Jump to content

Moto Zajednica

Formula 1

Recommended Posts

• 4_tocka_i_karoserija, 2114 postova
  • Motocikl: -
Pre 10 sati, nuk je napisao:

Sve što radi MV ove godine je spektakl, od kvalifikacija pa nadalje.

Generalno se slažem oko ovoga.

Pre 10 sati, nuk je napisao:

Onaj start danas ne da je doktorski nego ne znam kako to nazvati.

Samo pogledaj snimak iz Russelovog bolida, i njegovu radio poruku - nikakav doktorski rad Verstapena, već Piastrijeva greška.
Takođe, 100% sam siguran da Piastri ne bi popustio na ulazu u drugu krivinu da nema Landa.

Verstapen radi ono što je još davno pokazao - kad god nema šta da izgubi, napada sa stavom "ili ćeš da popustiš, ili se sudaramo". Piastri je nedavno pokazao da je spreman da ne popusti, ali matematika je vrlo nezgodna za njega u ovom trenutku.

Nakon starta... pa kao da je Max poručivao termine za VSC i SC.

Noris ode u box, sledeći krug VSC - najopušteniji mogući pit-stop za Maxa.

I onda, 15-16 krugova kasnije, taman ono neko vreme kad bi McLareni počeli da gaze sve, evo ga i SC - svima lepo nove gume, i nema više brige. Ja prosto ne verujem da bi bilo ko, pa ni Max, mogao da se bori s njima na gumama koje su prešle više od 60% trke.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Pana, 626 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535

Да , да  доста "среће" за  Макса  и једна од ретких Пјастријевих грешки.   

Ферари је са Леклером  је коначно убо неку смислену  тактику , можда и победничка  да није  било СК. 

Хађар  ме изненадио како је  рационално  чувао гуме док су га претицали , лепо  одвозао  и  завршио испред Цуноде .  Жао  ми Албона али генерално Вилијамс ове године много бољи . 

Ирац Дан  друга победа  ,  Браунинг , Бегановић трећи , Линдблад ,  Форнароли ...  млади возе са врло мало калкулација и са гасом до патоса. 

• Svrati ponekad, 145 postova
  • Motocikl: BMW K1200 GT

Ja i dalje ne vidim da su VSC i SC doprineli nesto mnogo Maxu. U trenutku pre VSC Lando menja gume dok je 10-ak sekundi iza Maxa, a Max sledeci krug da zameni ide ispred njega i Oskara koji vec vozi veliki broj krugova na tim gumama i sasvim moguce ceka jos jednu zamenu. Olaksao mu je VSC definitivno ali nista veliko nije promenio. SC dolazi u trenutku kada je Max 18 sekundi ispred, nema sanse da bi ga stigli, tako da ne vidim kako to njemu pomaze. Oskar je izgubio trku na pocetku, posle rana zamena guma mu nije donela nista veliko. Lando mi nije bio ni u prici za pobedu u ovoj trci tako da se moze reci da je dobio drugo mesto kao poklon.

Huh...
'Ajd ovako...

VSC je "poklonio" Maxu 10-tak sekundi, tako da bi prednost u vreme kad je izašao SC bila ispod 10, što je po meni svakako dostižna prednost na gumama koje se voze (dosta) više od pola trke.

Mislim, da se razumem, daleko od toga da mislim da je samo sreća, i da je bilo ko mogao da izvede isto ovo u datoj situaciji, samo ne mislim da je u sveukupnoj priči ova pobeda bila nešto posebno. Jednostavno, sve mu se poklopilo, i on je umeo da iskoristi.

• Drug član, 1167 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX,Honda VT750 ACE

Pa ili ovako,vsc i sc je Maksu omogućio vrlo komotnu pobedu a bez toga bi mglo biti čupavo što ne znači da bi bilo. I bitno Piastri nije ličio na sebe juče,ne samo na startu već celu trku vozio nekako benigno. Da Lando nije na startu zaglavio iza Rasela verujem da bi se borio sa Maksom. I da Ladndo je u najgorem momentu ušao o boks ali nema šta da se žali ove godine je dva puta lepo iskoristio blagodeti SC pa mora i nekad da "plati".

Sent from my M2006C3MII using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 196 postova
  • Motocikl: Voge SR3 , Aprilia Scarabeo 125

Može biti isto kao i zanimljivih strategija ili dobrih improvizacija u hodu, zato je i uvredeno pravilo da razbije monotoniju. Mene više interesuje da li će C6 gume ovde biti upotrebljive, uz ta dva stajanja garantuje još jednu dozu bar malih neizvesnosti, u suprotnom C6 ćao zauvek 

Ako Noris ostane na prvom mestu posle starta, skoro 100% sam ubeđen da će pobediti.

McLaren nema potrebu da ode u box pre ostalih - znamo da manje troše gume od ostalih, i mogu da čekaju, jer ovi iza teško da će imati priliku da odu u box, i izađu "na čist vazduh" da bi undercutovali McLaren.

Tako da mislim da Noris može relativno opušteno da vozi ispred i čeka da ovi iza prvi odu u box, a on za njima.

Ako neko drugi posle prve krivine bude prvi, možda i bude nekog interesantnog dešavanja.

Ja navijam da ne bude :D

• Svrati ponekad, 145 postova
  • Motocikl: BMW K1200 GT

Lando ovo mora da dobije... Znamo da preticanja neće biti, čak ne vidim ni kako može dva stajanja da doprinesu, osim neke greške prilikom zamene guma... A to može da se desi Ferraiju pre nego Mclarenu...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ili ti u prevodu, ako ovo z*sere, dokazaće da ipak nije šampionskog kova. Isto važi i za McLaren kao ekipu

• Sviđa mi se 1

• Svrati cesto, 3728 postova
Pre 2 sati, zaludan je napisao:

Ako Noris ostane na prvom mestu posle starta, skoro 100% sam ubeđen da će pobediti.

McLaren nema potrebu da ode u box pre ostalih - znamo da manje troše gume od ostalih, i mogu da čekaju, jer ovi iza teško da će imati priliku da odu u box, i izađu "na čist vazduh" da bi undercutovali McLaren.

Tako da mislim da Noris može relativno opušteno da vozi ispred i čeka da ovi iza prvi odu u box, a on za njima.

Ako neko drugi posle prve krivine bude prvi, možda i bude nekog interesantnog dešavanja.

Ja navijam da ne bude :D

Nisam siguran da je tako.

Ako je drugoplasirani uz njega, ode prvi u box, po izlasku sa novim gumama bice brz i pretece Norisa.

To je jako teško izvodljivo.

Elem, ako to uradi na početku, upada u gužvu na stazi, jer Monaco.

Noris ne mora da žuri jer će drugi vozači da uspore onog koji je otišao u box.

A kako vreme odmiče, i pravi se prostor za odlazak u box i povratak na čist vazduh, svi znamo da su McLareni sve brži u odnosu na konkurenciju, i Noris će lako da napravi razliku koju neće biti moguće stići jednim brzim krugom na novim gumama.

Dovoljno je da napravi 4-5 sekundi i čeka da ovaj iza njega ode, ili priliku za izlazak na čist vazduh.

Naravno, safety car je baš, baš, verovatan, i to donosi moguće komplikacije, ali tu nema predviđanja.

Prošle godine je safety car učinio trku dosadnom.

• Drug član, 1167 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX,Honda VT750 ACE

Koja veštačka drama u Monaku...a u stvari se ne dešava ništa. Žao mi samo Alonsa trebao do prvih bodova.

Sent from my M2006C3MII using Tapatalk

• Pana, 626 postova

Свака трка почиње од првог тренинга. Квалификације су преломне а позиција кључна.  Грешке се не праштају.    Ко то не зна , погледа  Ф2 , Ф3   и  нешто  боље разуме ситуацију, зна шта да очекује .   

Коме то није јасно заврши  фрустриран ( као Мерцедес  )  

Французи урадили домаћи задатак :  други , шести , седми  .  Вилијамс тактички одвозали.      Ловсон  убо  4  бода !    После неко каже лоша трка ,  лош угао гледања  ;)    или  лоша "срећа" -  лоша одлука дирекције трке  у случају Форнаролија    

Promenio član Jašim

On 25. 5. 2025. at 10:58, nuk je napisao:

Ili ti u prevodu, ako ovo z*sere, dokazaće da ipak nije šampionskog kova. Isto važi i za McLaren kao ekipu

Ja verujem da on jeste "šampionskog kova" u smislu kvaliteta vozača.

Ono što ga razlikuje od drugih sličnih, je što je "fin momak", i ja ga zbog toga izuzetno cenim.

“I want to win a championship. I’d rather just be a good person and try to do well. I’ll do whatever I can to win a championship but maybe I won’t sacrifice in my life as much as some others, in terms of who I am as a person and have the ‘f*** you’ mentality people say you’ve got to have. I still believe I can be a World Champion but doing it by being a nice guy.”

Ako uspe, to je za mene šampion.

Šumaheri, verstapeni i sl. su osvajači titula.

• Sviđa mi se 1

I Lekler je fin momak pa ne popušta pod pritiskom kao Lando već postaje ubica. Lando je onaj tip finog momka što očekuje da i drugi budu fini prema njemu, nema taj ego koji u sportu znači mnogo. 

Ovo su sve pretpostavke naravno, videćemo na kraju sezone ko je gde, samo se bojim da ako kojim slučajem uzme Oskar titulu pre, njega će to da slomi umesto da ga motiviše

• Pana, 626 postova
Pre 2 sati, zaludan je napisao:

Ja verujem da on jeste "šampionskog kova" u smislu kvaliteta vozača.

Ono što ga razlikuje od drugih sličnih, je što je "fin momak", i ja ga zbog toga izuzetno cenim.

Јесте фин и што кажеш , треба то ценити.    Плашим се да ће га то коштати .  

Пјастри брже размишља  ,  има импулс  . Макс искуство , безобразлук и нема обзира ни према коме.  

Ландо некако превише одмерава ,  пажљив , углађен .   

Гледао сам тако Филипе Друговића ,  шампион Ф2 / 2022  исто добар момак, поштен ,  талентован , брз  али без  спонзора и правог ангажмана  . 

pre 41 minuta, nuk je napisao:

I Lekler je fin momak

Lekler jeste fin, ali van staze.

Lik je još kao klinac pokazivao sklonost ka bezobrazluku - čuveni klip "just an inĆident" - kažu ljudi "ono kad je Max Verstappen s druge strane, a ti si psihopata".

Kakve sve ispade je imao preko radio-veze prvih par godina...

Samo je naučio da se kontroliše, a daleko je od "finog".

pre 6 minuta, Jašim je napisao:

Плашим се да ће га то коштати . 

I ja.

Zato i napisah "ako".

Ali nije nemoguće.

Damon Hill je (bio) fin momak, Jenson Button, Mika...

P.S. Kimi je naravno van svih uobičajenih kategorija :D 

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja