti si genije!! A svaka cast i Abadrozi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Novembar 17, 2012 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Ja zanemeo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Novembar 18, 2012 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan @Motoholic Ako izuzmemo što su paneli sečeni i gravirani laserom, sve je ručni rad. @BusMan Rade, pa ti si onda mlađi duhom nego što bi se reklo kad ti ovo nije napad na moždane vijuge, ili ti je Kliks pokvario sluh. Hvala svima na rečima pohvale! Znači mi! Nadam se da će se ovde oglasiti još neka kreativna duša. Nebih da od teme napravim ličnu promociju, a imam još dosta kreativnih radova. Kad sam već kod muzičkih sprava, hteo bih da predstavim moju verziju najstarijeg duvačkog instrumenta (po tvrdnji aboridžina) na svetu - Didžiridua U originalu, Didžiridu se pravi od Eukaliptusovog drveta koga su izdubili termiti. Svira se tako što se ustima proizvodi osnovni zvuk (drone) uz koji se ubacuju vokali (vrištanje, glasanje životinja i sl.). Proizvesti zvuk na ovom instrumentu nije problem uz malo vežbe, ali je za pravilno sviranje Didža neophodno savladati tzv. cirkularno disanje... Fora je da osnovni, noseći ton (drone) nikad ne prestaje, a da bi to bilo moguće u momentu brzog i kratkog udisaja vazduha neophodno je u isto vreme iz obraza izduvavati vazduh u instrument, umesto iz pluća. Izuzetno kompleksna i neprirodna radnja. Moja verzija Didžeridua - Labyridoo napravljena od medijapana je utoliko drugačija što je rezonantna cev "spakovana" u kutiju. Kako bi dobio cev, usnutrašnjost je ispregrađivana u stilu lavirinta, zbog čega sam ovaj moj Didž nazvao Labyridoo (labyrinth+didgeridoo) Kako je medijapan meko drvo, unutrašnjost sam lakirao tvrdim lakom u nekoliko slojeva, dok je spoljašnost, gitovana, farbana i nevešto oslikana akrilnim bojama. Nemam sačuvanu veću sliku unutrašnjosti Labyridoo-a, evo jedina koju je google sačuvao. Ovako zvuči Labyridoo kad ga ja sviram. Htedoh da stavim nekog aboridžina kako svira originalni eukaliptusov didž za ilustraciju, ali mi se ipak više dopalo kako stoji ovoj ribi. Ovom liku je sviranje didža bilo suviše jednostavno, pa je set obogatio perkusijama... 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Novembar 18, 2012 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Ovako izgleda moj pravi didž, nije od eukaliptusa već od bambusa. Ofarbao sam ga akrilnom mat crnom bojom i jednostavno ukrasio aboridžinskom šarom. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Decembar 7, 2012 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Ajde da se ne stidim jos malo... evo jos malo rukotvorina. Ovog puta muzicke, DJ sprave. Svaka ima nesto reciklirano. JunkBox - MIDI DJ kontroler za NI Traktor Vecina komponenti su reciklirane. Kuciste je od Commodore C64, Motori sa Floppy drive-a, Tasteri iz poker aparata i tsastatura, potenciometri i kapice iz TV-a... ti si za NASA centar rođeni kandidat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Decembar 9, 2012 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan evo malo novih radova. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Decembar 10, 2012 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Letos, kad sam bio na Korculi, sam se setio tebe i tvojih rukotvorina. Celo ostrvo je od slojevitog kamena. Treba ga samo pokupiti. Kao da je nastalo izlivanjem sloj po sloj lave. Da sam bio kolima, a ne motorom, poneo bih gepek pun kamenja. Neki su prirodno oblikovani do savrsenstva. Evo jedan takav... Kremenkov notes. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1641 Napisano Decembar 10, 2012 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Uf treba i meni jedno 15m2 za predsoblje, cini mi se da bi mi leglo...a moze i vise... Ajd malo off-a jel ima ovako nesto slicno u Srb? Da se skuplja ili da se kupi ali ne za xxx$ po m2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4760 Napisano Decembar 10, 2012 Ne silazi, 5554 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ima iznad Mrcajevaca kamenolom u kome prodaju kubik kamena-rinfuz za 1000din. Uopste nije tako los i moze solidno da se iskoristi. Mi smo u klupskoj brvnari uradili parking za motore od tog kamena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Decembar 10, 2012 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Letos, kad sam bio na Korculi, sam se setio tebe i tvojih rukotvorina. Celo ostrvo je od slojevitog kamena. Treba ga samo pokupiti. Kao da je nastalo izlivanjem sloj po sloj lave. Da sam bio kolima, a ne motorom, poneo bih gepek pun kamenja. Neki su prirodno oblikovani do savrsenstva. Evo jedan takav... Kremenkov notes. uglavnom na obali ima tako škrilastih kamenih ploca i dobra su podloga za neke naše radove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Decembar 11, 2012 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Evo jednog malo drugačijeg sata. U pitanju je projekat Chronulator sa sharebrained.com odakle sam naručio komponente, a kućište sam ja napravio. Slede slike iz procesa nastajanja... Ovako izgleda sadržaj kompleta. (fotografija preuzeta sa sharebrained.com) Lemljenje preskačem jer nije zanimljivo. Ovako izgleda kućište nakon što je laserom isečeno od 3mm akrila. Koristio sam ostatke, znači ponovo reciklaža. Kao i sva ostala kućišta koja sam radio i ovo se spaja po principu slagalice. Hteo sam da sat izgleda minimalistički i savremeno ali da zadrži originalni analogni šmek, pa sam penelmetre prekroio, i oba montirao na ploču od belog akrila preko kojeg ide providna folija sa oznakama kako bi sat mogao da se osvetli od pozadi. Modifikacija panelmetara je bio delikatan posao jer je ceo sklop veoma osetljiv i lako ga je oštetiti. Pogled sa zadnje strane Prozor za prednju masku sam uradio tako što sam izgravirao okvir, odstranio spoljnji deo zaštite... prefarbao sve u mat crno, nakon čega sam odstranio i ostatak zaštitne folije. Šmirglanje, gitovanje, šmirglanje, gitovanje, šmirglanje... Farbanje Izgled gotovog sata 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4433 Napisano Decembar 11, 2012 Advanced Member, 1974 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno!!! Kao i tvoji ostali projekti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Decembar 12, 2012 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Gligo, majstore avanture! Evo jos jednog, starijeg projekta. Ponovo malo reciklaze. Ukrstio sam 2 retro budilnika... Mehanicki budilnik i radio sat. Evo sta je ispalo. 11 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Decembar 12, 2012 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Kakav si ti ludak.. E zemljo Srbijo kakve ti likove puštaš da slobodno šetaju 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Decembar 12, 2012 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Kako je dobro ispao sat! Samo nastavi sa projektima, svaka čast. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Decembar 12, 2012 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Sat je čista epska fantastika. Pošto jedan? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CoLiBrI 233 Napisano Decembar 12, 2012 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Zemun-Ugrinovci Motocikl: suzuki dr 650 Prijavi odgovor kao problematičan fibra me zapanjuje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Decembar 12, 2012 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Sat je čista epska fantastika. Pošto jedan? Na zalost nije na prodaju. Sama izrada nije problem, ali naci ocuvan budilnik vec jeste. Nekad sam redovno lovio po buvljacima razno smece za reinkarnaciju. Nekad nadjem nesto inspirativno, nekad ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...