Jump to content

Moto Zajednica

Preporuke za transalp 1 (xl600)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 100 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 3VD

Pozdrav svima. Naime, odlucio sam da uzmem transalpa za prvi ozbiljni motor. Odluka je pala na verziju od 600 kubika ponajvise zbog budzeta. Budzet mi je 4000€. E sad u to ulazi i cifra registracije. E sad, naravno to nije bog zna koliki budzet ali me interesuje ukoliko znate nekoga ko ima pouzdanog transalpa urednog pa da pogledam i raspitam se. Vidio sam po oglasima malih milion, ali s obzirom sam ja iz Crne Gore, bilo bi mi vrlo znacajno ako neko moze da da preporuku.

Mislim, rado bih ja uzeo i 650 verziju ali nema se za toliko jbg :-P

Eto, svaka pomoc je dobrodosla

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Hvala na informaciji. Volio bih da me posavjetuješ kao npr. šta ? Iako ja tipujem na Hondu, volio bih čuti predlog. Iskreno ne razumijem se u cjenovni rang, te s toga, volio bih čuti predlog. Hvala puno.

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Transalpovi 600 su negde do 2500-3000e max zavisno gde i sta gledas. Za 4Ke, mogao bi da kupis i model od 650ccm (2000-2007), on je savremeniji, a narocito verzija od 2004. god. Pazljivo biraj, mislim da ces moci da se uklopis u budzet. Biraj motor koji vec ima topcase, nosace bocnih kofera, crash bar, pa i bocne kofere po mogucstvu. Sve to kosta u kasnijoj nabavci dosta. Za prvi ozbiljniji motor, pravi izbor, po svim pitanjima.

Srecno

• Svrati ponekad, 229 postova
  • Motocikl: 4 cilindra :-)))

I po mom pravi izbor za prvi motor.kod TA 600 gledaj isključivo modele 97-99,dva diska napred,za suvozačicu ručice za držanje...kolega(prim. da vozimo iste mašine)ti je vec naveo cene.Novi model je još atraktivniji,ali nemoj se voditi samo god. ili kilometražom,bez obzira sto su(i jedan i drugi)to provereno dobri i trajni motori gledaj od koga kupuješ .

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Taj motor je kupio moj drugar,bili smo u nedelju da ga pazarimo,tako da vise nije aktuelan.Ne znam samo zasto tema nije zakljucana 1neznam.gif

• Svrati ponekad, 278 postova
  • Motocikl: Honda Transalp XL 650

Druže,

Ja sam sa budžetom od 3000 kupio TA 650 pre dva meseca (kilometraža deluje OK, mehanika fantastična, tek registrovan, urađen servis ... stanje stvarno OK).

Traži, traži, traži ... Ne odustaj lako.

Ja sam 4 meseca pretraživao oglase, išao da gledam nekoliko komada ... da te ne smaram sada kroz koju sam muku prošao. Isto sam kupovao prvi motor i zamalo da uzmem stariji TA. Srećom, nađog sebi makinu, a sada se vozim i lickam je :moto3:.

Isprva nisam ni znao šta želim. Gledao sam i KLE (nije mi bio udoban), Freewind (nije mi bilo zgodno kako izgleda "trougao" fusazeri - sedište - volan), BMW 650 (fenomenalan, ali brate stajao u nekoj štali, zapušten i vlasnik nije spuštao cenu ispod 3400) ... išao po Srbiji i 200km u jednom pravcu. Ali isplatilo mi se.

Pozdrav i puno sreće.

• taraba, 612 postova
  • Motocikl: enduro

Druže, za taj budžet imaš redizajniran model (od 2005.) i to da ti ostane nešto za obavezne startne investicije. Znam šta ti pričam, imao sam takav primerak.

NE, definitivno sam odlucio uzeti verziju br. 2 . E sada posto su kod nas motori nagrdjeni sa cijenama, nasao sam u sloveniji dosta dosta povoljnije. Recite mi, ima li iko ikoga iz slovenije da mi se provjere dva motora ? Mislim, moze i samo jedan, nebitno ...

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

NE, definitivno sam odlucio uzeti verziju br. 2 . E sada posto su kod nas motori nagrdjeni sa cijenama, nasao sam u sloveniji dosta dosta povoljnije. Recite mi, ima li iko ikoga iz slovenije da mi se provjere dva motora ? Mislim, moze i samo jedan, nebitno ...

Hm... vidi ovako, ja sam prosle godine sa zetom (zivi u PG) otisao do Italije po BMWa F650 (i mi smo gledali Transalpa al su italijani vise nego neozbiljni)... u Budvi imas biker klub Jadran (kad krenes od starog grada na pocetku promenade, uvek imas nekih motora ispred). Tamo ti je menadžer Aco (vozi Afriku Twin, puno ga pozdravi i slobodno ga pitaj sto nije kupio Super Teneru (lokalna šala)). Vidi sa njima da li neko doteruje motore iz Italije ili slovenije ;) gledaj na http://www.avto.net (npr http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=6159238 ) .

Takođe popričaj sa špediterima kako ide procedura kod vas sa uvozom ;)

Hehe, sticajem okolnosti bas sam se za ovaj primjerak vezao. I zato trazim nekoga da mi provjeri motor. A sto se dovoza tice, to sam sve organizovao i sve je na stand by

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja