TomoB 1618 Napisano Jun 8, 2012 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan evo jednog koji putuje sam oko sveta na motoru....BEZ SPONZORA i samo sa parama koje zarađuje usput..... KLIK OVDE Trenutno je u Kanadi (baš smo se danas čuli) i ide prema južnoj Americi, samo da skupi (zaradi) dovoljno para..... heeeej, pa to je.... znamo se mi, sa njegovim tatom još bolje, poznati je vinogradar iz Vipave, haha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Jun 8, 2012 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Majstor Zile, oblizak sveta sa milion dolara u dzepu je avantura. Postoje zemlje gde pare ne pomazu, gde za iste od silne bede ne mozes nista ni da kupis a gde ces verovatno od domacina doziveti da podeli veceru sa tobom ! To je apsolutno tačno. Samo što onaj ko ima brdo para uglavnom i ne prolazi kroz takve "vukojebine", već ipak bira konfor. Put oko sveta je put oko sveta Nema tu mnogo izbora da li kroz vukojebine ili preko svile i zlata (osim ako necesh da preletish pola tog sveta) .. Slazem se sa Mikulom, takav put je avantura bez obzira koliko para imao, jer nisu pare uvek presudne i parama se ne moze kupiti bash sve ... Nadglasan sam! Moram da se složim sa većinom. ne popuštaj u ime 63. padobranske. ja sam s tobom. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Jun 8, 2012 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo vec kod teme ajde malo da sanjamo. Koji bi vi put izabrali i sta bi voleli da vidite na putu oko sveta? Ja bi sigurno zaobisao zapadnu Evropu kao i Ameriku. Dajte predloge! ja bi preko Bosne uzduž i popreko pa u Srbiju isto tako i opet u Bosnu pa preko Bihaca i Karlovca na Žutu lokvu, Senj pa doma. to bi meni bio put oko svjeta - mog svjeta. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Jun 8, 2012 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Bojim se da malo preusko razmišljate o novcu… kao treba neki milioni… Imao onih koji putuju tako, ali nije neophodno… Upoznao sam do sada 15-ak ekipa i individualaca koji putujo oko sveta…. Svima je L.A. jedna od glavnih stanica… Jedan koji mi je baš ostao u sećanju je Francuz koji je tada kada sam ga upoznao bio već 5 godina na putu i to sa biciklom… Nasledio je stan, dal' od roditelja dal' od babe ne sećam se, i umesto da životari u njemu, iznajmio ga za US$600 mesečno, i sa tim novcem otišao na put oko sveta. To je $20 na dan, i to mu je budžet. Ono što skoro svi uspešni putnici koje sam upoznao imaju zajedničko to je da se trude da upoznaju ljude gde god putuju, koji ih onda pozovu u goste, i time smanjuju troškove spavanja, hrane, čak i održavanja motora, itd. To je najbolje moguće sponzorstvo. Velike pare (keš u ruke) nećete dobiti niotkoga ako nemate mogućnost da dobro izreklamirate tog ko vam pare daje (čitaj: ako niste neka poznata faca). Mislim da je najveći problem za ovakvu vrstu puta vreme… Odvojiti dovoljno vremena ne samo za put, nego biti odvojen od porodice, posla, obaveza, itd. Ko je mlad, njemu je najlakše… 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Jun 8, 2012 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan ... Ja sam pre par godina upoznao dva prijatelja (Steva, rođen 1930 i Ljubiša 1935) koji su svoje motore (BMW F650) dopremili brodom iz Australije (gde inače žive), do Francuske, a zatim na njima došli u Niš. Odatle su krenuli na kružnu vožnju po Africi (severnom stranom do Južnoafričke Republike i južnom u povratku). Stigli su skoro do cilja, ali su ipak morali da se vrate ranije zbog nekakvih ratova u tom delu. Uglavnom su "matorci" ipak "pregazili" Evropu i ogroman deo Afrike. Zaboravih da kažem: para je bilo u izobilju! ... Steva je prošle godine bio kod nas, sa drugim prijateljem, Bajom... Možda para ima u izobilju, ali ih tako ne troši... Imaju prilično skromne prohteve i putuju sa relativno malim budžetom. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17248 Napisano Jun 8, 2012 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3683 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Majstor Zile, oblizak sveta sa milion dolara u dzepu je avantura. Postoje zemlje gde pare ne pomazu, gde za iste od silne bede ne mozes nista ni da kupis a gde ces verovatno od domacina doziveti da podeli veceru sa tobom ! To je apsolutno tačno. Samo što onaj ko ima brdo para uglavnom i ne prolazi kroz takve "vukojebine", već ipak bira konfor. Put oko sveta je put oko sveta Nema tu mnogo izbora da li kroz vukojebine ili preko svile i zlata (osim ako necesh da preletish pola tog sveta) .. Slazem se sa Mikulom, takav put je avantura bez obzira koliko para imao, jer nisu pare uvek presudne i parama se ne moze kupiti bash sve ... Nadglasan sam! Moram da se složim sa većinom. ne popuštaj u ime 63. padobranske. ja sam s tobom. Ma nisam ja "popustio", nego sam se složio u diskusiji zato što sam "nadglasan". A svoje mišljenje po pitanju samog pojma "avanture" nisam promenio! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Jun 8, 2012 Ne silazi, 6286 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Za sve one koji mastaju o ovako necem moja preporuka da procitaju putopis Estonskog para na ADV-u koji su 3 godine putovali... putopis je odlicno napisan sa preteranim fotkama... zove se nesto u fazonu "from estonia with love" http://advrider.com/forums/showthread.php?t=480532 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
oldtajmer 78 Napisano Jun 8, 2012 Svrati ponekad, 294 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW K100 Prijavi odgovor kao problematičan Seca li se neko porodice Kojadinovic i putovanja jedrenjakom Kli- kli.Sta bi sa njima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 352 Napisano Jun 8, 2012 - enduro sector -, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo vec kod teme ajde malo da sanjamo. Koji bi vi put izabrali i sta bi voleli da vidite na putu oko sveta? Ja bi sigurno zaobisao zapadnu Evropu kao i Ameriku. Dajte predloge! Pa ono Azija komplet Indonezija, Malezija, Australija, preko Aljaske do Buenos Airesa pa onda Afrika Eto, onako ugrubo Motoholic, valjda ne mozesh imati sve .. meni vreme nije problem ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Jun 9, 2012 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Seca li se neko porodice Kojadinovic i putovanja jedrenjakom Kli- kli.Sta bi sa njima. ne pitaj nego Googlaj. http://www.svevesti.com/a34837-porodica-kojadinovi%C4%87-iz-beograda-u-jedrenjaku-kli-kli-oplovila-svet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...