Jump to content

Moto Zajednica

Kinez, moze to i na dizel

Recommended Posts

• Svrati po nekad, 360 postova
  • Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure

Evo da vam kao prvo objasnim o cemu se radi.

Imam jednog (malo) ludog drugara koji je odlucio, zbog besparice, da malo testira sa razna goriva na svom skuteru, kinezu zapremine 49cc. Moram reci da sam bio prisutan kada je vrsio sledece eksperimente.

Posto je rodom sa sela, prvo je isprobao sa kalsicnu mesavinu, motor je upalio i radio, sto i nije neko cudo, miris mesavine je bioprisutan.

Zatim se odlucio da predje na mesavinu za motornu testeru, naravno rezervor je svaki put nacisto ispraznjen. Manje benzina, vise ulja, radi i tako, sad se pojavio i beli dim iz izduva.

Ponovo smo ispraznili rezervoar, i sad smo nasipali u odnosu pola-pola klasicnu mesavinu i eurodizel. Motor je upalio opet, skepticni da nije vise sposoban da radi, odlucimo da ga provozamo, ide sve uredno, samo sad izbacuje crn dim.

Vratimo se mi, ispraznimo rezervoar, sipemo pola mesavine, pola D2 dizel, motor ponovo upali, dim crn kao noc, smrdi na kilometar, ali nece da ide, gasi se. Podesimo mu kaburator tako da u smesi ima vise vazduha, motor upali i drugar se odveze, a ja samo gledam. :staa:

Rekoh sebi da li je ovaj normalan :lud:

Sutra idem ponovo kod njega, na programu loz ulje-mesavine i domaca rakija. Tako da vam javljam sta se desava a mozda padne i neki snimak. :D

• Podržavam 8

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 217 postova
  • Motocikl: Gilera Nexus 500, ZX6R

hahahahahaha svaka vam čast carevi 1lol.gif, mada izmedju BMB 95 i D2 nije neka razlika u ceni...

A rakiju je velika šteta stavljati da pogoni motor na 2 točka, bolje da pogoni čoveka na 4 noge... 1oda.gif

Ako neko ima predlog, kao sto je na primer Woo3-ov, neka ga iznese, probacemo i to :lol:

A mozda nas vidite u Mythbuster ili Galileu :jee:

P.S. Vodu je ove zime bio nakupio u rezervoar od snega sto topio, nije hteo da upali.

• bu!, 609 postova
  • Motocikl: Honda Deauville 650

Ja sam probao da sa D2...Ne svojom zeljom,u 10 litara benzina igrom slucaja je sipano 5 litara D2 i isao je motor,ali je pucao kad mu smanjim gas,dimio...A potom su mu otisle svecice pa sam morao da kupim nove,praznim rezervoar,praznim i cistim karbove ..Posle svega toga sam ipak sipao samo benzin...(pola sata sam njusio kanister da bi se uverio da je unutra stvarno benzin...) Sto je i najbolje...Necete nista mnogo ustedeti,samo mozete stetu da napravite...

• Zainteresovan, 952 postova

Uhhh, sećam se kako sam za vreme sankcija '93. u suzukija 850 sipao po trećinu benzina, lož ulja i nitro razredjivača, sve što sam našao po garaži samo da se odvučem do cilja. Ali ne bih to radio iz obesti, pisao sam već kako je drugaru smeša dizela i benzina istopila klipove na renou.

• Svrati ponekad, 209 postova
  • Motocikl: versys 650

Леле, ај да ће нешто да уштеди, него ће само штету да направи. Кад се већ играте, укључите у неку калкулацију и ацетон, мислим да би супер ишао са дизелом... :neznam:

• Drug član, 1070 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Proslo leto drugari se izivljavali na nekom Puhu ( nije bio bas u sjajnom stanju). Na kraju im nestane benzina i oni sipaju nitro razređivac. Motor upali oni ga nagaze ali je posle nekoliko stotina metara masina zakovala.

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: R6

Evo da vam kao prvo objasnim o cemu se radi.

Imam jednog (malo) ludog drugara koji je odlucio, zbog besparice, da malo testira sa razna goriva na svom skuteru, kinezu zapremine 49cc. Moram reci da sam bio prisutan kada je vrsio sledece eksperimente.

Posto je rodom sa sela, prvo je isprobao sa kalsicnu mesavinu, motor je upalio i radio, sto i nije neko cudo, miris mesavine je bioprisutan.

Zatim se odlucio da predje na mesavinu za motornu testeru, naravno rezervor je svaki put nacisto ispraznjen. Manje benzina, vise ulja, radi i tako, sad se pojavio i beli dim iz izduva.

Ponovo smo ispraznili rezervoar, i sad smo nasipali u odnosu pola-pola klasicnu mesavinu i eurodizel. Motor je upalio opet, skepticni da nije vise sposoban da radi, odlucimo da ga provozamo, ide sve uredno, samo sad izbacuje crn dim.

Vratimo se mi, ispraznimo rezervoar, sipemo pola mesavine, pola D2 dizel, motor ponovo upali, dim crn kao noc, smrdi na kilometar, ali nece da ide, gasi se. Podesimo mu kaburator tako da u smesi ima vise vazduha, motor upali i drugar se odveze, a ja samo gledam. :staa:

Rekoh sebi da li je ovaj normalan :lud:

Sutra idem ponovo kod njega, na programu loz ulje-mesavine i domaca rakija. Tako da vam javljam sta se desava a mozda padne i neki snimak. :D

probaj razredjivac i ulllllje ici ce preko 100 ke,veruj mi

• Drug član, 2329 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L

Па ви сте већи ентузијасти и од мене! Свака част, скидам капу! :takoje:

Evo da vam se javim posle danasnjeg eksperimentisanja.

Kao prvo, loz ulje-mesavina i rakija nisu se pokazali kao gorivo, tako da smo danas bar razbili jedan mit sto se rakije tice, jos samo da ustanovimo da li stvarno skida kamenac i pomaze da se poboljsaju vestine nakon "jedne drmnute case" pa da umremo na miru :popovanje:

Zatim smo doveli do savrsenstvo podesavanje odnosa vazduha i smese kod mesavina-eurodizel. Rezultat je prilicno dobar, nema vise da crnog dima, doduse malo trokira, a evo jednog snimka kao obecano.

http://www.youtube.c...eature=youtu.be

Medjutim malo se pogorsala situacija kada je pukla usisna grana

slike1209.jpg

Medjutim, Srbin ne bi bio Srbin da ono sto pokvari ne ume da popravi, tako da smo zalili sa tecni metal, i rezultat mozete videti u sledecem snimku

http://www.youtube.c...eature=youtu.be

(ivinjavam se zboglose slike jer je snimano telefonom)

Inace skuter razvija u klip do 45km/h a posle smo uspeli da ga teramo 55km/h

Ma ja vozim uvek sa kacigom, rukavice i bar patike, ali on je po tom pitanju malo tvrdoglav, sta cu.

Inace motor je u polu-raspalom stanju, mislim da sam na njemu vise opravki uradio nego bilo ko drugi na nekom motoru, danas osim usisne grane je u voznji ispao filter za vazduh, otkacile mu se zadnje nogarke a i izduvna grana se odsrafila. Da ne pricam o problemima koji su ranije nastali a jos nismo uspeli da resimo.

P.S. Ako niste primetili, motor nema sediste vec drugar sedi na onu sipku sto drzi sediste, na nekoliko milimetara od samog bloka motora.

• veloce come un proiettile , 728 postova
  • Motocikl: Vespa Gts Super 300

Moram da dam komentar.

Pa vi ste legende,skoro me nije ovako neko nasmejao...

10+ za nauku i istrazivacki rad... :takoje:

• Svrati ponekad, 125 postova
  • Motocikl: Suzuki DR600 DJEBEL

Jel na kraju ustedeo koji dinar 1Mina.gif

Jeste probali jos koji eksperiment, kako se zavrsilo :D na sta motor na kraju ide 1jee1.gif

Od ustede nije bilo nista, a trenutno se vozi na benzin. Eksperimenti ce biti jos, obavesticu vas kada dodje vreme. Trenutno smo na jednom interesantnom slucaju kod jedne devojke gde joj skuter trosi nenormalno, isprazni pun rezervoar za manje od 30km, naravno gledacemo da sve to dovedemo cakum-pakum, makar morali celo leto da probavimo kod nje, ako vidite sta ocu da kazem :hej:

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja