Stefan3595 438 Napisano Jun 21, 2012 Svrati po nekad, 360 postova Lokacija: Leskovac-Lausanne Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Evo da vam kao prvo objasnim o cemu se radi. Imam jednog (malo) ludog drugara koji je odlucio, zbog besparice, da malo testira sa razna goriva na svom skuteru, kinezu zapremine 49cc. Moram reci da sam bio prisutan kada je vrsio sledece eksperimente. Posto je rodom sa sela, prvo je isprobao sa kalsicnu mesavinu, motor je upalio i radio, sto i nije neko cudo, miris mesavine je bioprisutan. Zatim se odlucio da predje na mesavinu za motornu testeru, naravno rezervor je svaki put nacisto ispraznjen. Manje benzina, vise ulja, radi i tako, sad se pojavio i beli dim iz izduva. Ponovo smo ispraznili rezervoar, i sad smo nasipali u odnosu pola-pola klasicnu mesavinu i eurodizel. Motor je upalio opet, skepticni da nije vise sposoban da radi, odlucimo da ga provozamo, ide sve uredno, samo sad izbacuje crn dim. Vratimo se mi, ispraznimo rezervoar, sipemo pola mesavine, pola D2 dizel, motor ponovo upali, dim crn kao noc, smrdi na kilometar, ali nece da ide, gasi se. Podesimo mu kaburator tako da u smesi ima vise vazduha, motor upali i drugar se odveze, a ja samo gledam. Rekoh sebi da li je ovaj normalan Sutra idem ponovo kod njega, na programu loz ulje-mesavine i domaca rakija. Tako da vam javljam sta se desava a mozda padne i neki snimak. 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Jun 21, 2012 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoT 125 Napisano Jun 21, 2012 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Vrsac, Srbija Motocikl: Gilera Nexus 500, ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan hahahahahaha svaka vam čast carevi , mada izmedju BMB 95 i D2 nije neka razlika u ceni... A rakiju je velika šteta stavljati da pogoni motor na 2 točka, bolje da pogoni čoveka na 4 noge... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darosavac 241 Napisano Jun 21, 2012 Motorista u pokusaju, 282 postova Motocikl: Keeway speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Sto kazu: ,,Njemu pamet ne smeta" 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2509 Napisano Jun 21, 2012 Drug član, 1603 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Kostace ga lepo ta besparica i eksperimentisanje! :lud: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Woo3 110 Napisano Jun 21, 2012 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Beograd Motocikl: .... Prijavi odgovor kao problematičan Hahahaa, kako je krenulo samo vodu fali da sipate ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan3595 438 Napisano Jun 21, 2012 Svrati po nekad, 360 postova Lokacija: Leskovac-Lausanne Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ako neko ima predlog, kao sto je na primer Woo3-ov, neka ga iznese, probacemo i to A mozda nas vidite u Mythbuster ili Galileu P.S. Vodu je ove zime bio nakupio u rezervoar od snega sto topio, nije hteo da upali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1361 Napisano Jun 21, 2012 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Probajte mešavinu benzina sa wd-40 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marphi 1138 Napisano Jun 22, 2012 bu!, 609 postova Lokacija: Pa Motocikl: Honda Deauville 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam probao da sa D2...Ne svojom zeljom,u 10 litara benzina igrom slucaja je sipano 5 litara D2 i isao je motor,ali je pucao kad mu smanjim gas,dimio...A potom su mu otisle svecice pa sam morao da kupim nove,praznim rezervoar,praznim i cistim karbove ..Posle svega toga sam ipak sipao samo benzin...(pola sata sam njusio kanister da bi se uverio da je unutra stvarno benzin...) Sto je i najbolje...Necete nista mnogo ustedeti,samo mozete stetu da napravite... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Jun 22, 2012 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Uhhh, sećam se kako sam za vreme sankcija '93. u suzukija 850 sipao po trećinu benzina, lož ulja i nitro razredjivača, sve što sam našao po garaži samo da se odvučem do cilja. Ali ne bih to radio iz obesti, pisao sam već kako je drugaru smeša dizela i benzina istopila klipove na renou. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balavurda 279 Napisano Jun 22, 2012 Svrati ponekad, 209 postova Lokacija: BG Motocikl: versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Леле, ај да ће нешто да уштеди, него ће само штету да направи. Кад се већ играте, укључите у неку калкулацију и ацетон, мислим да би супер ишао са дизелом... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djorke 270 Napisano Jun 22, 2012 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp XL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Sto kazu: ,,Njemu pamet ne smeta" Hahahahahahha :lol: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1032 Napisano Jun 22, 2012 Drug član, 1070 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Proslo leto drugari se izivljavali na nekom Puhu ( nije bio bas u sjajnom stanju). Na kraju im nestane benzina i oni sipaju nitro razređivac. Motor upali oni ga nagaze ali je posle nekoliko stotina metara masina zakovala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Jun 22, 2012 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da vam kao prvo objasnim o cemu se radi. Imam jednog (malo) ludog drugara koji je odlucio, zbog besparice, da malo testira sa razna goriva na svom skuteru, kinezu zapremine 49cc. Moram reci da sam bio prisutan kada je vrsio sledece eksperimente. Posto je rodom sa sela, prvo je isprobao sa kalsicnu mesavinu, motor je upalio i radio, sto i nije neko cudo, miris mesavine je bioprisutan. Zatim se odlucio da predje na mesavinu za motornu testeru, naravno rezervor je svaki put nacisto ispraznjen. Manje benzina, vise ulja, radi i tako, sad se pojavio i beli dim iz izduva. Ponovo smo ispraznili rezervoar, i sad smo nasipali u odnosu pola-pola klasicnu mesavinu i eurodizel. Motor je upalio opet, skepticni da nije vise sposoban da radi, odlucimo da ga provozamo, ide sve uredno, samo sad izbacuje crn dim. Vratimo se mi, ispraznimo rezervoar, sipemo pola mesavine, pola D2 dizel, motor ponovo upali, dim crn kao noc, smrdi na kilometar, ali nece da ide, gasi se. Podesimo mu kaburator tako da u smesi ima vise vazduha, motor upali i drugar se odveze, a ja samo gledam. Rekoh sebi da li je ovaj normalan Sutra idem ponovo kod njega, na programu loz ulje-mesavine i domaca rakija. Tako da vam javljam sta se desava a mozda padne i neki snimak. probaj razredjivac i ulllllje ici ce preko 100 ke,veruj mi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sr3ck0 2224 Napisano Jun 22, 2012 Drug član, 2329 postova Lokacija: Wien/Požarevac Motocikl: MZ ETZ 250, Suzuki GS 450L Prijavi odgovor kao problematičan Па ви сте већи ентузијасти и од мене! Свака част, скидам капу! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan3595 438 Napisano Jun 22, 2012 Svrati po nekad, 360 postova Lokacija: Leskovac-Lausanne Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Evo da vam se javim posle danasnjeg eksperimentisanja. Kao prvo, loz ulje-mesavina i rakija nisu se pokazali kao gorivo, tako da smo danas bar razbili jedan mit sto se rakije tice, jos samo da ustanovimo da li stvarno skida kamenac i pomaze da se poboljsaju vestine nakon "jedne drmnute case" pa da umremo na miru Zatim smo doveli do savrsenstvo podesavanje odnosa vazduha i smese kod mesavina-eurodizel. Rezultat je prilicno dobar, nema vise da crnog dima, doduse malo trokira, a evo jednog snimka kao obecano. http://www.youtube.c...eature=youtu.be Medjutim malo se pogorsala situacija kada je pukla usisna grana Medjutim, Srbin ne bi bio Srbin da ono sto pokvari ne ume da popravi, tako da smo zalili sa tecni metal, i rezultat mozete videti u sledecem snimku http://www.youtube.c...eature=youtu.be (ivinjavam se zboglose slike jer je snimano telefonom) Inace skuter razvija u klip do 45km/h a posle smo uspeli da ga teramo 55km/h Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Jun 22, 2012 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svaka vam cast, izgleda da ce ovde vise biti stete nego sto cete ustedeti, samo nemojte voziti bez kacige i u papucama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan3595 438 Napisano Jun 22, 2012 Svrati po nekad, 360 postova Lokacija: Leskovac-Lausanne Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ma ja vozim uvek sa kacigom, rukavice i bar patike, ali on je po tom pitanju malo tvrdoglav, sta cu. Inace motor je u polu-raspalom stanju, mislim da sam na njemu vise opravki uradio nego bilo ko drugi na nekom motoru, danas osim usisne grane je u voznji ispao filter za vazduh, otkacile mu se zadnje nogarke a i izduvna grana se odsrafila. Da ne pricam o problemima koji su ranije nastali a jos nismo uspeli da resimo. P.S. Ako niste primetili, motor nema sediste vec drugar sedi na onu sipku sto drzi sediste, na nekoliko milimetara od samog bloka motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mare70a 1399 Napisano Jul 10, 2012 veloce come un proiettile , 728 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa Gts Super 300 Prijavi odgovor kao problematičan Moram da dam komentar. Pa vi ste legende,skoro me nije ovako neko nasmejao... 10+ za nauku i istrazivacki rad... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan_kv 56 Napisano Jul 19, 2012 Svrati ponekad, 289 postova Lokacija: Kv-Bg Motocikl: Kawasaki er6-n Prijavi odgovor kao problematičan au sta vama pada na pamet...svaka cast ispasce to neki izum na kraju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DAVID91 56 Napisano Avgust 13, 2012 U prolazu, 81 postova Lokacija: Novi Becej, Novi Sad Motocikl: Suzuki VS800 Intruder Prijavi odgovor kao problematičan Ово је одлично, свака част на вољи! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZlajoX 47 Napisano Avgust 14, 2012 Svrati ponekad, 125 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Suzuki DR600 DJEBEL Prijavi odgovor kao problematičan Jel na kraju ustedeo koji dinar Jeste probali jos koji eksperiment, kako se zavrsilo na sta motor na kraju ide Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan3595 438 Napisano Avgust 14, 2012 Svrati po nekad, 360 postova Lokacija: Leskovac-Lausanne Motocikl: Kymco Zing 125, BMW F800GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Od ustede nije bilo nista, a trenutno se vozi na benzin. Eksperimenti ce biti jos, obavesticu vas kada dodje vreme. Trenutno smo na jednom interesantnom slucaju kod jedne devojke gde joj skuter trosi nenormalno, isprazni pun rezervoar za manje od 30km, naravno gledacemo da sve to dovedemo cakum-pakum, makar morali celo leto da probavimo kod nje, ako vidite sta ocu da kazem 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...