shadeless 17 Napisano Jun 11, 2012 ♠♥♦♣, 40 postova Lokacija: Beograd-Kragujevac Motocikl: U delovima Prijavi odgovor kao problematičan U poslednjih par dana imam problem na skuteru(Peugeot Speedfight 2), rashladna tečnost negde curi, tako da moram svako malo da dolivam vodu u hladnjak(samo sam odlagao rešavanje problema, znam). Malo istorije: prošle godine mi je kućište vodene pumpe bukvalno eksplodiralo-jedan od šrafova u njoj(koji je pravilan termin za to? ) je bio labav i proleteo je kroz plastiku. Ove godine sam od Damira sa foruma kupio novo kućište, majstor u Kragujevcu montirao, sipao antifriz i sve se činilo kako treba jedno mesec dana - iako je pokazivač temperature često pokazivao H, majstor je to pripisao lošem kontaktu ili tako nečemu što nije vredno pažnje. Tako sam se vozio bez primetnih problema do pre neki dan, kad sam shvatio da sam ostao bez vode - dan je bio vreo a motor počeo da dimi kao da se zapalio... odmah sam kupio destilovanu vodu i dolio skoro pun litar, i tada je pokazivač temperature prestao da radi. Neki dan kasnije sam morao hitno u Kragujevac i tom prilikom svratim kod majstora i on mi zameni "ampulu"(kako je on to nazvao, koliko sam shvatio senzor temperature je u pitanju ) i to je popravilo pokazivač temperature, ali voda naravno još uvek curka... on je predložio zamenu vodene pumpe(opet) - što je po meni nerazumno, ali se nisam zadržavao u Kgu tako da je to ostalo na savetu. Malo više sam se raspisao, ali ono što mene zanima sad je - šta je uobičajen uzrok curenja? I kod koga bih mogao da odem(u Beogradu) da ustanovi problem? Sumnjam da bi moglo da bude nešto jednostavno, crevo za dovod ili spoj na pumpi ali u stanu nemam alat ni da skinem plastike, a kamoli ostalo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mare70a 1399 Napisano Jun 12, 2012 veloce come un proiettile , 728 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa Gts Super 300 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda pusta na chepu posude za rashladnu tecnost. Zna da proda.Mene licno jedan. Uglavnom izbacuje neprimetno na visim obrtajima. Ja sam taj problem resio kupovinom novog chepa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grom 01 15 Napisano Jun 12, 2012 U prolazu, 82 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: cbr900rr-xl1000v varadero Prijavi odgovor kao problematičan Obicno ode semering na vodenoj pumpi i tu curi,nemoj to da te cudi posebno ako si montirao polovnu. --- I am here: http://tapatalk.com/map.php?5dic0z Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15874 Napisano Jun 12, 2012 Integrisan, 9299 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan U poslednjih par dana imam problem na skuteru(Peugeot Speedfight 2), rashladna tečnost negde curi, tako da moram svako malo da dolivam vodu u hladnjak(samo sam odlagao rešavanje problema, znam). Malo istorije: prošle godine mi je kućište vodene pumpe bukvalno eksplodiralo-jedan od šrafova u njoj(koji je pravilan termin za to? ) je bio labav i proleteo je kroz plastiku. Ove godine sam od Damira sa foruma kupio novo kućište, majstor u Kragujevcu montirao, sipao antifriz i sve se činilo kako treba jedno mesec dana - iako je pokazivač temperature često pokazivao H, majstor je to pripisao lošem kontaktu ili tako nečemu što nije vredno pažnje. Tako sam se vozio bez primetnih problema do pre neki dan, kad sam shvatio da sam ostao bez vode - dan je bio vreo a motor počeo da dimi kao da se zapalio... odmah sam kupio destilovanu vodu i dolio skoro pun litar, i tada je pokazivač temperature prestao da radi. Neki dan kasnije sam morao hitno u Kragujevac i tom prilikom svratim kod majstora i on mi zameni "ampulu"(kako je on to nazvao, koliko sam shvatio senzor temperature je u pitanju ) i to je popravilo pokazivač temperature, ali voda naravno još uvek curka... on je predložio zamenu vodene pumpe(opet) - što je po meni nerazumno, ali se nisam zadržavao u Kgu tako da je to ostalo na savetu. Malo više sam se raspisao, ali ono što mene zanima sad je - šta je uobičajen uzrok curenja? I kod koga bih mogao da odem(u Beogradu) da ustanovi problem? Sumnjam da bi moglo da bude nešto jednostavno, crevo za dovod ili spoj na pumpi ali u stanu nemam alat ni da skinem plastike, a kamoli ostalo... Dodji u Verano ( Vojvode Stepe 352, Banjica ) kada stignes pozovi me na 069/2251885 Darko i videcemo o cemu se radi i gde curi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shadeless 17 Napisano Jun 13, 2012 ♠♥♦♣, 40 postova Lokacija: Beograd-Kragujevac Motocikl: U delovima Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, potpuno sam zaboravio za ovlasceni servis Radno vreme je 8-16h? Ako ne uspem da iskombinujem sutra, u ponedeljak-utorak sam kod vas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15874 Napisano Jun 16, 2012 Integrisan, 9299 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, potpuno sam zaboravio za ovlasceni servis Radno vreme je 8-16h? Ako ne uspem da iskombinujem sutra, u ponedeljak-utorak sam kod vas Ove subote na radim, u veranu je guzva da veca ne moze biti tako da bi bilo najbolje da dodjes u utorak ako nije kasno. radno vreme je od 8-16:30 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shadeless 17 Napisano Jun 29, 2012 ♠♥♦♣, 40 postova Lokacija: Beograd-Kragujevac Motocikl: U delovima Prijavi odgovor kao problematičan Sve pohvale za Satelisov rad i solidarnost, iako sam pitao da samo pogleda hlađenje proverio je sve što se na skuteru proveriti može Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...